Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo maista, joihin matkustaakseen Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia. 172 maata ja aluetta sallivat viisumittoman matkustuksen Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan.


Viisumivaatimukset Suomen kansalaisille

Sisällysluettelo

ViisumivaatimuksetMuokkaa

A-CMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Afganistan Viisumi vaaditaan [1]
  Alankomaat ja territoriot Viisumivapaa [2] Vapaa liikkuvuus (Euroopassa); Henkilötodistus riittää
  Albania Viisumivapaa [3] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Algeria Viisumi vaaditaan [4]
  Andorra Viisumivapaa [5] Henkilötodistus riittää
  Angola Viisumi vaaditaan [6]
  Antigua ja Barbuda Viisumivapaa [7] 3 kuukautta
  Argentiina Viisumivapaa [8] 90 päivää
  Armenia Viisumivapaa [9] 180 päivää
  Australia ja territoriot Elektroninen viisumi [10] 90 päivää jokaisella vierailukerralla yhteensä 12 kuukauden ajanjaksolla, mikäli elektroninen viisumi myönnetään; Henkilötodistus riittää
  Azerbaidzan Viisumi vaaditaan [11] elektroninen viisumi: https://evisa.gov.az/en/
  Bahama Viisumivapaa [12] 3 kuukautta
  Bahrain Viisumi myönnetään saapuessa[13] 14 päivää
  Bangladesh Viisumi myönnetään saapuessa[14] 30 päivää
  Barbados Viisumivapaa [15] 3 kuukautta
  Belgia Viisumivapaa [16] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Belize Viisumivapaa [17] 1 kuukausi
  Benin Viisumi vaaditaan [18]
  Bhutan Viisumi vaaditaan [19]
  Bolivia Viisumivapaa [20] 90 päivää
  Bosnia ja Hertsegovina Viisumivapaa [21] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Botswana Viisumivapaa [22] 90 päivää
  Brasilia Viisumivapaa [23] 90 päivää
  Brunei Viisumivapaa [24] 90 päivää
  Bulgaria Viisumivapaa [25] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Burkina Faso Viisumi myönnetään saapuessa[26] 1 kuukausi
  Burundi Viisumi vaaditaan [27][28]
  Chile Viisumivapaa [29] 90 päivää
  Costa Rica Viisumivapaa [30] 90 päivää

D-FMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Djibouti Viisumi myönnetään saapuessa[31]
  Dominica Viisumivapaa [32] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Dominikaaninen tasavalta Viisumivapaa [33] 90 päivää (10 dollarin turistikortti ostettava saapuessa)
  Ecuador Viisumivapaa [34] 90 päivää
  Egypti Viisumi myönnetään saapuessa[35] 30 päivää
  El Salvador Viisumivapaa [36] 3 kuukautta
  Eritrea Viisumi vaaditaan [37]
  Espanja Viisumivapaa [38] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Etelä-Afrikka Viisumivapaa [39] 90 päivää
  Etelä-Korea Viisumivapaa [40] 90 päivää
  Etelä-Sudan Viisumi vaaditaan [41]
  Etiopia Viisumi myönnetään saapuessa[42]
  Fidzi Viisumivapaa [43] 4 kuukautta
  Filippiinit Viisumivapaa [44] 30 päivää

G-JMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Gabon Elektroninen viisumi [45] Elektronisella viisumilla matkustaessa tulee saapua Librevillen lentokentälle.
  Gambia Viisumivapaa [46] 90 päivää
  Georgia Viisumivapaa [47] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla; Henkilötodistus riittää
  Ghana Viisumi vaaditaan [48]
  Grenada Viisumivapaa [49] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Guatemala Viisumivapaa [50] 90 päivää
  Guinea Viisumi vaaditaan [51]
  Guinea-Bissau Viisumi myönnetään saapuessa[52] 90 päivää
  Guyana Viisumivapaa [53] 3 kuukautta
  Haiti Viisumivapaa [54] 90 päivää
  Honduras Viisumivapaa [55] 3 kuukautta
  Intia Elektroninen turistiviisumi [56] 30 päivää
  Indonesia Viisumivapaa [57] 30 päivää
  Irak Viisumi vaaditaan [58] Viisumi myönnetään saapuessa 15 päiväksi Erbilin ja Sulaymaniyahin lentokentillä.
  Iran Viisumi myönnetään saapuessa[59] 30 päivää[60]
  Irlanti Viisumivapaa [61] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Islanti Viisumivapaa [62] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Iso-Britannia
paitsi jotkin merentakaiset alueet
Viisumivapaa [63] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Israel Viisumivapaa [64] 3 kuukautta
  Italia Viisumivapaa [65] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Itä-Timor Viisumivapaa 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Itävalta Viisumivapaa [66] Vapaa
  Jamaika Viisumivapaa [67] 90 päivää
  Japani Viisumivapaa [68] 90 päivää
  Jemen Viisumi vaaditaan [69]
  Jordania Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [70] Tietyin ehdoin[71]

K-LMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Kambodža Viisumin voi saada myös saapuessa 30 päivää. Viisumin hakuohje [72]. Viisumi saatavissa myös sähköisesti [73]. Viisumin voi saada myös rajalta [74]
  Kamerun Viisumi vaaditaan [75]
  Kanada Viisumivapaa [76] 6 kuukautta; eTA-matkustuslupa vaaditaan 15 maaliskuuta 2016 alkaen, mikäli maahan saavutaan lentäen.[77]
  Kap Verde Viisumi vaaditaan [78] Turistiviisumi myönnetään korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi.
  Kazakstan Viisumivapaa Oleskelu 15 päivää viisumivapaasti, voimassa nykypäätöksin (tilanne 7.9.2017) 31.12.2017 saakka. Alle 30 pv viisumiin ei tarvita kutsua.[188]
  Kenia Elektroninen viisumi [79] 3 kuukautta; viisumilla saa mennä myös Ruandaan ja Ugandaan[80]
  Keski-Afrikan tasavalta Viisumi vaaditaan [81]
  Kiina Viisumi vaaditaan [82] 72-tunnin viisumivapaus, kun saapumiskohde on Peking, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Shanghai, Shenyang tai Xi'an.
  Kirgisia Viisumivapaa [83] 60 päivää
  Kiribati Viisumivapaa [84] 30 päivää
  Kolumbia Viisumivapaa [85] 180 päivää
  Komorit Viisumi vaaditaan [86]
  Kongon demokraattinen tasavalta Viisumi vaaditaan [87]
  Kongon tasavalta Viisumi vaaditaan [88]
  Kreikka Viisumivapaa [89] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Kroatia Viisumivapaa [90] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Kuuba Turistikortti vaaditaan [91]
  Kuwait Viisumi myönnetään saapuessa[92] 3 kuukautta
  Kypros Viisumivapaa [93] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Laos Viisumi myönnetään saapuessa[94] 30 päivää
  Latvia Viisumivapaa [95] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Lesotho Viisumivapaa [96] 14 päivää
  Libanon Viisumi myönnetään saapuessa[97] 1 kuukausi, jota voidaan jatkaa 2 kuukautta ilmaiseksi Beirutin lentokentällä tai missä tahansa muussa saapumispaikassa, jos passissa ei ole Israelin leimaa tai viisumia. Lisäksi henkilöllä on oltava puhelinnumero, osoite Libanonissa ja peruutuskelvoton lentolippu pois maasta.
  Liberia Viisumi vaaditaan [98]
  Libya Viisumi vaaditaan [99]
  Liechtenstein Viisumivapaa [100] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Liettua Viisumivapaa [101] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Luxemburg Viisumivapaa [102] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää

M-OMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Madagaskar Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [103] 30 päivää
  Makedonia Viisumivapaa [104] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Malawi Viisumi myönnetään saapuessa Paluulippu vaaditaan.
  Malediivit Viisumi myönnetään saapuessa[105] 30 päivää
  Malesia Viisumivapaa [106] 3 kuukautta
  Mali Viisumi vaaditaan [107]
  Malta Viisumivapaa [108] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Marokko Viisumivapaa [109] 90 päivää
  Marshallinsaaret Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [110] 90 päivää
  Mauritania Viisumi myönnetään saapuessa[111]
  Mauritius Viisumivapaa [112] 90 päivää
  Meksiko Viisumivapaa [113] 180 päivää
  Mikronesia Viisumivapaa [114] 30 päivää
  Moldova Viisumivapaa [115] 90 päivää
  Monaco Viisumivapaa [116] Henkilötodistus riittää
  Mongolia Viisumi vaaditaan [117]
  Montenegro Viisumivapaa [118] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Mosambik Viisumi myönnetään saapuessa[119] 30 päivää
  Myanmar Elektroninen viisumi [120] 28 päivää. Elektronisen viisumin omaavien tulee saapua Yangonin, Nay Pyi Tawin tai Mandalayn lentokentille.
  Namibia Viisumivapaa [121] 3 kuukautta
  Nauru Viisumi vaaditaan [122]
    Nepal Viisumi myönnetään saapuessa[123] 90 päivää
  Nicaragua Viisumivapaa [124] 90 päivää
  Niger Viisumi vaaditaan [125]
  Nigeria Viisumi vaaditaan [126]
  Norja Viisumivapaa [127] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Norsunluurannikko Elektroninen viisumi [128] Elektronisen viisumin kanssa matkustavien tulee saapua Port Bouetin lentokentälle.
  Oman Viisumi myönnetään saapuessa[129]

P-SMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Pakistan Viisumi vaaditaan [130] Viisumi myönnetään saapuessa 30 päiväksi kun kyse on liikematkasta. Matkustukseen liittyy ehtoja.[131] Viisumi myönnetään saapuessa kun matkataan ryhmässä tiettyjen matkanjärjestäjien kautta.[132]
  Palau Viisumivapaa [133] 90 päivää
  Panama Viisumivapaa [134] 180 päivää
  Papua Uusi-Guinea Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [135] 60 päivää
  Paraguay Viisumivapaa [136] 90 päivää
  Peru Viisumivapaa [137] 183 päivää
  Pohjois-Korea Viisumi vaaditaan [138]
  Portugali Viisumivapaa [139] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Puola Viisumivapaa [140] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Päiväntasaajan Guinea Viisumi vaaditaan [141]
  Qatar Viisumi myönnetään saapuessa[142] 1 kuukausi
  Ranska ja territoriot Viisumivapaa [143] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Romania Viisumivapaa [144] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Ruanda Elektroninen viisumi [145] Kenian viisumi kelpaa tultaesssa Kenian kautta.[80]
  Ruotsi Viisumivapaa [146] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Saint Kitts ja Nevis Viisumivapaa [147] 3 kuukautta
  Saint Lucia Viisumivapaa [148] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Saint Vincent ja Grenadiinit Viisumivapaa [149] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Saksa Viisumivapaa [150] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Salomonsaaret Ilmainen vierailulupa saavuttaessa [151] 3 kuukautta
  Sambia Viisumi myönnetään saapuessa[152] 90 päivää; mahdollisuus myös Zimbabwen viisumiin
  Samoa Viisumivapaa [153] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  San Marino Viisumivapaa [154] Henkilötodistus riittää
  São Tomé ja Príncipe Viisumivapaa 15 päivää
  Saudi Arabia Viisumi vaaditaan [155]
  Senegal Viisumivapaa Ilmainen viisumi 90 päivää
  Serbia Viisumivapaa [156] 90 päivää; Henkilötodistus riittää
  Seychellit Ilmainen viisumi myönnetään saapuessa [157] 1 kuukausi
  Sierra Leone Viisumi vaaditaan [158]
  Singapore Viisumivapaa [159] 90 päivää
  Somalia Viisumi myönnetään saapuessa[160] 30 päivää, jos kutsudokumentit on toimitettu lentokentän maahanmuuttovirastoon vähintään 2 päivää ennen saapumista
  Slovakia Viisumivapaa [161] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Slovenia Viisumivapaa [162] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Sri Lanka Elektroninen matkustuslupa [163] 30 päivää
  Sudan Viisumi vaaditaan [164]
  Suriname Turistikortti saapuessa[165] 90 päivää
  Sveitsi Viisumivapaa [166] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Swazimaa Viisumivapaa [167] 30 päivää
  Syyria Viisumi vaaditaan [168]

T-ÖMuokkaa

Maa Viisumivaatimus Huomioita (ei maastapoistumismaksuja)
  Tadzikistan Viisumi myönnetään saapuessa[169] 45 päivää
  Tansania Viisumi myönnetään saapuessa[170]
  Tanska ja territoriot Viisumivapaa [171] Vapaa liikkuvuus (Myös Färsaaret ja Grönlanti); Henkilötodistus riittää
  Thaimaa Viisumivapaa [172] 30 päivää kun maahan saapuu lentokoneella, muussa tapauksessa 15 päivää
  Togo Viisumi myönnetään saapuessa[173] 7 päivää
  Tonga Viisumivapaa [174] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Trinidad ja Tobago Viisumivapaa [175] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Tsad Viisumi vaaditaan [176]
  Tšekki Viisumivapaa [177] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Tunisia Viisumivapaa [178] 3 kuukautta
  Turkki Viisumivapaa [179] 3 kuukautta
  Turkmenistan Viisumi vaaditaan [180]
  Tuvalu Viisumi myönnetään saapuessa[181] 1 kuukausi
  Uganda Viisumi myönnetään saapuessa[182] Myös Ruandan ja Kenian viisumit kelpaavat tultaessa ko. maan kautta.[80]
  Ukraina Viisumivapaa [183] 90 päivää
  Unkari Viisumivapaa [184] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Uruguay Viisumivapaa [185] 90 päivää
  Uusi-Seelanti ja territoriot Viisumivapaa [186] 3 kuukautta
  Uzbekistan Viisumi vaaditaan [187]
  Valko-Venäjä Viisumi vaaditaan, paitsi Minskin kautta saapuessa 5 pv ilman viisumia Viisumit myönnetään suurlähetystössä tai Minskin lentoasemalla, jos kutsu on toimitettu kentän viisumitoimistoon 2 virastopäivää ennen arvioitua saapumista.[188] Yhteensä 80 maan kansalaiset, Suomi mukaan luettuna, voivat kuitenkin oleskella maassa 5 päivää ilman viisumia, mikäli tulevat Minskin lentoaseman kautta ja esittävät voimassa olevan passin, oleskeluun riittävät varat ja matkavakuutuksen [189].
  Vanuatu Viisumivapaa [189] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla
  Vatikaani Viisumivapaa [190] Henkilötodistus riittää
  Venezuela Viisumivapaa [191] 90 päivää
  Venäjä Viisumi vaaditaan [192]
  Vietnam Viisumivapaa [193] 15 päivää; Pidennettyjä viisumeita saa Ho Chi Minh, Hanoi, Phú Quốc, tai Danang lentokentiltä. 30 päivän viisumipoikkeus Phú Quốc -saarella. [194]
  Viro Viisumivapaa [195] Vapaa liikkuvuus; Henkilötodistus riittää
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Viisumivapaa [196] 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla[197][198]
  Yhdysvallat Visa Waiver Program [199] 90 päivää kun saavutaan meriteitse; ESTA (voimassa 2 vuotta) vaaditaan jos saavutaan lentoteitse tai ristelyaluksella.[200]
  Zimbabwe Viisumi myönnetään saapuessa[201] 3 kuukautta; mahdollisuus myös Sambian viisumiin.

LähteetMuokkaa

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. [6]
  7. [7]
  8. [8]
  9. [9]
  10. [10]
  11. [11]
  12. [12]
  13. [13]
  14. [14]
  15. [15]
  16. [16]
  17. [17]
  18. [18]
  19. [19]
  20. [20]
  21. [21]
  22. [22]
  23. [23]
  24. [24]
  25. [25]
  26. [26]
  27. MINISTERE DE LA SECURITE PUBLIQUE, DIRECTION GENERALE DE LA POLICE NATIONALE, COMISSARIAT GENERAL DE LA POLICE DE L'AIR, DES FRONTIERES ET DES ETRANGERS NOTE CIRCULAIRE DU 17/02/2015
  28. [27]
  29. [28]
  30. [29]
  31. [30]
  32. [31]
  33. [32]
  34. [33]
  35. [34]
  36. [35]
  37. [36]
  38. [37]
  39. [38]
  40. [39]
  41. [40]
  42. [41]
  43. [42]
  44. [43]
  45. viisumi.dgdi.ga/ Gabon e-Visa
  46. [44]
  47. [45]
  48. [46]
  49. [47]
  50. [48]
  51. [49]
  52. [50]
  53. [51]
  54. [52]
  55. [53]
  56. Tourist Viisumi myönnetään saapuessa enabled by ETA
  57. [54]
  58. [55]
  59. [56]
  60. Iran extends airport visa validity to 30 päivää
  61. [57]
  62. [58]
  63. [59]
  64. [60]
  65. [61]
  66. [62]
  67. [63]
  68. [64]
  69. [65]
  70. [66]
  71. [67]
  72. [68]
  73. [69]
  74. [70]
  75. [71]
  76. [72]
  77. canada.ca/eTA
  78. [73]
  79. Republic of Kenya - eCitizen portal
  80. a b c East Africa Tourist Visa
  81. [74]
  82. [75]
  83. [76]
  84. [77]
  85. [78]
  86. [79]
  87. [80]
  88. [81]
  89. [82]
  90. [83]
  91. [84]
  92. [85]
  93. [86]
  94. [87]
  95. [88]
  96. [89]
  97. [90]
  98. [91]
  99. [92]
  100. [93]
  101. [94]
  102. [95]
  103. [96]
  104. [97]
  105. [98]
  106. [99]
  107. [100]
  108. [101]
  109. [102]
  110. [103]
  111. [104]
  112. [105]
  113. [106]
  114. [107]
  115. [108]
  116. [109]
  117. [110]
  118. [111]
  119. [112]
  120. viisumi.gov.mm/
  121. [113]
  122. [114]
  123. [115]
  124. [116]
  125. [117]
  126. [118]
  127. [119]
  128. Visa at International Airport Felix Houphouet Boigny in Abidjan
  129. [120]
  130. [121]
  131. [122]
  132. Group Tourism through Designated Tour Operators
  133. [123]
  134. [124]
  135. [125]
  136. [126]
  137. [127]
  138. [128]
  139. [129]
  140. [130]
  141. [131]
  142. [132]
  143. [133]
  144. [134]
  145. [135]
  146. [136]
  147. [137]
  148. [138]
  149. [139]
  150. [140]
  151. [141]
  152. [142]
  153. [143]
  154. [144]
  155. [145]
  156. [146]
  157. [147]
  158. [148]
  159. [149]
  160. [150]
  161. [151]
  162. [152]
  163. [153]
  164. [154]
  165. [155]
  166. [156]
  167. [157]
  168. [158]
  169. [159]
  170. [160]
  171. [161]
  172. [162]
  173. [163]
  174. Agreement between the European Union ja the Kingdom of Tonga on the short-stay visa waiver
  175. [164]
  176. [165]
  177. [166]
  178. [167]
  179. [168]
  180. [169]
  181. [170]
  182. [171]
  183. [172]
  184. [173]
  185. [174]
  186. [175]
  187. [176]
  188. [177]
  189. [178]
  190. [179]
  191. [180]
  192. [181]
  193. [182]
  194. http://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-visa/
  195. [183]
  196. [184]
  197. EU signs visa waiver agreement with the United Arab Emirates
  198. Agreement between the European Union ja the United Arab Emirates on the short-stay visa waiver
  199. [185]
  200. [186]
  201. [187]
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.