Avaa päävalikko

Luettelo valtioista inhimillisen kehityksen indeksin mukaan

Valtioiden inhimillisen kehityksen indeksi vuodelle 2013 (julkaistu 7/2014).
  > 0,800 (Hyvin korkea)
  0,700–0,800 (Korkea)
  0,550–0,699 (Keskitasoa)
  <0,550 (Matala)
  Ei tietoa

Tämä on luettelo valtioista inhimillisen kehityksen indeksin mukaan. Indeksi on hyvin korkea, jos se on yli 0,800, korkea, jos arvo on 0,700–0,800, keskitasoa, jos se on 0,550–0,699 ja matala, jos se on korkeintaan 0,549. Vuonna 2014 julkaistut inhimillisen kehityksen (HDI) arvot pohjautuvat vuosien 2012–2013 tietoihin eli niiden katsotaan kuvaavan vuotta 2013.[1] Edeltävä, maaliskuussa 2013 julkaistu raportti edusti vuoden 2012 tilannetta.[2]

On huomattava, ettei artikkelin lähdeaineistona käytetyssä YK:n kehitysjärjestön tilastossa ole esitetty vuoden 2013 inhimillisen kehityksen indeksiä kaikille valtioille eikä monille kiistanalaisille alueille. Joukosta uupuu alhaisen tai keskitason indeksin maista esimerkiksi Etelä-Sudan, Pohjois-Korea ja Somalia. Lisäksi puuttuu tieto useista väestöltään pienemmistä valtioista (Marshallinsaaret, Monaco, Nauru, San Marino, Tuvalu).[1] On syytä tietää, että myös YK:hon kuulumattomien valtioiden tai itsehallintoalueiden (kuten Taiwan, Grönlanti ja suuri joukko pikkuvaltioita) ja usean kiistanalaisen alueen (kuten Länsi-Sahara) tiedot puuttuvat ajantasaisesta YK:n kehitysjärjestön laatimasta HDI-tilastosta.

Maille esitetään taulukossa myös niiden epätasa-arvoon suhtautettu HDI-indeksi, mikäli UNDP on kertonut sen tilastossaan.[1] Mikäli inhimillisen kehityksen indeksi (HDI) ja sen epätasa-arvon huomioima vertailuluku IHDI ovat lähellä toisiaan, maa on varsin tasa-arvoinen. Jos taas UNDP:n HDI- ja IHDI-indeksi poikkeavat toisistaan paljon, on epätasa-arvo suurta (esimerkki Angola, Sierra Leone, Nigeria, Keski-Afrikan tasavalta; melko suuri esimerkiksi Bangladesh ja Intiassa). On huomattavaa ettei tilastossa ole vielä esitetty IHDI-indeksiarvoa useille arabimaille eikä Kiinalle.[1]

Luettelo valtioistaMuokkaa

Hyvin korkea HDI-indeksiMuokkaa

Sija Valtio/Alue HDI
Arvio 2016-2015
[3]
Muutos[3] Arvio 2016-2015
[3]
Muutos edellisestä vuodesta
[3]
1     Norja 0,949   0,001
2   (1)   Australia 0,939   0,002
2     Sveitsi 0,939   0,001
4     Saksa 0,926   0,002
5   (1)   Tanska 0,925   0,002
5   (1)   Singapore 0,925   0,001
7   (1)   Alankomaat 0,924   0,001
8     Irlanti 0,923   0,003
9     Islanti 0,921   0,002
10   (1)   Kanada 0,920   0,001
10   (1)   Yhdysvallat 0,920   0,002
12     Hongkong 0,917   0,001
13     Uusi-Seelanti 0,915   0,002
14   (1)   Ruotsi 0,913   0,004
15   (1)   Liechtenstein 0,912   0,001
16     Britannia 0,909   0,001
17     Japani 0,903   0,001
18     Etelä-Korea 0,901   0,002
19     Israel 0,899   0,001
20     Luxemburg 0,898   0,002
21   (1)   Ranska 0,897   0,003
22   (1)   Belgia 0,896   0,001
23     Suomi 0,895   0,002
24     Itävalta 0,893   0,001
25     Slovenia 0,890   0,002
26   (1)   Italia 0,887   0,006
27   (1)   Espanja 0,884   0,002
28     Tšekki 0,878   0,003
29     Kreikka 0,866   0,001
30     Brunei 0,865   0,001
30   (1)   Viro 0,865   0,002
32     Andorra 0,858   0,001
33   (1)   Kypros 0,856   0,002
33   (2)   Malta 0,856   0,003
33     Qatar 0,856   0,001
36     Puola 0,855   0,003
37     Liettua 0,848   0,002
38     Chile 0,847   0,002
38     Saudi-Arabia 0,847   0,002
40     Slovakia 0,845   0,003
41     Portugali 0,843   0,002
42     Yhdistyneet arabiemiirikunnat 0,840   0,004
43     Unkari 0,836   0,002
44     Latvia 0,830   0,002
45     Argentiina 0,827   0,001
45   (1)   Kroatia 0,827   0,004
47   (1)   Bahrain 0,824   0,001
48   (1)   Montenegro 0,807   0,003
49   (1)   Venäjä 0,804   0,001
50   (1)   Romania 0,802   0,004
51   (1)   Kuwait 0,800   0,001

Korkea HDI-indeksiMuokkaa

Sija Valtio/Alue HDI
Arvio 2016-2015
Muutos[3] Arvio 2016-2015
[3]
Muutos edellisestä vuodesta
[3]
52   (1)   Valko-Venäjä 0,796   0,002
52   (1)   Oman 0,796   0,001
54     Barbados 0,795   0,001
54     Uruguay 0,795   0,001
56   (1)   Bulgaria 0,794   0,002
56     Kazakstan 0,794   0,001
58     Bahama 0,792   0,002
59     Malesia 0,789   0,010
60   (2)   Palau 0,788   0,005
60     Panama 0,788   0,003
62   (1)   Antigua ja Barbuda 0,786   0,002
63     Seychellit 0,782   0,001
64     Mauritius 0,781   0,002
65   (1)   Trinidad ja Tobago 0,780   0,001
66     Costa Rica 0,776   0,001
66     Serbia 0,776   0,001
68   (1)   Kuuba 0,775   0,003
69   (1)   Iran 0,774  
70   (1)   Georgia 0,769   0,001
71   (1)   Turkki 0,767   0,003
71   (1)   Venezuela 0,767   0,002
73   (1)   Sri Lanka 0,766   0,002
74   (1)   Saint Kitts ja Nevis 0,765   0,003
75     Albania 0,764   0,002
76   (2)   Libanon 0,763  
77     Meksiko 0,762   0,004
78   (1)   Azerbaidžan 0,759   0,001
79     Brasilia 0,754  
79   (1)   Grenada 0,754   0,003
81   (1)   Bosnia ja Hertsegovina 0,750   0,003
82     Pohjois-Makedonia 0,748   0,002
83   (1)   Algeria 0,745   0,002
84   (1)   Armenia 0,743   0,002
84   (3)   Ukraina 0,743   0,005
86   (1)   Jordania 0,741  
87   (2)   Peru 0,740   0,003
87   (1)   Thaimaa 0,740   0,003
89   (2)   Ecuador 0,739  
90   (1)   Kiina 0,738   0,010
91     Fidži 0,736   0,002
92   (1)   Mongolia 0,735   0,002
92   (2)   Saint Lucia 0,735  
94     Jamaika 0,730   0,001
95     Kolumbia 0,727   0,003
96   (1)   Dominica 0,726   0,002
97     Suriname 0,725   0,002
97     Tunisia 0,725   0,002
99   (2)   Dominikaaninen tasavalta 0,722   0,004
99     Saint Vincent ja Grenadiinit 0,722   0,002
101     Tonga 0,721   0,003
Maailma 0,717
102   (2)   Libya 0,716   0,003
103     Belize 0,706  
104     Samoa 0,704   0,002
105     Malediivit 0,701  
105   (3)   Uzbekistan 0,701   0,004

Keskitason HDI-indeksiMuokkaa

Sija Valtio/Alue HDI
Arvio 2016-2015
Muutos[3] Arvio 2016-2015
[3]
Muutos edellisestä vuodesta
[3]
107   (2)   Moldova 0,699   0,002
108   (1)   Botswana 0,698  
109     Gabon 0,697   0,003
110     Paraguay 0,693   0,001
111     Egypti 0,691   0,003
111     Turkmenistan 0,691   0,003
113     Indonesia 0,689   0,003
114   (1)   Palestiina 0,684   0,006
115     Vietnam 0,683   0,005
116   (2)   Filippiinit 0,682   0,003
117   (2)   El Salvador 0,680   0,002
118     Bolivia 0,674   0,003
119     Etelä-Afrikka 0,666   0,001
120     Kirgisia 0,664   0,002
121     Irak 0,649  
122     Kap Verde 0,648   0,002
123     Marokko 0,647   0,002
124     Nicaragua 0,645   0,003
125   (1)   Guatemala 0,640   0,003
125   (1)   Namibia 0,640   0,003
127   (2)   Guyana 0,638  
127   (1)   Mikronesia 0,638   0,001
129     Tadžikistan 0,627   0,002
130     Honduras 0,625   0,002
131     Intia 0,624   0,009
132     Bhutan 0,607   0,003
133     Itä-Timor 0,605   0,002
134     Vanuatu 0,597   0,001
135     Kongon demokraattinen tasavalta 0,592   0,003
135   (2)   Päiväntasaajan Guinea 0,592   0,010
137   (1)   Kiribati 0,588   0,002
138   (1)   Laos 0,586   0,004
139   (1)   Bangladesh 0,579   0,004
139   (1)   Ghana 0,579   0,004
139     Sambia 0,579   0,003
142     São Tomé ja Príncipe 0,574   0,009
143     Kambodža 0,563   0,005
144     Nepal 0,558   0,003
145   (1)   Myanmar 0,556   0,004
146   (1)   Kenia 0,555   0,005
147   (1)   Pakistan 0,550   0,002

Alhainen HDI-indeksiMuokkaa

Sija Valtio/Alue HDI
Arvio 2016-2015
Muutos[3] Arvio 2016-2015
[3]
Muutos edellisestä vuodesta
[3]
148   (1)   Swazimaa 0,541  
149   (4)   Syyria 0,536   0,017
150     Angola 0,533   0,002
151   (1)   Tansania 0,531   0,012
152   (1)   Nigeria 0,527   0,002
153   (1)   Kamerun 0,518   0,004
154   (1)   Papua-Uusi-Guinea 0,516   0,001
154   (4)   Zimbabwe 0,516   0,009
156   (1)   Salomonsaaret 0,515   0,002
157   (2)   Mauritania 0,513  
158   (1)   Madagaskar 0,512   0,001
159   (3)   Ruanda 0,498   0,005
160     Komorit 0,497   0,001
160   (1)   Lesotho 0,497   0,002
162   (1)   Senegal 0,494   0,003
163   (1)   Haiti 0,493   0,003
163   (2)   Uganda 0,493   0,005
165     Sudan 0,490   0,002
166   (1)   Togo 0,487   0,003
167   (1)   Benin 0,485   0,004
168   (9)   Jemen 0,482   0,017
169     Afganistan 0,479  
170     Malawi 0,476   0,003
171   (1)   Norsunluurannikko 0,474   0,008
172   (1)   Djibouti 0,473   0,003
173     Gambia 0,452   0,002
174     Etiopia 0,448   0,007
175     Mali 0,442   0,004
176   (2)   Kongon demokraattinen tasavalta 0,435   0,010
177     Liberia 0,427  
178   (1)   Guinea-Bissau 0,424   0,003
179   (2)   Eritrea 0,420   0,002
179   (3)   Sierra Leone 0,420   0,011
181   (1)   Mosambik 0,418   0,004
181   (2)   Etelä-Sudan 0,418   0,003
183   (1)   Guinea 0,414  
184     Burundi 0,404   0,002
185     Burkina Faso 0,402   0,003
186     Tšad 0,396   0,002
187     Niger 0,353   0,002
188     Keski-Afrikan tasavalta 0,352   0,005

Luettelo maista maanosittainMuokkaa

AfrikkaMuokkaa

10 korkeinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Korkea HDI-indeksi
1   Mauritius 0,777
2   Seychellit 0,772
3   Algeria 0,736
4   Libya 0,724
5   Tunisia 0,721
Keskitason HDI-indeksi
6   Botswana 0,698
7   Egypti 0,690
8   Gabon 0,684
9   Etelä-Afrikka 0,666
10   Kap Verde 0,648

10 alhaista HDI:itä

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Alhainen HDI-indeksi
1   Keski-Afrikan tasavalta 0,352
2   Niger 0,353
3   Tšad 0,396
4   Burkina Faso 0,402
5   Burundi 0,404
6   Guinea 0,411
7   Etelä-Sudan 0,418
7   Mosambik 0,418
9   Sierra Leone 0,420
9   Eritrea 0,420

AasiaMuokkaa

10 korkeinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Hyvin Korkea HDI-indeksi
1   Singapore 0,925
2   Hongkong 0,917
3   Japani 0,903
4   Etelä-Korea 0,901
5   Israel 0,899
6   Brunei 0,865
7   Kypros 0,856
7   Qatar 0,856
9   Saudi-Arabia 0,847
10   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 0,840

10 alhaisinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Alhainen HDI-indeksi
1   Afganistan 0,479
2   Jemen 0,482
3   Syyria 0,536
Keskitason HDI-indeksi
4   Pakistan 0,550
5   Myanmar 0,556
6   Nepal 0,558
7   Kambodža 0,563
8   Bangladesh 0,579
9   Laos 0,586
10   Itä-Timor 0,605

EurooppaMuokkaa

10 korkeinta HDI:itä

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Hyvin Korkea HDI-indeksi
1   Norja 0,949
2   Sveitsi 0,939
3   Saksa 0,926
4   Tanska 0,925
5   Alankomaat 0,924
6   Irlanti 0,923
7   Islanti 0,921
8   Ruotsi 0,913
9   Liechtenstein 0,912
10   Britannia 0,909

10 alhaisinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Keskitason HDI-indeksi
1   Moldova 0,699
Korkea HDI-indeksi
2   Ukraina 0,743
2   Armenia 0,743
3   Pohjois-Makedonia 0,748
4   Bosnia ja Hertsegovina 0,750
5   Azerbaidžan 0,759
6   Albania 0,764
7   Turkki 0,767
8   Georgia 0,769
9   Serbia 0,776
10   Kazakstan 0,794

Pohjois-Amerikka ja KaribiaMuokkaa

10 korkeinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Hyvin Korkea HDI-indeksi
1   Kanada 0,920
1   Yhdysvallat 0,920
Korkea HDI-indeksi
3   Barbados 0,795
4   Bahama 0,792
5   Antigua ja Barbuda 0,786
6   Panama 0,788
7   Trinidad ja Tobago 0,780
8   Costa Rica 0,776
9   Kuuba 0,775
10   Meksiko 0,762

10 alhaisinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Alhainen HDI-indeksi
1   Haiti 0,493
Keskitason HDI-indeksi
2   Honduras 0,625
3   Guatemala 0,640
4   Nicaragua 0,645
5   El Salvador 0,680
Korkea HDI-indeksi
6   Belize 0,706
7   Saint Vincent ja Grenadiinit 0,722
7   Dominikaaninen tasavalta 0,722
9   Dominica 0,726
10   Jamaika 0,730

Etelä-AmerikkaMuokkaa

10 korkeinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Hyvin Korkea HDI-indeksi
1   Chile 0,847
2   Argentiina 0,827
Korkea HDI-indeksi
3   Uruguay 0,795
4   Venezuela 0,767
5   Brasilia 0,754
6   Peru 0,740
7   Ecuador 0,739
8   Kolumbia 0,727
9   Suriname 0,725
Keskitason HDI-indeksi
10   Paraguay 0,693

10 alhaisinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Keskitason HDI-indeksi
1   Guyana 0,638
2   Bolivia 0,674
3   Paraguay 0,693
Korkea HDI-indeksi
4   Suriname 0,725
5   Kolumbia 0,727
6   Ecuador 0,739
7   Peru 0,740
8   Brasilia 0,754
9   Venezuela 0,767
10   Uruguay 0,795

OseaniaMuokkaa

10 korkeinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016- 2015
Hyvin Korkea HDI-indeksi
1   Australia 0,939
2   Uusi-Seelanti 0,915
Korkea HDI-indeksi
3   Palau 0,788
4   Fidži 0,736
5   Tonga 0,721
6   Samoa 0,704
Keskitason HDI-indeksi
7   Mikronesia 0,638
8   Vanuatu 0,597
9   Kiribati 0,588
Alhainen HDI-indeksi
10   Papua-Uusi-Guinea 0,516

10 alhaisinta HDI:ita

Sija Valtio HDI
New 2015 estimates for 2014
Alhainen HDI-indeksi
1   Salomonsaaret 0,515
2   Papua-Uusi-Guinea 0,516
Keskitason HDI-indeksi
3   Kiribati 0,588
4   Vanuatu 0,597
5   Mikronesia 0,638
Korkea HDI-indeksi
6   Samoa 0,704
7   Tonga 0,721
8   Fidži 0,736
9   Palau 0,788
Hyvin Korkea HDI-indeksi
10   Uusi-Seelanti 0,915

Ei-valtiolliset toimijatMuokkaa

ArabiliittoMuokkaa

10 korkeinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016-2015
Hyvin korkea HDI
1   Qatar 0,856
2   Saudi-Arabia 0,847
3   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 0,840
4   Bahrain 0,824
5   Kuwait 0,800
Korkea HDI
6   Oman 0,796
7   Libanon 0,763
8   Algeria 0,745
9   Jordania 0,741
10   Tunisia 0,725

10 alhaisinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016-2015
Alhainen HDI
1   Somalia 0,285
(2012 arvio)
2   Djibouti 0,473
3   Jemen 0,482
4   Sudan 0,490
5   Komorit 0,497
6   Mauritania 0,513
7   Syyria 0,536
Keskitason HDI
8   Marokko 0,647
9   Irak 0,649
10   Palestiina 0,684


KansainyhteisöMuokkaa

10 korkeinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016-2015
Erittäin korkea HDI
1   Australia 0,939
2   Singapore 0,925
3   Kanada 0,920
4   Uusi-Seelanti 0,915
5   Britannia 0,909
6   Brunei 0,865
7   Kypros 0,856
7   Malta 0,856
Korkea HDI
9   Bahama 0,795
10   Barbados 0,792

10 alhaisinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016-2015
Alhainen HDI
1   Mosambik 0,418
2   Sierra Leone 0,420
3   Gambia 0,452
4   Malawi 0,476
5   Uganda 0,493
6   Lesotho 0,497
7   Ruanda 0,498
8   Salomonsaaret 0,515
9   Papua-Uusi-Guinea 0,516
10   Kamerun 0,518

Itä-Aasia- ja Tyynenmeren alueMuokkaa

10 korkeinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
New 2015 estimates for 2014
Erittäin korkea HDI
1   Australia 0,939
2   Singapore 0,925
3   Hongkong 0,917
4   Uusi-Seelanti 0,915
5   Japani 0,903
6   Etelä-Korea 0,901
7   Brunei 0,865
Korkea HDI
8   Malesia 0,789
9   Palau 0,788
10   Thaimaa 0,740

10 alhaisinta HDI:ta


Sija Valtio HDI
New 2015 estimates for 2014
Alhainen HDI
1   Salomonsaaret 0,515
2   Papua-Uusi-Guinea 0,516
Keskitason HDI
3   Myanmar 0,556
4   Kambodža 0,563
5   Laos 0,586
6   Kiribati 0,588
7   Vanuatu 0,597
8   Itä-Timor 0,605
9   Mikronesia 0,638
10   Filippiinit 0,682

Euroopan unioniMuokkaa

10 korkeinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016-2015
Erittäin korkea HDI
1   Saksa 0,926
2   Tanska 0,925
3   Alankomaat 0,924
4   Irlanti 0,923
5   Ruotsi 0,913
6   Britannia 0,909
7   Luxemburg 0,898
8   Ranska 0,897
9   Belgia 0,896
10   Suomi 0,895

10 alhaisinta HDI:ta

Sija Valtio HDI
Uusi arvio 2016-2015
Korkea HDI
1   Bulgaria 0,794
Erittäin korkea HDI
2   Romania 0,802
3   Kroatia 0,827
4   Latvia 0,830
5   Unkari 0,836
6   Portugali 0,843
7   Slovakia 0,845
8   Liettua 0,848
9   Puola 0,855
10   Malta 0,856

HDI alueittainMuokkaa

Alue 2011
Arvio
HDI[4]
2013
Arvio
HDI[5]
2014
Arvio
HDI[6]
2015
Arvio
HDI
Erittäin korkea HDI
Erittäin korkea HDI 0,889 0,905 0,890 0,892
OECD 0,873 0,887 0,874 0,887
Korkea HDI
Eurooppa ja Keski-Aasia 0,751 0,771 0,738 0,756
Latinalainen Amerikka ja Karibia 0,731 0,741 0,740 0,751
Korkea HDI 0,741 0,758 0,735 0,746
Aasia-Tyynimeri 0,671   0,683 0,703 0,720
Maailma 0,682   0,694 0,702 0,717
Keskitason HDI
Arabimaat 0,641   0,652 0,682 0,687
Pienet kehittyneet saarivaltiot 0,640   0,648 0,665 0,667
Keskitason HDI 0,630   0,640 0,614 0,631
Etelä-Aasia 0,548   0,558 0,588 0,621
Alhainen HDI
Saharan eteläpuolinen Afrikka 0,463   0,475 0,502 0,523
Vähiten kehittyneet maat 0,439   0,449 0,487 0,508
Alhainen HDI 0,456   0,466 0,493 0,497

Valtio jotka eivät ole edellisessä raportissaMuokkaa

YK:n jäsenvaltiot (edellinen UNDP tieto )Muokkaa

Vuosi Valtio HDI Sija Lähde
Julkaisu Lähde
Erittäin korkea HDI
2009 2008   San Marino 0,961 21 [7]
2009 2008   Monaco 0,956 25 [7]
Korkea HDI
2009 2008   Marshallinsaaret 0,738 155 [7]
2009 2008   Pohjois-Korea 0,733 156 [7]
2009 2008   Nauru 0,721 164 [7]
2009 2008   Tuvalu 0,711 168 [7]
Alhainen HDI
2009 2008   Somalia 0,364 229 [7]

Note: 2009 publication uses old HDI formula

Ei-YK:n jäsenvaltiot (edellinen UNDP tieto )Muokkaa

Vuosi Valtio HDI Sija Lähde
Publication Data
Korkea HDI
Ei tietoa 2016   Kosovo 0,739 Ei tietoa [8]


Ei YK:n jäsenvaltio (UNDP:n ulkopuolella)Muokkaa

Vuosi Valtio HDI Sija Lähde
Julkaisu Päiväys
Erittäin korkea HDI
2017 2015   Macao 0,905 17 [9]
2017 2015   Taiwan 0,885 27 [10][11]
2017 2015   Puerto Rico 0,845 40 [12]
2012 2010   Guadeloupe 0,822 39 [13]
2012 2010   Martinique 0,813 41 [13]
2009 2008   Jersey 0,985 2 [7]
2009 2008   Caymansaaret 0,983 4 [7]
2009 2008   Bermuda 0,981 7 [7]
2009 2008   Guernsey 0,975 9 [7]
2009 2008   Gibraltar 0,961 20 [7]
2009 2008   Norfolkinsaari 0,958 23 [7]
2009 2008   Färsaaret 0,950 33 [7]
2009 2008   Mansaari 0,950 34 [7]
2009 2008   Brittiläiset Neitsytsaaret 0,945 35 [7]
2009 2008   Falklandinsaaret 0,933 43 [7]
2009 2008   Aruba 0,908 49 [7]
2009 2008   Guam 0,901 54 [7]
Korkea HDI
2012 2010   Uusi-Kaledonia 0,789 51 [13]
2012 2010   Wallis ja Futuna 0,763 65 [13]
2012 2010   Saint Pierre ja Miquelon 0,762 66 [13]
2012 2010   Réunion 0,750 72 [13]
2012 2010   Ranskan Guiana 0,739 76 [13]
2012 2010   Ranskan Polynesia 0,737 77 [13]
2012 2010   Saint-Martin 0,702 n/a [13]
2009 2008   Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0,894 59 [7]
2009 2008   Pohjois-Mariaanit 0,875 71 [7]
2009 2008   Turks- ja Caicossaaret 0,873 72 [7]
2009 2008   Grönlanti 0,869 76 [7]
2009 2008   Anguilla 0,865 79 [7]
2009 2008   Cookinsaaret 0,829 101 [7]
2009 2008   Amerikan Samoa 0,827 103 [7]
2009 2008   Montserrat 0,821 106 [7]
Keskitason HDI
2012 2010   Saint Barthélemy 0,688 n/a [13]
2012 2010   Mayotte 0,653 104 [13]
2009 2008   Saint Helena 0,797 125 [7]
2009 2008   Niue 0,794 129 [7]
2009 2008   Tokelau 0,750 149 [7]

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c d HDI Indicators By Country 2014 (Vuosia 2012–2013 kuvaava tilanne.) Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma, undp.org. Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  2. Human Development Report 2013 (Vuoden 2012 tilanne) United Nations. Viitattu 18.7.2013. (englanniksi)
  3. a b c d e f g h i j k l m Human Development Report 2016 – "Human Development for Everyone" Human Development Report HDRO Human Development Report Office United Nations Development Programme. Viitattu 2 September 2017.
  4. 2011 Human Development Report United Nations Development Programme. Viitattu 2 November 2011.
  5. The 2013 Human Development Report – "The Rise of the South: Human Progress in a Diverse World" Human Development Report. Viitattu 2 March 2013.
  6. Human Development Report 2014 – "Sustaining Human Progress: Reducing Vulnerabilities and Building Resilience" Human Development Report. Viitattu 25 July 2014.
  7. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad Filling Gaps in the Human Development Index United Nations ESCAP, February 2009
  8. About Kosovo UNDP. Viitattu 19 February 2017.
  9. DSEC - 統計資料 dsec.gov.mo.
  10. - Human Development Reports hdr.undp.org.
  11. 2017中華民國人類發展指數(HDI) (Excel) Directorate General of Budget, Accounting and Statistics, Executive Yuan, R.O.C.. Viitattu 21.4.2017. Chinese
  12. Fuentes-Ramírez, Ricardo R. (2017). "Human Development Index Trends and Inequality in Puerto Rico 2010-2015" (PDF). Ceteris Paribus: Journal of Socio-Economic Research 7. Viitattu May 15, 2017. 
  13. a b c d e f g h i j k Quel niveau de développement humain dans les outre-mer?, Agence Française de Developpment, 2012 (in French)

Aiheesta muuallaMuokkaa