Sadetanssi (yhtye)

suomalainen yhtye

Sadetanssi on suomalainen pop-yhtye. Sen ensimmäinen albumi oli Laihoilla hartioilla, joka julkaistiin vuonna 2003. Levyä tehtiin lähes kolme vuotta. Siltä julkaistiin singleinä kappaleet Kultainen lusikka, Ei näillä leveyksillä ja Kuvasi kaltainen. Yhtyeen toinen albumi, Suuria satuja julkaistiin 6. lokakuuta 2004. Sadetanssin jäsenet ovat maininneet levyn tärkeimmiksi innoittajiksi Kentin, Musen, Queenin ja Ultra Bran. Kolmas levy, Voitolla, julkaistiin maaliskuussa 2006. Elokuussa 2006 yhtye ilmoitti kotisivuillaan kitaristi Mikko Ruuttusen jättävän yhtyeen ja Sadetanssin kokonaisuudessaan siirtyvän tauolle toistaiseksi. Viimeinen keikka soitettiin Helsingin Semifinalissa 20.10.2006 ja se oli loppuunmyyty.

JäsenetMuokkaa

  • Teppo Martinsuo - laulu
  • Teemu Jokinen - rummut
  • Mikko Ruuttunen - kitara
  • Markus Piha - basso
  • Janne Ruuttunen - piano

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Laihoilla hartioilla (2003)
  • Suuria satuja (2004)
  • Voitolla (2006)

SingletMuokkaa

  • Savuista ilmaa (1990-luku)
  • Ei näillä leveyksillä ( 2003)
  • Kultainen lusikka (2003)
  • Kuvasi kaltainen (2003)
  • Suuria satuja (2004)
  • Seitsemän askelta (2005)
  • Kuka tätä rantaa keinuttaa (2006)
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.