Avaa päävalikko
Sylvia Vrethammar vuonna 2012.

Eva Sylvia Vrethammar (s. 22. elokuuta 1945 Uddevalla) on ruotsalainen jazz- ja iskelmälaulaja.[1] Hänen suurin hittinsä oli vuoden 1973 ”Eviva España”, alun perin hollantilainen laulu, joka saavutti suurta suosiota myös Britanniassa Vrethammarin englanninkielisenä versiona. Siellä se nousi listan neljännelle tilalle, pysyi tilastossa ennätykselliset 28 viikkoa ja myi yli miljoona kappaletta.

Kouluneuvoksen ja pianopedagogin tytär pääsi ylioppilaaksi 1964 ja opiskeli sitten opettajaksi. Laulajan uransa hän aloitti 1969 ja pääsi seuraavana vuonna televisioon Lennart Hylandin suositun Hylands hörna -viihdeohjelman juontajaksi. Esiinnyttyään vuonna 1970 Rio de Janeirossa Vrethammar kiinnostui brasilialaisesta ja muusta eteläamerikkalaisesta rytmimusiikista, josta tuli keskeinen osa hänen ohjelmistoaan. 1970-luvun puolivälistä alkaen Vrethammar esiintyi paljon Saksan liittotasavallassa, jossa hän levytti Bert Kaempfertin orkesterin kanssa. Hän esiintyi myös Alankomaissa, Neuvostoliitossa ja Yhdysvalloissa.

Valikoitu diskografiaMuokkaa

  • 1969 – Tycker om dej
  • 1970 – Sylvia
  • 1971 – Dansa samba med mej
  • 1972 – Gamla stan
  • 1973 – Jag sjunger för dej
  • 1973 – Eviva España
  • 1974 – Sylvia & Göran på Nya Bacchi (Göran Fristorpin kanssa)
  • 1975 – Stardust & Sunshine
  • 1976 – Somebody loves you
  • 1977 – Mach das nochmal
  • 1977 – Leenden i regn
  • 1979 – Chateau Sylvia
  • 1979 – L.O.V.E., livealbumi Bert Kaempfertin orkesterin kanssa
  • 1979 – Remember When, livealbumi Bert Kaempfertin orkesterin kanssa
  • 1980 – In Goodmansland
  • 1985 – Rio de Janeiro blue
  • 1990 – Öppna dina ögon
  • 1991 – Spotlight (kokoelma-CD 1969–1977)
  • 1992 – Ricardo
  • 1999 – Best of Sylvia
  • 1999 – Sylviva - De bästa klassikerna (dubbel CD 1969-1990)
  • 2002 – Faller för dig
  • 2005 – Sommar! Samba! Sylvia!
  • 2006 – Champagne
  • 2009 – Te Quiero - 40 years on stage (3CD-boksi, CD1 The Schlager Album, CD2 The Latin Album, CD3 The Jazz Album)
  • 2013 – Trivialitet
  • 2014 – MUSIK

LähteetMuokkaa

  1. Vrethammar, E Sylvia, Vem är det 1993. Runeberg.org.
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Sylvia Vrethammar