Avaa päävalikko

Luettelo televisiosarjan Simpsonit vakiovitseistä

Wikimedia-luetteloartikkeli


Tämä on luettelo televisiosarjan Simpsonit vakiovitseistä eli sarjassa toistuvasti esiintyvistä vitseistä.


Sisällysluettelo

Homer Simpsonin suurimmat haaveetMuokkaa

Homer on useassa jaksossa perustellut jonkin tekemistä väittämällä sen olevan suurin unelmansa. Yleensä Marge huomauttaa tällaiseen, että eikö Homerin suurin haave ollut X, ja eikö hän jo tehnyt sen vuonna Y. Homerin suurimmiksi unelmikseen väittämät asiat ovat:

  • Monorailin kuljettajaksi pääseminen (Homerin väite), baseball-kentälle juokseminen kesken pelin (Margen huomautus) jaksossa ”Joko säteilee”
  • Kauniin kantrilaulajan managerointi (Homerin väite), maailman suurimman sämpylän syöminen (Margen huomautus) jaksossa ”Eversti Homer”
  • Blackjack-jakajaksi tuleminen (Homerin väite), The Gong Show'ssa esiintyminen (Margen huomautus) jaksossa ”Springfield”
  • Dallas Cowboysien omistaminen jaksossa ”Muutat vain kahdesti” (ei saanut Dallasia, mutta sai Denver Broncosit)
  • Eläminen erämaassa päiväkirjaa pitäen jaksossa ”Susi ihmiselle susi”
  • Keilahallissa työskentely jaksossa ”Kolmas lapsi”
  • Täydellisen pelin keilaaminen jaksossa ”Keilailumestari”
  • Rokkitähdeksi tuleminen jaksossa ”Rokkiloma”
  • Lihominen niin lihavaksi, että hän voisi työskennellä kotona jaksossa ”Läski-Homer”
  • Päästä Springfieldin uuden vankilan vartijaksi
  • tulla meksikolaispainijaksi (tätä unelmaa hän eli Bartin kautta)

Johtaja Burnsin terveydentilaMuokkaa

Hyvin yleinen vitsi. Usein vanha ja heiveröinen Burns päättää tehdä jotain todistaakseen olevansa yhä "elämänsä kunnossa", mutta epäonnistuu aina surkeasti erittäin hataran kuntonsa vuoksi. Esimerkiksi kuulantyöntöyrityksessä kuula putoaa tuskin kymmenen sentin päähän. Hän myös tapaa uhkailla muita hahmoja vertaamalle heidän kukistamistaan ylivoimaisen helpoiksi, muttei jaksa esimerkiksi rusentaa paperimukia tai musertaa muurahaista. Myös Burns olemattomasta painosta vitsaillaan usein: Burns ei esimerkiksi keinulaudalla istuessaan paina tarpeeksi painaakseen omaa päätään alas, vaikkei toisella puolella ole mitään, ja hammastahnan paino hammasharjan päällä riittää kaatamaan hänet.

Homerin kloonitMuokkaa

Välillä esiintyvä vitsi. Sarjassa näkyy välillä melkein tai täysin Homerin näköisiä hahmoja. Homer ei itse aina huomaa yhdennäköisyyttä. Eräässä Kauhujen talo -jaksossa Homer teki erikoisen riippumaton avulla itselleen monia klooneja.

Johtaja Burnsin kurja nimimuisti Homerin suhteenMuokkaa

Burns ei koskaan muista Homerin nimeä, ja joutuu kysymään palvelijaltaan Smithersiltä, kuka tämä on. Smithers vastaa: "Homer Simpson, yksi sektori 7G:n [ääliöistä]". Kerran tämä johtaa jopa siihen, että Homer suuttuu Burnsille niin paljon, että melkein tappaa hänet ja joutuu epäillyksi erikoisjaksossa Kuka ampui johtajan?. Burns kutsuu Bartia välillä Bratiksi ("penska") eikä muutenkaan tapaa muistaa Homerin perheenjäsenien nimiä tai edes lukumäärää oikein.

Bart Simpsonin pilapuhelut Moen baariinMuokkaa

Varsinkin sarjan alkupäässä toistuva vitsi. Bart soittaa Moen baariin kysyen keksittyä henkilöä, jolla on pilanimi kuten Per Saukko tai neiti p alli. Moe ei koskaan tajua, että kyseessä on pilapuhelu, ja kysyy asiakkailta Bartin kysymää henkilöä, jolloin kaikki asiakkaat nauravat hänelle.

Kuudennen kauden jaksossa Rakkausromaani pilapuheluvitsi toistuu kymmenen kertaa, eikä Moe silloinkaan epäile mitään huolimatta siitä, että viimeinen pilanimi ei edes kuulosta nimeltä vaan on pitkä virke: "I'm a stupid moron with an ugly face and a big butt and my butt smells and I like to kiss my own butt" eli "Olen typerä ääliö ja rumilus, jolla on iso pahanhajuinen peppu, ja tykkään pussata omaa peppuani."

Homerin liputMuokkaa

Sarjan aikana nähdään usein Homer Simpson lippu kädessä. Lippu on aina yksivärinen ja siinä on jokin teksti. Homerin lippu esiintyy aina, kun meneillään on jokin tapahtuma.

Hassu-klovni ei muista BartiaMuokkaa

Huolimatta siitä, että Bart on ollut sarjan aikana useasti tiiviissäkin tekemisissä Hassun kanssa ja tehnyt vaikka mitä hänen hyväkseen (esimerkiksi pelastanut tämän vankilasta), Hassu ei ikinä muista häntä jälkikäteen, mikä on surettanut Bartia muun muassa Hassun toteuttamien lupausten syödä illallista Simpsoneiden kanssa.

Homerilla Lennyn ja Carlin nimet sekaisinMuokkaa

Useampaan kertaan sarjan aikana Homerilla on mennyt Lenny Leonardin ja Carl Carlsonin nimet keskenään sekaisin. Tämä on joutunut myös esimerkiksi kirjoittamaan omaan kämmeneensä muistiin kumpi on kumpi.

Puhelinten vastaajapalvelutMuokkaa

Springfieldin poliisin ja joidenkin muidenkin palveluiden käytössä olevat hyödyttömät vastaajapalvelut esiintyvät Simpsoneissa usein. Esimerkiksi poliisin vastaajapalvelu pyytää painamaan 1 "jos tiedätte meneillään olevan rikoksen nimen", 2 "jos soitatte yleisestä puhelimesta" ja odottamaan "jos tiedätte murhattavan uhrin nimen". Valinnan jälkeen seuraa uusia samantyyppisiä kysymyksiä.

Jokin tuhoutuu juuri ennen käytöstä poistoa/ eläköitymistäMuokkaa

Hyvin usein erityisesti poliisilaitoksen omaisuuden tuhoutuessa asiaa surkutellaan, koska "se olisi päässyt pian eläkkeelle". Tämä vitsi on viittaus poliisielokuvien ja -sarjojen kliseeseen, jossa juuri eläkkeelle siirtymässä oleva poliisi joutuu vaaralliseen tehtävään tai kuolee.

FOX-televisiokanavan pilkkaaminenMuokkaa

Sarjaa näytetään Pohjois-Amerikassa FOX-kanavalla, jonka ohjelmien laadun ja mainostaukojen tiheyden mollaaminen on yksi sarjassa toistuvista vitseistä. Myös kun Foxin satelliitti mainitaan, se näytetään yleensä ilmapallojen varassa riippuvana romukasana.

Moella menee todella huonostiMuokkaa

Melko usein vitsaillaan siitä, kuinka kurjaa Moen elämä on ja kuinka vaikeaa hänen on löytää seurustelukumppania. Usein Moe yrittää itsemurhaa, erityisesti jouluisin hirttäytymällä. Moe on myös erittäin ihastunut Margeen, mutta muistaa tämän nimen aina väärin (Midge).

Homeria heitetään ruoallaMuokkaa

Esiintyy tilanteissa, joissa väkijoukko suuttuu Homerille tämän epäonnistuttua. Usein Homer alkaa itkeä ja syö samalla ihmisten heittämää ruokaa.

Homerin syömät asiatMuokkaa

Homer syö useissa jaksoissa muun muassa pilaantunutta ruokaa tai syömäkelvottomia asioita kuten tulppaaneja.

"Tapa minut"Muokkaa

Vaihtelevissa tilanteissa esiintyy kärsiviä sivuhahmoja, jotka sanovat "tapa minut".

Hans Moleman kuoleeMuokkaa

Hans Moleman on kuollut useissa jaksoissa ja useilla eri tavoilla (esim. kolareissa, hukkumalla ja tulemalla syödyksi).

Abraham Simpson torkahtaa kesken lauseenMuokkaa

Abraham Simpson (Simpsonin perheen isoisä) kertoo innokaasti tarinaa, mutta nukahtaa yhtäkkiä.

Kwik-E-Martin vanhentuneet tuotteetMuokkaa

Apun pitämän Kwik-E-Martin tuotteet ovat usein vanhentuneita ja käyttökelvottomia. Apu onkin usein nähty väärentämässä parasta-ennen -päiväystä maitotölkkeihin, esimerkiksi The Simpsons Movien introssa vuodesta 2006 vuoteen 2008. Homer sai kerran myös ruokamyrkytyksen Apun myymästä vanhasta kinkusta. Yhdessä 26.tuotantokauden jaksossa Apu näyttää miten makkarat on tehty kermatikuista.

El BartoMuokkaa

Missä tahansa Springfieldissä sijaitsevissa rakennuksissa tai rakennelmissa näkyy Bart Simpsonin El Barto -graffiti, vaikka Bart nähdään todella harvoin tekemässä niitä.

Pikainen autopakoMuokkaa

Tapahtuu usein, kun joku aikuinen hahmo (esimerkiksi Homer) on unohtanut jotain tai tehnyt muun virheen ja tajuaa sen yllättäen. Hahmoa ei enää näy ruudulla, sen sijaan kuuluu jalkojen töminää, sitten oven aukaisu ja sulkeminen, ja lopulta kuuluu kuinka hahmo astuu autoonsa ja kihdyttää pois.

Homerin autoMuokkaa

Melkein kaikissa jaksoissa nähty Homerin auto tuhoutuu esimerkiksi kolareista täysin korjauskelvottomaan kuntoon. Se on kuitenkin aina kunnossa seuraavassa jaksossa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.