Avaa päävalikko

Seppo Heinola

suomalainen näyttelijä

Seppo Heinola (s. 31. toukokuuta 1944 Tampere) on suomalainen näyttelijä, teatteriohjaaja ja numerologi. Heinolalla on takana pitkä teatteriura eri kaupunginteattereissa, jonka lisäksi hän on usein esitelmöinyt Kabbalasta, gematriasta ja numerologiasta. Hän on myös toiminut teatterinjohtajana, luovan ilmaisun opettajana ja ohjannut, dramatisoinut ja kirjoittanut näytelmiä niin ammatti- kuin harrastajateattereillekin. Heinola on myös kirjoittanut neljä tietokirjaa Salaperäinen Shakespeare, Jälleensyntymä ja Raamattu, Numerologian ABD-kirja ja Mystinen Mannerheim. Kaksi ensiksimainittua on voittanut Suomen Pienkustantajat ry:n tietokirjojen Sampo-palkinnon ja Kustannus Oy Rajatiedon vuoden 2003 palkinnon (1.sija).

Seppo Heinola
Henkilötiedot
Syntynyt 31. toukokuuta 1944 (ikä 75)
Tampere
Kansalaisuus suomalainen
Ammatti näyttelijä, teatteriohjaaja, numerologi

TeatteriMuokkaa

Kiinnityksiä Vaasan, Joensuun, Rauman, Porin ja Rovaniemen kaupunginteattereihin.

FilmografiaMuokkaa

  • Näyttelijäkuningatar, 1966, Kolmas maalainen
  • Katoavaa Tamperetta, 1967, lyhytfilmi, Nottbeck
  • 'Lapsikullat', näytelmä, Yle TV2 1977 Juhani
  • 'Kaksi mesenaattia', dokumentinäytelmä Yle TV2 1978 Tikanoja
  • Hirtettyjen kettujen metsä,elokuva 1986, Poropoliisi Hurskainen
  • Visiitti Yle TV2, 1996, Isä katsomossa
  • Elämän suola, sarja TV 2 1996, Reino Kinkku
  • Ei vanhene koskaan, osa 7: Erehdys, TV 2 1997, syyttäjä
  • Kotikatu, Yle TV 1 1997, seksologi
  • Hovimäki, sarja Yle TV2 2002, Pitäjän isäntä
  • Turvetta ja timantteja, sarja, TV 2 2006, Tarkastaja Niukkanen
  • 'Eilen ja viime viikolla', 2008 ,lyhytfilmi, Naapuri

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.