Avaa päävalikko

The Road on Kankaanpäästä lähtöisin oleva ja nykyään Kangasalla vaikuttava gospelyhtye, joka soittaa kristillistä rockia. Yhtyeessä soittavat Raikka Hakamäki (laulu, kitara), Timo Vettenranta (basso, laulu), Ari Vettenranta (rummut) ja Jussi Pyysalo (kosketinsoittimet, laulu). The Road on soittanut käytännössä samassa kokoonpanossa vuodesta 1981. Ainoa merkittävä muutos on ollut Jussi Pyysalon liittyminen yhtyeeseen vuonna 1985, jolloin yhtyeen jäsenet opiskelivat Kauniaisten Raamattuopistolla kirkon nuorisotyön ohjaajiksi.[1]

Nykyään The Road on yhtyeen soittajille harrastus, jonka avulla he haluavat levittää kristinuskon sanomaa. Yhtyeen syntyyn vaikutti Kankaanpään seurakunnan nuorisotyönohjaajana perustajajäsenten nuoruusvuosina toiminut Antti Saarenketo, joka on myös useiden yhtyeen kappaleiden sanoitusten takana. Saarenketo toimi yhtyeen alkuaikoina myös muuten vahvasti bändin taustajoukoissa miksaajana, keikkajärjestäjänä ja kuljettajana.[1]

DiskografiaMuokkaa

  • The Road (1986)
  • Ykkösuutinen (1988)
  • Tarttuvaa tautia (1991)
  • Tuhansia polkuja (1992)
  • Koruista toinen (1995)
  • Riemumessu (1997)
  • Tupla 1986 & 1988 kaksi ensimmäistä levyä CD-formaatissa (1997)
  • Rock - kannel Siionin kanteleen lauluja rock-sovituksina (1998)
  • Morana (1999)
  • The Road 1981 - 2001 kokoelmalevy, kaikki kappaleet uusina sovituksina (2001)
  • Sinun käskystäsi (2011)[2]

Yhdentoista albumin lisäksi yhtye on julkaissut C-kasettiformaatissa akustisen albumin Siihen maahan 1993, varhaisnuorille suunnatun kasetin Siipijengi 1993 sekä Riemumessun swahilinkielisen version vuonna 1997.[3]

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa