Avaa päävalikko

Per Ragnar

ruotsalainen näyttelijä

Per Ragnar (syntyään Per-Erik Ragnar; s. 29. toukokuuta 1941 Karlshamn) on ruotsalainen näyttelijä, kirjailija ja uutisankkuri. Hän on näytellyt muun muassa elokuvassa Ystävät hämärän jälkeen (2008).

Ragnar on naimisissa ja hänellä on vuonna 2001 syntynyt tytär. Hän on pasifisti ja kasvissyöjä.

UraMuokkaa

Ragnar opiskeli Kuninkaallisen draamateatterin oppilaskoulussa vuosina 1962–1965. Hän työskenteli Ingmar Bergmanin apulaisohjaajana Dramatenissa. Hänen elokuvadebyyttinsä oli vuonna 1968 elokuvassa Korridoren, mistä hänet palkittiin Chaplin-palkinnolla vuoden tulokkaana.

Per Ragnar esiintyi myös saippuasarjassa Tre Kronor.

FilmografiaMuokkaa

  • Korridoren (1968)
  • En dröm om frihet (1969)
  • 91:an och generalernas fnatt (1977)
  • Chez nous (1978)
  • Kärleken (1980)
  • Under ytan (1997)
  • Sista kontraktet (1998)
  • Tulennielijä (1998)
  • Hälsoresan – En smal film av stor vikt (1999)
  • Storm (2005)
  • Mirakel (2006)
  • Ystävät hämärän jälkeen (2008)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.