Avaa päävalikko

Luettelo eurooppateistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo eurooppateistä.

Sisällysluettelo

A-luokan tietMuokkaa

Itä–länsi-suuntaiset perustietMuokkaa

Kyltti Eurooppatienumero Reitti Valtiot reitin varrella Pituus (km)
E 10 E10 ÅSvolværMelbuSortlandLødingenEvenesNarvikRiksgränsenKiirunaJällivaaraYlikainuuTöreLuulaja N, S 880
E 20 E20 Shannonin lentoasemaLimerickDublinLiverpoolManchesterBradfordLeedsKingston upon HullEsbjergOdenseKööpenhaminaPeberholmMalmöHalmstadGöteborgSkaraÖrebroEskilstunaTukholmaTallinnaKohtla-JärveNarvaPietari IRL, GB, DK, S, EST, RUS 1 880
E 30 E30 CorkWaterfordWexfordRosslareFishguardSwanseaNewportBristolLontooColchesterIpswichFelixstoweHoek van HollandHaagGoudaUtrechtAmersfoortOldenzaalOsnabrückBad OeynhausenHannoverBraunschweigMagdeburgBerliiniPoznańVarsovaBrestKobrynBaranavitšyMinskBarysauOršaSmolenskMoskovaRjazanPenzaSamaraUfaTšeljabinskKurganPetropavlOmsk IRL, GB, NL, D, PL, BY, RUS 6 050
E 40 E40 CalaisOostendeGentBrysselLiègeAachenKölnOlpeGießenBad HersfeldHerleshausenEisenachErfurtGeraChemnitzDresdenGörlitzLegnicaWrocławOpoleGliwiceKrakovaLvivRivneŽytomyrKiovaHarkovaLuhanskVolgogradAstrahanAterauBeineuKungradNukusDaşoguzBuharaNavoiSamarkandDihzakTaškentŠymkentTarazBiškekAlmatySaryOzekTaldy-KurganUcharalTaskeskenAyaguzGeorgijevkaÖskemenRïdder F, B, D, PL, UA, RUS, UZ, KGZ, KAZ 8 500
E 50 E50 BrestRennesLe MansPariisiReimsMetzSaarbrückenMannheimHeilbronnNürnbergRozvadovPlzeňPrahaJihlavaBrnoTrenčínPrešovKošiceUžhorodStryeiTernopilHmelnytskyiVinnytsjaUmanKirovohradDnepropetrovskDonetskRostov-na-DonuArmavirMineralnyje VodyMahatškala F, D, CZ, SK, UA, RUS 5 100
E 60 E60 BrestNantesToursOrléansCourtenayBeauneBesançonBelfortMulhouseBaselZürichWinterthurSt. GallenSt. MargrethenLauterachFeldkirchImstInnsbruckWörglRosenheimSalzburgLinzWienNickelsdorfMosonmaöraróvárGyőrBudapestPüspökladányOradeaCluj-NapocaTurdaTîrgu-MureBrașovBukarestUrziceniSloboziaHîrsovaConstanțaPotiSamtrediaKhašuriTbilisiGəncəBvlakBakuTürkmenbaşyGyzylarbatAšgabatTedjenMaryTürkmenabat (Chardžou) – AlatBuharaQaršiGuzaiŠerobodTermisDušanbeJirgatalSary-TašIrkeštam F, CH, A, D, H, RO, GE, AZ, TM, UZ, TJ, KGZ 6 200
E 70 E70 A CoruñaOviedoBilbaoSan SebastiánBordeauxClermont-FerrandLyonChambérySusaTorinoAlessandriaTortonaMestre (Venedig) – PalmanovaTriesteLjubljanaZagrebDjakovoBelgradVrsacTimișoaraCaransebesBukarestGiurgiuRuseRazgradŠumenVarnaSamsunOrduGiresunTrabzonBatumiPoti E, F, I, SLO, HR, SRB, RO, BG, TR, GE 4 550
E 80 E80 LissabonSantarémLieriaCoimbraAveiro (Albergaria) – ViseuGuardaVilarFormosoSalamancaBurgosSan SebastiánPauToulouseNarbonneNîmesAix-en-ProvenceNizzaVentimigliaSavonaGenovaLa SpeziaMigliarinoLivornoGrossetoCivitavecchiaRoomaPescaraDubrovnikPetrovacPodgoricaPristinaNišDimitrovgradSofiaPlovdivSvilengradEdirneBabaeskiSilivriIstanbulİzmitAdapazarıBoluGeredeIlgazAmasyaNikisarRefahiyeErzincanAskaleErzurumGürbulak – raja: TurkkiIran P, E, F, I, HR, MNE, SRB, BG, TR 5 600
E 90 E90 LissabonMontijoSetúbalÉvoraCaiaBadajozMadridZaragozaLleidaBarcelonaMazara del ValloAlcamoPalermoBuonfornelloMessinaReggio di CalabriaCatanzaroCrotoneSibariMetapontoTarantoBrindisiIgoumenítsaIoánninaKozániThessalonikiAlexandroúpoliIpsalaKesanGeliboluLaspekiBursaSivrihisarAnkaraAksarayAdanaToprakkaleGaziantepS. UrfaNusaybinCizreHabur – raja: TurkkiIrak P, E, I, GR, TR 4 770

Pohjois–etelä-suuntaiset perustietMuokkaa

Kyltti Eurooppatienumero Reitti Valtiot reitin varrella Pituus (km)
E 5 E5 GreenockGlasgowGretnaCarlislePenrithPrestonWarringtonBirminghamNewburySouthamptonLe HavrePariisiOrléansToursPoitiersBordeauxSan SebastiánBurgosMadridCórdobaSevillaCádizAlgeciras
E 15 E15 InvernessPerthEdinburghNewcastleScotch-CornerDoncasterLontooFolkestoneDoverCalaisPariisiLyonOrangeNarbonneGironaBarcelonaTarragonaCastellón de la PlanaValenciaAlicanteMurciaAlgeciras
E 25 E25 Hoek van HollandRotterdamGoudaUtrecht’s-HertogenboschEindhovenMaastrichtLiègeBastogneArlonLuxemburgMetzSt. AvoldStrasbourgMulhouseBaselOltenBernLausanneGeneveMont BlancAostaIvreaVercelliAlessandriaGenovaBastiaPorto-VecchioBonifacioPorto TorresSassariCagliariPalermo
E 35 E35 AmsterdamUtrechtArnhemEmmerichOberhausenKölnFrankfurt am MainHeidelbergKarlsruheOffenburgBaselOltenLuzernAltdorfGotthardBellinzonaLuganoChiassoComoMilanoPiacenzaParmaModenaFirenzeArezzoRooma
E 45 E45 AlattioHettaKaaresuvantoJällivaaraStorumanÖstersundMoraSäffleTrollhättanGöteborgFrederikshavnFlensburgHampuriHannoverNürnbergMünchenInnsbruckBrennerin solaBolzanoVeronaBolognaNapoliMessinaGela
E 55 E55 HelsingborgHelsingørKööpenhaminaGedserRostockBerliiniDresdenPrahaLinzSalzburgVillachUdineRiminiBariBrindisiIgoumenítsaKalamáta
E 65 E65 MalmöYstadŚwinoujściePrahaBrnoBratislavaZagrebSplitDubrovnikPristinaSkopjeKórinthosTrípoliGýtheioKíssamos (Kastéli) – Chaniá
  E75 VuoreijaVesisaariUuniemiVarangerbotnTenoUtsjokiInariIvaloSodankyläRovaniemiKemiOuluJyväskyläHeinolaLahtiHelsinkiGdańskGliwiceKrolniewiceŁódźPjotrkow TrybunalskiKatowiceŽilinaBratislavaGyőrBudapestSzegedNovi SadBelgradNišKumanovoSkopjeGevgelijaÉvzonoiThessalonikiLárisaAlmyrósLamíaAteenaChaniáIraklionÁgios NikólaosSiteía
E 85 E85 KlaipėdaKaunasVilnaLidaSlonimIvatsevitšyBjarozaKobrynLutskSiretSuceavaRomanUrziceniBukarestGiurgiuRuseBjalaVeliko TărnovoStara ZagoraHaskovoSvilengradOrménioKastaniésDidymóteichoAlexandroúpoli
E 95 E95 PietariPihkovaVitsebskOršaMahiljouHomelKiovaOdessaSamsunMerzifon
E 101 E101 MoskovaKalugaBrjanskHluh'ivKiova
E 105 E105 KirkkoniemiMurmanskPetroskoiPietariMoskovaOrjolHarkovaZaporižžjaMelitopolSimferopolAluštaJalta
E 115 E115 JaroslavlMoskovaVoronežRostov-na-DonuKrasnodarNovorossijsk
E 117 E117 Mineralnyje VodyNaltšikVladikavkazTbilisiJerevanGorisMegri
E 119 E119 MoskovaTanbovPovorinoVolgogradAstrahanMahatškalaQubaBakuAlyatAstara
E 121 E121 SamaraUralskAtırawBeineuShetpeZhetybaiFetisovoBekdashTürkmenbaşyGyzylarbat – raja TurkmenistanIran
E 123 E123 TšeljabinskKostanaiEsilDerzhaviskArkalykZhezkazgamQızılordaŞımkentTaškentAyniDušanbeNizhiniy Panj
E 125 E125 PetropavlKökşetawAtbasarAstanaKaragandaBalkašBurubaytalAlmatyBiškekNarynTorugart
E 127 E127 OmskPavlodarSemipalatinskGeorgijevkaMaikapshagai

Itä–länsi-suuntaiset välitietMuokkaa







































Pohjois–etelä-suuntaiset välitietMuokkaa






































B-luokan tiet (haarautumat ja yhdystiet)Muokkaa















































































































































LähteetMuokkaa