Avaa päävalikko

Luettelo jääpallon Ruotsin mestareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo jääpallon Ruotsin mestareista. Ruotsin mestaruudesta jääpallossa on pelattu vuodesta 1907 lähtien.

Jääpallon Ruotsin mestarit ja loppuottelutMuokkaa

Vuosi Mestari Loppuotteluvastustaja Loppuottelun tulos
2019 Villa Lidköping BK Västerås SK 8–4 (5–2)
2018 Edsbyns IF Sandvikens AIK 4–0 (0–0)
2017 Edsbyns IF Bollnäs GoIF 5–2 (1–0)
2016 Västerås SK Villa Lidköping BK 3–1 (1–0)
2015 Västerås SK Sandvikens AIK 6–4 (3–1)
2014 Sandvikens AIK Västerås SK 5–4 (2–1)
2013 Hammarby IF, Tukholma Sandvikens AIK 9–4 (5–3)
2012 Sandvikens AIK Villa Lidköping BK 6–5 (5–1)
2011 Sandvikens AIK Bollnäs GoIF 6–5 (2–3) jatkoaika, kultainen maali
2010 Hammarby IF, Tukholma Bollnäs GoIF 3–1 (1–1)
2009 Västerås SK Edsbyns IF 5–4 (2–2)
2008 Edsbyns IF Sandvikens AIK 11–6 (6–2)
2007 Edsbyns IF Hammarby IF, Tukholma 4–3 (0–2) jatkoaika, kultainen maali
2006 Edsbyns IF Hammarby IF, Tukholma 6–2 (3–1)
2005 Edsbyns IF Sandvikens AIK 6–4 (3–2)
2004 Edsbyns IF Hammarby IF, Tukholma 7–6 (2–4)
2003 Sandvikens AIK Hammarby IF, Tukholma 6–4 (2–2)
2002 Sandvikens AIK Västerås SK 8–4 (2–2)
2001 Västerås SK Hammarby IF, Tukholma 4–3 (1–2)
2000 Sandvikens AIK Hammarby IF, Tukholma 8–5 (4–2)
1999 Västerås SK Falu BS 3–2 (2–1)
1998 Västerås SK Sandvikens AIK 6–4 (3–1)
1997 Sandvikens AIK Västerås SK 5–4 (4–3)
1996 Västerås SK Sandvikens AIK 7–3 (3–1)
1995 IF Boltic, Karlstad Vetlanda BK 2–1 (1–0)
1994 Västerås SK Vetlanda BK 5–2 (0–1)
1993 Västerås SK IF Boltic, Karlstad 5–4 (1–3) jatkoaika, kultainen maali
1992 Vetlanda BK IF Boltic, Karlstad 4–3 (3–1)
1991 Vetlanda BK Västerås SK 4–2 (2–2)
1990 Västerås SK Sandvikens AIK 6–3 (4–1)
1989 Västerås SK Vetlanda BK 7–3 (4–1)
1988 IF Boltic, Karlstad Vetlanda BK 5–2 (1–0)
1987 IFK Motala IF Boltic, Karlstad 3–2 (0–1) jatkoaika, kultainen maali
1986 Vetlanda BK IF Boltic, Karlstad 2–1 (2–0)
1985 IF Boltic, Karlstad IFK Motala 4–3 (3–1)
1984 IF Boltic, Karlstad Edsbyns IF 2–0 (0–0)
1983 IF Boltic, Karlstad Villa Lidköping BK 5–0 (0–0) jatkoaika
1982 IF Boltic, Karlstad Edsbyns IF 3–2 (1–0)
1981 IF Boltic, Karlstad Selånger SK, Sundsvall 4–3 (2–2)
1980 IF Boltic, Karlstad Sandvikens AIK 5–3 ( 1–1)
1979 IF Boltic, Karlstad Brobergs IF 7–4 ( 1–3)
1978 Edsbyns IF Västerås SK 6–4 (4–1)
1977 Brobergs IF Sandvikens AIK 3–1 (1–1)
1976 Brobergs IF Falu BS 6–2 (1–1)
1975 Ljusdals BK Villa Lidköping BK 8–4 (4–0)
1974 Falu BS Katrineholms SK 3–0 (2–0)
1973 Västerås SK Örebro SK 4–1 (2–0)
1972 Katrineholms SK Ljusdals BK 2–0 (1–0)
1971 Falu BS Sandvikens AIK 2–0 (2–0)
1970 Katrineholms SK Ljusdals BK 6–2 (1–1)
1969 Katrineholms SK Brobergs IF 5–1 (4–0)
1968 IK Sirius, Uppsala Örebro SK 4–1 (2–1)
1967 Örebro SK IF Göta, Karlstad 3–1 (2–0)
1966 IK Sirius, Uppsala Brobergs IF 5–0 (3–0)
1965 Örebro SK Brobergs IF 5–2 (2–0)
1964 Brobergs IF Skutskärs IF 1–1 (1–0), uusintaottelu: 4–1 (3–0)
1963 Brobergs IF Edsbyns IF 3–1 (2–0)
1962 Edsbyns IF IK Sirius, Uppsala 3–2 (2–2)
1961 IK Sirius, Uppsala Edsbyns IF 3–1 (3–0)
1960 Västerås SK IK Sirius, Uppsala 3–1 (2–0)
1959 Skutskärs IF Västerås SK 2–1 (2–0)
1958 Örebro SK Edsbyns IF 3–1 (2–0)
1957 Örebro SK Hammarby IF, Tukholma 2–1 (2–1)
1956 Bollnäs GoIF Örebro SK 3–2 (1–1)
1955 Örebro SK Edsbyns IF 7–1 (5–1)
1954 Västanfors IF Örebro SK 1–1 (1–0), uusintaottelu: 2–1 (2–0)
1953 Edsbyns IF Nässjö IF 4–4 (1–0), uusintaottelu: 5–1 (1–0)
1952 Edsbyns IF IF Göta, Karlstad 1–0 (1–0)
1951 Bollnäs GoIF Örebro SK 3–2 (0–1)
1950 Västerås SK Sandvikens AIK 2–1 (1–0)
1949 Nässjö IF Edsbyns IF 7–1 (2–1)
1948 Västerås SK Brobergs IF 4–1 (2–0)
1947 Brobergs IF Västerås SK 4–2 (3–1)
1946 Sandvikens AIK Västerås SK 0–0, uusitaottelu: 5–3 (4–2)
1945 Sandvikens AIK Slottsbrons IF 3–2 (0–2) jatkoaika
1944 Skutskärs IF Västerås SK 2–0 (2–0)
1943 Västerås SK Bollnäs GoIF 2–2 (1–2), uusintaottelu: 3–0 (1–0)
1942 Västerås SK Skutskärs IF 2–1 (1–1)
1941 Slottsbrons IF Sandvikens AIK 2–1 (1–1)
1940 IK Huge, Gävle Sandvikens AIK 2–1 (1–0)
1939 IK Huge, Gävle Nässjö IF 5–2 (1–1)
1938 Slottsbrons IF IFK Rättvik 5–2 (2–1)
1937 IF Göta, Karlstad Skutskärs IF 3–2 (1–1)
1936 Slottsbrons IF Västerås SK 2–1 (0–1)
1935 IF Göta, Karlstad Västerås SK 5–2 (2–1)
1934 Slottsbrons IF IFK Uppsala 1–1 (0–0), uusintaottelu: 6–0 (2–0)
1933 IFK Uppsala IF Göta, Karlstad 11–1 (4–0)
1932 IF Göta, Karlstad Västerås SK 3–2 (2–0)
1931 AIK, Tukholma IF Göta, Karlstad 4–3 (2–1)
1930 SK Tirfing Djurgårdens IF, Tukholma 1–0 (1–0)
1929 IK Göta, Tukholma Västerås SK 5–1 (1–1)
1928 IK Göta, Tukholma IK Sirius 5–3 (3–0)
1927 IK Göta, Tukholma Västerås SK 5–1 (2–0)
1926 Västerås SK IK Sirius, Uppsala 1–0 (1–0)
1925 IK Göta, Tukholma Västerås SK 7–5 (4–1)
1924 Västerås SK IF Linnéa, Tukholma 4–1 (4–0)
1923 Västerås SK IF Linnéa, Tukholma 2–1 (1–0)
1922 IK Sirius, Uppsala Västerås SK 3–2 (1–0)
1921 IK Sirius, Uppsala IFK Uppsala 2–2 (1–0), uusintaottelu: 5–2 (3–1)
1920 IFK Uppsala IF Linnéa, Tukholma 3–2 (2–1)
1919 IFK Uppsala IK Göta, Tukholma 8–2 (2–2)
1918 IFK Uppsala IK Sirius, Uppsala 2–2 (0–1), uusintaottelu: 4–1 (2–1)
1917 IFK Uppsala AIK, Tukholma 11–2 (2–1)
1916 IFK Uppsala Djurgårdens IF, Tukholma 3–2 (1–1)
1915 IFK Uppsala AIK, Tukholma 2–0 (1–0)
1914 AIK, Tukholma Djurgårdens IF, Tukholma 4–2 (3–1)
1913 IFK Uppsala AIK, Tukholma 2–1 (1–0)
1912 IFK Uppsala, Djurgårdens IF, Tukholma (jaettu mestaruus) 1–1 (1–0)
1911 IFK Uppsala Djurgårdens IF, Tukholma 6–0 (1–0)
1910 IFK Uppsala IFK Stockholm 2–0 (0–0)
1909 AIK, Tukholma Djurgårdens IF, Tukholma 7–3 (2–1)
1908 Djurgårdens IF, Tukholma Östergötlands BF 3–1 (1–0)
1907 IFK Uppsala IFK Gävle 4–1 (2–0)
  • 1912 Ruotsin mestaruus jaettiin IFK Uppsalan ja Djurgårdens IF:n kesken, kun loppuottelu oli päättynyt tasan 1–1 eikä uusintaottelua pystytty pelaamaan lauhan sään vuoksi.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa