Stephen Dillane

Stephen John Dillane (s. 27. maaliskuuta 1956 Lontoo, Englanti) on englantilainen näyttelijä. Hänen tunnetuimpiin rooleihinsa kuuluu Stannis Baratheon televisiosarjassa Game of Thrones.[1] Hän on esiintynyt myös esimerkiksi pääosassa televisiosarjassa The Tunnel (2013-2018) ja sivuosissa elokuvissa Tunnit (2002) ja Synkin hetki (2017).

Stephen Dillane
Stephen Dillane vuonna 2012.
Stephen Dillane vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Stephen John Dillane
Syntynyt27. maaliskuuta 1956 (ikä 65)
Lontoo, Englanti
Puoliso Naomi Wirthner
Näyttelijä
Aktiivisena 1985–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1987 The Secret Garden kapteeni Lennox
1988 The Face of Trespass Gray Harston
1989 The Yellow Wallpaper John
1998 Business as Usual herra Dunlop
1990 Hamlet Horatio
1991 Heading Home Leonard Meopham
1992 Frankie’s House Antony Strickland
Hostages Chris Pearson
1996 Varastetut sydämet Two If by Sea Evan Marsh
1997 Tervetuloa Sarajevoon Welcome to Sarajevo Michael Henderson
Firelight Charles Godwin
Déjà vu – matka rakkauteen Déjà Vu Sean
1998 Love and Rage tohtori Croly
1999 The Darkest Light Tom
2000 Tavallisen rehti rikollinen Ordinary Decent Criminal Noel Quigley
2001 Spy Game Charles Harker
Valvoja The Parole Officer tutkija Burton
2002 The Truth About Charlie Charlie
Tunnit The Hours Leonard Woolf
2003 The Gathering Simon Kirkman
2004 Kuningas Arthur King Arthur Merlin
Haven herra Allen
2005 The Greatest Game Ever Played Harry Vardon
Goal! Glen Foy
Nine Lives Martin
2006 Klimt sihteeri
2007 Goal II: Living the Dream Pablo
Fugitive Pieces Jakob Beee
Savage Grace Brooks Baekeland
2008 Freakdog tohtori Harris
Syytettynä Jumala God on Trial Schmidt
2009 44 Inch Chest Mal
Storm Keith Haywood
2011 Perfect Sense Stephen Montgomery
2012 Papadopoulos & Sons Harry Papadopoulos
Twenty8k Edward Stone
Zero Dark Thirty National Security Adviser
2017 Synkin hetki Darkest Hour Edward Wood Halifax
Mary Shelley William Godwin
2018 Outlaw King Edvard I
2019 The Professor and the Madman tohtori Richard Brayne
2020 The Man In The Hat The Damp Man

Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
1985 Remington Steele Bradford Galt ”Steel Searching: Part 1”
1986 Coronation Street Bradford Galt jakso 2624
1988 The One Game Nicholas Thorne minisarja
Christabel Peter Bielenberg
1991 Boon Paul Lyle ”Help Me Make It Through the Night”
The Ruth Rendell Mysteries Philip Blackstock ”Achilles Heel”
1993 Soldier Soldier kapteeni Mike Davidson ”Hard Knocks”
1994 The Rector’s Wife Jonathan Byrne 3 jaksoa
2001 The Cazalets Edward Cazalet minisarja
2008 John Adams Thomas Jefferson
2010 Neiti Marple tutkija Finch ”The Secret of Chimneys”
2012 Eternal Law Carl 2 jaksoa
Hunted Rupert Keel 8 jaksoa
Secret State Paul J. Clark minisarja
2012–2015 Game of Thrones Stannis Baratheon 24 jaksoa
2013–2017 The Tunnel Karl Roebuck päärooli, 24 jaksoa
2013 A Touch of Cloth Macratty 2 jaksoa
2016 The Crown Graham Sutherland ”Assassins”
2020 Alex Rider Alan Blunt päärooli

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.