Avaa päävalikko

Sasha Alexander (syntymänimeltään Suzana Drobnjakovic, s. 17. toukokuuta 1973 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja.

Sasha Alexander
Sasha Alexander vuonna 2012.
Sasha Alexander vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt 17. toukokuuta 1973 (ikä 46)
Los Angeles, Kalifornia
Ammatti näyttelijä
Puoliso Edoardo Ponti (2007-)
Lapset 2
Näyttelijä
Taiteilijanimet Suzana Drobnjakovic
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Sisällysluettelo

Lapsuus ja nuoruusMuokkaa

Alexanderilla on serbialaiset ja italialaiset sukujuuret. Hän aloitti näyttelemisen koulunsa näytelmissä seitsemännellä luokalla. Hän jatkoi näyttelemistä koko kouluajan läpi ja muutti New Yorkiin opiskellakseen näytelmissä. Alexander on opiskellut Etelä-Kalifornian yliopiston näyttelijäkoulussa.

Ura näyttelijänäMuokkaa

Sasha Alexander on esiintynyt useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa. Hän teki elokuvadebyyttinsä vuonna 1997, jolloin hän esiintyi kolmessa elokuvassa. Alexander tunnetaan parhaiten Caitlin "Kate" Toddin roolistaan televisiosarjassa NCIS Rikostutkijat, jossa hän näytteli vuosina 2003–2005. Vuosina 2010–2016 hän oli toisessa pääosassa kuolemansyyntutkijana nimeltä Maura Isles televisiosarjassa Rizzoli & Isles.

FilmografiaMuokkaa

  • Battle of Sexes (1997)
  • Visceral Matter (1997)
  • Eliittiryhmä (Supply & Demand) (1997)
  • Yhdessä, yksin (Twin Falls Idaho) (1999)
  • Wasteland (1999), 13 jaksossa
  • Ball & Chain (2001)
  • Dawson's Creek (2000–2001)
  • All Over the Guy (2001)
  • C.S.I. (CSI: Crime Scene Investigation) (2001), jaksossa Alter Boys
  • Frendit (Friends) (2002), jaksossa The One With Joey's Interview
  • Greg the Bunny (2002), jaksossa Surprise!
  • Predisio Med (2002), jaksoissa Second Chance ja This Baby's Gonna Fly
  • Expert Witness (2003)
  • Lucky 13 (2005)
  • NCIS Rikostutkijat (Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service) (2003–2005)
  • Pentagon (E-Ring) (2006), jaksosa War Crimes
  • Vaarallinen tehtävä III (Mission: Impossible III) (2006)
  • The Nine (2006), jaksossa The Outsiders
  • The Last Lullaby (2007)
  • Play Dead (2008)
  • Yes Man (2008)
  • Jätä se! (2009)
  • Rizzoli & Isles (2010–2016)
  • Hävyttömät (2015–)

YksityiselämäMuokkaa

Alexander on naimisissa Sophia Lorenin pojan, ohjaaja Edoardo Pontin kanssa. Heillä on kaksi lasta: tytär Lucia Sofia (s. 12. toukokuuta 2006) ja poika Leonardo Fortunato (s. 20. joulukuuta 2010.)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.