Tank

Tank on brittiläinen heavy metal -yhtye, jonka perusti vuonna 1980 Algy Ward. kitaristit Mick Tucker liittyi yhtyeeseen vuonna 1983 ja Cliff Evans vuonna 1984. Yhtye on luokiteltu britti-hevin uuteen aaltoon.

Vuodesta 1987 alkaen yhtye oli kaksitoista vuotta tauolla, mutta palasi esiintymislavoille vuonna 1997. Vuonna 2003 yhtyeen perustajajäsen Ward jätti yhtyeen. Tästä vuoden kuluttua Tankin koko tuotanto julkaistiin uudelleen, jonka seurauksena yhtyeelle tuli kysyntää keikkarintamalla. Kitaristit Evans ja Tucker kokosivat yhtyeen uudelleen ja myös Algy Ward kokosi oman Tank kokoonpanon. Molemmat kokoonpanot ovat julkaisseet uusia levyjä samalla nimellä.[1][2][3][4]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Filth Hounds of Hades (1982)
  • Power of the Hunter (1982)
  • This Means War (1983)
  • Honour and Blood (1984)
  • Tank (1987)
  • Still At War (2002)

SingletMuokkaa

  • "Don't Walk Away" (1981)
  • "(He Fell in Love with a) Stormtrooper" (1982)
  • "Turn Your Head Around" (1982)
  • "Crazy Horses" (1982)
  • "Echos of a Distant Battle" (1983)

Kokoelmat ja livealbumitMuokkaa

  • Armour Plated (1985)
  • The Return of the Filth Hounds Live (1998)
  • War of Attrition (live '81) (2001)
  • The Filth Hounds of Hades - Dogs of War 1981–2002 (2007)

LähteetMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.