Rachel McAdams

kanadalainen näyttelijä

Rachel Anne McAdams (s. 17. marraskuuta 1978 London, Ontario) on kanadalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan rooleistaan elo­kuvissa Mean Girls (2004), The Notebook – Rakkauden sivut (2004), Kuokkavieraat (2005), Yö­lento (2005), Sherlock Holmes (2009) ja Midnight in Paris (2011). Vuonna 2015 McAdams näytteli HBO:n rikos­sarjan True Detective toisella tuotanto­kaudella. Vuonna 2015 McAdams näytteli toimittajaa elo­kuvassa Spot­light, josta hän oli ehdolla parhaan nais­sivu­osan Oscariin ja SAG-palkintoon.

Rachel McAdams
Rachel McAdams vuonna 2016.
Rachel McAdams vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Rachel Anne McAdams
Syntynyt17. marraskuuta 1978 (ikä 42)
London, Ontario, Kanada
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2001–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

YksityiselämäMuokkaa

McAdamsilla on vuonna 2018 huhti­kuussa syntynyt poika yhdys­valtalaisen käsi­kirjoittajan Jamie Lindenin kanssa.[1][2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2002 My Name is Tanino Sally Garfield
Perfect Pie Patsy Grady 15-vuotiaana
The Hot Chick Jessica Spencer / Clive Maxtone
2004 Mean Girls Regina George
The Notebook – Rakkauden sivut Allison ”Allie” Hamilton
2005 Kuokkavieraat Claire Cleary
Yö­lento Lisa Reisert
Perheen jalokivi Amy Stone
2007 Married Life Kay Nesbitt
2008 The Lucky Ones Colee Dunn
2009 State of Play Della Frye
Aikamatkustajan vaimo Claire Abshire
Sherlock Holmes Irene Adler
2010 Morning Glory Becky Fuller
2011 Midnight in Paris Inez
Sherlock Holmes: A Game of Shadows Irene Adler
2012 The Vow Paige Collins
2013 Passion Christine
To the Wonder Jane
Oli aikakin Mary
2014 A Most Wanted Man Annabel Richter
2015 Every Thing Will Be Fine Sara
Aloha Tracy Wood­side
Southpaw Maureen Hope
Pikku prinssi äiti (ääni)
Spot­light Sacha Pfeiffer
2016 Doctor Strange Christine Palmer
2017 Disobedience Esti Kuper­man
2018 Game Night Annie
2020 Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga Sigrit Ericks­dóttir
2022 Doctor Strange in the Multiverse of Madness Christine Palmer
Televisio
Vuosi Sarja Rooli Jaksot
2001 Shotgun Love Dolls Beth Swanson pilotti
The Famous Jett Jackson Hannah Grant ”Food for Thought”
2002 Guilt by Association Danielle Mason (televisio­elo­kuva)
Tehtävä: Maa Christine Bick­well ”Atavus High”
2003–05 Slings & Arrows Kate McNeil 7
2015 True Detective Ani Bezzerides 8
2021 What If…? Christine Palmer ”Mitä jos… Tohtori Outo menettäisi käsiensä sijaan sydämensä?”

LähteetMuokkaa

  1. Mettänen, Heli: Näyttelijä Rachel McAdams, 41, odottaa toista lastaan – tuoreet kuvat paljastivat raskauden Ilta­lehti. 24.8.2020. Helsinki: Alma Media Suomi Oy. Viitattu 24.8.2020.
  2. Koenig, Ronnie: Rachel McAdams Makes Rare Comment About How She’s Raising Her 2-Year-Old Son Today. 19.4.2020. New York. Viitattu 24.8.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.