Avaa päävalikko

Luettelo kansanedustajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo kansanedustajista vuodesta 1907 alkaen. Luettelo on järjestetty eduskuntaryhmittäin. Sama henkilö on voinut olla useammassa ryhmässä, jolloin hänet on merkitty kaikkien edustamiensa ryhmien kohdalle. Nimien perässä suluissa olevat luvut ilmaisevat vuosia, joina kansanedustaja on toiminut otsikon mukaisessa ryhmässä. Mikäli edustaja on vaihtanut ryhmää vaalikauden aikana tai heti vaalikautta seuraavissa vaaleissa, tämä on ilmaistu nuolella (→). Merkinnöillä aik. ja myöh. tarkoitetaan tilannetta, jossa edustaja on päässyt eri puolueesta eduskuntaan yksien vaalien yli aiemmin tai myöhemmin. Näiden merkintöjen osalta luettelo on vajaa ja joitakin näitä on vielä merkitty kolmella pisteellä (...).

Sisällysluettelo

Alkiolainen keskustaryhmäMuokkaa

Demokraattinen VaihtoehtoMuokkaa

Eduskuntaryhmä JuvonenMuokkaa

Eduskuntaryhmä KulhiaMuokkaa

Eduskuntaryhmä PuhjoMuokkaa

Eduskuntaryhmä RuohoMuokkaa

Eduskuntaryhmä VirtanenMuokkaa

Puolue: Ekologinen puolue Vihreät / Kirjava "puolue" – Elonkehän puolesta

Edustaja Väyrynen / Seitsemän tähden liikeMuokkaa

Hannu Suhosen eduskuntaryhmäMuokkaa

Isänmaallinen kansanliikeMuokkaa

Kansallinen EdistyspuolueMuokkaa

Kansanpuolue (maalaisten)Muokkaa

Kansanpuolue (1932)Muokkaa

Kansallinen KokoomusMuokkaa

Edustajat on jaoteltu sen mukaan, millä vuosikymmenellä he ovat nousseet ensimmäistä kertaa eduskuntaan (edustajauransa toisessa puolueessa aloittaneet on sijoitettu sen mukaan, minä vuonna he aloittivat toisen puolueen edustajana).

1900- tai 1910-luvulla eduskuntaan nousseet

1920-luvulla eduskuntaan nousseet

1930- tai 1940-luvulla eduskuntaan nousseet

1950- tai 1960-luvulla eduskuntaan nousseet

1970- tai 1980-luvulla eduskuntaan nousseet

1990- tai 2000-luvulla eduskuntaan nousseet

2010-luvulla eduskuntaan nousseet

Kristillinen työväenliittoMuokkaa

Suomen Kristillisdemokraatit / Suomen Kristillinen LiittoMuokkaa

Liberaalinen Kansanpuolue / LiberaalitMuokkaa

Liike NytMuokkaa

Maalaisliitto / Keskustapuolue / Suomen KeskustaMuokkaa

Edustajat on jaoteltu sen mukaan, minä vuonna he aloittivat kansanedustajana.

1900- tai 1910-luvulla eduskuntaan nousseet

1920- tai 1930-luvulla eduskuntaan nousseet

1940- tai 1950-luvulla eduskuntaan nousseet

1960- tai 1970-luvulla eduskuntaan nousseet

1980- tai 1990-luvulla eduskuntaan nousseet

2000- tai 2010-luvulla eduskuntaan nousseet


Muutos 2011Muokkaa

Nuorsuomalainen PuolueMuokkaa

NuorsuomalaisetMuokkaa

PerussuomalaisetMuokkaa

Perustuslaillinen Kansanpuolue / Perustuslaillinen OikeistopuolueMuokkaa

RemonttiryhmäMuokkaa

Ruotsalainen kansanpuolue/Suomen ruotsalainen kansanpuolueMuokkaa

Ruotsalainen vasemmistoMuokkaa

Ryhmä ErlundMuokkaa

Sininen tulevaisuusMuokkaa

Sitoutumattomat kansanedustajatMuokkaa

Sosialistinen eduskuntaryhmäMuokkaa

Sosialistinen työväen ja pienviljelijöiden eduskuntaryhmäMuokkaa

Suomalainen puolueMuokkaa

Suomen KansanpuolueMuokkaa

Suomen Kansan Demokraattinen LiittoMuokkaa

Suomen kansan yhtenäisyyden puolueMuokkaa

Suomen Maaseudun PuolueMuokkaa

Suomen pienviljelijäin puolue / Suomen pienviljelijäin ja maalaiskansan puolueMuokkaa

Suomalainen rintamaMuokkaa

Suomen Sosialidemokraattinen PuolueMuokkaa

1900-vuosikymmenellä ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

1910- tai 1920-luvulla ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

1930- tai 1940-luvulla ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

1950- tai 1960-luvulla ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

1970- tai 1980-luvulla ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

1990- tai 2000-luvulla ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

2010-luvulla ensimmäistä kertaa eduskuntaan nousseet:

Suomen Sosialistinen TyöväenpuolueMuokkaa

Työväen ja Pienviljelijäin Sosialidemokraattinen LiittoMuokkaa

Vuosina 1958–1959 Sosialidemokraattisen opposition eduskuntaryhmä

Vaihtoehto SuomelleMuokkaa

Vapaat demokraatitMuokkaa

VasemmistoliittoMuokkaa

VasemmistoryhmäMuokkaa

VasenryhmäMuokkaa

Vihreä liittoMuokkaa

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. a b c Valtiopäivät 1986. Pöytäkirjat 3, s. 2143.
  2. Tieto kuulumisesta nuorsuomalaisiin puuttuu edustajamatrikkelista vaikka siellä on nämä vuodet.

Aiheesta muuallaMuokkaa