Avaa päävalikko

Luettelo nobelisteista maittain

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Nobelin-palkinnon saajista maittain. Jotkut nobelisteista ovat olleet kaksoiskansalaisia kun he saivat Nobelin palkinnon heistä on merkitty molempien maiden tietolaatikossa erikseen. Luettelossa ei ole kansainvälisiä järjestöjä

Sisällysluettelo

AasiaMuokkaa

BangladeshMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Muhammad Yunus rauha 2006

BurmaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Aung San Suu Kyi rauha 1991

HongkongMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Charles K. Kao fysiikka 2009

IntiaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Kailash Satyarthi rauha 2014
Amartya Sen taloustiede 1998
Äiti Teresa rauha 1979
C.V. Raman fysiikka 1930
Rabindranath Tagore kirjallisuus 1913

IranMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Shirin Ebadi rauha 2003

Itä-TimorMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Carlos Filipe Ximenes Belo rauha 1996
José Ramos-Horta rauha 1996

IsraelMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Arieh Warshel kemia 2013
Michael Levitt kemia 2013
Daniel Shechtman kemia 2011
Ada E. Yonath kemia 2009
Robert Aumann taloustiede 2005
Aaron Ciechanover kemia 2004
Avram Hershko kemia 2004
Daniel Kahneman taloustiede 2002
Jitzhak Rabin rauha 1994
Shimon Peres rauha 1994
Menachem Begin rauha 1978
Samuel Josef Agnon kirjallisuus 1966

JapaniMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Hiroshi Amano fysiikka 2014
Isamu Akasaki fysiikka 2014
Shinya Yamanaka fysiologia tai lääketiede 2012
Eiichi Negishi kemia 2010
Akira Suzuki kemia 2010
Osamu Shimomura kemia 2008
Makoto Kobayashi fysiikka 2008
Toshihide Maskawa fysiikka 2008
Masatoshi Koshiba fysiikka 2002
Kōichi Tanaka kemia 2002
Ryōji Noyori kemia 2001
Hideki Shirakawa kemia 2000
Kenzaburō Ōe kirjallisuus 1994
Susumu Tonegawa fysiologia tai lääketiede 1987
Kenichi Fukui kemia 1981
Eisaku Satō rauha 1974
Leo Esaki fysiikka 1973
Yasunari Kawabata kirjallisuus 1968
Shin’ichirō Tomonaga fysiikka 1965
Hideki Yukawa fysiikka 1949

JemenMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Tawakkul Karman rauha 2011

Korea tasavaltaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Kim Dae-jung rauha 2000

KiinaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Mo Yan kirjallisuus 2012
Liu Xiaobo rauha 2010

PakistanMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Malala Yousafzai rauha 2014
Abdus Salam fysiikka 1979

PalestiinaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Jasser Arafat rauha 1994

TaiwanMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Yuan Tseh Lee kemia 1986

TiibetMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Tenzin Gyatso rauha 1989

VietnamMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Lê Ðức Thọ rauha 1973

AfrikkaMuokkaa

EgyptiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Mohamed ElBaradei rauha 2005
Ahmed Zewail kemia 1999
Naguib Mahfouz kirjallisuus 1988
Anwar El Sadat rauha 1978

Etelä-AfrikkaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
J. M. Coetzee kirjallisuus 2003
Sydney Brenner fysiologia tai lääketiede 2002
F. W. de Klerk rauha 1993
Nelson Mandela rauha 1993
Nadine Gordimer kirjallisuus 1991
Desmond Tutu rauha 1984
Allan McLeod Cormack fysiologia tai lääketiede 1979
Albert Lutuli rauha 1960
Max Theiler fysiologia tai lääketiede 1951

GhanaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Kofi Annan rauha 2001

KeniaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Wangari Maathai rauha 2004

LiberiaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Ellen Johnson Sirleaf rauha 2011
Leymah Gbowee rauha 2011

NigeriaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Wole Soyinka kirjallisuus 1986

EurooppaMuokkaa

AlankomaatMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Andre Geim fysiikka 2010
Martinus J. G. Veltman fysiikka 1999
Gerardus ’t Hooft fysiikka 1999
Paul J. Crutzen kemia 1995
Simon van der Meer fysiikka 1984
Nicolaas Bloembergen fysiikka 1981
Nikolaas Tinbergen fysiologia tai lääketiede 1973
Jan Tinbergen taloustiede 1969
Frits Zernike fysiikka 1953
Peter Debye kemia 1936
Christiaan Eijkman fysiologia tai lääketiede 1929
Willem Einthoven fysiologia tai lääketiede 1924
Heike Kamerlingh Onnes fysiikka 1913
Tobias Asser rauha 1911
Johannes Diderik van der Waals fysiikka 1910
Pieter Zeeman fysiikka 1902
Hendrik Lorentz fysiikka 1902
Jacobus Henricus van ’t Hoff kemia 1901

BelgiaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
François Englert fysiikka 2013
Ilja Prigožin kemia 1977
Christian de Duve fysiologia tai lääketiede 1974
Albert Claude fysiologia tai lääketiede 1974
Georges Pire rauha 1958
Corneille Heymans fysiologia tai lääketiede 1938
Jules Bordet fysiologia tai lääketiede 1919
Henri La Fontaine rauha 1913
Maurice Maeterlinck kirjallisuus 1911
Auguste Beernaert rauha 1909

EspanjaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Camilo José Cela kirjallisuus 1989
Vicente Aleixandre kirjallisuus 1977
Severo Ochoa fysiologia tai lääketiede 1959
Juan Ramón Jiménez kirjallisuus 1956
Jacinto Benavente kirjallisuus 1922
Santiago Ramón y Cajal fysiologia tai lääketiede 1906
José Echegaray kirjallisuus 1904

IrlantiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Seamus Heaney kirjallisuus 1995
Seán MacBride rauha 1974
Samuel Beckett kirjallisuus 1969
Ernest Walton fysiikka 1951
W. B. Yeats kirjallisuus 1923

IslantiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Halldór Laxness kirjallisuus 1955

ItaliaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Dario Fo kirjallisuus 1997
Rita Levi-Montalcini fysiologia tai lääketiede 1986
Franco Modigliani taloustiede 1985
Carlo Rubbia fysiikka 1984
Renato Dulbecco fysiologia tai lääketiede 1975
Eugenio Montale kirjallisuus 1975
Giulio Natta kemia 1963
Salvatore Quasimodo kirjallisuus 1959
Emilio Gino Segrè fysiikka 1959
Daniel Bovet fysiologia tai lääketiede 1957
Enrico Fermi fysiikka 1938
Luigi Pirandello kirjallisuus 1934
Grazia Deledda kirjallisuus 1926
Guglielmo Marconi fysiikka 1909
Ernesto Teodoro Moneta rauha 1907
Giosuè Carducci kirjallisuus 1906
Camillo Golgi fysiologia tai lääketiede 1906

ItävaltaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Martin Karplus kemia 2013
Elfriede Jelinek kirjallisuus 2004
Friedrich Hayek taloustiede 1974
Konrad Lorenz fysiologia tai lääketiede 1973
Max F. Perutz kemia 1962
Wolfgang Pauli fysiikka 1945
Otto Loewi fysiologia tai lääketiede 1936
Victor Francis Hess fysiikka 1936
Erwin Schrödinger fysiikka 1933
Karl Landsteiner fysiologia tai lääketiede 1930
Julius Wagner-Jauregg fysiologia tai lääketiede 1927
Richard Adolf Zsigmondy kemia 1925
Friderik Pregl kemia 1923
Robert Bárány fysiologia tai lääketiede 1914
Alfred Hermann Fried rauha 1911
Bertha von Suttner rauha 1905
Philipp Lenard fysiikka 1905

JugoslaviaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Ivo Andrić kirjallisuus 1961

KreikkaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Odysseas Elytis kirjallisuus 1979
Giorgos Seferis kirjallisuus 1963

KyprosMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Christopher A. Pissarides taloustiede 2010

NorjaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
May-Britt Moser fysiologia tai lääketiede 2014
Edvard Moser fysiologia tai lääketiede 2014
Finn E. Kydland taloustiede 2004
Trygve Haavelmo taloustiede 1989
Ivar Giaever fysiikka 1973
Ragnar Anton Kittil Frisch taloustiede 1969
Odd Hassel kemia 1969
Lars Onsager kemia 1968
Sigrid Undset kirjallisuus 1928
Fridtjof Nansen rauha 1922
Christian Lous Lange rauha 1921
Knut Hamsun kirjallisuus 1920
Bjørnstjerne Bjørnson kirjallisuus 1903

PortugaliMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
José Saramago kirjallisuus 1999
António Egas Moniz fysiologia tai lääketiede 1949

PuolaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Wisława Szymborska kirjallisuus 1996
Lech Wałęsa rauha 1983
Czesław Miłosz kirjallisuus 1980
Władysław Reymont kirjallisuus 1924
Marie Skłodowska-Curie kemia 1911
Henryk Sienkiewicz kirjallisuus 1905
Marie Skłodowska-Curie fysiikka 1903

RanskaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Patrick Modiano kirjallisuus 2014
Serge Haroche fysiikka 2012
Jules A. Hoffmann fysiologia tai lääketiede 2011
J. M. G. Le Clézio kirjallisuus 2008
Luc Montagnier fysiologia tai lääketiede 2008
Françoise Barré-Sinoussi fysiologia tai lääketiede 2008
Albert Fert fysiikka 2007
Yves Chauvin kemia 2005
Gao Xingjian kirjallisuus 2000
Claude Cohen-Tannoudji fysiikka 1997
Georges Charpak fysiikka 1992
Pierre-Gilles de Gennes fysiikka 1991
Maurice Allais taloustiede 1988
Jean-Marie Lehn kemia 1987
Claude Simon kirjallisuus 1985
Jean Dausset fysiologia tai lääketiede 1980
Louis Néel fysiikka 1970
René Cassin rauha 1968
Alfred Kastler fysiikka 1966
François Jacob fysiologia tai lääketiede 1965
Jacques Monod fysiologia tai lääketiede 1965
André Lwoff fysiologia tai lääketiede 1965
Jean-Paul Sartre kirjallisuus 1964
Saint-John Perse kirjallisuus 1960
Albert Camus kirjallisuus 1957
André Frédéric Cournand fysiologia tai lääketiede 1956
François Mauriac kirjallisuus 1952
Albert Schweitzer rauha 1952
Léon Jouhaux rauha 1951
André Gide kirjallisuus 1947
Roger Martin du Gard kirjallisuus 1937
Frédéric Joliot kemia 1935
Irène Joliot-Curie kemia 1935
Ivan Bunin kirjallisuus 1933
Louis de Broglie fysiikka 1929
Charles Nicolle fysiologia tai lääketiede 1928
Henri Bergson kirjallisuus 1927
Ferdinand Buisson rauha 1927
Aristide Briand rauha 1926
Jean-Baptiste Perrin fysiikka 1926
Anatole France kirjallisuus 1921
Léon Bourgeois rauha 1920
Romain Rolland kirjallisuus 1915
Charles Richet fysiologia tai lääketiede 1913
Alexis Carrel fysiologia tai lääketiede 1912
Paul Sabatier kemia 1912
Victor Grignard kemia 1912
Marie Curie kemia 1911
Paul Balluet d’Estournelles de Constant rauha 1909
Gabriel Lippmann fysiikka 1908
Charles Louis Alphonse Laveran fysiologia tai lääketiede 1907
Louis Renault rauha 1907
Henri Moissan kemia 1906
Frédéric Mistral kirjallisuus 1904
Antoine Henri Becquerel fysiikka 1903
Pierre Curie fysiikka 1903
Marie Curie fysiikka 1903
Henry Dunant rauha 1901
Frédéric Passy rauha 1901
Sully Prudhomme kirjallisuus 1901

RomaniaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Herta Müller kirjallisuus 2009

RuotsiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Tomas Tranströmer kirjallisuus 2011
Arvid Carlsson fysiologia tai lääketiede 2000
Alva Myrdal rauha 1982
Sune Bergström fysiologia tai lääketiede 1982
Bengt I. Samuelsson fysiologia tai lääketiede 1982
Kai Siegbahn fysiikka 1981
Torsten Wiesel fysiologia tai lääketiede 1981
Bertil Ohlin taloustiede 1977
Eyvind Johnson kirjallisuus 1974
Harry Martinson kirjallisuus 1974
Gunnar Myrdal taloustiede 1974
Ulf von Euler fysiologia tai lääketiede 1970
Hannes Alfvén fysiikka 1970
Ragnar Granit| fysiologia tai lääketiede 1967
Nelly Sachs kirjallisuus 1966
Dag Hammarskjöld rauha 1961
Pär Lagerkvist kirjallisuus 1951
Arne Tiselius kemia 1948
Erik Axel Karlfeldt kirjallisuus 1931
Nathan Söderblom rauha 1930
Hans von Euler-Chelpin kemia 1929
Theodor Svedberg kemia 1926
Karl Manne Siegbahn fysiikka 1924
Hjalmar Branting rauha 1921
Carl Gustaf Verner von Heidenstam kirjallisuus 1916
Gustaf Dalén fysiikka 1912
Allvar Gullstrand fysiologia tai lääketiede 1911
Selma Lagerlöf kirjallisuus 1909
Klas Pontus Arnoldson rauha 1908
Svante Arrhenius kemia 1903

SaksaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Stefan Hell kemia 2014
Thomas Südhof fysiologia tai lääketiede 2013
Herta Müller kirjallisuus 2009
Harald zur Hausen fysiologia tai lääketiede 2008
Gerhard Ertl kemia 2007
Peter Grünberg fysiikka 2007
Theodor W. Hänsch fysiikka 2005
Wolfgang Ketterle fysiikka 2001
Herbert Kroemer fysiikka 2000
Günter Grass kirjallisuus 1999
Horst L. Störmer fysiikka 1998
Christiane Nüsslein-Volhard fysiologia tai lääketiede 1995
Reinhard Selten taloustiede 1994
Bert Sakmann fysiologia tai lääketiede 1991
Erwin Neher fysiologia tai lääketiede 1991
Wolfgang Paul fysiikka 1989
Johann Deisenhofer kemia 1988
Robert Huber kemia 1988
Hartmut Michel kemia 1988
J. Georg Bednorz fysiikka 1987
Ernst Ruska fysiikka 1986
Gerd Binnig fysiikka 1986
Klaus von Klitzing fysiikka 1985
Georges J.F. Köhler fysiologia tai lääketiede 1984
Georg Wittig kemia 1979
Ernst Otto Fischer kemia 1973
Karl von Frisch fysiologia tai lääketiede 1973
Heinrich Böll kirjallisuus 1972
Willy Brandt rauha 1971
Manfred Eigen kemia 1967
Nelly Sachs kirjallisuus 1966
Feodor Felix Konrad Lynen fysiologia tai lääketiede 1964
Konrad Bloch fysiologia tai lääketiede 1964
Karl Ziegler kemia 1963
J. Hans D. Jensen fysiikka 1963
Rudolf Mössbauer fysiikka 1961
Werner Forssmann fysiologia tai lääketiede 1956
Max Born fysiikka 1954
Walther Bothe fysiikka 1954
Hermann Staudinger kemia 1953
Hans Adolf Krebs fysiologia tai lääketiede 1953
Hans Adolf Krebs fysiologia tai lääketiede 1953
Otto Diels kemia 1950
Kurt Alder kemia 1950
Otto Hahn kemia 1944
Otto Stern fysiikka 1943
George de Hevesy kemia 1943
Adolf Butenandt kemia 1939
Gerhard Domagk fysiologia tai lääketiede 1939
Richard Kuhn kemia 1938
Carl von Ossietzky rauha 1935
Hans Spemann fysiologia tai lääketiede 1935
Werner Karl Heisenberg fysiikka 1932
Otto Heinrich Warburg fysiologia tai lääketiede 1931
Carl Bosch kemia 1931
Friedrich Bergius kemia 1931
Hans Fischer kemia 1930
Thomas Mann kirjallisuus 1929
Adolf Otto Reinhold Windaus kemia 1928
Ludwig Quidde rauha 1927
Heinrich Otto Wieland kemia 1927
Gustav Stresemann rauha 1926
James Franck fysiikka 1925
Gustav Ludwig Hertz fysiikka 1925
Albert Einstein fysiikka 1921
Otto Fritz Meyerhof fysiologia tai lääketiede 1922
Walther Nernst kemia 1920
Johannes Stark fysiikka 1919
Fritz Haber kemia 1918
Max Planck fysiikka 1918
Richard Willstätter kemia 1915
Max von Laue fysiikka 1914
Gerhart Hauptmann kirjallisuus 1912
Wilhelm Wien fysiikka 1911
Otto Wallach kemia 1910
Albrecht Kossel fysiologia tai lääketiede 1910
Paul Johann Ludwig Heyse kirjallisuus 1910
Karl Ferdinand Braun fysiikka 1909
Rudolf Christoph Eucken kirjallisuus 1908
Paul Ehrlich fysiologia tai lääketiede 1908
Eduard Buchner kemia 1907
Robert Koch fysiologia tai lääketiede 1905
Adolf von Baeyer kemia 1905
Hermann Emil Fischer kemia 1902
Theodor Mommsen kirjallisuus 1902
Emil Adolf von Behring fysiologia tai lääketiede 1901
Wilhelm Conrad Röntgen fysiikka 1901


SuomiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Martti Ahtisaari rauha 2008
Artturi Ilmari Virtanen kemia 1945
Frans Eemil Sillanpää kirjallisuus 1939

SveitsiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Kurt Wüthrich kemia 2002
Rolf M. Zinkernagel fysiologia tai lääketiede 1996
Edmond H. Fischer fysiologia tai lääketiede 1992
Richard R. Ernst kemia 1991
Karl Alexander Müller fysiikka 1987
Heinrich Rohrer fysiikka 1986
Werner Arber fysiologia tai lääketiede 1978
Vladimir Prelog kemia 1975
Daniel Bovet fysiologia tai lääketiede 1957
Felix Bloch fysiikka 1952
Tadeus Reichstein fysiologia tai lääketiede 1950
Walter Rudolf Hess fysiologia tai lääketiede 1949
Paul Hermann Müller fysiologia tai lääketiede 1948
Hermann Hesse kirjallisuus 1946
Leopold Ružička kemia 1939
Paul Karrer kemia 1937
Albert Einstein fysiikka 1921
Charles Edouard Guillaume fysiikka 1920
Carl Spitteler kirjallisuus 1919
Alfred Werner kemia 1913
Theodor Kocher fysiologia tai lääketiede 1909
Élie Ducommun rauha 1902
Charles Albert Gobat rauha 1902
Henry Dunant rauha 1901



TanskaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Jens Christian Skou kemia 1997
Niels Kaj Jerne fysiologia tai lääketiede 1984
Aage Bohr fysiikka 1975
Ben Roy Mottelson fysiikka 1975
Johannes Vilhelm Jensen kirjallisuus 1944
Henrik Dam fysiologia tai lääketiede 1943
Johannes Andreas Grib Fibiger fysiologia tai lääketiede 1926
Niels Bohr fysiikka 1922
August Krogh fysiologia tai lääketiede 1920
Karl Adolph Gjellerup kirjallisuus 1917
Henrik Pontoppidan kirjallisuus 1917
Fredrik Bajer rauha 1908
Niels Ryberg Finsen fysiologia tai lääketiede 1903

Tšekki/TšekkoslovakiaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Jaroslav Seifert kirjallisuus 1984
Jaroslav Heyrovský kemia 1959

TurkkiMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Orhan Pamuk kirjallisuus 2006

UnkariMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Imre Kertész kirjallisuus 2002
George Andrew Olah kemia 1994
John Harsanyi taloustiede 1994
Albert Szent-Györgyi fysiologia tai lääketiede 1937

Venäjä/NeuvostoliittoMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Andre Geim fysiikka 2010
Konstantin Novoselov fysiikka 2010
Aleksei Abrikosov fysiikka 2003
Vitali Ginzburg fysiikka 2003
Žores Alfjorov fysiikka 2000
Mihail Gorbatšov rauha 1990
Joseph Brodsky kirjallisuus 1987
Pjotr Kapitsa fysiikka 1978
Andrei Saharov rauha 1975
Leonid Kantorovitš taloustiede 1975
Aleksandr Solženitsyn kirjallisuus 1970
Mihail Šolohov kirjallisuus 1965
Nikolai Basov fysiikka 1964
Aleksandr Prohorov fysiikka 1964
Lev Landau fysiikka 1962
Boris Pasternak kirjallisuus 1958
Pavel Tšerenkov fysiikka 1958
Igor Tamm fysiikka 1958
Ilja Frank fysiikka 1958
Nikolai Semjonov kemia 1956
Ivan Bunin kirjallisuus 1933
Wilhelm Ostwald kemia 1909
Ilja Metšnikov fysiologia tai lääketiede 1908
Ivan Pavlov fysiologia tai lääketiede 1904

Yhdistynyt kuningaskuntaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
John O’Keefe fysiologia tai lääketiede 2014
Michael Levitt kemia 2013
Peter Higgs fysiikka 2013
John Gurdon fysiologia tai lääketiede 2012
Konstantin Novoselov fysiikka 2010
Robert G. Edwards fysiologia tai lääketiede 2010
Doris Lessing kirjallisuus 2007
Martin Evans fysiologia tai lääketiede 2007
Harold Pinter kirjallisuus 2005
Clive W. J. Granger taloustiede 2003
Anthony Leggett fysiikka 2003
Peter Mansfield fysiologia tai lääketiede 2003
John E. Sulston fysiologia tai lääketiede 2002
Tim Hunt fysiologia tai lääketiede 2001
Paul Nurse fysiologia tai lääketiede 2001
V.S. Naipaul kirjallisuus 2001
David Trimble rauha 1998
John Hume rauha 1998
John Pople kemia 1998
John E. Walker kemia 1997
Harold Kroto kemia 1996
James A. Mirrlees taloustiede 1996
Joseph Rotblat rauha 1995
Richard J. Roberts fysiologia tai lääketiede 1993
Ronald Coase taloustiede 1991
James W. Black fysiologia tai lääketiede 1988
César Milstein fysiologia tai lääketiede 1984
Richard Stone taloustiede 1984
William Golding kirjallisuus 1983
Aaron Klug kemia 1982
John Robert Vane fysiologia tai lääketiede 1982
Elias Canetti kirjallisuus 1981
Frederick Sanger kemia 1980
Arthur Lewis taloustiede 1979
Godfrey Hounsfield fysiologia tai lääketiede 1979
Peter D. Mitchell kemia 1978
James Meade taloustiede 1977
Nevill Francis Mott fysiikka 1977
Betty Williams rauha 1976
John Cornforth kemia 1975
George Bernard Shaw kirjallisuus 1925
Betty Williams rauha 1976
Mairead Corrigan rauha 1976
Friedrich Hayek taloustiede 1974
Martin Ryle fysiikka 1974
Antony Hewish fysiikka 1974
Geoffrey Wilkinson kemia 1973
Brian David Josephson fysiikka 1973
Rodney Robert Porter fysiologia tai lääketiede 1972
John Hicks taloustiede 1972
Dennis Gabor fysiikka 1971
Bernard Katz fysiologia tai lääketiede 1970
Derek Harold Richard Barton kemia 1969
Ronald George Wreyford Norrish kemia 1967
George Porter kemia 1967
Dorothy Crowfoot Hodgkin kemia 1964
Andrew Huxley fysiologia tai lääketiede 1963
Alan Lloyd Hodgkin fysiologia tai lääketiede 1963
John Kendrew kemia 1962
Max Perutz kemia 1962
Francis Crick fysiologia tai lääketiede 1962
Maurice Wilkins fysiologia tai lääketiede 1962
Peter Medawar fysiologia tai lääketiede 1960
Philip Noel-Baker rauha 1959
Frederick Sanger kemia 1958
Alexander R. Todd kemia 1957
Cyril Norman Hinshelwood kemia 1956
Max Born fysiikka 1954
Winston Churchill kirjallisuus 1953
Archer John Porter Martin kemia 1952
Richard Laurence Millington Synge kemia 1952
John Cockcroft fysiikka 1951
Bertrand Russell kirjallisuus 1950
Cecil Frank Powell fysiikka 1950
John Boyd Orr rauha 1949
T. S. Eliot kirjallisuus 1948
Baron Blackett fysiikka 1948
Edward Victor Appleton fysiikka 1947
Robert Robinson kemia 1947
Ernst Boris Chain fysiologia tai lääketiede 1945
Alexander Fleming fysiologia tai lääketiede 1945
George Paget Thomson fysiikka 1937
Robert Cecil rauha 1937
Walter Haworth kemia 1937
Henry Hallett Dale fysiologia tai lääketiede 1936
James Chadwick fysiikka 1935
Arthur Henderson rauha 1934
Norman Angell rauha 1933
Paul Dirac fysiikka 1933
Charles Scott Sherrington fysiologia tai lääketiede 1932
John Galsworthy kirjallisuus 1932
Edgar Adrian fysiologia tai lääketiede 1932
Arthur Harden kemia 1929
Frederick Hopkins fysiologia tai lääketiede 1929
Owen Willans Richardson fysiikka 1928
Charles Thomson Rees Wilson fysiikka 1927
Austen Chamberlain rauha 1925
John James Rickard Macleod fysiologia tai lääketiede 1923
Francis William Aston kemia 1922
Frederick Soddy kemia 1921
Charles Glover Barkla fysiikka 1917
William Henry Bragg fysiikka 1915
William Lawrence Bragg fysiikka 1915
Ernest Rutherford kemia 1908
Rudyard Kipling kirjallisuus 1907
J. J. Thomson fysiikka 1906
John William Strutt fysiikka 1904
William Ramsay kemia 1904
William Randal Cremer rauha 1903
Ronald Ross fysiologia tai lääketiede 1902

Etelä-AmerikkaMuokkaa

Pohjois-AmerikkaMuokkaa

Costa RicaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Óscar Arias Sánchez rauha 1987

GuatemalaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Rigoberta Menchú rauha 1992
Miguel Ángel Asturias kirjallisuus 1967

KanadaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Alice Munro kirjallisuus 2013
Ralph M. Steinman fysiologia tai lääketiede 2011
Willard S. Boyle fysiikka 2009
Robert Mundell taloustiede 1999
Myron Scholes taloustiede 1997
William Vickrey taloustiede 1996
Bertram N. Brockhouse fysiikka 1994
Richard E. Taylor fysiikka 1990
Sidney Altman kemia 1989
John Charles Polanyi kemia 1986
Gerhard Herzberg kemia 1971
Lester B. Pearson rauha 1957
Frederick G. Banting fysiologia tai lääketiede 1923

MeksikoMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Mario J. Molina kemia 1995
Octavio Paz kirjallisuus 1990
Alfonso García Robles rauha 1982

St. LuciaMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
Derek Walcott kirjallisuus 1992
Arthur Lewis taloustiede 1979

YhdysvallatMuokkaa

Nobelisti Palkinto Vuosi
William E. Moerner kemia 2014
Eric Betzig kemia 2014
Shuji Nakamura fysiikka 2014
John O'Keefe fysiologia tai lääketiede 2014
Robert Shiller taloustiede 2013
Lars Peter Hansen taloustiede 2013
Eugene Fama taloustiede 2013
Arieh Warshel kemia 2013
Michael Levitt kemia 2013
Martin Karplus kemia 2013
Randy Schekman fysiologia tai lääketiede 2013
James Rothman fysiologia tai lääketiede 2013
Alvin E. Roth taloustiede 2012
Lloyd Shapley taloustiede 2012
Brian K. Kobilka kemia 2012
Robert J. Lefkowitz kemia 2012
David J. Wineland fysiikka 2012
Christopher A. Sims taloustiede 2011
Thomas J. Sargent taloustiede 2011
Saul Perlmutter fysiikka 2011
Brian Schmidt fysiikka 2011
Adam Riess fysiikka 2011
Bruce Beutler fysiologia tai lääketiede 2011
Peter A. Diamond taloustiede 2010
Dale T. Mortensen taloustiede 2010
Richard F. Heck kemia 2010
Elinor Ostrom taloustiede 2009
Oliver E. Williamson taloustiede 2009
Barack Obama rauha 2009
Venkatraman Ramakrishnan kemia 2009
Thomas A. Steitz kemia 2009
Charles K. Kao fysiikka 2009
George E. Smith fysiikka 2009
Elizabeth Blackburn fysiologia tai lääketiede 2009
Carol W. Greider fysiologia tai lääketiede 2009
Jack W. Szostak fysiologia tai lääketiede 2009
Paul Krugman taloustiede 2008
Roger Yonchien Tsien kemia 2008
Martin Chalfie kemia 2008
Yoichiro Nambu fysiikka 2008
Leonid Hurwicz taloustiede 2007
Eric Maskin taloustiede 2007
Roger Myerson taloustiede 2007
Al Gore rauha 2007
Mario Capecchi fysiologia tai lääketiede 2007
Oliver Smithies fysiologia tai lääketiede 2007
Roger D. Kornberg kemia 2006
John C. Mather fysiikka 2006
Edmund S. Phelps taloustiede 2006
George F. Smoot fysiikka 2006
Andrew Fire fysiologia tai lääketiede 2006
Craig Mello fysiologia tai lääketiede 2006
Robert Aumann taloustiede 2005
Robert H. Grubbs kemia 2005
Richard R. Schrock kemia 2005
Thomas Schelling taloustiede 2005
John L. Hall fysiikka 2005
Roy J. Glauber fysiikka 2005
Irwin Rose kemia 2004
Edward C. Prescott taloustiede 2004
David J. Gross fysiikka 2004
H. David Politzer fysiikka 2004
Frank Wilczek fysiikka 2004
Richard Axel fysiologia tai lääketiede 2004
Linda B. Buck fysiologia tai lääketiede 2004
Peter Agre kemia 2003
Roderick MacKinnon kemia 2003
Robert F. Engle taloustiede 2003
Paul C. Lauterbur fysiologia tai lääketiede 2003
Alexei A. Abrikosov fysiikka 2003
Daniel Kahneman taloustiede 2002
Vernon L. Smith taloustiede 2002
Jimmy Carter rauha 2002
John Bennett Fenn kemia 2002
Raymond Davis Jr. fysiikka 2002
Riccardo Giacconi fysiikka 2002
H. Robert Horvitz fysiologia tai lääketiede 2002
William S. Knowles kemia 2001
K. Barry Sharpless kemia 2001
Joseph E. Stiglitz taloustiede 2001
George A. Akerlof taloustiede 2001
Michael Spence taloustiede 2001
Eric A. Cornell fysiikka 2001
Carl E. Wieman fysiikka 2001
Leland H. Hartwell fysiologia tai lääketiede 2001
Alan J. Heeger kemia 2000
Alan MacDiarmid kemia 2000
James J. Heckman taloustiede 2000
Daniel L. McFadden taloustiede 2000
Jack Kilby fysiikka 2000
Paul Greengard fysiologia tai lääketiede 2000
Eric R. Kandel fysiologia tai lääketiede 2000
Ahmed H. Zewail kemia 1999
Günter Blobel fysiologia tai lääketiede 1999
Walter Kohn kemia 1998
Robert B. Laughlin fysiikka 1998
Daniel C. Tsui fysiikka 1998
Robert F. Furchgott fysiologia tai lääketiede 1998
Louis J. Ignarro fysiologia tai lääketiede 1998
Ferid Murad fysiologia tai lääketiede 1998
Paul D. Boyer kemia 1997
Robert C. Merton taloustiede 1997
Myron Scholes taloustiede 1997
Jody Williams rauha 1997
Steven Chu fysiikka 1997
William D. Phillips fysiikka 1997
Stanley B. Prusiner fysiologia tai lääketiede 1997
Richard Smalley kemia 1996
Robert Curl kemia 1996
William Vickrey taloustiede 1996
David M. Lee fysiikka 1996
Douglas D. Osheroff fysiikka 1996
Robert C. Richardson fysiikka 1996
F. Sherwood Rowland kemia 1995
Robert Lucas Jr. taloustiede 1995
Martin L. Perl fysiikka 1995
Frederick Reines fysiikka 1995
Edward B. Lewis fysiologia tai lääketiede 1995
Eric F. Wieschaus fysiologia tai lääketiede 1995
George Andrew Olah kemia 1994
John Harsanyi taloustiede 1994
John Forbes Nash taloustiede 1994
Clifford G. Shull fysiikka 1994
Alfred G. Gilman fysiologia tai lääketiede 1994
Martin Rodbell fysiologia tai lääketiede 1994
Kary Mullis kemia 1993
Robert W. Fogel taloustiede 1993
Douglass C. North taloustiede 1993
Toni Morrison kirjallisuus 1993
Russell A. Hulse fysiikka 1993
Joseph H. Taylor Jr. fysiikka 1993
Phillip A. Sharp fysiologia tai lääketiede 1993
Rudolph A. Marcus kemia 1992
Gary S. Becker taloustiede 1992
Edmond H. Fischer fysiologia tai lääketiede 1992
Edwin G. Krebs fysiologia tai lääketiede 1992
Elias James Corey kemia 1990
Merton Miller taloustiede 1990
William F. Sharpe taloustiede 1990
Harry M. Markowitz taloustiede 1990
Jerome I. Friedman fysiikka 1990
Henry W. Kendall fysiikka 1990
Joseph E. Murray fysiologia tai lääketiede 1990
E. Donnall Thomas fysiologia tai lääketiede 1990
Sidney Altman kemia 1990
Thomas R. Cech kemia 1989
Hans G. Dehmelt fysiikka 1989
Norman F. Ramsey fysiikka 1989
J. Michael Bishop fysiologia tai lääketiede 1989
Harold E. Varmus fysiologia tai lääketiede 1989
Leon M. Lederman fysiikka 1988
Melvin Schwartz fysiikka 1988
Jack Steinberger fysiikka 1988
Gertrude B. Elion fysiologia tai lääketiede 1988
George H. Hitchings fysiologia tai lääketiede 1988
Charles J. Pedersen kemia 1987
Donald J. Cram kemia 1987
Robert M. Solow taloustiede 1987
Joseph Brodsky kirjallisuus 1987
Dudley R. Herschbach kemia 1986
Yuan T. Lee kemia 1986
James M. Buchanan taloustiede 1986
Elie Wiesel rauha 1986
Stanley Cohen fysiologia tai lääketiede 1986
Rita Levi-Montalcini fysiologia tai lääketiede 1986
Jerome Karle kemia 1985
Herbert A. Hauptman kemia 1985
Franco Modigliani taloustiede 1985
Michael S. Brown fysiologia tai lääketiede 1985
Joseph L. Goldstein fysiologia tai lääketiede 1985
Bruce Merrifield kemia 1984
Henry Taube kemia 1983
Gérard Debreu taloustiede 1983
William A. Fowler fysiikka 1983
Subrahmanyan Chandrasekhar fysiikka 1983
Barbara McClintock fysiologia tai lääketiede 1983
George Stigler taloustiede 1982
Kenneth G. Wilson fysiikka 1982
Roald Hoffmann kemia 1981
James Tobin taloustiede 1981
Nicolaas Bloembergen fysiikka 1981
Arthur L. Schawlow fysiikka 1981
David H. Hubel fysiologia tai lääketiede 1981
Roger W. Sperry fysiologia tai lääketiede 1981
Walter Gilbert kemia 1980
Paul Berg kemia 1980
Lawrence Klein taloustiede 1980
Czesław Miłosz kirjallisuus 1980
James Cronin fysiikka 1980
Val Fitch fysiikka 1980
George D. Snell fysiologia tai lääketiede 1980
Herbert C. Brown kemia 1979
Theodore Schultz taloustiede 1979
Steven Weinberg fysiikka 1979
Sheldon Glashow fysiikka 1979
Herbert Simon taloustiede 1978
Isaac Bashevis Singer kirjallisuus 1978
Robert Woodrow Wilson fysiikka 1978
Arno Penzias fysiikka 1978
Hamilton O. Smith fysiologia tai lääketiede 1978
Daniel Nathans fysiologia tai lääketiede 1978
Philip Anderson fysiikka 1977
John H. van Vleck fysiikka 1977
Roger Guillemin fysiologia tai lääketiede 1977
Andrew Schally fysiologia tai lääketiede 1977
Rosalyn Yalow fysiologia tai lääketiede 1977
William Lipscomb kemia 1976
Milton Friedman taloustiede 1976
Saul Bellow kirjallisuus 1976
Burton Richter fysiikka 1976
Samuel Ting fysiikka 1976
Baruch S. Blumberg fysiologia tai lääketiede 1976
Daniel Carleton Gajdusek fysiologia tai lääketiede 1976
Tjalling Koopmans taloustiede 1975
Ben R. Mottelson fysiikka 1975
James Rainwater fysiikka 1975
David Baltimore fysiologia tai lääketiede 1975
Renato Dulbecco fysiologia tai lääketiede 1975
Howard Martin Temin fysiologia tai lääketiede 1975
Paul J. Flory kemia 1974
George E. Palade fysiologia tai lääketiede 1974
Wassily Leontief taloustiede 1973
Henry Kissinger rauha 1973
Ivar Giaever fysiikka 1973
Christian Anfinsen kemia 1972
Stanford Moore kemia 1972
William Stein kemia 1972
Kenneth Arrow taloustiede 1972
John Bardeen fysiikka 1972
Leon Cooper fysiikka 1972
Robert Schrieffer fysiikka 1972
Gerald Edelman fysiologia tai lääketiede 1972
Simon Kuznets taloustiede 1971
Earl Wilbur Sutherland fysiologia tai lääketiede 1971
Paul A. Samuelson taloustiede 1970
Norman Borlaug rauha 1970
Julius Axelrod fysiologia tai lääketiede 1970
Murray Gell-Mann fysiikka 1969
Max Delbrück fysiologia tai lääketiede 1969
Alfred Hershey fysiologia tai lääketiede 1969
Salvador Luria fysiologia tai lääketiede 1969
Lars Onsager kemia 1968
Luis Alvarez fysiikka 1968
Robert W. Holley fysiologia tai lääketiede 1968
Har Gobind Khorana fysiologia tai lääketiede 1968
Marshall Warren Nirenberg fysiologia tai lääketiede 1968
Hans Bethe fysiikka 1967
Haldan Keffer Hartline fysiologia tai lääketiede 1967
George Wald fysiologia tai lääketiede 1967
Robert S. Mulliken kemia 1966
Charles Brenton Huggins fysiologia tai lääketiede 1966
Francis Peyton Rous fysiologia tai lääketiede 1966
Robert Burns Woodward kemia 1965
Richard P. Feynman fysiikka 1965
Julian Schwinger fysiikka 1965
Martin Luther King rauha 1964
Charles H. Townes fysiikka 1964
Maria Goeppert-Mayer fysiikka 1963
Eugene Wigner fysiikka 1963
John Steinbeck kirjallisuus 1962
Linus Pauling rauha 1962
James D. Watson fysiologia tai lääketiede 1962
Melvin Calvin kemia 1961
Robert Hofstadter fysiikka 1961
Georg von Békésy fysiologia tai lääketiede 1961
Willard Libby kemia 1960
Donald A. Glaser fysiikka 1960
Owen Chamberlain fysiikka 1959
Emilio Segrè fysiikka 1959
Arthur Kornberg fysiologia tai lääketiede 1959
Severo Ochoa fysiologia tai lääketiede 1959
George Beadle fysiologia tai lääketiede 1958
Joshua Lederberg fysiologia tai lääketiede 1958
Edward Tatum fysiologia tai lääketiede 1958
Chen Ning Yang fysiikka 1957
Tsung-Dao Lee fysiikka 1957
William B. Shockley fysiikka 1956
John Bardeen fysiikka 1956
Walter H. Brattain fysiikka 1956
Dickinson W. Richards fysiologia tai lääketiede 1956
André Frédéric Cournand fysiologia tai lääketiede 1956
Vincent du Vigneaud kemia 1955
Willis E. Lamb fysiikka 1955
Polykarp Kusch fysiikka 1955
Linus C. Pauling kemia 1954
Ernest Hemingway kirjallisuus 1954
John F. Enders fysiologia tai lääketiede 1954
Frederick Robbins fysiologia tai lääketiede 1954
Thomas H. Weller fysiologia tai lääketiede 1954
George C. Marshall rauha 1953
Fritz Lipmann fysiologia tai lääketiede 1953
Edward Mills Purcell fysiikka 1952
Felix Bloch fysiikka 1952
Selman Waksman fysiologia tai lääketiede 1952
Edwin McMillan kemia 1951
Glenn Theodore Seaborg kemia 1951
Ralph J. Bunche rauha 1950
Philip S. Hench fysiologia tai lääketiede 1950
Edward C. Kendall fysiologia tai lääketiede 1950
William Giauque kemia 1949
William Faulkner kirjallisuus 1949
Carl Ferdinand Cori fysiologia tai lääketiede 1947
Gerty Cori fysiologia tai lääketiede 1947
Wendell Stanley kemia 1946
James B. Sumner kemia 1946
John Northrop kemia 1946
Emily G. Balch rauha 1946
John R. Mott rauha 1946
Percy W. Bridgman fysiikka 1946
Hermann Joseph Muller fysiologia tai lääketiede 1946
Cordell Hull rauha 1945
Isidor Isaac Rabi fysiikka 1944
Joseph Erlanger fysiologia tai lääketiede 1944
Herbert Gasser fysiologia tai lääketiede 1944
Otto Stern fysiikka 1943
Edward Adelbert Doisy fysiologia tai lääketiede 1943
Ernest Lawrence fysiikka 1939
Pearl S. Buck kirjallisuus 1938
Clinton Davisson fysiikka 1937
Eugene O'Neill kirjallisuus 1936
Carl Anderson fysiikka 1936
Harold Urey kemia 1934
George Minot fysiologia tai lääketiede 1934
William Murphy fysiologia tai lääketiede 1934
George Whipple fysiologia tai lääketiede 1934
Thomas Morgan fysiologia tai lääketiede 1933
Irving Langmuir kemia 1932
Jane Addams rauha 1931
Nicholas Butler rauha 1931
Sinclair Lewis kirjallisuus 1930
Frank B. Kellogg rauha 1929
Arthur H. Compton fysiikka 1927
Charles G. Dawes rauha 1925
Robert A. Millikan fysiikka 1923
Woodrow Wilson rauha 1919
Theodore William Richards kemia 1914
Elihu Root rauha 1912
Albert A. Michelson fysiikka 1907
Theodore Roosevelt rauha 1906

OseaniaMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Nobelprize.org (Nobel Prizes and Laureates) The Official Web Site of the Nobel Prize. Viitattu 15.8.2015.