Rodney Crowell

yhdysvaltalainen muusikko

Rodney Crowell (s. 7. elokuuta 1950 Houston, Texas[1]) on yhdysvaltalainen country-muusikko, lauluntekijä ja tuottaja.[1]

Rodney Crowell
Rodney Crowell 1.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt7. elokuuta 1950 (ikä 72)
Houston, Texas
Ammatti laulaja-lauluntekijä, tuottaja
Muusikko
Tyylilajit country, country rock
Soittimet laulu, kitara
Levy-yhtiöt Warner Bros. Records, Columbia Records ja Warner RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.rodneycrowell.com

Crowell syntyi musikaaliseen perheeseen Houstonissa Teksasissa. Hän muodosti ensimmäisen yhtyeensä, the Arbitrators, ollessaan lukiossa. Vuonna 1972 hän muutti Nashvilleen tullakseen ammattimuusikoksi. Nashvillessä hän tutustui Townes Van Zandtiin ja Guy Clarkiin.[1]

Vuonna 1988 Crowell teki kaupallisen läpimurron Diamonds & Dirt -albumilla, jolta listaykköseksi nousi viisi singleä: ”It's Such a Small World” (duetto Rosanne Cashin kanssa), ”I Couldn't Leave You If I Tried”, ”She's Crazy for Leavin'” (kirjoitettu yhdessä Guy Clarkin kanssa), ”After All This Time” ja ”Above and Beyond”. Keys to the Highway -albumi (1989) menestyi myös erittäin hyvin.[1]

Hänen laulujaan ovat levyttäneet Keith Urban, Bob Seger, The Oak Ridge Boys, Waylon Jennings, Emmylou Harris, Rosanne Cash ja Johnny Cash.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • 1977 Ain't Living Long Like This
  • 1980 But What Will the Neighbors Think?
  • 1981 Rodney Crowell
  • 1986 Street Language
  • 1988 Diamonds & Dirt
  • 1989 Keys to the Highway
  • 1992 Life is Messy
  • 1994 Let the Picture Paint Itself
  • 1995 Jewel of the South
  • 2001 The Houston Kid
  • 2003 Fate's Right Hand
  • 2005 The Outsider
  • 2008 Sex & Gasoline
  • 2012 Kin: Songs by Mary Karr & Rodney Crowell
  • 2013 Old Yellow Moon
  • 2014 Tarpaper Sky
  • 2015 The Travelling Kind (yhdessä Emmylou Harrisin kanssa)
  • 2017 Close Ties

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. a b c d [1] All Music. Viitattu 29.1.2018