Timbuktu (oik. Jason Michael Robinson Diakité, syn. 11. tammikuuta 1975) on ruotsalainen hip hop -artisti. Timbuktun isä on afroamerikkalainen ja hän on asunut Ruotsin lisäksi New Yorkissa. Timbuktu on lainannut taiteilijanimensä suoraan Malissa sijaitsevasta Timbuktu-nimisestä kaupungista hänen afroamerikkalaisten sukujuuriensa takia.

Jason Michael Bosak Diakité
Timbuktu Sommarkryssetissä vuonna 2009.
Timbuktu Sommarkryssetissä vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 11. tammikuuta 1975 (ikä 45)
Lund
Muusikko
Taiteilijanimi Timbuktu
Laulukielet ruotsi
Aktiivisena 1990-
Tyylilajit hip hop
Yhtyeet Excel
Levy-yhtiöt JuJu Records
Timbuktu ja Damn! The Park festivaaleilla vuonna 2007.

UraMuokkaa

Timbuktu aloitti uransa vuonna 1990. 1990 luvun puolessavälissä Timbuktu ja tanskalainen räppäri Obi perustivat Excel -nimisen hip hop -duon, jonka esikoisalbumi Bright Lights, Big City ilmestyi vuonna 1999. Timbuktun ensimmäisen sooloalbumi T2: Kontrakultur ilmestyi vuonna 2000.

Timbuktun isä on Yhdysvalloissa syntynyt lakimies ja akateemikko Madubuko Diakité[1]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • 2000 – T2: Kontrakultur
  • 2002 – W.D.M.D.
  • 2003 – The Botten Is Nådd
  • 2005 – Alla vill till himmelen men ingen vill dö
  • 2007 – Oberoendeframkallande
  • 2008 – En High 5 & 1 Falafel
  • 2011 - Sagolandet
  • 2011 – Pusselbitar

Singlet ja EP:tMuokkaa

  • 1998 - "Lifestress" feat. Falcon & Sleepy
  • 1999 – "The Conspiracy"
  • 2000 – "Independent Moves"
  • 2000 – "Naked Lunch" feat. Promoe
  • 2000 – "MVH"
  • 2001 – "Pendelparanoia"
  • 2001 – "Northface EP"
  • 2001 – "Alla Vet"
  • 2002 – "Gott Folk"
  • 2002 – "Jag Drar"
  • 2002 – "Ljudet Av.."
  • 2002 – "The Bad Sleep Well EP" feat. Promoe
  • 2003 – "Vertigo" feat. Promoe
  • 2003 – "Ett Brev"
  • 2003 – "The Botten Is Nådd"
  • 2003 – "Dynamit!" feat. Peps Persson
  • 2003 – "Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö"
  • 2005 – "Det Löser Sej" feat. Chords & Supreme
  • 2005 – "Stirra Ner"
  • 2007 – "Karmakontot"
  • 2007 – "Lika Barn Avvika Bäst Del 2"
  • 2007 – "Fantasi"
  • 2008 – "Tack För Kaffet"
  • 2008 – "NAP (Nån Annans Problem)"
  • 2009 – Välj Mej m/ Svante Lodén
  • 2011 – Dödsdansen
  • 2011 – Resten Av Ditt Liv
  • 2011 – Allt Grönt
  • 2012 – Fallskärm
  • 2014 – "Den svenska skammen"

Damn!:in kanssaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

Hel Offin kanssaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

Excelin kanssaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • 1999 – Bright Lights, Big City

SingletMuokkaa

  • 1998 – "Pump"
  • 1999 – "All Nite Long"
  • 1999 – "You Move Me"

FilmografiaMuokkaa

  • 2004 - Babylonsjukan
  • 2005 - Timbuktu - "Funken Styr Våra Steg" (musiikki DVD)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Timbuktu (artisti).