Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia

Wikimedia-luetteloartikkeli
Viisumivaatimukset Suomen kansalaisille
  Suomi
  Vapaa liikkuvuus
  Viisumivapaa rajoitetun ajan
  Viisumi myönnetään saapuessa
  Elektroninen viisumi
  Viisumi myönnetään saapuessa tai verkossa
  Viisumi vaaditaan

Luettelo maista ja erillisalueista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia. 172 maata ja aluetta sallivat viisumittoman matkustuksen Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan.

Sisällysluettelo

Viisumivaatimukset maittainMuokkaa

A-CMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Afganistan Viisumi vaaditaan [1]
  Alankomaat ja territoriot Vapaa liikkuvuus [2] Euroopan talousalue
  Albania Viisumivapaus [3] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Algeria Viisumi vaaditaan [4]
  Andorra Viisumivapaus [5] Henkilötodistus riittää
  Angola Viisumi vaaditaan [6]
  Antigua ja Barbuda Viisumivapaus [7] 3 kuukautta
  Argentiina Viisumivapaus [8] 90 päivää
  Armenia Viisumivapaus [9] 180 päivää
  Australia ja territoriot Elektroninen viisumi [10] 90 päivää jokaisella vierailukerralla yhteensä 12 kuukauden ajanjaksolla, mikäli elektroninen viisumi myönnetään; Henkilötodistus riittää
  Azerbaidžan Elektroninen viisumi [11] elektroninen viisumi: https://evisa.gov.az/en/
  Bahama Viisumivapaus [12] 3 kuukautta
  Bahrain Elektroninen viisumi saapuessa[13] 14 päivää
  Bangladesh Viisumi myönnetään saapuessa[14] 30 päivää
  Barbados Viisumivapaus [15] 3 kuukautta
  Belgia Vapaa liikkuvuus [16] Euroopan talousalue
  Belize Viisumivapaus [17] 1 kuukausi
  Benin Elektroninen viisumi [18]
  Bhutan Viisumi vaaditaan [19]
  Bolivia Viisumivapaus [20] 90 päivää
  Bosnia ja Hertsegovina Viisumivapaus [21] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Botswana Viisumivapaus [22] 90 päivää
  Brasilia Viisumivapaus [23] 90 päivää
  Brunei Viisumivapaus [24] 90 päivää
  Bulgaria Vapaa liikkuvuus [25] Euroopan talousalue
  Burkina Faso Viisumi myönnetään saapuessa[26] 1 kuukausi
  Burundi Viisumi vaaditaan [27][28]
  Chile Viisumivapaus [29] 90 päivää
  Costa Rica Viisumivapaus [30] 90 päivää

D-FMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Djibouti Viisumi myönnetään saapuessa[31]
  Dominica Viisumivapaus [32] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Dominikaaninen tasavalta Viisumivapaus [33] 90 päivää (10 dollarin turistikortti ostettava saapuessa)
  Ecuador Viisumivapaus [34] 90 päivää
  Egypti Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[35] 30 päivää
  El Salvador Viisumivapaus [36] 3 kuukautta
  Eritrea Viisumi vaaditaan [37]
  Espanja Vapaa liikkuvuus [38] Euroopan talousalue
  Etelä-Afrikka Viisumivapaus [39] 90 päivää
  Etelä-Korea Viisumivapaus [40] 90 päivää
  Etelä-Sudan Viisumi vaaditaan [41]
  Etiopia Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[42]
  Fidži Viisumivapaus [43] 4 kuukautta
  Filippiinit Viisumivapaus [44] 30 päivää

G-JMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Gabon Elektroninen viisumi [45] Elektronisella viisumilla matkustaessa tulee saapua Librevillen lentokentälle.
  Gambia Viisumivapaus [46] 90 päivää
  Georgia Viisumivapaus [47] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla; Henkilötodistus riittää
  Ghana Viisumi vaaditaan [48]
  Grenada Viisumivapaus [49] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Guatemala Viisumivapaus [50] 90 päivää
  Guinea Viisumi vaaditaan [51]
  Guinea-Bissau Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[52] 90 päivää
  Guyana Viisumivapaus [53] 3 kuukautta
  Haiti Viisumivapaus [54] 90 päivää
  Honduras Viisumivapaus [55] 3 kuukautta
  Hongkong Viisumivapaus 3 kuukautta
  Intia Elektroninen turistiviisumi [56] 30 päivää
  Indonesia Viisumivapaus [57] 30 päivää
  Irak Viisumi vaaditaan [58] Viisumi myönnetään saapuessa 15 päiväksi Erbilin ja Sulaimaniyyan lentokentillä.
  Iran Viisumi myönnetään saapuessa[59] 30 päivää[60]
  Irlanti Vapaa liikkuvuus [61] Euroopan talousalue
  Islanti Vapaa liikkuvuus [62] Euroopan talousalue
  Iso-Britannia
paitsi jotkin merentakaiset alueet
Vapaa liikkuvuus [63] Euroopan talousalue
  Israel Viisumivapaus [64] 3 kuukautta
  Italia Vapaa liikkuvuus [65] Euroopan talousalue
  Itä-Timor Viisumivapaus 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Itävalta Vapaa liikkuvuus [66] Vapaa
  Jamaika Viisumivapaus [67] 90 päivää
  Japani Viisumivapaus [68] 90 päivää
  Jemen Viisumi vaaditaan [69]
  Jordania Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [70] Tietyin ehdoin[71]

K-LMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Kambodža Elektroninen viisumi saapuessa 30 päivää. Viisumin hakuohje [72]. Viisumi saatavissa myös sähköisesti [73]. Viisumin voi saada myös rajalta [74]
  Kamerun Viisumi vaaditaan [75]
  Kanada Viisumivapaus [76] 6 kuukautta; eTA-matkustuslupa vaaditaan 15 maaliskuuta 2016 alkaen, mikäli maahan saavutaan lentäen.[77]
  Kap Verde Viisumi vaaditaan [78] Turistiviisumi myönnetään korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi.
  Kazakstan Viisumivapaus Oleskelu 15 päivää viisumivapaasti, voimassa nykypäätöksin (tilanne 7.9.2017) 31.12.2017 saakka. Alle 30 pv viisumiin ei tarvita kutsua.[188]
  Kenia Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [79] 3 kuukautta; viisumilla saa mennä myös Ruandaan ja Ugandaan[80]
  Keski-Afrikan tasavalta Viisumi vaaditaan [81]
  Kiina Viisumi vaaditaan [82] 72-tunnin viisumivapaus, kun saapumiskohde on Peking, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Shanghai, Shenyang tai Xi'an.
  Kirgisia Viisumivapaus [83] 60 päivää
  Kiribati Viisumivapaus [84] 30 päivää
  Kolumbia Viisumivapaus [85] 180 päivää
  Komorit Viisumi vaaditaan [86]
  Kongon demokraattinen tasavalta Viisumi vaaditaan [87]
  Kongon tasavalta Viisumi vaaditaan [88]
  Kreikka Vapaa liikkuvuus [89] Euroopan talousalue
  Kroatia Vapaa liikkuvuus [90] Euroopan talousalue
  Kuuba Turistikortti vaaditaan [91]
  Kuwait Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[92] 3 kuukautta
  Kypros Vapaa liikkuvuus [93] Euroopan talousalue
  Laos Viisumi myönnetään saapuessa[94] 30 päivää
  Latvia Vapaa liikkuvuus [95] Euroopan talousalue
  Lesotho Viisumivapaus [96] 14 päivää
  Libanon Viisumi myönnetään saapuessa[97] 1 kuukausi, jota voidaan jatkaa 2 kuukautta ilmaiseksi Rafik Haririn kansainvälinen lentoasemalla tai missä tahansa muussa saapumispaikassa, jos passissa ei ole Israelin leimaa tai viisumia. Lisäksi henkilöllä on oltava puhelinnumero, osoite Libanonissa ja peruutuskelvoton lentolippu pois maasta.
  Liberia Viisumi vaaditaan [98]
  Libya Viisumi vaaditaan [99]
  Liechtenstein Vapaa liikkuvuus [100] Euroopan talousalue
  Liettua Vapaa liikkuvuus [101] Euroopan talousalue
  Luxemburg Vapaa liikkuvuus [102] Euroopan talousalue

M-OMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Madagaskar Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [103] 30 päivää
  Makedonia Viisumivapaus [104] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Malawi Viisumi myönnetään saapuessa Paluulippu vaaditaan.
  Malediivit Viisumi myönnetään saapuessa[105] 30 päivää
  Malesia Viisumivapaus [106] 3 kuukautta
  Mali Viisumi vaaditaan [107]
  Malta Vapaa liikkuvuus [108] Euroopan talousalue
  Marokko Viisumivapaus [109] 90 päivää
  Marshallinsaaret Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [110] 90 päivää
  Mauritania Viisumi myönnetään saapuessa[111] Myönnettään Nouakchotin lentoasemalla
  Mauritius Viisumivapaus [112] 90 päivää
  Meksiko Viisumivapaus [113] 180 päivää
  Mikronesian liittovaltio Viisumivapaus [114] 30 päivää
  Moldova Viisumivapaus [115] 90 päivää
  Monaco Viisumivapaus [116] Henkilötodistus riittää
  Mongolia Viisumi vaaditaan [117]
  Montenegro Viisumivapaus [118] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Mosambik Viisumi myönnetään saapuessa[119] 30 päivää
  Myanmar Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [120] 28 päivää. Elektronisen viisumin omaavien tulee saapua Rangoonin, Naypyidawin tai Mandalayin lentokentille.
  Namibia Viisumivapaus [121] 3 kuukautta
  Nauru Viisumi vaaditaan [122]
  Nepal Viisumi myönnetään saapuessa[123] 90 päivää
  Nicaragua Viisumivapaus [124] 90 päivää
  Niger Viisumi vaaditaan [125]
  Nigeria Viisumi vaaditaan [126]
  Norja Vapaa liikkuvuus [127] Euroopan talousalue paitsi Huippuvuorille, jonne vaaditaan passi.
  Norsunluurannikko Elektroninen viisumi [128] Elektronisen viisumin kanssa matkustavien tulee saapua Port Bouetin lentoasemalle
  Oman Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[129]

P-SMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Pakistan Viisumi vaaditaan [130] Viisumi myönnetään saapuessa 30 päiväksi kun kyse on liikematkasta. Matkustukseen liittyy ehtoja.[131] Viisumi myönnetään saapuessa kun matkataan ryhmässä tiettyjen matkanjärjestäjien kautta.[132]
  Palau Viisumivapaus [133] 90 päivää
  Panama Viisumivapaus [134] 180 päivää
  Papua-Uusi-Guinea Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [135] 60 päivää
  Paraguay Viisumivapaus [136] 90 päivää
  Peru Viisumivapaus [137] 183 päivää
  Pohjois-Korea Viisumi vaaditaan [138]
  Portugali Vapaa liikkuvuus [139] Euroopan talousalue
  Puola Vapaa liikkuvuus [140] Euroopan talousalue
  Päiväntasaajan Guinea Viisumi vaaditaan [141]
  Qatar Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[142] 1 kuukausi. Viisumin saa Hamadin kansainvälisellä lentoasemalla
  Ranska ja territoriot Vapaa liikkuvuus [143] Euroopan talousalue
  Romania Vapaa liikkuvuus [144] Euroopan talousalue
  Ruanda Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [145] Kenian viisumi kelpaa tultaesssa Kenian kautta.[80]
  Ruotsi Vapaa liikkuvuus [146] Euroopan talousalue
  Saint Kitts ja Nevis Viisumivapaus [147] 3 kuukautta
  Saint Lucia Viisumivapaus [148] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Saint Vincent ja Grenadiinit Viisumivapaus [149] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Saksa Vapaa liikkuvuus [150] Euroopan talousalue
  Salomonsaaret Ilmainen vierailulupa saavuttaessa [151] 3 kuukautta
  Sambia Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[152] 90 päivää; mahdollisuus myös Zimbabwen viisumiin
  Samoa Viisumivapaus [153] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  San Marino Viisumivapaus [154] Henkilötodistus riittää
  São Tomé ja Príncipe Viisumivapaus 15 päivää
  Saudi-Arabia Viisumi vaaditaan [155]
  Senegal Viisumivapaus Ilmainen viisumi 90 päivää
  Serbia Viisumivapaus [156] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Seychellit Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [157] 1 kuukausi
  Sierra Leone Viisumi vaaditaan [158]
  Singapore Viisumivapaus [159] 90 päivää
  Somalia Viisumi myönnetään saapuessa[160] 30 päivää, jos kutsudokumentit on toimitettu lentokentän maahanmuuttovirastoon vähintään 2 päivää ennen saapumista
  Slovakia Vapaa liikkuvuus [161] Euroopan talousalue
  Slovenia Vapaa liikkuvuus [162] Euroopan talousalue
  Sri Lanka Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa [163] 30 päivää
  Sudan Viisumi vaaditaan [164]
  Suriname Turistikortti vaaditaan [165] 90 päivää
  Sveitsi Vapaa liikkuvuus [166] Euroopan talousalue
  Swazimaa Viisumivapaus [167] 30 päivää
  Syyria Viisumi vaaditaan [168]

T-ÖMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Tadžikistan Viisumi myönnetään saapuessa[169] 45 päivää. Viisumin saa Dušanben kansainvälisellä lentoasemalla
  Tansania Viisumi myönnetään saapuessa[170]
  Tanska ja territoriot Vapaa liikkuvuus [171] Euroopan talousalue (Myös Färsaaret ja Grönlanti)
  Thaimaa Viisumivapaus [172] 30 päivää kun maahan saapuu lentokoneella, muussa tapauksessa 15 päivää
  Togo Viisumi myönnetään saapuessa[173] 7 päivää
  Tonga Viisumivapaus [174] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Trinidad ja Tobago Viisumivapaus [175] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Tšad Viisumi vaaditaan [176]
  Tšekki Vapaa liikkuvuus [177] Euroopan talousalue
  Tunisia Viisumivapaus [178] 3 kuukautta
  Turkki Viisumivapaus [179] 3 kuukautta
  Turkmenistan Viisumi vaaditaan [180]
  Tuvalu Viisumi myönnetään saapuessa[181] 1 kuukausi
  Uganda Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[182] Myös Ruandan ja Kenian viisumit kelpaavat tultaessa ko. maan kautta.[80]
  Ukraina Viisumivapaus [183] 90 päivää
  Unkari Vapaa liikkuvuus [184] Euroopan talousalue
  Uruguay Viisumivapaus [185] 90 päivää
  Uusi-Seelanti ja territoriot Viisumivapaus [186] 3 kuukautta
  Uzbekistan Viisumi vaaditaan [187]
  Valko-Venäjä Viisumi vaaditaan, paitsi Minskin kautta saapuessa 5 pv ilman viisumia Viisumit myönnetään suurlähetystössä tai Minskin lentoasemalla, jos kutsu on toimitettu kentän viisumitoimistoon 2 virastopäivää ennen arvioitua saapumista.[188] Yhteensä 80 maan kansalaiset, Suomi mukaan luettuna, voivat kuitenkin oleskella maassa 5 päivää ilman viisumia, mikäli tulevat Minskin lentoaseman kautta ja esittävät voimassa olevan passin, oleskeluun riittävät varat ja matkavakuutuksen [189].
  Vanuatu Viisumivapaus [189] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Vatikaanivaltio Viisumivapaus [190] Henkilötodistus riittää
  Venezuela Viisumivapaus [191] 90 päivää
  Venäjä Viisumi vaaditaan [192]
  Vietnam Viisumivapaus [193] 15 päivää; Pidennettyjä viisumeita saa Ho Chi Minh, Hanoi, Phú Quốc, tai Danang lentokentiltä. 30 päivän viisumipoikkeus Phú Quốc -saarella. [194]
  Viro Vapaa liikkuvuus [195] Euroopan talousalue
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Viisumivapaus [196] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla[197][198]
  Yhdysvallat Viisumivapaus [199] 90 päivää kun saavutaan meriteitse; sähköinen matkustuslupajärjestelmä (voimassa 2 vuotta) vaaditaan jos saavutaan lentoteitse tai ristelyaluksella.[200]
  Zimbabwe Elektroninen viisumi myönnetään saapuessa[201] 3 kuukautta; mahdollisuus myös Sambian viisumiin.

LähteetMuokkaa

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. [6]
  7. [7]
  8. [8]
  9. [9]
  10. [10]
  11. [11]
  12. [12]
  13. [13]
  14. [14]
  15. [15]
  16. [16]
  17. [17]
  18. [18]
  19. [19]
  20. [20]
  21. [21]
  22. [22]
  23. [23]
  24. [24]
  25. [25]
  26. [26]
  27. MINISTERE DE LA SECURITE PUBLIQUE, DIRECTION GENERALE DE LA POLICE NATIONALE, COMISSARIAT GENERAL DE LA POLICE DE L'AIR, DES FRONTIERES ET DES ETRANGERS NOTE CIRCULAIRE DU 17/02/2015
  28. [27]
  29. [28]
  30. [29]
  31. [30]
  32. [31]
  33. [32]
  34. [33]
  35. [34]
  36. [35]
  37. [36]
  38. [37]
  39. [38]
  40. [39]
  41. [40]
  42. [41]
  43. [42]
  44. [43]
  45. viisumi.dgdi.ga/ Gabon e-Visa
  46. [44]
  47. [45]
  48. [46]
  49. [47]
  50. [48]
  51. [49]
  52. [50]
  53. [51]
  54. [52]
  55. [53]
  56. Tourist Viisumi myönnetään saapuessa enabled by ETA
  57. [54]
  58. [55]
  59. [56]
  60. Iran extends airport visa validity to 30 päivää
  61. [57]
  62. [58]
  63. [59]
  64. [60]
  65. [61]
  66. [62]
  67. [63]
  68. [64]
  69. [65]
  70. [66]
  71. [67]
  72. [68]
  73. [69]
  74. [70]
  75. [71]
  76. [72]
  77. canada.ca/eTA
  78. [73]
  79. Republic of Kenya - eCitizen portal
  80. a b c East Africa Tourist Visa
  81. [74]
  82. [75]
  83. [76]
  84. [77]
  85. [78]
  86. [79]
  87. [80]
  88. [81]
  89. [82]
  90. [83]
  91. [84]
  92. [85]
  93. [86]
  94. [87]
  95. [88]
  96. [89]
  97. [90]
  98. [91]
  99. [92]
  100. [93]
  101. [94]
  102. [95]
  103. [96]
  104. [97]
  105. [98]
  106. [99]
  107. [100]
  108. [101]
  109. [102]
  110. [103]
  111. [104]
  112. [105]
  113. [106]
  114. [107]
  115. [108]
  116. [109]
  117. [110]
  118. [111]
  119. [112]
  120. viisumi.gov.mm/
  121. [113]
  122. [114]
  123. [115]
  124. [116]
  125. [117]
  126. [118]
  127. [119]
  128. Visa at International Airport Felix Houphouet Boigny in Abidjan
  129. [120]
  130. [121]
  131. [122]
  132. Group Tourism through Designated Tour Operators
  133. [123]
  134. [124]
  135. [125]
  136. [126]
  137. [127]
  138. [128]
  139. [129]
  140. [130]
  141. [131]
  142. [132]
  143. [133]
  144. [134]
  145. [135]
  146. [136]
  147. [137]
  148. [138]
  149. [139]
  150. [140]
  151. [141]
  152. [142]
  153. [143]
  154. [144]
  155. [145]
  156. [146]
  157. [147]
  158. [148]
  159. [149]
  160. [150]
  161. [151]
  162. [152]
  163. [153]
  164. [154]
  165. [155]
  166. [156]
  167. [157]
  168. [158]
  169. [159]
  170. [160]
  171. [161]
  172. [162]
  173. [163]
  174. Agreement between the European Union ja the Kingdom of Tonga on the short-stay visa waiver
  175. [164]
  176. [165]
  177. [166]
  178. [167]
  179. [168]
  180. [169]
  181. [170]
  182. [171]
  183. [172]
  184. [173]
  185. [174]
  186. [175]
  187. [176]
  188. [177]
  189. [178]
  190. [179]
  191. [180]
  192. [181]
  193. [182]
  194. http://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-visa/ HUOM! Jos olet saanut 15 päivän oleskeluun myönnetyn viisumin saapuessasi Vietnamiin, et tämän jälkeen voi saapua maahan uudestaan seuraavan 30 päivän aikana ilman etukäteen hankittua viisumia!
  195. [183]
  196. [184]
  197. EU signs visa waiver agreement with the United Arab Emirates
  198. Agreement between the European Union ja the United Arab Emirates on the short-stay visa waiver
  199. [185]
  200. [186]
  201. [187]
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.