Luettelo sirkusta käsittelevistä kirjoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo sirkusta käsittelevästä kirjallisuudesta.

Suomessa ilmestynyttä sirkukseen liittyvää kirjallisuutta
  • Markku Aulanko: Sirkus. 1985. Suomen Nuorison Liitto.
  • Markku Aulanko: Vanni – Suomalaisen norsuhistorian lyhyt oppimäärä, Lieto 2005.
  • Markku Aulanko: Pallot hallussa – The Finnish Juggler Henrico – Björn Gammals. Turku 2002.
  • Markku Aulanko: Sirkus kouluun. Helsinki 1992. Koulun kerhokeskus.
  • Markku Aulanko: Sirkustaitojen käsikirja. 1986. Otava
  • Markku Aulanko- Gammals Björn: Sirkustemppuja palloilla, renkailla ja keiloilla. 1982. Otava
  • Emil Cedercreutz: Cirkusliv i Norden. 1946. Förlaget Bro.
  • Jan-Michel Guy (toim.): Sirkuksen vallankumous. 2001. Cirko – uuden sirkuksen keskus.
  • Pentti Heinonen,: Jalat tukevasti ilmassa. Jyväskylä 2004. Minerva.
  • Sven Hirn: Sirkus Kiertää Suomea 1800-1914. 1982. SKS.
  • Sven Hirn: Kaiken kansan huvit Tivolitoimintaamme 1800-luvulta. 1986. SKS.
  • Sven Hirn: Den Gastronomiska hästen Gamla nordiska artistaffischer. 2002. Svenska litteratursällskapet.
  • Sven Hirn: Kaunotar ja hirviöitä. 2004. Yliopistopaino.
  • Sofia-Charlotta Kakko & Katri Kekäläinen(toim.): "Siellä on suupielet korvissa". Hyvinvointivaikutuksia sosiaalisesta sirkuksesta. Tutkivan teatterityön keskuksen julkaisu. 2013. Tampereen yliopisto.
  • Sofia-Charlotta Kakko & Katri Kekäläinen (toim.): Opas sirkuksen hyvinvointivaikutusten tutkimukseen. Tutkivan teatterityön keskuksen julkaisu. 2013. Tampereen yliopisto.
  • Edit Kleinbarth: Balleriina hevosen selässä. Vaajakoski 2008. Omakustanne.
  • Sirkka Larimo: Sirkusrumpalin tytär. 2012.
  • Seppo Leivo: Zeppo Nievo ja muu elämäni. Helsinki 2012.
  • Katariina Lillqvist: Arvoisa Herra Tarzan. 2005. Atena Kustannus.
  • Raili Mikkanen - Laura Valojärvi: Mennään sirkukseen. Saarijärvi 2012. Minerva.
  • Heikki Nevala: Huvielämän kiertolaisia. Kotimainen sirkus ja tivolitoiminta 1900-1950. Keravan museo ja Sirkuksen tiedotuskeskus, 2015. ISBN 978-951-816-102-1.
  • Tomi Purovaara: Nykysirkus. Aarteita, avaimia ja arvoituksia. Helsinki 2005. Cirko-Uuden sirkuksen keskus.
  • Tomi Purovaara: Ihmeen väkeä! Suomalaisen sirkuksen sankaritarinoita. Helsinki 2008. Sirkuksen tiedotuskeskus.
  • Juha Rautio ja Titta Minkkinen (toim.): Suomen NuorisoSirkusliiton Juhlakirja. Lasipalatsin Kirja kerrallaan, Helsinki 2011. Suomen NuorisoSirkusliitto.
  • Eero Taivalsaari: Sirkuselämää – Suomalainen sirkus kautta aikojen. 2006. Otava.
  • Katja Toivonen (toim.): Haminan Teinisirkus. Painoviestintä 2008.
  • Emma Vainio: Sirkus nyt. Suomalaisen nykysirkuksen tekijöitä, tarinoita ja historiaa. 2019. Kustantamo S&S.
  • Yhtä sirkusta. Näyttelyjulkaisu. Vammala 2002. Turun maakuntamuseo.