Avaa päävalikko

Sacred Warrior on yhdysvaltalainen kristillinen power metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 1988 Chicagossa, Illinoisissa. Yhtyeen musiikkia verrattiin usein Queensrÿchen tai Metal Churchin tuotantoon. Sacred Warrior julkaisi neljä täyspitkää albumia Intense Records -levy-yhtiöllä ennen kuin se hajosi vuonna 1992.

Sacred Warrior
Tiedot
Toiminnassa 1988–1992, 2001
Tyylilaji Heavy metal
Power metal
Kristillinen metalli
Kotipaikka Chicago, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

rey Parro, laulu
Rick Macias, kosketinsoitin
Tony Velasquez, rumpusetti
Steve Watkins, bassokitara
John Johnson, kitara

Levy-yhtiö

Intense Records, 1988–1992

Aiheesta muualla
sacredwarrior.net

Sisällysluettelo

HistoriaMuokkaa

Sacred Warriorin jäsenet olivat aluksi ei-kristillisessä yhtyeessä nimeltä Nomad.[1] Sen jälkeen kun laulaja Bruce Swift tuli uskoon, hän saattoi Nomadin jäsenet Tony Velasquezin ja Rey Parron samalle tielle. Swift saattoi uskoon myös Rick Maciaksen, joka oli ollut eteisvahtimestari eräässä yöklubissa.[1]

Ensimmäistä albumia Rebellion pidetään Sacred Warriorin kaikista julkaisuista parhaimpana.[1] Master's Command -albumilla vierailee Vengeance Rising -yhtyeen johtohahmo Roger Martinez, joka laulaa kaksistaan Rey Parron kanssa. Sacred Warriorin paluukonsertti Cornerstone-festivaaleilla vuonna 2001 äänitettiin ja julkaistiin cd:llä.

DiskografiaMuokkaa

  • 1988: Demo
  • 1988: Rebellion
  • 1989: Master's Command (arvostelu: Cross Rhythms[2])
  • 1990: Wicked Generation (arvostelu: Cross Rhythms[3])
  • 1991: Obsessions (arvostelu: Cross Rhythms[4])
  • 1993: Classics
  • 2001: Live at Cornerstone 2001
  • 2013: Waiting in Darkness

JäsenetMuokkaa

  • Rey Parro – laulu
  • Rick Macias – koskettimet (1988-1989)
  • Bruce Swift – kitara
  • Tony Velasquez – rummut
  • Steve Watkins – bassokitara
  • John Johnson – kitara (1989-1992)

LähteetMuokkaa

  • Hale, Mark: ”2481 Sacred Warrior”, Headbangers, s. 299. Ann Arbor, Michigan: Popular Culture, Ink., 1993. ISSN 1-56075-029-4. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. a b c Powell, Mark allan: ”Sacred Warrior”, Encyclopedia of Contemporary Christian Music, s. 786. Peabody, Massachusttes: Henrdickson Publishers, 2002. ISSN 1-56563-679-1. (englanniksi)
  2. Smith, Alan: Sacred Warrior - Master's Command. Cross Rhythms, Heinäkuu 1990, 1990. vsk, nro 02. (englanniksi)
  3. Cummings, Tony: Sacred Warrior - Wicked Generation. Cross Rhythms, kesäkuu 1991, 1990. vsk, nro 06. (englanniksi)
  4. Cummings, Tony: Sacred Warrior - Obsession. Cross Rhythms, Helmikuu 1992, 1992. vsk, nro 10. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.