Luettelo maista vaihtotaseen mukaan suhteessa BKT:hen

Wikimedia-luetteloartikkeli
Tasavirtalaskelman kvarttilimuutos prosentteina BKT: stä IMF WEO -tietojen mukaan
Tasavirtalaskelman kvarttilimuutos prosentteina BKT: stä CIA World -tietokannan tiedot

Tämä artikkeli sisältää luettelon maailman maista, jotka lasketaan vaihtotaseen prosenttiosuutena bruttokansantuotteesta (BKT).

Ensimmäinen luettelo sisältää vuoden 2014 tiedot Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) jäsenille. Maailmanpankki mainitsee IMF: n lähteenä tilitietojen taseesta, joten sitä ei ole erikseen mainittu tällä sivulla. Toisessa luettelossa on vain ne maat, joille CIA World Factbook -luettelossa on listattu vuoden 2015 arviot sekä vaihtotaseen että bruttokansantuotteesta.

Luettelo maista vaihtotaseen saldona suhteessa BKT: henMuokkaa

IMF: n tiedot ovat arvioita, jotka on päivitetty vuoden 2014 lokitiedon raporttiin, joka on peräisin vuoden 2014 tiedoista. World Factbook -tiedot ovat helmikuusta 2015 lähtien,

   
Kansainvälinen valuuttarahasto [1]
Valtio Nykyinen vaihtotase

(% suhteessa BKT: hen)

  Mosambik -34,75%
  Libya -30,11%
  Saint Vincent ja Grenadiinit -29,59%
  Mauritania -28,95%
  Liberia -28,72%
  Laos -27,76%
  São Tomé ja Príncipe -27,71%
  Tuvalu -26,06%
  Djibouti -25,60%
  Libanon -24,88%
  Guinea -24,25%
  Bhutan -23,15%
  Bahama -22,22%
  Zimbabwe -22,02%
  Seychellit -20,99%
  Marshallinsaaret -17,77%
  Burundi -17,61%
  Kirgisia -16,83%
  Guyana -15,65%
  Grenada -15,55%
  Montenegro -15,35%
  Niger -15,22%
  Antigua ja Barbuda -14,48%
  Gambia -13,11%
  Dominica -13,06%
  Albania -13,05%
  Togo -12,87%
  Palau -12,68%
  Kambodža -12,25%
  Panama -12,01%
  Ruanda -11,92%
  Komorit -11,46%
  Kenia -10,40%
  Päiväntasaajan Guinea -9,98%
  Namibia -9,94%
  Georgia -9,74%
  Sierra Leone -9,68%
  Uganda -9,66%
  Ghana -9,58%
  Kongon tasavalta -9,40%
  Tansania -9,31%
  Tadžikistan -9,23%
  Kongon demokraattinen tasavalta -9,16%
  Fidži -9,00%
  Tšad -8,91%
  Tunisia -8,85%
  Senegal -8,78%
  Barbados -8,49%
  Mongolia -8,16%
  Etiopia -8,04%
  Benin -8,01%
  Kosovo -8,00%
  Samoa -7,96%
  Lesotho -7,92%
  Bosnia ja Hertsegovina -7,73%
  Sudan -7,68%
  Saint Kitts ja Nevis -7,65%
  Belize -7,64%
  Kap Verde -7,61%
  Suriname -7,41%
  Honduras -7,40%
  Jamaika -7,39%
  Armenia -7,29%
  Mali -7,29%
  Nicaragua -7,10%
  Jordania -6,83%
  Saint Lucia -6,70%
  Valko-Venäjä -6,69%
  Haiti -6,34%
  Burkina Faso -6,14%
  Myanmar -6,10%
  Malediivit -6,09%
  Keski-Afrikan tasavalta -6,06%
  Serbia -6,00%
  Britannia -5,90%
  Turkki -5,83%
  Turkmenistan -5,80%
  Mauritius -5,55%
  Marokko -5,48%
  Etelä-Afrikka -5,44%
  Kolumbia -5,17%
  Salomonsaaret -4,92%
  Costa Rica -4,90%
  El Salvador -4,74%
  Ukraina -4,74%
  Kamerun -4,58%
  Algeria -4,51%
  Kypros -4,48%
  Brasilia -4,42%
  Uruguay -4,37%
  Papua-Uusi-Guinea -4,18%
  Peru -3,96%
  Moldova -3,69%
  Malawi -3,56%
  Uusi-Seelanti -3,27%
  Dominikaaninen tasavalta -3,16%
  Latvia -3,11%
  Tonga -3,10%
  Australia -3,03%
  Indonesia -2,95%
  Irak -2,78%
  Sri Lanka -2,69%
  Guatemala -2,36%
  Yhdysvallat -2,25%
  Kanada -2,10%
  Meksiko -1,94%
  Suomi -1,86%
  Jemen -1,66%
  Angola -1,51%
  Sambia -1,35%
  Intia -1,34%
  Pohjois-Makedonia -1,33%
  Pakistan -1,27%
  Puola -1,26%
  Guinea-Bissau -1,18%
  Chile -1,16%
  Argentiina -1,04%
  Ranska -0,93%
  Eritrea -0,90%
  Egypti -0,82%
  Norsunluurannikko -0,66%
  Ecuador -0,60%
  Romania -0,44%
  Madagaskar -0,24%
  Bangladesh -0,08%
  Bolivia 0,03%
  Bulgaria 0,05%
  Slovakia 0,05%
  Paraguay 0,07%
  Viro 0,07%
  Liettua 0,12%
  Nigeria 0,21%
  Vanuatu 0,51%
  Japani 0,53%
  Portugali 0,55%
  Tšekki 0,62%
  Kroatia 0,67%
  Itävalta 0,74%
  Espanja 0,80%
  Kreikka 0,93%
  Belgia 1,62%
  Uzbekistan 1,70%
  Hongkong 1,87%
  Italia 1,91%
  Oman 1,98%
  Kiina 2,12%
  Kazakstan 2,15%
  Etelä-Sudan 2,66%
  Swazimaa 2,91%
  Venäjä 3,20%
  Malta 3,31%
  Thaimaa 3,31%
  Bahrain 3,32%
  Islanti 3,41%
  Irlanti 3,62%
  Iran 3,83%
  Unkari 3,98%
  Kiribati 4,07%
  Malesia 4,28%
  Israel 4,34%
  Filippiinit 4,44%
  Mikronesia 4,60%
    Nepal 4,60%
  Vietnam 4,92%
  Luxemburg 5,06%
  Venezuela 5,28%
  Trinidad ja Tobago 5,67%
  Afganistan 6,12%
  Ruotsi 6,20%
  Tanska 6,26%
  Etelä-Korea 6,33%
  Slovenia 6,99%
  Sveitsi 7,27%
  Saksa 7,39%
  Gabon 8,30%
  Norja 9,43%
  Alankomaat 10,24%
  Saudi-Arabia 10,31%
  Taiwan 12,35%
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 13,68%
  Azerbaidžan 14,07%
  Botswana 16,10%
  Singapore 19,09%
  Itä-Timor 21,41%
  Qatar 26,10%
  Brunei 28,35%
  Kuwait 31,01%
CIA World Factbook,[2][3][4]
Valtio Nykyinen vaihtotase

(% suhteessa BKT: hen)

  Libya -62,15%
  Liberia -41,64%
  Mosambik -40,97%
  Tuvalu -35,29%
  Djibouti -31,38%
  Laos -28,29%
  Saint Vincent ja Grenadiinit -26,93%
  Bhutan -26,75%
  Kiribati -25,00%
  Zimbabwe -22,91%
  Libanon -21,01%
  Niger -19,08%
  Mauritania -18,30%
  Kirgisia -17,74%
  Algeria -17,68%
  Montenegro -16,96%
  Oman -16,88%
  Guinea -16,69%
  Komorit -15,79%
  Seychellit -15,20%
  Kongon tasavalta -15,17%
  Guyana -14,89%
  Grenada -13,69%
  Turkmenistan -13,57%
  Gambia -13,53%
  Vanuatu -13,49%
  Albania -13,16%
  Bahama -12,93%
  Dominica -12,83%
  Irak -12,67%
  Saint Kitts ja Nevis -12,60%
  São Tomé ja Príncipe -12,27%
  Togo -12,24%
  Namibia -12,11%
  Keski-Afrikan tasavalta -11,82%
  Sierra Leone -11,42%
  Burundi -11,31%
  Salomonsaaret -11,20%
  Kambodža -11,13%
  Georgia -10,73%
  Ruanda -10,57%
  Uganda -10,53%
  Antigua ja Barbuda -10,51%
  Tšad -10,41%
  Panama -9,79%
  Kap Verde -9,69%
  Kenia -9,58%
  Suriname -9,43%
  Benin -9,34%
  Myanmar -8,92%
  Päiväntasaajan Guinea -8,69%
  Tunisia -8,48%
  Mongolia -8,38%
  Ghana -8,33%
  Tansania -8,17%
  Palau -8,05%
  Kosovo -8,00%
  Burkina Faso -7,91%
  Bosnia ja Hertsegovina -7,74%
  Malediivit -7,67%
  Kongon demokraattinen tasavalta -7,64%
  Angola -7,63%
  Tadžikistan -7,51%
  Jordania -7,38%
  Gabon -7,01%
  Samoa -6,81%
  Saint Lucia -6,61%
  Etiopia -6,57%
  Nicaragua -6,55%
  Honduras -6,51%
  Fidži -6,32%
  Belize -6,30%
  Lesotho -6,29%
  Moldova -6,19%
  Kolumbia -6,17%
  Senegal -6,07%
  Armenia -5,89%
  Tonga -5,87%
  Sudan -5,82%
  Jemen -5,26%
  Kamerun -5,05%
  Valko-Venäjä -4,90%
  Etelä-Sudan -4,84%
  Barbados -4,83%
  Mauritius -4,80%
  Bahrain -4,77%
  Britannia -4,74%
  Uusi-Seelanti -4,66%
  Jamaika -4,55%
  Turkki -4,53%
  Bolivia -4,52%
  Haiti -4,34%
  Etelä-Afrikka -4,32%
  Kypros -4,16%
  Brasilia -4,04%
  Australia -4,02%
  Serbia -4,02%
  Costa Rica -3,75%
  Peru -3,72%
  Uruguay -3,61%
  Guinea-Bissau -3,48%
  Saudi-Arabia -3,36%
  Mali -3,34%
  Pohjois-Makedonia -3,24%
  Brunei -3,07%
  Kazakstan -3,03%
  Venezuela -3,01%
  Kanada -2,91%
  El Salvador -2,64%
  Malawi -2,63%
  Yhdysvallat -2,56%
  Ecuador -2,56%
  Meksiko -2,40%
  Dominikaaninen tasavalta -2,37%
  Marokko -2,35%
  Indonesia -2,24%
  Eritrea -2,23%
  Liettua -2,22%
  Sri Lanka -1,97%
  Paraguay -1,95%
  Nigeria -1,80%
  Argentiina -1,76%
  Guatemala -1,73%
  Latvia -1,71%
  Ukraina -1,69%
  Sambia -1,39%
  Intia -1,39%
  Madagaskar -1,35%
  Romania -1,25%
  Pakistan -1,06%
  Suomi -1,06%
  Marshallinsaaret -1,03%
  Norsunluurannikko -1,00%
  Bangladesh -0,94%
  Chile -0,75%
  Puola -0,52%
  Ranska -0,22%
  Slovakia 0,14%
  Uzbekistan 0,20%
  Mikronesia 0,33%
  Iran 0,41%
  Viro 0,57%
  Vietnam 0,68%
  Portugali 0,69%
  Trinidad ja Tobago 0,71%
  Kreikka 0,72%
  Espanja 0,87%
  Bulgaria 0,97%
  Swazimaa 1,09%
  Malta 1,55%
  Itävalta 1,65%
  Tšekki 1,68%
  Kroatia 1,70%
  Kiina 1,78%
  Italia 2,03%
  Belgia 2,07%
  Hongkong 2,20%
  Malesia 2,21%
  Botswana 2,77%
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 2,88%
  Japani 3,01%
  Azerbaidžan 3,03%
  Irlanti 3,17%
  Afganistan 4,41%
  Islanti 4,61%
  Israel 4,65%
  Filippiinit 4,98%
    Nepal 5,00%
  Unkari 5,00%
  Venäjä 5,00%
  Qatar 5,04%
  Luxemburg 5,62%
  Thaimaa 6,21%
  Slovenia 6,71%
  Ruotsi 6,72%
  Norja 6,97%
  Tanska 6,99%
  Etelä-Korea 7,06%
  Sveitsi 7,21%
  Papua-Uusi-Guinea 7,53%
  Saksa 8,49%
  Kuwait 9,28%
  Alankomaat 9,62%
  Taiwan 12,36%
  Singapore 20,81%

LähteetMuokkaa

Katso myösMuokkaa