Avaa päävalikko

Luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista

Wikimedia-luetteloartikkeli
Ensimmäisen kauden DVD-julkaisu.

Tämä on luettelo televisiosarjan Simpsonit DVD-julkaisuista. Kaikkia näistä ei ole julkaistu Suomessa eikä niillä ole suomenkielistä nimeä, ja joitain on voitu julkaista uudelleen eri versioina. Julkaisuja levittää Suomessa Svensk Filmindustrin tytäryhtiö FS Film.

Twentieth Century Fox ilmoitti keväällä 2015, että Simpsonien kausijulkaisuja ei tulevaisuudessa enää julkaista DVD:llä eikä blu-raylla,[1] mutta kesällä 2017 yhtiö ilmoitti, että tuotantokausien julkaisu jatkuu.[2]

Sisällysluettelo

DVD-kausijulkaisutMuokkaa

 
Näyte DVD-kausijulkaisun tausta­materiaali­valikosta (18. tuotanto­kausi).

Yhdysvalloissa on ilmestynyt kahdeksantoista ensimmäistä tuotantokautta sekä kahdeskymmenes kausi DVD-bokseina. Suomessa on julkaistu vain tuotantokaudet 1-17 ja 20. Kahdeksannentoista kauden Suomen-julkaisusta ei toistaiseksi ole tietoa.

Normaalisti tuotantokaudet on julkaistu DVD:llä kronologisessa järjestyksessä, mutta poikkeuksellisesti 20. tuotantokausi sai DVD-julkaisunsa vuonna 2010 Simpsoneiden 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tuotantokaudet ja Suomen-julkaisupäivät:

Kausien 1–18 julkaisut ovat "keräilijän versioita" (engl. Collector’s Edition), ja ne sisältävät erilaista taustamateriaalia, kuten tekijöiden kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia, pienoisdokumentteja ja mainoksia.

Blu-ray-kausijulkaisutMuokkaa

Kahdennestakymmenennestä kaudesta alkaen Simpsoneita on esitetty Yhdysvalloissa teräväpiirtona. Sarjan blu-ray-versioita on toistaiseksi julkaistu (DVD-versioiden rinnalla) ainoastaan Yhdysvalloissa ja Australiassa: kaudet 13–17 ja 20. Suomessa nämä kaudet on julkaistu ainoastaan DVD:nä.

TeemajulkaisutMuokkaa

Kauhujen taloMuokkaa

Sisältää neljä Kauhujen talo -jaksoa.

  • Kauhujen talo, osa 5 (Treehouse of Horror V)
  • Kauhujen talo, osa 6 (Treehouse of Horror VI)
  • Kauhujen talo, osa 7 (Treehouse of Horror VII)
  • Kauhujen talo, osa 12 (Treehouse of Horror XII)

Simpsoneiden jouluMuokkaa

Sisältää viisi joulu- tai talviaiheista jaksoa eri kausilta.

  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire)
  • Ystävä hädässä (Mr. Plow)
  • Jouluvaras (Miracle on Evergreen Terrace)
  • Lelusensaatio (Grift of the Magi)
  • Pikku Buddha (She of Little Faith)

Simpsonit villinäMuokkaa

Sisältää neljä juhlinta-aiheista jaksoa eri kausilta.

  • Vakoilukamera (Homer's Night Out)
  • Kartanon herrat (The Mansion Family)
  • Kirottu sunnuntai (Sunday, Cruddy Sunday)
  • Baarimikko (Homer the Moe)

Simpsoneiden joulu 2Muokkaa

Sisältää neljä jouluaiheista jaksoa.

  • Perheen kunnia (Homer vs. Dignity)
  • Lumen taju (Skinner's Sense of Snow)
  • Lännen mailla (Dude, Where's My Ranch?)
  • Homer-sedän parannus (’Tis The Fifteenth Season)

Simpsoneiden vastaiskuMuokkaa

Sisältää neljä jaksoa ja koosteen Tähtien sota -viittauksista sarjassa.

  • Koira kuoleman partaalla (Dog of Death)
  • Bartin lankeemus (Marge Be Not Proud)
  • Lisan oma sota (The Secret War of Lisa Simpson)
  • Gangsterien armoilla (Mayored to the Mob)

Simpsonit: Pussailua pusikossa – heidän tarinansaMuokkaa

Neljä jaksoa Homerin ja Margen suhteesta. (Julkaistu 9.3.2007.)

  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Margen rinnat (Large Marge)
  • Kolme miestä ja Homer (Three Gays of the Condo)
  • Menneisyyden ilot (The Way We Weren't)

FilmifestaritMuokkaa

Sisältää elokuva-aiheisia jaksoja.

  • Mr. Simpson menee Hollywoodiin (Beyond Blunderdome)
  • Rangaistus (Itchy & Scratchy: The Movie)
  • 22 tarinaa (22 Short Films About Springfield)
  • Neljät hautajaiset ja yhdet häät (A Star is Burns)

The Simpsons Backstage PassMuokkaa

Neljä musiikkiaiheista jaksoa.

  • Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Springfields)
  • Kanuunanruokaa (Homerpalooza)
  • Homerin kvartetti (Homer's Barbershop Quartet)
  • Oton seikkailut (The Otto Show)

Riski bisnesMuokkaa

Sisältää neljä työelämään liittyvää jaksoa.

  • Kaksi totuutta (Realty Bites)
  • Turpiin ja onnea (Homer the Smithers)
  • Homer, seuraava astronautti (Deep Space Homer)
  • Susi ihmiselle susi (Marge Gets a Job)

Too Hot For TVMuokkaa

  • Kauhujen talo, osa 9 (Treehouse of Horror IX)
  • Mies ja pyssy (The Cartridge Family)
  • Marge, eletään vaarallisesti (Natural Born Kissers)
  • Papan ihmelääke (Grandpa vs. Sexual Inadequacy)

Matkalla HollywoodiinMuokkaa

  • Tähtien loisteessa (When You Dish Upon a Star)
  • Lentopelko (Fear of Flying)
  • Gabbo vai Krusty (Krusty Gets Kancelled)
  • Homerin tuliliemi (Flaming Moe's)

Simpsonit.comMuokkaa

  • Kauhujen talo, osa 11 (Treehouse of Horror XI)
  • Opiskelija Homer Simpson (Homer Goes to College)
  • Haaksirikko (Das Bus)
  • Väkivallan kolkko kutsu (Itchy & Scratchy Land)

Seksiä, valheita ja SimpsonitMuokkaa

  • Homerin viimeiset kiusaukset (The Last Temptation of Homer)
  • Noidan talo (Bart After Dark)
  • Syömäkone (New Kid on the Block)
  • Lisan kilpailija (Lisa's Rival)

Paikoillanne, valmiina, hep!Muokkaa

  • Uskolla terveeksi (Faith Off)
  • Luontainen kyky (The Homer They Fall)
  • Lisan liukkaat (Lisa on Ice)
  • Tanssiva maskotti (Dancin' Homer)

Taivas ja helvettiMuokkaa

  • Bart myy sielunsa (Bart Sells His Soul)
  • Margeen me luotamme (In Marge We Trust)
  • Kauhujen talo, osa 4 (Treehouse of Horror IV)
  • Kerettiläinen keskuudessamme (Homer the Heretic)

Simpsonit vastaan muu maailmaMuokkaa

  • Homer, Patty ja Selma (Homer vs. Patty & Selma)
  • Joko säteilee (Marge vs. the Monorail)
  • Pelastakaa sielunne (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment)
  • Bart ja Australia (Bart vs. Australia)

Greatest HitsMuokkaa

  • Joulurauha (Simpsons Roasting on an Open Fire, ensimmäinen jakso)
  • Ikävä rehtoria (Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song, 100. jakso)
  • Homer ja roskakuskit (Trash of the Titans, 200. jakso)
  • Ihme]] (Bart Gets an F, katsotuin jakso)
  • Lisan ensimmäinen sana (Lisa's First WordMaggie puhuu ensimmäistä kertaa)

Maailman ympäri 80 D’ohissaMuokkaa

  • Päivä Tokiossa (Thirty Minutes Over Tokyo)
  • Safari (Simpson Safari)
  • Perhe Riossa (Blame It On Lisa)
  • Majesteettirikos (The Regina Monologues)

Springfieldin murhamysteeritMuokkaa

  • Musta Leski (Black Widow)
  • Cape Fear
  • Kuka ampui johtajan? - Osa 1 ja Osa 2 (Who Shot Mr. Burns? - Part 1 and Part 2)

Viva Los SimpsonsMuokkaa

  • Ihmemaila (Homer at the Bat)
  • Springfield ($pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling))
  • Pelle Homer (Homie the Clown)
  • Ned Flandersin uusi elämä (Viva Ned Flanders)

Homerin viimeinen kiusausMuokkaa

  • Kaljulääke (Simpsons and Delilah)
  • Ennen kuolemaa (One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish)
  • Superäiti lomalla (Homer Alone)
  • Eversti Homer (Colonel Homer)

Kadonneen jääkaapin metsästäjätMuokkaa

  • Voimala kaupan (Burns Verkaufen Der Kraftwerk)
  • Lempilammas (Lisa the Vegetarian)
  • Läski-Homer (King-Size Homer)
  • Ruokakriitikko (Guess Who’s Coming to Criticize Dinner)

Simpsonit ja luuranko kaapissaMuokkaa

  • Homerista Max (Homer to the Max)
  • Perjantai-illan aave (The Springfield Files)
  • Lisa, kuvainraastaja (Lisa the Iconoclast)
  • Lastenvahti ja peto (Homer Badman)

Rikos ja rangaistusMuokkaa

  • Telkien takana (Marge in Chains)
  • Herrasmiesvaras (Homer the Vigilante)
  • Paljastaja-Bart (Bart the Fink)
  • Muutat vain kahdesti (You Only Move Twice)

LähteetMuokkaa