Tamanna Bhatia

Tamanna Bhatia (s. 21. joulukuuta 1989[1] Bombay, Maharashtra, Intia), myös Tamannaah, on intialainen näyttelijä ja malli.

Tamanna Bhatia
Tamanna Bhatia vuonna 2018.
Tamanna Bhatia vuonna 2018.
Henkilötiedot
Syntynyt21. joulukuuta 1989 (ikä 31)
Bombay, Maharashtra, Intia
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Taiteilijanimet Tamannaah
Aktiivisena 2005–
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Bhatian ensimmäinen elokuva oli vuonna 2003 ensi-iltansa saanut Chand Sa Roshan Chehra. Se oli hindinkielinen, mutta sittemmin näyttelijä on esiintynyt pääasiassa tamilin- ja telugunkielisissä elokuvissa.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Kieli Muuta
2005 Chand Sa Roshan Chehra Jiya Oberoi Hindi
Sri Sandhya Telugu
2006 Kedi Priyanka Tamili
2007 Vyapari Savithri Tamili
Happy Days Madhu Telugu
Kalloori Shobana Tamili Parhaan tamilinäyttelijättären Filmfare Awards South -ehdokkuus
2008 Kalidasu Archana Telugu
Ready Swapna Telugu Erikoisesiintyminen
Ninna Nedu Repu Itsenään Telugu Erikoisesiintyminen
Netru Indru Naalai Itsenään Tamili Erikoisesiintyminen
2009 Padikathavan Gayathri Reddy Tamili
Konchem Ishtam Konchem Kashtam Geeta Subramanyam Telugu Parhaan telugunäyttelijättären Filmfare Awards South -ehdokkuus
Ananda Thaandavam Madhumitha Tamili
Ayan Yamuna Tamil Suosikkisankarittaren Vijay Awards -ehdokkuus
Kanden Kadhalai Anjali Tamili Parhaan tamilinäyttelijättären Filmfare Awards South -ehdokkuus
Parhaan näyttelijättären Vijay Awards -ehdokkuus
2010 Paiyaa Charulatha Tamili Parhaan tamilinäyttelijättären Filmfare Awards South -ehdokkuus
Suosikkisankarittaren Vijay Awards -ehdokkuus
Sura Poornima Tamili
Thillalangadi Nisha Tamili
2011 Siruthai Swetha Tamili
Ko Itsenään Tamili Erikoisesiintyminen
100% Love Mahalakshmi Telugu Parhaan naisnäyttelijän CineMAA Awards -palkinto
Badrinath Alakananda Telugu
Venghai Radhika Tamili
Oosaravelli Niharika Telugu
2012 Racha Chaitra (Ammu) Telugu
Endukante… Premanta! Lalitha Telugu
Yen Endraal Kaadhal Enben Tamili
Rebel Revathi Telugu
Cameraman Gangatho Rambabu Ganga Telugu
2013 Himmatwala Rekha Hindi
Thadaka Charu Telugu
2014 Veeram Kopperum Devi Tamili
Humshakals Shanaya Hindi
Alludu Seenu Itsenään Telugu Erikoisesiintyminen laulussa ”Labbar Bomma”
Entertainment Sakshi Hindi
Aagadu Saroja Telugu
2015 Nannbenda Itsenään Tamili Erikoisesiintyminen
Baahubali: The Beginning Avanthika Telugu/tamili Parhaan tamilinkielisen naispääosan IIFA Utsavam -ehdokkuus[2]
Parhaan telugunkielisen naispääosan IIFA Utsavam -ehdokkuus[3]
Parhaan naissivuosan Saturn-palkinto-ehdokkuus[4]
Vasuvum Saravananum Onna Padichavanga Aishwarya Balakrishnan Tamili
Size Zero Itsenään Telugu Erikoisesiintyminen
Inji Iduppazhagi Itsenään Tamili Erikoisesiintyminen
Bengal Tiger Meera Telugu
2016 Speedunnodu Itsenään Telugu Erikoisesiintyminen laulussa ”Bachelor Babu”
Oopiri Keerthi Telugu
Thozha Keerthi Tamili
Dharma Durai Subhashini Tamili Parhaan tamilinäyttelijättären Asiavision Awards -palkinto
Jaguar Itsenään Kannada Erikoisesiintyminen laulussa ”Sampige Enne”
Telugu Erikoisesiintyminen laulussa ”Mandara Thailam”
Devi Devi/Ruby Tamili Parhaan tamilinäyttelijättären Filmfare Awards South -ehdokkuus
Abhinetri Devi/Ruby Telugu
Tutak Tutak Tutiya Devi/Ruby Hindi
Kaththi Sandai Divya (Bhanu) Tamili
2017 Baahubali: The Conclusion Avanthika Telugu
Tamili
Anbanavan Asaradhavan Adangadhavan Ramya Tamili
Jai Lava Kusa Itsenään Telugu Erikoisesiintyminen laulussa ”Swing Zara”
2018 Sketch Amuthavalli Tamili
Aa Bb Kk Tamanna Marathi Erikoisesiintyminen
Naa… Nuvve Meera Telugu
Next Enti? Tammy Telugu
K.G.F: Chapter 1 Milky Kannada Erikoisesiintyminen laulussa ”Jokae Nannu”
2019 F2 – Fun and Frustration Harika Telugu
Kanne Kalaimaane Bharathi Tamili
Devi 2 Devi Tamili
Abhinetri 2 Devi Telugu
Khamoshi Surbhi Hindi
Sye Raa Narasimha Reddy Lakshmi Telugu
Petromax Meera Tamili
Action Diya Tamili
2020 Sarileru Neekevvaru Itsenään Telugu Erikoisesiintyminen laulussa ”Daang Daang”
2021 Seetimaarr Jwala Reddy Telugu
Maestro Telugu
Plan A Plan B Hindi
F3 Telugu
Bole Chudiyan Hindi
That Is Mahalakshmi Mahalakshmi Telugu

LähteetMuokkaa

  1. Happy B’day to the Queen of K’wood! Sify.com. 21.12.2009. Viitattu 5.3.2013. (englanniksi)
  2. Kohli, Sonali: Watch IIFA Utsavam 2016 South Awards Nominations Winners List Performances Pics Dekh News. 24.1.2016. Viitattu 26.2.2016. (englanniksi)
  3. ‘Baahubali’ and ‘Srimanthudu’ lead IIFA Utsavam nominations The Hindu. 27.11.2015. Viitattu 26.2.2016. (englanniksi)
  4. Bryant, Jacob: ‘Star Wars,’ ‘Mad Max,’ ‘Walking Dead’ Lead Saturn Awards Nominations Variety. 24.2.2016. Viitattu 26.2.2016. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tamanna Bhatia.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.