Madeleine Carroll

Madeleine Carroll (26. helmikuuta 1906 West Bromwich, Länsi-Mid­lands2. lokakuuta 1987 Marbella, Espanja) oli englantilainen elo­kuva­näyttelijä. Hän oli ensimmäinen brittiläinen nais­näyttelijä, josta tuli tähti Holly­woodissa. Hänet muistetaan ennen kaikkea Hitch­cockin 39 askeleesta (1935) ja yhdys­valtalaisista elo­kuvista Zendan vanki (1937) ja Vakoilijoitten verkossa (1942). Hänen sisarensa kuoli toisessa maailman­sodassa ja sen jälkeen Carroll lopetti elo­kuva­uransa ja keskittyi hyvän­tekeväisyys­toimintaan sodan aikana ja sen jälkeen. Carrollille myönnettiin hänen ansioistaan Ranskan Kunnia­legioonan kunnia­merkki.[1]

Madeleine Carroll
Madeleine Carroll vuonna 1938.
Madeleine Carroll vuonna 1938.
Henkilötiedot
Koko nimi Edith Madeleine Carroll
Syntynyt26. helmikuuta 1906
West Bromwich, Länsi-Mid­lands, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Kuollut2. lokakuuta 1987 (81 vuotta)
Marbella, Espanja
Ammatti elo­kuva­näyttelijä
Puoliso
Näyttelijä
Aktiivisena 1928–1955
Merkittävät roolit 39 askelta
Vakoilijoitten verkossa
Palkinnot

Kunnia­legioonan kunnia­merkki

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas
Madeleine Carroll 1939.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1928 Pas si bête (ensimmäinen)
The Guns of Loos Diana
The First Born Madeleine Boycott
What Money Can Buy
1929 L’instinct
The Crooked Billet Joan Easton
The American Prisoner Grace Malherb
Atlantic Monica
1930 The W Plan Rosa Hartmann
Young Woodley Laura Simmons
French Leave Dorothy Glenister
1933 Vakoilija – nainen (I Was a Spy) Marthe Cnockhaert
1934 Kohtalon oikkuja (The World Moves On) rouva Warburton 1825
Mary Warburton Girard 1914
1935 39 askelta Pamela
Kuningattaren rakastaja (The Dictator)
1936 Salainen asiamies Elsa Carrington
Idässä palaa (The General Died at Dawn) Judy Perrie
Lloyd’s of London Elizabeth
1937 On the Avenue Mimi Caraway
Zendan vanki (The Prisoner of Zenda) prinsessa Flavia
1939 Bali – rakkauden saari (Honey­moon in Bali) Gail Allen
1940 Poikani! (My Son, My Son!) Livia Vaynol
Sankari­eskadroona (Northwest Mounted Police) April Logan
Tropiikin taivaan alla (Safari) Linda Stewart
1941 Virginian auringon alla (Virginia) Charlotte Dunterry
1942 Vakoilijoitten verkossa (My Favorite Blonde) agentti Karen Bentley
1949 Viuhka (The Fan) rouva Erlynne (viimeinen)

LähteetMuokkaa

  1. McFarlane, Brian: Carroll, Madeleine (1906-1987) Screen Online. Lontoo: British Film Institute. Arkistoitu 1.4.2018. Viitattu 4.9.2010. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa