Avaa päävalikko

Luke Cunningham Wilson (s. 21. syyskuuta 1971 Dallas, Texas[1]) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän aloitti näyttelijänuransa vuonna 1994 elokuvassa Bottle Rocket. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan elokuvissa Blondin kosto ja Charlien enkelit. Myös Wilsonin veljet Owen ja Andrew ovat näyttelijöitä.

Luke Wilson
Luke Wilson vuonna 2009.
Luke Wilson vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 21. syyskuuta 1971 (ikä 47)
Dallas, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1994–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1996 Bottle Rocket Anthony Adams
1997 Bongwater David
1997 Telling Lies in America Henry
1997 Best Men Jesse Reilly
1997 Scream 2 'Stab' Billy
1998 Dog Park Andy
1998 Home Fries Dorian Montier
1998 Rushmore Dr. Peter Flynn
1999 Kill the Man Stanley Simon
1999 Blue Streak Carlson
2000 My Dog Skip Dink Jenkins
2000 Committed Carl
2000 Bad Seed Preston Tylk
2000 Charlien enkelit Pete Komisky
2001 Blondin kosto Emmett Richmond
2001 Soul Survivors Jude
2001 Royal Tenenbaums, TheThe Royal Tenenbaums Richie Tenenbaum
2002 Third Wheel, TheThe Third Wheel Stanley
2003 Masked and Anonymous Bobby Cupid
2003 Old School Mitch Martin
2003 Alex and Emma Alex Sheldon/Adam Shipley
2003 Charlien enkelit: Kurvit suoriksi Pete
2003 Blondin kosto 2 Emmett Richmond
2004 Maailman ympäri 80 päivässä Orville Wright (cameo)
2004 Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda Frank Vitchard
2005 Wendellin stoori Wendell Baker
2005 Perheen jalokivi Ben Stone
2006 Jackass: Number Two Hän itse (cameo)
2006 Minin eka kerta John Garson
2006 Huuhkajat Officer David Delinko
2006 My Super Ex Matt Saunders
2006 Idioluutio Corporal Joe Bauers/Not Sure
2007 You Kill Me Tom
2007 Vacancy David Fox
2007 Klo 15:10 lähtö Yumaan Zeke
2007 Blades of Glory Sex Class Instructor
2007 Battle for Terra Lt. James Stanton (äänirooli)
2007 Blonde Ambition Ben Connelly
2008 Henry Poole Is Here Henry Poole
2009 Middle Men Jack Harris
2010 Death at a Funeral Derek
2015 The Ridiculous 6 Danny Stockburn

LähteetMuokkaa

  1. Luke Wilson Allmovie.com. Viitattu 9.8.2015. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.