Petter (rap-artisti)

Petter Alexis Askergren eli Petter (s. 24. toukokuuta 1974) on ruotsalainen rap-muusikko.

Petter Alexis Askergren
Petter Sommarkryssetissä heinäkuussa 2009.
Petter Sommarkryssetissä heinäkuussa 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 24. toukokuuta 1974 (ikä 46)
Ruotsi
Muusikko
Taiteilijanimi Petter
Laulukielet ruotsi
Aktiivisena 1996
Tyylilajit hip hop
Levy-yhtiöt Universal Music, Bananrepubliken
Aiheesta muualla
www.petter.nu

Petter aloitti uransa vuonna 1996, ja hänen ensimmäinen studioalbuminsa Mitt Sjätte Sinne julkaistiin vuonna 1998. Albumi aloitti hip hop -villityksen Ruotsissa. Petter on tehnyt yhteistyötä norjalaisen rap-tuottaja Tommy Teen kanssa. Hänellä on myös oma levy-yhtiö Bananrepubliken. Petter vieraili räppäri Pee Ween kanssa suomalaisen Fintelligens -yhtyeen Renesanssi-albumin ”Stockholm–Helsinki”-kappaleella.

Petter asuu vaimonsa Mikaelan kanssa, ja heillä kaksi lasta Alfons ja Lexus. Hän on opiskellut taidehistoriaa Uppsalan yliopistossa. Hänelle diagnosoitiin ADHD vuonna 2011.[1]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Mitt Sjätte Sinne (1998)
  • Bananrepubliken (1999)
  • Petter (2001)
  • Ronin (2004)
  • P (2006)
  • God Damn It (2007)
  • X-Greatest Hits (2008)
  • En räddare i nöden (2010)
  • Samlar ut den (2010)

SingletMuokkaa

  • Vinden Har Vänt (1998)
  • Du Vet Att Jag Gråter (1998)
  • Mikrofonkåt (1999)
  • Saker & Ting (1999)
  • Så Klart! (2000)
  • Rulla Med Oss (2000)
  • Tar Det Tillbaka (2001)
  • Ey Yo (2002)
  • Fredrik Snortare & Cecilia Synd (2004)
  • Repa Skivan (2004)
  • Det Går Bra Nu (2006)
  • Storstadsidyll (2006)
  • God Damn It (2007)
  • Logiskt (2007)
  • Goda dagars magi (2008)
  • "Min click" (mukana Kihlen)(2008)
  • "Slag under bältet" (2009)
  • "För alla dom" (2009)
  • "Fast för evigt" (2010)
  • "Gör min dag" (mukana Magnus Carlson) (2010)

LähteetMuokkaa

  1. Strömberg, Niklas: Petter: Jag har adhd Aftonbladet. Viitattu 28.9.2020. (ruotsiksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa