Luettelo suomalaisista amerikkalaisen jalkapallon joukkueista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo suomalaisista amerikkalaisen jalkapallon joukkueista. Luetteloituna ovat aktiiviset miesten ja naisten joukkueet, sekä toiminnan lopettaneet joukkueet. Luettelo kertoo tilanteen kaudella 2022.

Miesten joukkueetMuokkaa

  I-divisioona (4)
  II-divisioona (14)
  III-divisioona (8)
  Ei sarjatasoa
Seura Kotipaikka Perustettu Aktiivisena Aikaisemmat nimet Vaahteramaljat SM-hopeaa SM-pronssia Spagettimaljat Rautamaljat
Butchers Porvoo 1986 1987–1999,
2001–
6 1 4 2 1
Crocodiles Seinäjoki 1987 1988– Wallriver Crocodiles 1 7 8 1 0
Crusaders Lohja 2017 2018– 0 0 0 1 0
Eagles Kotka 2013 2014– 0 0 0 2 1
Roosters Helsinki 1979 1980– 22 6 5 0 0
Steelers Kuopio 1991 1991– Pohjois-Savon Steelers,
Varkaus Steelers
2 2 0 2 4
Wolverines Helsinki 1995 1996– 1 4 2 2 0
Bears Pori 1982 1982–1993,
2000–2013,
2015–
0 0 0 2 2
Royals Vaasa 1994 1996– West Coast Vikings,
Vaasa Vikings
0 1 2 1 3
Saints Tampere 1998 1999– 0 0 0 2 0
TAFT Vantaa 1981 1982–1998,
2005–
1 0 1 4 2
Bouncers Mikkeli 2009 2010– 0 0 0 0 1
Cowboys Kouvola 2018 2019–2020,
2022–
0 0 0 0 0
East City Giants Helsinki 1979 1980–2001,
2011–
5 4 4 0 0
Falcons Hyvinkää 1980 1980-2000,
2009,
2011–
Sibiza Boys,
SCH Falcons
0 0 0 2 1
Gators Seinäjoki 2018–2019,
2022–
0 0 0 0 0
Karleby Goats Kokkola 2019 2020– 0 0 0 0 0
Milky City Farmers Kiuruvesi 2011 2011–2015,
2019–
0 0 0 0 0
Nordmen Rovaniemi 2013 2014– 0 0 0 0 1
Northern Lights Oulu 1982 1983– Arctic Bears,
Revontulet
0 0 1 2 2
Razorbacks Lappeenranta 2018 2019– 0 0 0 0 0
Spartans Pirkkala 2018 2019– 0 0 0 0 1
Tigers Hämeenlinna 2019 2020– 0 0 0 0 0
Trojans Turku 1982 1982–2019,
2021–
1 10 6 1 0
Wolverines Blue Helsinki 2007 2007– Wolverines II 0 0 0 0 0
Bulldogs Sipoo 1983 –2018,
2020–
Kerava Bulldogs 0 0 0 0 0
Jaguars Jyväskylä 1996 1996– 0 0 2 2 1
Malmi Blaze Helsinki 2013 2013– 0 0 0 0 0
Spartans II Pirkkala 2022 2022– 0 0 0 0 0
Teurastajat Porvoo 2019 2019,
2022–
0 0 0 0 0
Vikings Vaasa 2013 2013–2018,
2020–
Royal A's 0 0 0 0 0
Wolverines Pink Helsinki 2015 2015–2019,
2021–
Wolverines III 0 0 0 0 0
Wolves Joensuu 1985 1986–1989,
1991–1995,
2009–2013,
2015–2016,
2019–
0 0 0 0 0
Jyry Jets Jämsänkoski 2021 2021 0 0 0 0 0
Panthers Lahti 2011 2012–2018,
2020–2021
Päijät-Häme Panthers 0 0 0 0 0

Naisten joukkueetMuokkaa

Naisten amerikkalaista jalkapallo on pelattu vuodesta 2008 lähtien.[1]

  I-divisioona (6)
  II-divisioona (3)
  ei toimintaa
Seura Kotipaikka Aktiivisena Mestaruudet
Bouncers Mikkeli 2012–
Lionesses Lohja 2016–
Saints Tampere 2013–
Trojans Turku 2012–2016,
2018–
1
West Coast Phoenix Raisio 2016–
Wolverines Helsinki 2015– 4
Eagles Kotka 2016–
Jaguars Jyväskylä 2008–
Northern Lights Oulu 2008– 1
Roosters Helsinki 2008– 2
Royals Vaasa 2021–
Wolverines II Helsinki 2017–
Butchers Porvoo 2013–2017,
2021–
Steelers Kuopio 2014–2019,
2022–
Tigers Hämeenlinna 2019–
Crocodiles Seinäjoki 2011–2021
Falcons Hyvinkää 2013–2019
Nordmen Rovaniemi 2017–2019
Panthers Lahti 2016,
2019–2021
Wolves Joensuu 2010–2019
Ghosthunters Nokia 2009–2012
GS Demons Espoo 2008–2016 6
Huskies Hämeenlinna 2014–2016
Indians Kouvola 2008–2009,
2013–2018
OakLadies Raisio 2013–2015
Saints II Tampere 2018

Entiset joukkueetMuokkaa

Seura Kotipaikka Perustettu Aktiivisena Aikaisemmat nimet Vaahteramaljat SM-hopeaa SM-pronssia Spagettimaljat
69ers Helsinki 1991 –2015 0 0 0 1
Admirals Rauma 1984 1985–1992 0 0 0 0
Arctic Circle Stars Rovaniemi 1990 1990–2006 AC Stars 0 0 2 1
Arrows Ähtäri 0 0 0 0
Bobcats Kuopio Burger FC 0 0 0 0
Breakers Helsinki 0 0 0 0
Bruinspark Bruins Helsinki 1980 1980 0 0 0 0
Bulls Sipoo/Lahti 2018 2019– 0 0 0 0
Colts Espoo 1979 1980–1996 Munkka Colts,
MAJS
2 4 0 1
Devils Espoo 2005 0 0 0 0
Ferry Island Rams Helsinki 0 0 0 0
Flash Imatra 1984 0 0 0 0
Garden City Bonebreakers Espoo 1980 1980 0 0 0 0
Ghosthunters Nokia 2006 2007–2017 0 0 0 0
Green Rock Gorillas Espoo 1981 1981–1982 0 0 0 0
GS Demons Espoo 2002 2002–2007 0 0 0 3
Huskies Hämeenlinna 2011 2012–2017 0 0 1 1
Indians Kouvola 1986 1987–1997,
2001–2019
Kouvola Eterlon,
Kouvola Reds
0 0 0 0
Jets Lahti Lahti Kinky Jets 0 0 0 0
Kannelmäki Whips Helsinki 0 0 0 1
Korpisoturit Joensuu 1996 0 0 0 0
Kotletics Espoo AJS Kotletics 0 0 0 0
Kulosaari Flying Catchers Helsinki 0 0 0 0
Laajasalo Pukit Helsinki 0 0 0 0
Legioona Lieksa 2009 2009–2010 0 0 0 0
Lions Lohja 1998 1999–2005,
2014–2018
0 0 0 0
Mayhem Rusko 2014 2015–2019 0 0 0 0
Oakmen Raisio 1998 2000–2015 Piikkiö Oakmen,
Lieto Oakmen
0 0 0 0
Patriots Tampere 0 0 0 0
Phantoms Ylöjärvi 2006 - 0 0 0 0
Predators Padasjoki 2002 2002–2005 0 0 0 0
Pirates Jyväskylä 2003 2003–2005,
2010–2012,
2017–2018
Päijänne Pirates 0 0 0 0
Pirkanmaa Patriots Tampere 2008 2008, 2010,
2017–2018
Tampere Angels 0 0 0 0
Puuppola Buccaneers Jyväskylä 2016 2016–2017 0 0 0 0
Raiders Espoo 1979 1980–1989 FT Scotch,
Poli
1 3 5 0
Rajaritarit Lappeenranta 1983 1984–2014 Etelä-Karjalan Rajaritarit 0 0 0 2
Rangers Jyväskylä 1981 1981–1995 Beach City Rangers 0 0 0 1
Rocks Tampere 0 1 0 2
Royals Laitila Royal Crowns 0 0 0 0
Scorpions Kokkola 1990 1990–1994 0 0 0 0
Scorpions Salo 2008 2009–2013 0 0 0 0
Sea City Storm Rauma 2002 2003–2011 0 0 0 0
Seahawks Hamina 2012 - 0 0 0 0
South East Eagles Kotka –1998 0 0 0 0
Steamers Savonlinna 1981 1981–1982 0 0 0 0
St. Michel Horses Mikkeli 0 0 0 0
Sun City Hanko 1986 1986–1995,
2011–2017
0 0 0 0
Tigers Hämeenlinna 0 0 0 0
Titans Kokkola 2012 - 0 0 0 0
Towers Savonlinna 2014 2015–2016 0 0 0 0
Veljmiehet Kuopio 2019 2019–2021 0 0 0 0
Warriors Vaasa –1994 0 0 0 0
Wildcats Lohja 1986 1986–1995 Nummela Wildcats 0 0 0 0

LähteetMuokkaa

  • 30 vuotta jenkkifutista Suomessa - SAJL historiikki, SAJL, 2009
  • SAJL:n kotisivut

ViitteetMuokkaa

  1. Jenkkifudis Goldes Spirit ry