Avaa päävalikko
Kevin Feige, Robert Downey, Jr., Don Cheadle, Shane Black ja Jon Favreau promotoimassa elokuvaa Iron Man 3 vuoden 2012 San Diego Comic Con'ssa.

Shane Black (s. 16. joulukuuta 1961, Pittsburgh, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen elokuvakäsikirjoittaja, elokuvaohjaaja, elokuvatuottaja ja näyttelijä.

Blackin tunnetuimmat elokuvat käsikirjoittajana ovat Tappava ase, Tappava ase 2, Viimeinen partiopoika, The Long Kiss Goodnight, Kiss Kiss Bang Bang ja Iron Man 3. Ohjaajana Black teki debyyttinsä vuonna 2005 elokuvalla Kiss Kiss Bang Bang ja hän myös ohjasi vuonna 2013 ilmestyneen Iron Man 3:n. Näyttelijänä Blackin tunnetuin rooli lienee vuonna 1987 ilmestyneessä elokuvassa Predator.


FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Filmografia Erityismaininta
Ohjaajana Käsikirjoittajana Näyttelijänä
1986 Night of the Creeps ei ei Poliisi poliisiasemalla Kreditoimaton rooli
1987 Tappava ase ei kyllä
Predator ei ei Hawkins Kreditoimaton käsikirjoittaja
The Monster Squad ei kyllä
1988 Dead Heat ei ei Patrolman
1989 Tappava ase 2 ei kyllä
1991 Viimeinen partiopoika ei kyllä Toimi myös vastaavana tuottajana
Dark Justice (TV-sarja) ei ei Caldecott Rush Jakso "Nowhere to Hide"
1993 RoboCop 3 ei ei Donnelly
Last Action Hero ei kyllä
1994 Night Realm ei ei Role
1996 The Long Kiss Goodnight ei kyllä Toimi myös tuottajana
1997 Elämä on ihanaa ei ei Brian, Cafe 24:n manageri
An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn ei ei Cameorooli
2002 The Boy Scout (lyhytelokuva) ei ei Henchman #2
2005 Kiss Kiss Bang Bang kyllä kyllä
2006 A.W.O.L. (lyhytelokuva) ei kyllä Käsikirjoitus kreditoitu nimellä Holly Martins,
Toimi myös vastaavana tuottajana nimellä Harry Lime
2007 Monkeys ei ei Role
2013 Iron Man 3 kyllä kyllä
Marvel One-Shot: Agent Carter (lyhytelokuva)[2] ei ei Kertojaäänenä
2016 The Nice Guys[3][4] kyllä kyllä
Swing State[5] ei ei Luke
2018 The Predator[6][7] kyllä kyllä
Vielä julkaisematon (VJ) The Destroyer[8] kyllä kyllä
VJ Doc Savage[9] kyllä kyllä

LähteetMuokkaa

  1. http://www.filmreference.com/film/55/Shane-Black.html
  2. Marvel's Agent Carter reaction: Comic-Con 2013 July 19, 2013. TotalFilm. Viitattu July 21, 2013.
  3. Borys Kit. "Warner Bros. Picks Up Shane Black's 'Nice Guys' With Ryan Gosling, Russell Crowe", The Hollywood Reporter, 10 July 2014. Luettu 21 August 2014. 
  4. http://www.imdb.com/title/tt3799694/fullcredits
  5. http://www.imdb.com/title/tt5301544/
  6. Borys Kit. "Fox Rebooting 'Predator' With Shane Black (Exclusive)", The Hollywood Reporter, 24 June 2014. Luettu 21 August 2014. 
  7. http://www.ew.com/article/2016/02/28/predator-sequel-release-date-confirmed-march-2018
  8. Erik Hayden. "Shane Black to Direct 'The Destroyer' for Sony", The Hollywood Reporter, 21 August 2014. Luettu 21 August 2014. 
  9. Borys Kit. "'Iron Man 3' Director Refocuses on 'Doc Savage'", The Hollywood Reporter, 7 May 2013. Luettu 21 August 2014. 
Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.