Avaa päävalikko

Luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista

Wikimedia-luetteloartikkeli

DVD-kausijulkaisutMuokkaa

 
Näyte DVD-kausijulkaisun tausta­materiaali­valikosta (18. tuotanto­kausi).

Yhdysvalloissa on ilmestynyt kahdeksantoista ensimmäistä tuotantokautta sekä kahdeskymmenes kausi DVD-bokseina. Suomessa on julkaistu vain tuotantokaudet 1-17 ja 20. Kahdeksannentoista kauden Suomen-julkaisusta ei toistaiseksi ole tietoa.

Normaalisti tuotantokaudet on julkaistu DVD:llä kronologisessa järjestyksessä, mutta poikkeuksellisesti 20. tuotantokausi sai DVD-julkaisunsa vuonna 2010 Simpsoneiden 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tuotantokaudet ja Suomen-julkaisupäivät:

Kausien 1–18 julkaisut ovat "keräilijän versioita" (engl. Collector’s Edition), ja ne sisältävät erilaista taustamateriaalia, kuten tekijöiden kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia, pienoisdokumentteja ja mainoksia.

Blu-ray-kausijulkaisutMuokkaa

Kahdennestakymmenennestä kaudesta alkaen Simpsoneita on esitetty Yhdysvalloissa teräväpiirtona. Sarjan blu-ray-versioita on toistaiseksi julkaistu (DVD-versioiden rinnalla) ainoastaan Yhdysvalloissa ja Australiassa: kaudet 13–17 ja 20. Suomessa nämä kaudet on julkaistu ainoastaan DVD:nä.

TeemajulkaisutMuokkaa

Kauhujen taloMuokkaa

Sisältää neljä Kauhujen talo -jaksoa.

  • Kauhujen talo, osa 5 (Treehouse of Horror V)
  • Kauhujen talo, osa 6 (Treehouse of Horror VI)
  • Kauhujen talo, osa 7 (Treehouse of Horror VII)
  • Kauhujen talo, osa 12 (Treehouse of Horror XII)

Simpsoneiden jouluMuokkaa

Sisältää viisi joulu- tai talviaiheista jaksoa eri kausilta.

  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire)
  • Ystävä hädässä (Mr. Plow)
  • Jouluvaras (Miracle on Evergreen Terrace)
  • Lelusensaatio (Grift of the Magi)
  • Pikku Buddha (She of Little Faith)

Simpsonit villinäMuokkaa

Sisältää neljä juhlinta-aiheista jaksoa eri kausilta.

  • Vakoilukamera (Homer's Night Out)
  • Kartanon herrat (The Mansion Family)
  • Kirottu sunnuntai (Sunday, Cruddy Sunday)
  • Baarimikko (Homer the Moe)

Simpsoneiden joulu 2Muokkaa

Sisältää neljä jouluaiheista jaksoa.

  • Perheen kunnia (Homer vs. Dignity)
  • Lumen taju (Skinner's Sense of Snow)
  • Lännen mailla (Dude, Where's My Ranch?)
  • Homer-sedän parannus (’Tis The Fifteenth Season)

Simpsoneiden vastaiskuMuokkaa

Sisältää neljä jaksoa ja koosteen Tähtien sota -viittauksista sarjassa.

  • Koira kuoleman partaalla (Dog of Death)
  • Bartin lankeemus (Marge Be Not Proud)
  • Lisan oma sota (The Secret War of Lisa Simpson)
  • Gangsterien armoilla (Mayored to the Mob)

Simpsonit: Pussailua pusikossa – heidän tarinansaMuokkaa

Neljä jaksoa Homerin ja Margen suhteesta. (Julkaistu 9.3.2007.)

  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Margen rinnat (Large Marge)
  • Kolme miestä ja Homer (Three Gays of the Condo)
  • Menneisyyden ilot (The Way We Weren't)

FilmifestaritMuokkaa

Sisältää elokuva-aiheisia jaksoja.

  • Mr. Simpson menee Hollywoodiin (Beyond Blunderdome)
  • Rangaistus (Itchy & Scratchy: The Movie)
  • 22 tarinaa (22 Short Films About Springfield)
  • Neljät hautajaiset ja yhdet häät (A Star is Burns)

The Simpsons Backstage PassMuokkaa

Neljä musiikkiaiheista jaksoa.

  • Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Springfields)
  • Kanuunanruokaa (Homerpalooza)
  • Homerin kvartetti (Homer's Barbershop Quartet)
  • Oton seikkailut (The Otto Show)

Riski bisnesMuokkaa

Sisältää neljä työelämään liittyvää jaksoa.

  • Kaksi totuutta (Realty Bites)
  • Turpiin ja onnea (Homer the Smithers)
  • Homer, seuraava astronautti (Deep Space Homer)
  • Susi ihmiselle susi (Marge Gets a Job)

Too Hot For TVMuokkaa

  • Kauhujen talo, osa 9 (Treehouse of Horror IX)
  • Mies ja pyssy (The Cartridge Family)
  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Papan ihmelääke (Grandpa vs. Sexual Inadequacy)

Matkalla HollywoodiinMuokkaa

  • Tähtien loisteessa (When You Dish Upon a Star)
  • Lentopelko (Fear of Flying)
  • Gabbo vai Krusty (Krusty Gets Kancelled)
  • Homerin tuliliemi (Flaming Moe's)

Simpsonit.comMuokkaa

  • Kauhujen talo, osa 11 (Treehouse of Horror XI)
  • Opiskelija Homer Simpson (Homer Goes to College)
  • Haaksirikko (Das Bus)
  • Väkivallan kolkko kutsu (Itchy & Scratchy Land)

Seksiä, valheita ja SimpsonitMuokkaa

  • Homerin viimeiset kiusaukset (The Last Temptation of Homer)
  • Noidan talo (Bart After Dark)
  • Syömäkone (New Kid on the Block)
  • Lisan kilpailija (Lisa's Rival)

Paikoillanne, valmiina, hep!Muokkaa

  • Uskolla terveeksi (Faith Off)
  • Luontainen kyky (The Homer They Fall)
  • Lisan liukkaat (Lisa on Ice)
  • Tanssiva maskotti (Dancin' Homer)

Taivas ja helvettiMuokkaa

  • Bart myy sielunsa (Bart Sells His Soul)
  • Margeen me luotamme (In Marge We Trust)
  • Kauhujen talo, osa 4 (Treehouse of Horror IV)
  • Kerettiläinen keskuudessamme (Homer the Heretic)

Simpsonit vastaan muu maailmaMuokkaa

  • Homer, Patty ja Selma (Homer vs. Patty & Selma)
  • Joko säteilee (Marge vs. the Monorail)
  • Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment)
  • Bart ja Australia (Bart vs. Australia)

Greatest HitsMuokkaa

  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire, ensimmäinen jakso)
  • Ikävä rehtoria (Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song, 100. jakso)
  • Homer ja roskakuskit (Trash of the Titans, 200. jakso)
  • Ihme (Bart Gets an F, katsotuin jakso)
  • Lisan ensimmäinen sana (Lisa's First WordMaggie puhuu ensimmäistä kertaa)

Maailman ympäri 80 D’ohissaMuokkaa

  • Päivä Tokiossa (Thirty Minutes Over Tokyo)
  • Safari (Simpson Safari)
  • Perhe Riossa (Blame It On Lisa)
  • Majesteettirikos (The Regina Monologues)

Springfieldin murhamysteeritMuokkaa

  • Musta Leski (Black Widow)
  • Cape Fear
  • Kuka ampui johtajan? - Osa 1 ja Osa 2 (Who Shot Mr. Burns? - Part 1 and Part 2)

Viva Los SimpsonsMuokkaa

  • Ihmemaila (Homer at the Bat)
  • Springfield ($pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling))
  • Pelle Homer (Homie the Clown)
  • Ned Flandersin uusi elämä (Viva Ned Flanders)

Homerin viimeinen kiusausMuokkaa

  • Kaljulääke (Simpsons and Delilah)
  • Ennen kuolemaa (One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish)
  • Superäiti lomalla (Homer Alone)
  • Eversti Homer (Colonel Homer)

Kadonneen jääkaapin metsästäjätMuokkaa

  • Voimala kaupan (Burns Verkaufen Der Kraftwerk)
  • Lempilammas (Lisa the Vegetarian)
  • Läski-Homer (King-Size Homer)
  • Ruokakriitikko (Guess Who’s Coming to Criticize Dinner)

Simpsonit ja luuranko kaapissaMuokkaa

  • Homerista Max (Homer to the Max)
  • Perjantai-illan aave (The Springfield Files)
  • Lisa, kuvainraastaja (Lisa the Iconoclast)
  • Lastenvahti ja peto (Homer Badman)

Rikos ja rangaistusMuokkaa

  • Telkien takana (Marge in Chains)
  • Herrasmiesvaras (Homer the Vigilante)
  • Paljastaja-Bart (Bart the Fink)
  • Muutat vain kahdesti (You Only Move Twice)

LähteetMuokkaa