Avaa päävalikko

Teresa Palmer

australialainen näyttelijä

Teresa Mary Palmer (s. 26. helmikuuta 1986 Adelaide) on australialainen näyttelijä, joka tuli tunnetuksi vuoden 2006 kauhuelokuvasta Kauna 2.

Teresa Palmer
Teresa Palmer vuonna 2012.
Teresa Palmer vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Teresa Mary Palmer
Syntynyt 26. helmikuuta 1986 (ikä 33)
Adelaide, Australia
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Merkittävät roolit Vanessa (Kauna 2)
Ehdokkuudet

AFI-palkinto (2006)

Aiheesta muualla
www.yourzenlife.com/
IMDb
Elonet

BiografiaMuokkaa

Palmer valmistui Mercedes Collegesta vuonna 2003 ja työskenteli hetken aikaa tavaratalossa ennen näyttelijän uraansa. Alun perin hän halusi ryhtyä toimittajaksi.[1]

UraMuokkaa

Palmer teki ensimmäisen pääroolinsa vuonna 2006 elokuvassa 2:37, josta hän sai AFI-palkintoehdokkuuden parhaasta pääosasta. Vuotta aikaisemmin Palmer esiintyi pienessä roolissa elokuvassa Wolf Creek.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Notes
2005 Wolf Creek tyttö allasbileissä
2006 2:37 Melody
2006 Kauna 2 Vanessa
2007 December Boys Lucy
2008 Ravenswood Dale
2008 Iltasatuja Violet Nottingham
2010 Noidan oppipoika Becky Barnes
2011 I Am Number Four Number Six
2011 Take Me Home Tonight Tori Frederking
2011 Wish You Were Here Steph McKinney
2011 Bear Emelie lyhytelokuva
2011 Quirky Girl Claire lyhytelokuva
2013 Warm Bodies Julie Grigio
2013 Love and Honor Candace
2014 Cut Bank Cassandra
2014 Parts per Billion Anna
2014 Kill Me Three Times Lucy Webb
2015 Knight of Cups Karen
2015 Point Break Samsara
2016 The Choice Gabby Holland
2016 Triple 9 Michelle Allen
2016 Lights Out Rebecca
2016 Hacksaw Ridge Dorothy

LähteetMuokkaa

  1. Määritä osoite! Los Angeles: KTLA Channel 5. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.