Luettelo erityisen koulutustehtävän saaneista lukioista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Erityisen koulutustehtävän saaneissa lukioissa on yksi tai useampi koulutuslinja, joitten oppilaat noudattavat valtakunnallisesta opetussuunnitelmasta poikkeavaa opetussuunnitelmaa ja niihin haetaan omana hakukohteenaan yhteishaussa tai erityishaussa. Useimmissa lukioissa on kuitenkin mahdollisuus opiskella myös tavanomaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2018 listaus erityisiä koulutustehtäviä toteuttavista lukioista luettelee nämä lukiot.[1] Joidenkin lukioiden nimi on sittemmin muuttunut esimerkiksi lukioiden yhdistämisen seurauksena.

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa


Koulu Kunta Erityistehtävä Koordinaatit Ulkoinen linkki Huomautus
Brändö gymnasium Helsinki Urheilu 60.18607°N, 25.00215°E [1]
Englantilaisen koulun lukio Helsinki Englannin kieli ja kulttuurien kohtaaminen [2]
Helsingin kielilukio Helsinki Kielet [3]
Helsingin kuvataidelukio Helsinki Kuvataide [4]
Helsingin luonnontiedelukio Helsinki Luonnontieteet [5]
Helsingin Rudolf Steiner-koulu Helsinki Steiner-koulu [6]
Helsingin Saksalaisen koulun lukio Helsinki Reifeprüfung-tutkinto (saksalainen ylioppilastutkintoa vastaava päättötutkinto.) [7]
Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun lukio Helsinki Kielet, IB-tutkinto [8]
Hyvinkään lukio (aiemmin Hyvinkään Sveitsin lukio) Hyvinkää Luonnontieteet 60.62936°N, 24.85189°E [9]
International School of Helsinki Helsinki suunnattu ulkomaalaisille, opetuskieli englanti, IB-tutkinto [10]
Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio Lappeenranta, Imatra, Joensuu Kielet (venäjä, suomi) Lappeenranta: 61.0585°N, 28.1806°E
Imatra: 61.1857°N, 28.7756°E
Joensuu: 62.6072°N, 29.7470°E
[11]
Joensuun lyseon lukio Joensuu IB-tutkinto 62.59801°N, 29.74373°E [12]
Joensuun yhteiskoulun lukio Joensuu Urheilu 62.59576°N, 29.75036°E [13]
Jyväskylän Lyseon lukio Jyväskylä IB-tutkinto [14]
Kajaanin lukio Kajaani Musiikki 64.22005°N, 27.72328°E [15]
Kallion lukio Helsinki Ilmaisutaito [16]
Kannaksen lukio Lahti IB, Kuvataide- ja muotoilu 60.98514°N, 25.67407°E [17]
Kastellin lukio Oulu Urheilu 65.00236°N, 25.52379°E [18]
Kaustisen musiikkilukio Kaustinen Musiikki 63.54512°N, 23.69321°E [19]
Kerttulin lukio Turku ICT, urheilu 60.44953°N, 22.28313°E [20]
Kuopion klassillinen lukio Kuopio Urheilu 62.8994°N, 27.6617°E [21]
Kuopion Lyseon lukio Kuopio IB-tutkinto [22]
Kuopion taidelukio Kuopio Musiikki, tanssi [23]
Kuortaneen lukio Kuortane Urheilu 62.81650°N, 23.50491°E [24]
Lahden lyseon lukio Lahti Urheilu 60.98662°N, 25.65393°E [25]
Lahden Rudolf Steiner-koulu Lahti Steiner-koulu 60.98950°N, 25.60968°E [26]
Lapinlahden lukio Lapinlahti Kuvataide 63.3654°N, 27.3860°E [27]
Lyseonpuiston lukio Rovaniemi IB-tutkinto [28]
Madetojan musiikkilukio Oulu Musiikki 65.00500°N, 25.48164°E [29]
Mattlidens gymnasium Espoo IB-tutkinto 60.16359°N, 24.75055°E [30]
Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio Helsinki Matematiikka 60.2300°N, 24.9253°E [31]
Mäkelänrinteen lukio Helsinki Urheilu 60.19885°N, 24.94922°E [32]
Nurmon lukio Seinäjoki Luonnontieteet ja matematiikka 62.82823°N, 22.91356°E [33]
Otaniemen lukio (ennen Olarin lukio) Espoo Luonnontieteet 60.18408°N, 24.81931°E [34]
Oulun Lyseon lukio Oulu IB-tutkinto [35]
Oulun Steinerkoulu Oulu Steiner-koulu [36]
Ounasvaaran lukio Rovaniemi Urheilu 66.49446°N, 25.76833°E [37]
Porin Lyseon lukio Pori Ympäristö, ilmaisutaito
Porin suomalaisen yhteislyseon lukio Pori Luonnontieteet, urheilu 61.48132°N, 21.79136°E [38]
Puolalanmäen lukio Turku Musiikki 60.45276°N, 22.26420°E [39]
Ressun lukio Helsinki IB-tutkinto 60.16702°N, 24.93842°E [40]
Sammon keskuslukio Tampere Urheilu, viestintä 61.50035°N, 23.80599°E [41]
Savonlinnan taidelukio Savonlinna Musiikki, kuvataide 61.86840°N, 28.87994°E [42]
Schildtin lukio Jyväskylä Urheilu 62.24626°N, 25.72475°E [43]
Sibelius-lukio Helsinki Musiikki, tanssitaide [44]
Sotkamon lukio Sotkamo Urheilu 64.13387°N, 28.38822°E [45]
Tammerkosken lukio Tampere Kuvataide 61.49825°N, 23.78884°E [46]
Tampereen klassillinen lukio Tampere Luonnontieteet [47]
Tampereen lyseon lukio Tampere IB-tutkinto [48]
Tampereen Rudolf Steiner -koulu Tampere Steiner-koulu [49]
Tampereen yhteiskoulun lukio Tampere Ilmaisutaito [50]
Tapiolan lukio Espoo Musiikki 60.17968°N, 24.79975°E [51]
Tiirismaan lukio Lahti Musiikki 60.98409°N, 25.67187°E [52]
Tikkurilan lukio Vantaa IB-tutkinto 60.2991°N, 25.0498°E [53]
Turun klassillinen lukio Turku ilmaisu [54]
Turun normaalikoulun lukio Turku IB-tutkinto 60.44733°N, 22.35846°E [55] Normaalikoulu
Turun Steiner-koulu Turku Steiner-koulu [56]
Turun suomalainen yhteiskoulu Turku Luonnontieteet [57]
Tölö gymnasium Helsinki Ihmisekologia, musiikki, kuvaamataito [58]
Vasa övningsskolas gymnasium Vaasa IB-tutkinto, musiikki, kuvaamataito 63.09444°N, 21.60852°E [59] Normaalikoulu
Vantaan seudun steinerkoulu Vantaa Steiner-koulu 60.3662°N, 25.0841°E [60]
Vaskivuoren lukio Vantaa Musiikki, tanssitaide 60.26627°N, 24.85128°E [61]
Vörå samgymnasium Vöyri Urheilu 63.1545°N, 22.2680°E [62]

LähteetMuokkaa

  1. Koonti erityisistä koulutustehtävistä 1.8.2018 lukien (pdf) 2018. Opetus- ja kulttuuriministeriö, minedu.fi. Viitattu 28.7.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa