Avaa päävalikko
Nils Lofgren

Nils Hilmer Lofgren (s. 21. kesäkuuta 1951, Chicago) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän oli soittanut haitaria viisivuotiaasta lähtien, mutta alkoi 15-vuotiaana soittaa kitaraa. Lofgren soitti peukaloplektralla, koska se oli ainut plektra, mikä hänen isällään oli. 17-vuotiaana hänestä tuli ammattilainen, ja hän soitti 19-vuotiaana Crazy Horse -yhtyeen riveissä Neil Youngin After the Gold Rush -albumilla.

Hän teki lisäksi lukuisia levytyksiä vanhan yhtyeensä Grinin sekä Bruce Springsteenin ja Ringo Starrin kanssa. 1974 hän hajotti Grinin ja lähti soolouralle. Toinen sooloalbumi Cry Tough (1976) toi hänet suuren yleisön tuntemaksi, ja levy nousi listoille Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hänen esiintymiseensä kuuluu muun muassa kitaran soitto trampoliinilla hyppien.

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

GrinMuokkaa

  • 1971: Grin
  • 1972: 1+1
  • 1973: All Out
  • 1973: Gone Crazy

Neil YoungMuokkaa

  • 1970: After the Goldrush
  • 1975: Tonight's the Night
  • 1982: Trans
  • 1993: MTV Unplugged

Lou ReedMuokkaa

  • 1979: The Bells

Bruce SpringsteenMuokkaa

  • Tunnel of Love (1987)
  • Chimes of Freedom (1988)
  • Bruce Springsteen & the E Street Band: Live In New York City (2001)
  • The Rising (2002)
  • Magic (2007)
  • Working on a Dream (2009)

SooloMuokkaa

  • 1975: Nils Lofgren
  • 1976: Cry Tough
  • 1977: I Came To Dance
  • 1978: Night After Night
  • 1979: Nils
  • 1981: Night Fades Away
  • 1982: Rhythm Romance
  • 1983: Wonderland
  • 1985: Flip
  • 1986: Code Of The Road, Live '85
  • 1991: Silver Lining
  • 1992: Crooked Line
  • 1993: Every Breath, Soundtrack
  • 1993: Live On The Test
  • 1994: Code Of The Road, Live
  • 1995: Damaged Goods
  • 1997: Acoustic Live
  • 1997: Archive Live, Live N.J. Stone Pony 1985
  • 1998: Into the Night, Best Of
  • 1998: New Lives, BBC
  • 2001: Bootleg, Live 1975
  • 2001: Breakaway Angel
  • 2002: Tuff Stuff – The Best of the All–Madden Team Band
  • 2003: Nils Lofgren Band Live
  • 2006: Sacred Weapon
  • 2008: The Loner - Nils Sings Neil
  • 2011: Old School
 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Nils Lofgren.
Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.