Avaa päävalikko

Tarja Omenainen (s. 28. helmikuuta 1965 Lohja) on suomalainen näyttelijä, toimittaja ja poliitikko.

Omenainen on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri.[1] Vuosina 1999–2003 hän näytteli saippuasarjassa Salatut elämät Hanna Salinia. Hän on näytellyt myös muun muassa televisiosarjoissa Kuudesti laukeava, Muuttolinnun aika, Mestari, Pimennys, Hirveä juttu, Minerva, Pappia kyydissä, Ristiaallokossa, Nitrokabinetti, Ihana mies ja Kylmäverisesti sinun.

Vuodesta 2006 lähtien Omenainen on asunut Vihdin Nummelassa ja ollut toimittajana Vihdissä ilmestyvässä Luoteis-Uusimaa-lehdessä.[2] Hän on sittemmin eronnut aviomiehestään, jonka kanssa hänellä on kaksi lasta.

Omenainen oli ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Vihreän liiton ehdokkaana Uudeltamaalta.[1]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1990 Lumisade Sirpa
1991 Muuttolinnun aika Punkkarityttö
1992 Kuudesti laukeava
1992 Mestari (vuoden 1992 elokuva) Virpi Kimpilä
1993 Hirveä juttu Kirppu
Pimennys Tytti
1994 Kake 40 v. Jonna
1996 Mahdottoman tavallinen Jorma Laine Tanssikoulun tyttö
1997 Minerva Helena Vaahtera
Palkkasoturi Poikamiestyttö
1997–1998 Nitrokabinetti Anteron tytär / Liisa Karskeakangas-Bergman
1998 Pappia kyydissä Malla
Tuliportaat Kiinteistövälittäjä
1999 Ihana mies Elina
Ristiaallokossa Taina
1999–2003 Salatut elämät Hanna Salin
2005 Kylmäverisesti sinun Maarit Kivisalo
2019 Pihlajasatu Hanna Ruohojärvi

LähteetMuokkaa

  1. a b Eduskuntavaalit 2015: Ehdokkaat Uudenmaan Vihreät. Viitattu 10.11.2014.
  2. Eeva-Kaarina Kolsi: Näyttelijä Tarja Omenainen muutti lapsuusmaisemiin Nummelaan Ilta-Sanomat. Viitattu 27.9.2010. (suomeksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.