Luettelo okkultistisista symboleista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo okkultismiin liittyvistä symboleista. Tämä lista jakaa osan merkinnöistään alkeemisten symbolien luettelon kanssa.

Luettelo muokkaa

Nimi Kuva Alkuperä Huomautukset
Ankh   Muinainen Egypti Muinainen egyptiläinen ikuisen elämän symboli; nykyään myös yhdistetty Kemetismiin ja uuspakanuuteen.
Nuoli   Muinainen divinaatio. ----
Musta aurinko   Renesanssiajan Saksa; myöhemmin uusnatsiokkultismi. ----
Ympyröity piste   Muinainen symboli, joka kuvaa Aurinkoa sekä erilaisia auringon jumalia. Katso myös: paha silmä.

Dave Talbottin mukaan symboli kuvaa Marsia, Venusta ja Saturnusta. Saturnusta kutsuttiin muinoin auringoksi. Marsin luultiin olevan auringon ja maan välissä.

Kaaos   Michael Moorcock, Aleister Crowley sekä kaaosmagia. ----
Paha silmä   Helleeninen talismaani. ----
Kaikkinäkevä silmä   Muinainen Egypti, vapaamuurarius & Cao Dai. ----
Horuksen silmä   Muinainen Egypti. Muinaisegyptiläinen suojeluksen, kuninkaallisen vallan ja terveyden symboli.
Kuusikanta   Mandala ja juutalaisuus. ----
Taikapiiri   Eurooppalainen noituus. ----
Monas Hieroglyphica   John Deen teokset Alkemisti-astrologi John Deen keksimä symboli.
Nazar   Lähi-idässä pahan silmän torjumiseen tarkoitettu talismaani. ----
Viisikanta   Eurooppalainen noituus. Esimerkki ylösalaisin olevasta pentagrammista.
Ruusuristi   Ruusuristiläisyys / Kultaisen aamunkoiton hermeettinen sääntökunta. ----
Salomonin sinetti   Alkemia, kristillinen ja islamilainen esoteerisyys ----
Sriramachakra   Tamililainen mystiikka. ----
Sinetti   Renessanssin magia. Kuva esittää modernia henkilökohtaista sinettiä.
Sigillum Dei (Jumalan sinetti)   Eurooppa, myöhäiskeskiaika. ----
Rikki   Alkemia; Satanismi. Rikin alkeeminen symboli, usein yhdistetty Helvetin tuleen ja tulikiveen. Tunnetaan myös 'Leviatanin Ristinä'.
Aurinkoristi   Rautakauden uskonnot, myöhemmingnostilaisuus ja uuspakanuus. ----
Unikursaalinen heksagrammi (Thelema)   Aleister Crowleyn Thelema. ----
Valknut   Skandinaavinen mytologia. ----
Kolovrat   Slaavilainen uuspakanuus Popularisoitu 90-luvulla
Ouroboros   Muinainen egypti ----
Baphomet   Pakanuus, gnostisuus. Baphomet on pakanallinen tai gnostisen jumaluus, jota temppeliritareiden väitettiin palvoneen kokouksissaan ja jonka myöhemmin useat okkultistiset ja mystiset kirjoittajat omaksuivat oppeihinsa.
Baphometin sinetti   LaVeyn satanismi. Väärinpäin käännetty pentagrammi, jonka sisällä baphometiin liittyvä vuohenpää sekä ympärillä hepreaksi "LEVIATAN"

Katso myös muokkaa

Lähteet muokkaa