Sofia Black-D’Elia

yhdysvaltalainen näyttelijä

Sofia Black-D’Elia (s. 23. joulukuuta 1991, New Jersey, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen näyttelijä[2], jonka tunnetuimpia roolihahmoja ovat Bailey Wells (All My Children), Tea Marvelli (Skins)[3] ja Sage Spence (Gossip Girl)[4].

Sofia Black-D’Elia
Henkilötiedot
Syntynyt 23. joulukuuta 1991 (ikä 28)
Clifton, New Jersey, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2009–
Merkittävät roolit Bailey Wells
(All My Children)
Tea Marvelli
(Skins)
Sage Spence
(Gossip Girl)
Aiheesta muualla
IMDb

NuoruusMuokkaa

Sofia syntyi New Jerseyn Cliftonissa Eleanor ja Anthony V. D'Elialle.[1] Sofia on perimältään äitinsä puolelta aškenasijuutalainen ja isänsä puolelta italialainen.[5][6] Sofian isä Anthony V. työskentelee tuomarina New Jerseyn ylioikeudessa.[7]

UraMuokkaa

Vuonna 2009 Black-D'Elia sai ensimmäisen suuren roolin ABC:n saippuasarjasta All My Children. 2010 hänet valittiin Tean rooliin MTV:n uudelleenversiointina tehtyyn Skins sarjaan.[8] Vuonna 2015 hän esitti Jessieä tieteistrillerissä Project Almanac.[9]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2013 Born of War Born of War Mina
New York Immigrant The Immigrant Not Magda
2014 Criminal Justice Criminal Justice Andrea
2015 Project Almanac Project Almanac Jessie
2016 Ben-Hur Ben-Hur Tirzah
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2009–10 All My Children All My Children Bailey Wells 28 jaksoa
2011 Skins Skins Tea Marvelli 10 jaksoa, päähahmo
2012 Gossip Girl Gossip Girl Natasha "Sage" Spence 9 jaksoa
2013 Betrayal Betrayal Jules Whitman 4 jaksoa
2015 Sanansaattajat The Messengers Erin Calder 13 jaksoa, päähahmo
2016 The Night Of The Night Of Andrea Cornish 1 jakso
2017 The Mick The Mick Sabrina Pemberton päähahmo
Webisode
Vuosi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2011 Skins Webisodes Tea Marvelli 3 jaksoa
2012 Somewhere Road Erika lyhytelokuva
2016 10 Crosby Sofia / Ronnie's äiti minisarja
Invisible Tatiana Ashland 5 jaksoa, päähahmo

LähteetMuokkaa

  1. a b Sofia Black-D’Elia Hollywood. hollywood.com. Viitattu 11.3.2017. (englanniksi)
  2. Jessica Baker: Girl on the Rise: Meet Sofia Black D'Elia 30.1.2015. WhoWhatWear. Viitattu 2.1.2016. (englanniksi)
  3. Virginia Rohan: Clifton native in big 'Skins' role 23.1.2011. NorthJersey. Viitattu 2.1.2016. (englanniksi)
  4. Hugh Armitage: Gossip Girl's Sofia Black-D'Elia joins Ben-Hur remake 13.1.2015. Digital Spy. Viitattu 23.1.2016. (englanniksi)
  5. Sofia Black D’Elia — Ethnicity of Celebs | What Nationality Ancestry Race ethnicelebs.com. Viitattu 24.2.2018. (englanniksi)
  6. Sofia Black D'Elia - Interview Magazine Interview Magazine. 3.2.2015. Viitattu 24.2.2018. (englanniksi)
  7. ANTHONY V. D’ELIA APPOINTED JUDGE OF THE SUPERIOR COURT OF NEW JERSEY, HUDSON COUNTY Chasan Lamparello Mallon & Cappuzzo. chasanlaw.com. Viitattu 14.3.2017. (englanniksi)
  8. Soraya Roberts: 'This is how teens behave!' Star defends 'Skins' NY Daily News. 24.1.2011. nydailynews.com. Viitattu 14.3.2017. (englanniksi)
  9. Brad Miska: ‘Project Almanac’: Choose Your Own Time Travel Adventure (Video) BloodyDisgusting. 2.1.2015. bloody-disgusting.com. Viitattu 14.3.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.