Luettelo valtioista itsemurhien määrän mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä luettelo valtioista itsemurhien määrän mukaan perustuu Maailman terveysjärjestön (WHO) tietoihin.

Itsemurhien määrä 100 000 asukasta kohden valtioittain vuonna 2007.
Itsemurhien määrää Unkarissa kuvaava graafi. Vuonna 1983 maassa tehtiin 45.3 itsemurhaa 100 000 asukasta kohden. Tämä on korkein todettu itsemurhien lukumäärä ihmiskunnan historiassa.

LuetteloMuokkaa

Itsemurhia 100 000 asukasta kohden vuodessa[1]
Valtio Kaikki Naiset Miehet Vuosi
  Algeria 3,3 1,8 4,9 2016
  Angola 8,9 4,6 14 2016
  Benin 15,7 9,6 22,6 2016
  Botswana 11,5 5,7 18,3 2016
  Burkina Faso 14,8 9,1 22,4 2016
  Burundi 15 7,7 23,1 2016
  Kamerun 19,5 12,5 26,9 2016
  Kap Verde 15,1 7,7 24,1 2016
  Keski-Afrikan tasavalta 11,6 6 18 2016
  Tšad 15,5 13,8 17,1 2016
  Komorit 11,1 5,4 17,6 2016
  Kongon tasavalta 9,3 5 13,9 2016
  Norsunluurannikko 23 13 32 2016
  Kongon demokraattinen tasavalta 9,7 4,9 15 2016
  Päiväntasaajan Guinea 22 10,8 31,3 2016
  Eritrea 13,8 6,1 22,4 2016
  Etiopia 11,4 4,7 18,7 2016
  Gabon 9,6 4,3 15 2016
  Gambia 10 7,3 12,8 2016
  Ghana 8,7 2,9 15,8 2016
  Guinea 10,5 8,4 12,7 2016
  Guinea-Bissau 7,4 6,1 8,9 2016
  Kenia 5,6 2,1 9,7 2016
  Lesotho 28,9 32,6 22,7 2016
  Liberia 13,4 13 13,8 2016
  Madagaskar 6,9 3,6 10,5 2016
  Malawi 7,8 3,2 13,7 2016
  Mali 8,9 4,7 13,5 2016
  Mauritania 7,5 3,6 12,1 2016
  Mauritius 7,3 2,2 12,5 2016
  Mosambik 8,4 4,1 14 2016
  Namibia 11,5 4,9 19,4 2016
  Niger 9 6,7 11,5 2016
  Nigeria 17,3 17,1 17,5 2016
  Ruanda 11 6 16,9 2016
  São Tomé ja Príncipe 3,1 2,1 4,2 2016
  Senegal 11,8 5,2 20,3 2016
  Seychellit 8,3 2,1 15 2016
  Sierra Leone 16,1 14,2 18,2 2016
  Etelä-Afrikka 12,8 5,1 21,7 2016
  Swazimaa 16,7 9,6 25,4 2016
  Togo 16,6 10,9 22,7 2016
  Uganda 20 18,7 21,2 2016
  Tansania 9,6 5,4 14,3 2016
  Sambia 11,3 6,2 17,5 2016
  Zimbabwe 19,1 11,1 29,1 2016
  Etelä-Sudan 6,1 4,1 8,3 2016
  Antigua ja Barbuda 0,5 0,9 0 2016
  Argentiina 9,1 3,5 15 2016
  Bahama 1,6 0,5 2,8 2016
  Barbados 0,4 0,3 0,8 2016
  Belize 5,9 2 9,9 2016
  Bolivia 12,9 8,9 16,9 2016
  Brasilia 6,1 2,8 9,7 2016
  Kanada 10,4 5,8 15,1 2016
  Chile 9,7 3,8 16 2016
  Kolumbia 7 2,8 11,5 2016
  Costa Rica 7,5 2,3 12,8 2016
  Kuuba 10,1 4,1 16,4 2016
  Dominikaaninen tasavalta 10,5 3,2 17,9 2016
  Ecuador 7,2 3,8 10,7 2016
  El Salvador 13,5 4,3 24,8 2016
  Grenada 1,7 1 2,1 2016
  Guatemala 2,9 1,7 4,4 2016
  Guyana 30,2 14,2 46,6 2016
  Haiti 12,2 6,4 18,3 2016
  Honduras 3,4 1,7 5,3 2016
  Jamaika 2 0,9 3,2 2016
  Meksiko 5,2 2,3 8,2 2016
  Nicaragua 11,9 5 19,2 2016
  Panama 4,4 1,2 7,6 2016
  Paraguay 9,3 6,2 12,3 2016
  Peru 5,1 2,7 7,6 2016
  Saint Lucia 7,3 2,1 12,7 2016
  Saint Vincent ja Grenadiinit 2,4 0,9 3,9 2016
  Suriname 23,2 10,9 36,1 2016
  Trinidad ja Tobago 12,9 4,3 21,9 2016
  Yhdysvallat 13,7 6,4 21,1 2016
  Uruguay 16,5 7,1 26,8 2016
  Venezuela 3,8 1,2 6,6 2016
  Bangladesh 6,1 6,7 5,5 2016
  Bhutan 11,6 8,9 13,8 2016
  Korean demokraattinen kansantasavalta 10,6 8 14,8 2016
  Intia 16,5 14,5 18,5 2016
  Indonesia 3,7 2,2 5,2 2016
  Malediivit 2,7 1,6 3,6 2016
  Myanmar 8,1 9,8 6,3 2016
    Nepal 9,6 8 11,4 2016
  Sri Lanka 14,2 6,2 23,3 2016
  Thaimaa 12,9 4,8 21,4 2016
  Itä-Timor 6,4 3,7 9 2016
  Albania 5,6 4,3 7 2016
  Armenia 5,7 2 10,1 2016
  Itävalta 11,4 5,7 17,5 2016
  Azerbaidžan 2,6 1 4,3 2016
  Valko-Venäjä 21,4 6,2 39,3 2016
  Belgia 15,7 9,4 22,2 2016
  Bosnia ja Hertsegovina 6,4 2,5 10,6 2016
  Bulgaria 7,9 3,2 13,1 2016
  Kroatia 11,5 5,1 18,8 2016
  Kypros 4,5 1,9 7,2 2016
  Tšekki 10,5 4,2 17,2 2016
  Tanska 9,2 5,2 13,2 2016
  Viro 14,4 4,4 20,6 2016
  Suomi 13,8 6,8 20,4 2016
  Ranska 12,1 6,5 17,9 2016
  Georgia 6,7 1,9 12,3 2016
  Saksa 9,1 4,8 13,6 2016
  Kreikka 3,8 1,5 6,1 2016
  Unkari 13,6 6,2 22,2 2016
  Islanti 13,3 4,7 21,7 2016
  Irlanti 10,9 4,2 17,6 2016
  Israel 5,2 2,4 8,2 2016
  Italia 5,5 2,6 8,4 2016
  Kazakstan 22,8 7,7 40,1 2016
  Kirgisia 9,1 3,7 14,8 2016
  Latvia 17,2 5,1 31 2016
  Liettua 25,7 6,7 47,5 2016
  Luxemburg 10,4 5,8 15 2016
  Malta 6,5 2,8 10,3 2016
  Alankomaat 9,6 6,4 12,9 2016
  Norja 10,1 6,5 13,6 2016
  Puola 13,4 3,4 23,9 2016
  Portugali 8,6 3,8 14,3 2016
  Moldova 13,4 3,8 24,1 2016
  Romania 8 2,4 13,9 2016
  Venäjä 26,5 7,5 48,3 2016
  Serbia 10,9 5,2 17,3 2016
  Slovakia 10,1 2,6 18,4 2016
  Slovenia 13,3 4,5 22,4 2016
  Espanja 6,1 3,1 9,3 2016
  Ruotsi 11,7 7,4 15,8 2016
  Sveitsi 11,3 6,9 15,8 2016
  Tadžikistan 3,3 1,7 5 2016
  Pohjois-Makedonia 6,2 3 9,7 2016
  Turkki 7,2 3,2 11,3 2016
  Turkmenistan 7,2 3,7 11 2016
  Ukraina 18,5 4,7 34,5 2016
  Yhdistynyt kuningaskunta 7,6 3,5 11,9 2016
  Uzbekistan 7,4 4,6 10,3 2016
  Montenegro 7,9 3,6 12,6 2016
  Afganistan 6,4 2,1 10,6 2016
  Bahrain 5,7 2,1 7,9 2016
  Djibouti 8,5 5,3 11,9 2016
  Egypti 4,4 1,7 7,2 2016
  Iran 4 3,1 4,9 2016
  Irak 4,1 3,4 4,7 2016
  Jordania 3,7 2,7 4,7 2016
  Kuwait 2,2 1,7 2,5 2016
  Libanon 3,2 2,2 4,2 2016
  Libya 5,5 2,3 8,7 2016
  Marokko 3,1 3,6 2,5 2016
  Oman 3,5 0,9 4,8 2016
  Pakistan 3,1 3,1 3 2016
  Qatar 5,8 1,1 7,3 2016
  Saudi-Arabia 3,4 1,7 4,6 2016
  Somalia 8,3 5,4 11,5 2016
  Sudan 9,5 4,6 14,5 2016
  Syyria 2,4 1,1 3,8 2016
  Tunisia 3,2 2,2 4,4 2016
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 2,7 0,8 3,5 2016
  Jemen 9,8 6,2 13,4 2016
  Australia 11,7 6 17,4 2016
  Brunei 4,5 2,8 6,2 2016
  Kambodža 5,9 3,2 9 2016
  Kiina 8 8,3 7,9 2016
  Fidži 5,5 2,5 8,8 2016
  Japani 14,3 8,1 20,5 2016
  Kiribati 15,2 5,4 25,9 2016
  Laos 9,3 6,1 12,9 2016
  Malesia 6,2 3,6 8,7 2016
  Mikronesia 11,3 6,2 16,2 2016
  Mongolia 13,3 3,8 23,3 2016
  Uusi-Seelanti 11,6 6,2 17,3 2016
  Papua-Uusi-Guinea 7 3,8 10,2 2016
  Filippiinit 3,7 2,3 5,2 2016
  Korean tasavalta 20,2 11,6 29,6 2016
  Samoa 5,4 2,2 8,7 2016
  Singapore 7,9 4,9 11,1 2016
  Salomonsaaret 5,9 3,2 8,5 2016
  Tonga 4 2,9 5,2 2016
  Vanuatu 5,4 2,7 8,1 2016
  Vietnam 7 3,4 10,8 2016

LähteetMuokkaa

  1. Suicide rate estimates, age-standardized Estimates by country who.int. 17.7.2018. Maailman terveysjärjestö. Viitattu 27.12.2018. (englanniksi)