Avaa päävalikko

Matti Laine

suomalainen näyttelijä ja kirjailija
Matti Laine haastateltavana Akateemisessa kirjakaupassa Helsingin Taiteiden yössä 2014.

Matti Laine (s. 1976) on suomalainen näyttelijä ja kirjailija. Koulutukseltaan hän on teatteritaiteen maisteri (Tampereen yliopiston draamalinja 1995–1998, Teatterikorkeakoulu 2001–2005). Laine on kotoisin Helsingistä.

Näyttelijänä Laine on esiintynyt niin televisiossa, elokuvissa kuin teatterissakin. Hän on näytellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa, Teatteri Jurkassa, Rauman Kaupunginteatterissa, Kouvolan teatterissa ja Tampereen ylioppilasteatterissa sekä esiintynyt Hiljaiset Miehet -ryhmän jäsenenä Kulttuuritehdas Korjaamossa.[1]

Kirjailijana Laine on julkaissut kuusi jännitysromaania. Elokuvissa Laine näytteli ensimmäisen pääroolinsa J-P Passin ja Jarkko T. Laineen ohjaamassa Ajomies-elokuvassa vuonna 2013.[2]

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

TeoksetMuokkaa

  • Pudotus (2008), Gummerus
  • Sivukuja (2009), Gummerus
  • Ammattilainen (2010), Gummerus
  • Eksytetty (2011), Gummerus
  • Pahojen miesten seura (2012), Gummerus
  • Merkitty mies (2014), Paasilinna
  • Pahuuden hinta (2017), Bazar
  • Tappajan vaisto (2018), Bazar

LähteetMuokkaa

  1. Matti Laine Näyttelijähaku. Suomen Näyttelijäliitto. Viitattu 8.6.2014.
  2. Topelius, Taneli: Ajomies (elokuva-arvio) Ilta-Sanomat. 4.12.2013. Helsinki: Sanoma. Viitattu 8.1.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa