Avaa päävalikko

Luettelo tenniksen ATP-maailmanlistan ykköspelaajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo tenniksen ATP-maailmanlistan ykköspelaajista vuodesta 1973 lähtien. Siitä tähän päivään asti, 26 eri pelaajaa on ollut vähintään viikon tuon tittelin haltija.

Vain kuusi pelaajaa on ollut maailmanlistan ykköspelaajana vuoden jokaisena viikkona

  1. Jimmy Connors (1975, 1976 ja 1978)
  2. Ivan Lendl (1986 ja 1987)
  3. Pete Sampras (1994, 1997)
  4. Lleyton Hewitt (2002)
  5. Roger Federer (2005, 2006 ja 2007)
  6. Novak Đoković (2015)

Vain neljä pelaajaa on ollut yli 100 viikkoa yhteenmenoon maailmanlistan ykkönen

  1. Roger Federer (237, vuosina 2004–2008)
  2. Jimmy Connors (160, vuosina 1974–1977)
  3. Ivan Lendl (157, vuosina 1985–1988)
  4. Pete Sampras (102, vuosina 1996–1998)

LuetteloMuokkaa

Päivitetty 23.12.2018

Maa Nimi Ykköspelaajaksi Ykköspelaajasta Viikkoja Viikot yhteensä
  Ilie Năstase (1) 23. elokuuta 1973 2. kesäkuuta 1974 (40) 40
  John Newcombe (2) 3. kesäkuuta, 1974 28. heinäkuuta, 1974 (8) 8
  Jimmy Connors (3) 29. heinäkuuta 1974 22. elokuuta 1977 (160) 160
  Björn Borg (4) 23. elokuuta 1977 29. elokuuta 1977 (1) 1
  Jimmy Connors 30. elokuuta 1977 8. huhtikuuta 1979 (84) 244
  Björn Borg 9. huhtikuuta 1979 20. toukokuuta 1979 (6) 7
  Jimmy Connors 21. toukokuuta 1979 8. heinäkuuta 1979 (7) 251
  Björn Borg 9. heinäkuuta 1979 2. maaliskuuta 1980 (34) 41
  John McEnroe (5) 3. maaliskuuta 1980 23. maaliskuuta 1980 (3) 3
  Björn Borg 24. maaliskuuta 1980 10. elokuuta 1980 (20) 61
  John McEnroe 11. elokuuta 1980 17. elokuuta 1980 (1) 4
  Björn Borg 18. elokuuta 1980 5. heinäkuuta 1981 (46) 107
  John McEnroe 6. heinäkuuta 1981 19. heinäkuuta 1981 (2) 6
  Björn Borg 22. heinäkuuta 1981 2. elokuuta 1981 (2) 109
  John McEnroe 3. elokuuta 1981 12. syyskuuta 1982 (58) 64
  Jimmy Connors 13. syyskuuta 1982 31. lokakuuta 1982 (7) 258
  John McEnroe 1. marraskuuta 1982 7. marraskuuta 1982 (1) 65
  Jimmy Connors 8. marraskuuta 1982 14. marraskuuta 1982 (1) 259
  John McEnroe 15. marraskuuta 1982 30. tammikuuta 1983 (11) 76
  Jimmy Connors 31. tammikuuta 1983 6. helmikuuta 1983 (1) 260
  John McEnroe 7. helmikuuta 1983 13. helmikuuta 1983 (1) 77
  Jimmy Connors 14. helmikuuta 1983 27. helmikuuta 1983 (2) 262
  Ivan Lendl (6) 28. helmikuuta 1983 15. toukokuuta 1983 (11) 11
  Jimmy Connors 16. toukokuuta 1983 5. kesäkuuta 1983 (3) 265
  John McEnroe 6. kesäkuuta 1983 12. kesäkuuta 1983 (1) 78
  Jimmy Connors 13. kesäkuuta 1983 3. heinäkuuta 1983 (3) 268
  John McEnroe 4. heinäkuuta 1983 30. lokakuuta 1983 (17) 95
  Ivan Lendl 31. lokakuuta 1983 11. marraskuuta 1983 (6) 17
  John McEnroe 12. marraskuuta 1983 8. tammikuuta 1984 (4) 99
  Ivan Lendl 9. tammikuuta 1984 11. maaliskuuta 1984 (9) 26
  John McEnroe 12. maaliskuuta 1984 10. kesäkuuta 1984 (13) 112
  Ivan Lendl 11. kesäkuuta 1984 17. kesäkuuta 1984 (1) 27
  John McEnroe 18. kesäkuuta 1984 8. heinäkuuta 1984 (3) 115
  Ivan Lendl 9. heinäkuuta 1984 12. elokuuta 1984 (5) 32
  John McEnroe 13. elokuuta 1984 18. elokuuta, 1985 (53) 168
  Ivan Lendl 19. elokuuta 1985 25. elokuuta 1985 (1) 33
  John McEnroe 26. elokuuta 1985 8. syyskuuta 1985 (2) 170
  Ivan Lendl 9. syyskuuta 1985 11. syyskuuta 1988 (157) 190
  Mats Wilander (7) 12. syyskuuta 1988 28. tammikuuta 1989 (20) 20
  Ivan Lendl 29. tammikuuta 1989 12. elokuuta 1990 (80) 270
  Stefan Edberg (8) 13. elokuuta 1990 27. tammikuuta 1991 (24) 24
  Boris Becker (9) 28. tammikuuta 1991 17. helmikuuta 1991 (3) 3
  Stefan Edberg 18. helmikuuta 1991 7. heinäkuuta 1991 (20) 44
  Boris Becker 8. heinäkuuta 1991 8. syyskuuta 1991 (9) 12
  Stefan Edberg 9. syyskuuta 1991 9. helmikuuta 1992 (22) 66
  Jim Courier (10) 10. helmikuuta 1992 22. maaliskuuta 1992 (6) 6
  Stefan Edberg 23. maaliskuuta 1992 12. huhtikuuta 1992 (3) 69
  Jim Courier 13. huhtikuuta 1992 13. syyskuuta 1992 (22) 28
  Stefan Edberg 14. syyskuuta 1992 4. lokakuuta 1992 (3) 72
  Jim Courier 5. lokakuuta 1992 11. huhtikuuta 1993 (27) 55
  Pete Sampras (11) 12. huhtikuuta 1993 22. elokuuta 1993 (19) 19
  Jim Courier 23. elokuuta 1993 12. syyskuuta 1993 (3) 58
  Pete Sampras 13. syyskuuta 1993 9. elokuuta 1995 (82) 101
  Andre Agassi (12) 10. elokuuta 1995 5. marraskuuta 1995 (30) 30
  Pete Sampras 6. marraskuuta 1995 28. tammikuuta 1996 (12) 113
  Andre Agassi 29. tammikuuta 1996 11. helmikuuta 1996 (2) 32
  Thomas Muster (13) 12. helmikuuta 1996 18. helmikuuta 1996 (1) 1
  Pete Sampras 19. helmikuuta 1996 10. maaliskuuta 1996 (3) 116
  Thomas Muster 11. maaliskuuta 1996 13. huhtikuuta 1996 (5) 6
  Pete Sampras 14. huhtikuuta 1996 29. maaliskuuta 1998 (102) 218
  Marcelo Ríos (14) 30. maaliskuuta 1998 26. huhtikuuta 1998 (4) 4
  Pete Sampras 27. huhtikuuta 1998 9. elokuuta 1998 (15) 233
  Marcelo Ríos 10. elokuuta 1998 23. elokuuta 1998 (2) 6
  Pete Sampras 24. elokuuta 1998 14. maaliskuuta 1999 (29) 262
  Carlos Moyà (15) 15. maaliskuuta 1999 28. maaliskuuta 1999 (2) 2
  Pete Sampras 29. maaliskuuta 1999 2. toukokuuta 1999 (5) 267
  Jevgeni Kafelnikov (16) 3. toukokuuta 1999 13. kesäkuuta 1999 (6) 6
  Pete Sampras 14. kesäkuuta 1999 4. heinäkuuta 1999 (3) 270
  Andre Agassi 5. heinäkuuta 1999 25. heinäkuuta 1999 (3) 35
  Patrick Rafter (17) 26. heinäkuuta 1999 1. elokuuta 1999 (1) 1
  Pete Sampras 2. elokuuta 1999 12. syyskuuta 1999 (6) 276
  Andre Agassi 13. syyskuuta 1999 10. syyskuuta 2000 (52) 87
  Pete Sampras 11. syyskuuta 2000 19. marraskuuta 2000 (10) 286
  Marat Safin (18) 20. marraskuuta 2000 3. joulukuuta 2000 (2) 2
  Gustavo Kuerten (19) 4. joulukuuta 2000 28. tammikuuta 2001 (8) 8
  Marat Safin 29. tammikuuta 2001 25. helmikuuta 2001 (4) 6
  Gustavo Kuerten 26. helmikuuta 2001 1. huhtikuuta 2001 (5) 13
  Marat Safin 2. huhtikuuta 2001 22. huhtikuuta 2001 (3) 9
  Gustavo Kuerten 23. huhtikuuta 2001 18. marraskuuta 2001 (30) 43
  Lleyton Hewitt (20) 19. marraskuuta 2001 27. huhtikuuta 2003 (75) 75
  Andre Agassi 28. huhtikuuta 2003 11. toukokuuta 2003 (2) 89
  Lleyton Hewitt 12. toukokuuta 2003 15. kesäkuuta 2003 (5) 80
  Andre Agassi 16. kesäkuuta 2003 7. syyskuuta 2003 (12) 101
  Juan Carlos Ferrero (21) 8. syyskuuta 2003 2. marraskuuta 2003 (8) 8
  Andy Roddick (22) 3. marraskuuta 2003 1. helmikuuta 2004 (13) 13
  Roger Federer (23) 2. helmikuuta 2004 17. elokuuta 2008 (237) (ennätys) 237
  Rafael Nadal (24) 18. elokuuta 2008 5. heinäkuuta 2009 (46) 46
   Roger Federer 6. heinäkuuta 2009 6. kesäkuuta 2010 (48) 285
  Rafael Nadal 7. kesäkuuta 2010 3. heinäkuuta 2011 (56) 102
  Novak Đoković (25) 4. heinäkuuta 2011 8. heinäkuuta 2012 (53) 53
   Roger Federer 9. heinäkuuta 2012 4. marraskuuta 2012 (17) 302
  Novak Đoković 5. marraskuuta 2012 6. lokakuuta 2013 (48) 101
  Rafael Nadal 7. lokakuuta 2013 6. heinäkuuta 2014 (39) 141
  Novak Đoković 7. heinäkuuta 2014 6. marraskuuta 2016 (122) 223
  Andy Murray (26) 7. marraskuuta 2016 20. elokuuta 2017 (41) 41
  Rafael Nadal 21. elokuuta 2017 18. helmikuuta 2018 (26) 167
  Roger Federer 19. helmikuuta 2018 1. huhtikuuta 2018 (6) 308
  Rafael Nadal 2. huhtikuuta 2018 13. toukokuuta 2018 (6) 173
  Roger Federer 14. toukokuuta 2018 20. toukokuuta 2018 (1) 309
  Rafael Nadal 21. toukokuuta 2018 17. kesäkuuta 2018 (4) 177
  Roger Federer 18. kesäkuuta 2018 24. kesäkuuta 2018 (1) 310 (ennätys)
  Rafael Nadal 25. kesäkuuta 2018 4. marraskuuta 2018 (19) 196
  Novak Đoković 5. marraskuuta 2018 - (7) 230

Viikkoja yhteensä maailmanlistan ykkösenäMuokkaa

Sij. Pelaaja Viikot
1.   Roger Federer 310
2.   Pete Sampras 286
3.   Ivan Lendl 270
4.   Jimmy Connors 268
5.   Novak Đoković 230*
6.   Rafael Nadal 196
7.   John McEnroe 170
8.   Björn Borg 109
9.   Andre Agassi 101
10.   Lleyton Hewitt 80
11.   Stefan Edberg 72
12.   Jim Courier 58
13.   Gustavo Kuerten 43
14.   Andy Murray 41
15.   Ilie Nastase 40
16.   Mats Wilander 20
17.   Andy Roddick 13
18.   Boris Becker 12
19.   Marat Safin 9
20.   Juan Carlos Ferrero 8
  John Newcombe
22.   Marcelo Ríos 6
  Thomas Muster
  Jevgeni Kafelnikov
25.   Carlos Moyà 2
26.   Patrick Rafter 1
  • Lihavoituna nykyinen maailmanlistan ykkönen.

Maailmanlistan ykkösenä yhtäjaksoisestiMuokkaa

Sij. Pelaaja Viikot
1.   Roger Federer 237
2.   Jimmy Connors 160
3.   Ivan Lendl 157
4.   Novak Đoković 122
5.   Pete Sampras 102
6.   Jimmy Connors (2) 84
7.   Pete Sampras (2) 82
8.   Ivan Lendl (2) 80
9.   Lleyton Hewitt 75
10.   John McEnroe 58
11.   Rafael Nadal 56
12.   John McEnroe (2) 53
  Novak Đoković (2)
14.   Andre Agassi 52
15.   Roger Federer (2) 48
  Novak Đoković (3)
17.   Björn Borg 46
  Rafael Nadal (2)
19.   Andy Murray 41
20.   Ilie Nastase 40

Maailmanlistan ykköset kauden lopussaMuokkaa

Vuosi Ykkönen
1973 Ilie Năstase
1974 Jimmy Connors
1975 Jimmy Connors
1976 Jimmy Connors
1977 Jimmy Connors
1978 Jimmy Connors
1979 Björn Borg
1980 Björn Borg
1981 John McEnroe
1982 John McEnroe
1983 John McEnroe
1984 John McEnroe
1985 Ivan Lendl
1986 Ivan Lendl
1987 Ivan Lendl
1988 Mats Wilander
1989 Ivan Lendl
1990 Stefan Edberg
1991 Stefan Edberg
1992 Jim Courier
1993 Pete Sampras
1994 Pete Sampras
1995 Pete Sampras
1996 Pete Sampras
1997 Pete Sampras
1998 Pete Sampras
1999 Andre Agassi
2000 Gustavo Kuerten
2001 Lleyton Hewitt
2002 Lleyton Hewitt
2003 Andy Roddick
2004 Roger Federer
2005 Roger Federer
2006 Roger Federer
2007 Roger Federer
2008 Rafael Nadal
2009 Roger Federer
2010 Rafael Nadal
2011 Novak Đoković
2012 Novak Đoković[1]
2013 Rafael Nadal[2]
2014 Novak Đoković
2015 Novak Đoković
2016 Andy Murray
2017 Rafael Nadal
2018 Novak Đoković

Lähde: ATP[3]

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Djokovic To Finish No. 1 In South African Airways ATP Rankings For 2nd Straight Year atpworldtour.com. Viitattu 29.10.2012. (englanniksi)
  2. Singles Ranking 30.12.2013 atpworldtour.com. Viitattu 4.8.2014. (englanniksi)
  3. Singles Ranking atpworldtour.com. Viitattu 23.12.2018. (englanniksi)