Luettelo kansallisuuksien lipuista

Tämä on luettelo kansallisuuksien lipuista. Jotkut kansat ovat joko ajan myötä saaneet kansallisen itsehallinnon tai ovat itsenäistyneet suvereeneiksi valtioiksi.

Monet kansat tai etniset ryhmät ovat valtioiden sisäisiā vähemmistöjä, joko pieniä paikallisia intiaani- tai heimoyhteisöjä tai diasporassa asuvia poliittisten syiden takia pakolaisiksi joutuneita.

Luettelossa on myös uskonnollisten ja kielellisten vähemmistöjen sekä maahanmuuttajayhteisöjen käyttämiä lippuja.

Osa kansallisuuksista ja etnisistä ryhmistä käy separatistista kamppailua irtautuakseen omaksi valtiokseen. Luettelossa on myös itsenäisen valtioiden lippuja, kuten Swazimaan, Lesothon ja Israelin liput ja yksi entinen valtiollinen lippu eli Etelä-Vietnamin lippu, jota käyttävät ulkovietnamilaiset lähinnä Yhdysvalloissa.

Lähi-itä ja Pohjois-AfrikkaMuokkaa

Berberien lippu[1][2]Muokkaa

Pääartikkeli: Berberit

Koptikristittyjen lippu[3]Muokkaa

Pääartikkeli: Koptit


Furien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Furit

Dinkojen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Dinkat

Palestiinalaisten lippu[4] [5]Muokkaa

Pääartikkeli: Palestiinalaiset

Druusien lippu[6]Muokkaa

Pääartikkeli: Druusit

Assyrialaisten lippu[7]Muokkaa

Pääartikkeli: Assyrialaiset

Aramealaisten lippu[8]Muokkaa

Pääartikkeli: Aramealaiset

Afrikan sarviMuokkaa

Somalien lippu[9][10]Muokkaa

Pääartikkeli: Somalit

Amharojen lippu[11]Muokkaa

Pääartikkeli: Amharat

Afarien lippu[12]Muokkaa

Pääartikkeli: Afarit

Hararien lippu[13]Muokkaa

Pääartikkeli: Hararit

Oromojen lippu[14]Muokkaa

Pääartikkeli: Oromot

Tigrien lippu[15]Muokkaa

Pääartikkeli: Tigret

Itä-Keski ja Länsi-AfrikkaMuokkaa

Amba ja Konjojen lippu[16]Muokkaa

Maasaiden lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Maasait

Bamileken lippuMuokkaa

Bubien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Bubit

Ašanten lippu[17]Muokkaa

Pääartikkeli: Ašantit

Ewejen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Ewet

Ogonien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Ogonimaa

Igbojen lippu[18]Muokkaa

Pääartikkeli: Igbot

Eteläinen AfrikkaMuokkaa

Swazien lippu[19][20]Muokkaa

Pääartikkeli: Swazit

Sothojen lippu[21][22]Muokkaa

Pääartikkeli: Sothot

Afrikaanerien lippu[23]Muokkaa

Pääartikkeli: Afrikaanerit

Pohjois-AmerikkaMuokkaa

Ojibwojen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Ojibwayt

Grönlannin tanskalaisten lippuMuokkaa

Nunavutin inuiittien lippuMuokkaa

Grönlannin inuiittien lippu[24][25]Muokkaa

Haidojen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Haidat

Mi'kmaq-intiaanien lippuMuokkaa

Natuaqanekkien lippuMuokkaa

Quebecilaisten lippu[26]Muokkaa

Irokeesi-intiaanien lippuMuokkaa

Crow-intiaanien lippu[27]Muokkaa

Cheyenne-intiaanien lippuMuokkaa

Mustajalka-intiaanien lippuMuokkaa

Arapaho-intiaanien lippu[28]Muokkaa

Lakota-intiaanien lippuMuokkaa

Thakiwaki-intiaanien lippuMuokkaa

Pawnee-intiaanien lippuMuokkaa

Cherokee-intiaanien lippuMuokkaa

Navajo-intiaanien lippuMuokkaa

Acadianojen lippu[27]Muokkaa

Amerikanvietnamilaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Amerikanvietnamilaiset

Mulattien lippu[29]Muokkaa

Kreolien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Kreolikansat


Afroamerikkalaisten lippu[27]Muokkaa

Pääartikkeli: Afroamerikkalaiset

Keski-Amerikka ja KaribiaMuokkaa

Tainojen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Tainot

Garifunien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Garifunat

Kunien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Kunat

Miskitojen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Miskitot


Etelä-AmerikkaMuokkaa

Kolumbian alkuperäiskansojen lippu[30]Muokkaa

Ketšua-intiaanien lippu[31]Muokkaa

Pääartikkeli: Ketšuat

Aimara-intiaanien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Aimarat

Mapuche-intiaanien lippu[32]Muokkaa

Pääartikkeli: Mapuchet


Etelä-AasiaMuokkaa

Irakin turkmeenien lippu[33]Muokkaa

Pääartikkeli: Irakin turkmeenit

Zazojen lippu[34]Muokkaa

Kurdien lippu[35]Muokkaa

Pääartikkeli: Kurdit

Iranin azerien lippu[36]Muokkaa

Iranin arabien lippu[37]Muokkaa

Paštujen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Pataanit


Belutšien lippu[38]Muokkaa

Pääartikkeli: Belutšit


Sindhien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Sindhit

Hunzien lippu[39]Muokkaa

Pääartikkeli: Hunzat

Kašmirien lippuMuokkaa

Ladakhien lippu[40]Muokkaa

Muhajirien lippuMuokkaa

Chagoslaisten lippu[41]Muokkaa

Pääartikkeli: Ilois-kansa

Tamilien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Tamilit

Bodojen lippuMuokkaa

Bnei Menashen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Bene Menashe

Pohjois- ja Keski-ja Itä-AasiaMuokkaa

Tuvalaisten lippu[42]Muokkaa

Pääartikkeli: Tuvalaiset

Burjaattien lippu[43]Muokkaa

Pääartikkeli: Burjaatit

Jakuuttien lippu[44]Muokkaa

Pääartikkeli: Jakuutit

Ainujen lippu[45]Muokkaa

Pääartikkeli: Ainut


Kaakkois-AasiaMuokkaa

Akhojen lippu[46]Muokkaa

Pääartikkeli: Akhat

Mekongin khmerien lippu[47]Muokkaa

Acehilaisten liput[48]Muokkaa

Pääartikkeli: Acehilaiset

Minangkabautien liputMuokkaa

MelanesiaMuokkaa

Kanakkien lippu[35]Muokkaa

Pääartikkeli: Kanakit

PolynesiaMuokkaa

Moriorien lippu[49]Muokkaa

Pääartikkeli: Moriorit

Havaijilaisten lippu[50]Muokkaa

Pääartikkeli: Havaijilaiset

Tahitilaisten lippuMuokkaa

Maorien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Maorit

MarquesassaaretMuokkaa

Rapanui-kansan lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Rapanuit

Australsaarten lippuMuokkaa

Pohjois-EurooppaMuokkaa

Fäärien lippu[51][52]Muokkaa

Pääartikkeli: Färingit

Orkneylaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Orkneylaiset

Shetlantilaisten lippu[53]Muokkaa

Skottien lippu[54]Muokkaa

Pääartikkeli: Skotit

Iirien lippu[55]Muokkaa

Pääartikkeli: Iirit

Kymrien lippu[56]Muokkaa

Pääartikkeli: Kymrit

Kornien lippu[28]Muokkaa

Pääartikkeli: Kornit

Manksien lippu[57]Muokkaa

Pääartikkeli: Manksit

Bretonien lippu[28]Muokkaa

Pääartikkeli: Bretonit

Normannien lippu[28]Muokkaa

Vallonien lippu[58]Muokkaa

Pääartikkeli: Vallonit

Flaamien lippu[58]Muokkaa

Pääartikkeli: Flaamit

Länsifriisien lippu[59]Muokkaa

Pääartikkeli: Friisit

Itäfriisien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Friisit

Pohjoisfriisien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Friisit

Sisäfriisien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Friisit

Englantilaisten lippu[60]Muokkaa

Pääartikkeli: Englantilaiset

Pohjois-Schleswig-Holsteinin saksalaisten lippuMuokkaa

Etelä-Schleswig-Holsteinin tanskalaisten lippuMuokkaa

Suomenruotsalaisten lippu[61]Muokkaa

Pääartikkeli: Suomenruotsalaiset

Ruotsinsuomalaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Ruotsinsuomalaiset

Saamelaisten lippu[28]Muokkaa

Pääartikkeli: Saamelaiset

Meänmaalaisten lippu[62]Muokkaa

Pääartikkeli: Meänmaa

Kveenien lippu[63][64]Muokkaa

Pääartikkeli: Kveenit

Karjalaisten lippu[65]Muokkaa

Pääartikkeli: Karjalaiset

Vepsäläisten lippu[65]Muokkaa

Pääartikkeli: Vepsäläiset

Inkeriläisten lippu[66]Muokkaa

Pääartikkeli: Inkeriläiset

Inkerikkojen lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Inkerikot

Vatjalaisten lippu[67]Muokkaa

Pääartikkeli: Vatjalaiset

Setukaisten lippu[68]Muokkaa

Pääartikkeli: Setukaiset

Võrolaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Võrolaiset

Liiviläisten lippu[69]Muokkaa

Pääartikkeli: Liiviläiset

Keski-EurooppaMuokkaa

Tšekkien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Tšekit

Belgian saksankielisten lippu[70]Muokkaa

Luxemburgilaisten lippu[71]Muokkaa

Elsassien lippu[72]Muokkaa

Etelätirolilaisten lippuMuokkaa

Kašubien lippu[72]Muokkaa

Pääartikkeli: Kašubit

Sorbien lippu[73]Muokkaa

Pääartikkeli: Sorbit

Sleesialaisten lippuMuokkaa

Määriläisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Määriläiset

Etelä-EurooppaMuokkaa

Kanariansaarten lippu[74]Muokkaa

Galicialaisten lippu[75]Muokkaa

Asturialaisten lippu[76]Muokkaa

Baskien lippu[77]Muokkaa

Pääartikkeli: Baskit

Kastilialaisten lippuMuokkaa

Aragonialaisten lippu[76]Muokkaa

Valencialaisten lippu[75]Muokkaa

Baleaarien lippu[74]Muokkaa

Katalaanien lippu[74]Muokkaa

Pääartikkeli: Katalaanit

Oksitaanien lippu[78]Muokkaa

Sardien lippu[79]Muokkaa

Korsikalaisten lippu[72]Muokkaa

Pääartikkeli: Korsikalaiset

Arpitaanien lippu[80]Muokkaa

Savoijien lippu[81]Muokkaa

Ladinien lippu[82]Muokkaa

Friulien lippu[83]Muokkaa

Veneton lippuMuokkaa

Sisilialaisten lippu[73][73]Muokkaa

Maltalaisten lippu[84]Muokkaa

Kaakkois-Euroopan liputMuokkaa

Serbien lippu[85]Muokkaa

Pääartikkeli: Serbit

Bosnian kroaattien lippuMuokkaa

Bosniakkien lippu[86]Muokkaa

Pääartikkeli: Bosniakit

Sandžakki bosniakkien lippu[87]Muokkaa

Albaanien lippu[88]Muokkaa

Pääartikkeli: Albaanit

Kreikkalaisten lippu[89]Muokkaa

Pääartikkeli: Kreikkalaiset

Epiruskreikkalaisten lippuMuokkaa

Kyproksenkreikkalaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Kyproksenkreikkalaiset

Itä-Eurooppa, Anatolia ja KaukasusMuokkaa

Romanien lippu[90]Muokkaa

Pääartikkeli: Romanit

Pontuskreikkalaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Abhasian kreikkalaiset


Adjaarien lippu[91]Muokkaa

Meskhetinturkkilaisten lippu[92]Muokkaa

Pääartikkeli: Meskhetinturkkilaiset

Lezgien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Lezgit

Kumykkien lippu[93]Muokkaa

Pääartikkeli: Kumykit

Kalmukkien lippu[94]Muokkaa

Pääartikkeli: Kalmukit

Tšetšeenien lippu[94]Muokkaa

Pääartikkeli: Tšetšeenit

Inguušien lippu[94]Muokkaa

Pääartikkeli: Inguušit

Osseettien lippu[95]Muokkaa

Pääartikkeli: Osseetit

Balkaarien lippu[96]Muokkaa

Pääartikkeli: Balkaarit

Abhaasien lippu[97][98]Muokkaa

Pääartikkeli: Abhaasit

Abazattien lippuMuokkaa

Tšerkessien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: tšerkessit

Baškiirien lippu[99]Muokkaa

Pääartikkeli: Baškiirit

Volgan tataarien lippu[94]Muokkaa

Pääartikkeli: Volgan tataarit

Tšuvassien lippu[94]Muokkaa

Pääartikkeli: Tšuvassit

Ersäläisten lippu[100]Muokkaa

Pääartikkeli: Mordvalaiset

Mokšalaisten lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Mordvalaiset

Lipkatataarien lippuMuokkaa

Krimin tataarien lippu[72]Muokkaa

Pääartikkeli: Krimin tataarit

Gagauzien lippuMuokkaa

Pääartikkeli: Gagauzit

LähteetMuokkaa

  1. Berbers Welcome to CRW Flags' Online Catalog. Viitattu 20.08.2012.
  2. Berbers April 24, 2009. flags of the world. Viitattu April 24, 2010.
  3. The Coptic Flag, Meanings and Colors The Annunciation Coptic Orthodox Church in Nazareth, Israel. Arkistoitu 28.8.2012. Viitattu 20.08.2012.
  4. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 181. Palestine. Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  5. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 347. Palestine. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0. suomi
  6. Druze Mountains, Jabal ad-Duruz Welcome to CRW Flags' Online Catalog. Viitattu 20.08.2012.
  7. The Assyrian Flag and Its Designer Assyrian International News Agency. Viitattu 20.08.2012.
  8. Syriac-Aramaic People (Syria) Welcome to CRW Flags' Online Catalog. Viitattu 20.08.2012.
  9. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 297-298. Somalia. Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  10. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 168. Somalia. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0. suomi
  11. Amhara (Ethiopia) September 13, 2003. flags of the world. Viitattu October 25, 2010.
  12. Afar (Ethiopia) September 13, 2003. flags of the world. Viitattu October 25, 2010.
  13. Harari (Ethiopia) June 24, 2006. flags of the world. Viitattu October 25, 2010.
  14. Oromo traditional colours May 29, 2003. flags of the world. Viitattu June 30, 2010.
  15. Tigray (Ethiopia) April 29, 2004. flags of the world. Viitattu October 25, 2010.
  16. Bakonjo People July 12, 2008. flags of the world. Viitattu April 24, 2010.
  17. Ashanti People November 4, 2006. flags of the world. Viitattu April 24, 2010.
  18. Minahan, James (2002). Encyclopedia of the Stateless Nations: S-Z. Greenwood Publishing Group, 762. ISBN 0-313-32384-4. Viitattu June 3, 2010. 
  19. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 301-302. Swazimaa. Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  20. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 174. Swaziland. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0. suomi
  21. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 252-254. Lesotho. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  22. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 175. Lesotho. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0. suomi
  23. Afrikaner Edustamattomien valtioiden ja kansojen yhteisö. Viitattu June 30, 2010.
  24. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 46. Grönlanti. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  25. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 115. Greenland. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0. suomi
  26. Provincial Flag of Quebec WorldFlags 101. Viitattu 20.08.2012.
  27. a b c Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 236. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  28. a b c d e Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 237. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  29. From History to Destiny The Mulatto People. Arkistoitu helmikuu 15, 2001. Viitattu April 22, 2010.
  30. Native Peoples of Colombia July 3, 2009. flags of the world. Viitattu July 9, 2010.
  31. Inca (Quechua/Aymara) people June 16, 2007. flags of the world. Viitattu April 23, 2010.
  32. Mapuche Edustamattomien valtioiden ja kansojen yhteisö. Viitattu July 9, 2010.
  33. Iraqi Turkmen Edustamattomien valtioiden ja kansojen yhteisö. Viitattu June 18, 2010.
  34. Zazaistan April 24, 2009. flags of the world. Viitattu June 19, 2010.
  35. a b Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 238. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  36. Unrepresented Nations and Peoples Organization
  37. Ahwazi Edustamattomien valtioiden ja kansojen yhteisö. Viitattu July 1, 2010.
  38. Flag of the Baloch people April 25, 2008. flags of the world. Viitattu March 27, 2010.
  39. Hunza June 7, 2008. flags of the world. Viitattu June 19, 2010.
  40. Ladakh February 14, 2007. flags of the world. Viitattu June 16, 2010.
  41. Chagossians at UNO January 30, 2003. chagos.org. Arkistoitu heinäkuu 19, 2011. Viitattu June 20, 2010.
  42. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 160. Eastern Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  43. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 159. Eastern Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  44. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 161. Eastern Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  45. Poisson, Barbara Aoki (2002). The Ainu of Japan. Minneapolis: Lerner Publications. ISBN 978-0-8225-4176-9. 
  46. Akha People August 9, 2008. flags of the world. Viitattu June 23, 2010.
  47. Khmer Krom Edustamattomien valtioiden ja kansojen yhteisö. Viitattu June 23, 2010.
  48. Free Aceh Movement December 13, 2008. flags of the world. Viitattu June 23, 2010.
  49. Denise Davis: Moriori. Te Ara - the Encyclopedia of New Zealand Solomon, Māui. Arkistoitu toukokuu 8, 2006. Viitattu June 9, 2006.
  50. 'Original' flag raises debate February 12, 2001. Honolulu Advertiser. Viitattu April 17, 2010.
  51. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 44. Färsaaret. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7.
  52. Johnson Barker, Brian: ', s. 37. The Faeroes. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0.
  53. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 148-149. Western Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  54. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 77-81. Iso-Britannia. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  55. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 74. Irlannin tasavalta. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  56. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 77- 81. Iso-Britannia. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  57. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 32. Isle of Man. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0. suomi
  58. a b Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 146. Western Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  59. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 147. Western Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5. suomi
  60. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 77- 81. Iso-Britannia. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7. suomi
  61. Svenska Brevmärken 1922 (ruotsiksi) Svenska Centralarkivet. Arkistoitu elokuu 13, 2007. Viitattu April 5, 2010.
  62. Meänkieliset ottavat käyttöön Meän maan lipun (suomeksi) July 13, 2007. Kaleva. Arkistoitu syyskuu 27, 2007. Viitattu June 9, 2010.
  63. Kvenland (Norway) www.crwflags.com. Viitattu 26.5.2022.
  64. Dan Robert Larsen: Endelig et felles flagg for kvenene NRK. 18.5.2017. Viitattu 26.5.2022. (norjaksi)
  65. a b Karjalan liput Heninen. net. Viitattu 20.08.2012.
  66. Inkerin lippu Inkerikeskus ry. Arkistoitu 8.10.2013. Viitattu 20.08.2012.
  67. Minahan, James (2002). Encyclopedia of the Stateless Nations: S-Z. Greenwood Publishing Group, 2018. ISBN 0-313-32384-4. Viitattu June 9, 2010. 
  68. In pictures: The Seto people - Anthem and flag BBC News. Viitattu June 9, 2010.
  69. Livonian People February 18, 2006. flags of the world. Viitattu June 9, 2010.
  70. German-speaking Community (Belgium) Flagspot.net. Viitattu 20.08.2012.
  71. Ensign of Luxembourg Flagspot.net. Viitattu 20.08.2012.
  72. a b c d Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 237. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  73. a b c Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 238. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  74. a b c Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 152. South-West Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  75. a b Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 153. South-West Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  76. a b Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 150. South-West Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  77. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 152. South-West Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  78. Occitania December 26, 2009. flags of the world. Viitattu June 11, 2010.
  79. Official, Old, and Minority Flags and Symbols of Europe, Including Unrecognized States European Heritage Library. Arkistoitu 3.8.2012. Viitattu 20.08.2012.
  80. Legge 15 Dicembre 1999, n. 482 - Norme in materia di tutela delle minoranze linguistiche storiche (italiaksi) December 20, 1999. Gazzetta Ufficiale della Repubblica Italiana. Arkistoitu toukokuu 12, 2015. Viitattu April 5, 2010.
  81. Legge 15 Dicembre 1999, n. 482 - Norme in materia di tutela delle minoranze linguistiche storiche (italiaksi) December 20, 1999. Gazzetta Ufficiale della Repubblica Italiana. Arkistoitu toukokuu 12, 2015. Viitattu April 5, 2010.
  82. Legge 15 Dicembre 1999, n. 482 - Norme in materia di tutela delle minoranze linguistiche storiche (italiaksi) December 20, 1999. Gazzetta Ufficiale della Repubblica Italiana. Arkistoitu toukokuu 12, 2015. Viitattu April 5, 2010.
  83. Legge 15 Dicembre 1999, n. 482 - Norme in materia di tutela delle minoranze linguistiche storiche (italiaksi) December 20, 1999. Gazzetta Ufficiale della Repubblica Italiana. Arkistoitu toukokuu 12, 2015. Viitattu April 5, 2010.
  84. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 103-105. Malta. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7.
  85. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 154. South and South-East Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  86. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 66. Bosnia ja Hertsegovina. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7.
  87. Symbols of the Bosniaks of Sandžak March 18–19, 2005. flags of the world. Viitattu April 17, 2010.
  88. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 56. Albania. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7.
  89. Kiljunen, Kimmo: Valtiot ja liput, s. 89- 93. Kreikka. Helsinki: Otava, 2002. ISBN 951-1-18177-7.
  90. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 237. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  91. Ajaria April 24, 2010. flags of the world. Viitattu June 12, 2010.
  92. Meshtekistan January 30, 2010. flags of the world. Viitattu June 12, 2010.
  93. Flags of daghestanian ethnic groups January 8, 2003. flags of the world. Viitattu June 13, 2010.
  94. a b c d e Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 160. Eastern Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  95. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 159. Eastern Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  96. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 238. Nations and Ethnic Groups. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  97. Johnson Barker, Brian: The Complete Guide to Flags of the World, s. 182. Abkhazia. Singapore: New Holland, 2009. ISBN 978 1 84773 345 0.
  98. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 164. Western Asia. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  99. Znamierowski, Alfred: The World Encyclopedia of Flags, s. 158. Eastern Europe. London: Lorenz Books, 1999. ISBN 0-7548-0167-5.
  100. Erzian ethnic flag February 2, 2002. flags of the world. Arkistoitu toukokuu 27, 2010. Viitattu June 12, 2010.