Luettelo eniten valmistetuista lentokoneista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo eniten valmistetuista lentokoneista. Listalla on mukana kaikki lentokonetyypit, joita on valmistettu yli 5 000 kappaletta.

Yli 10 000 lentokonettaMuokkaa

Nimi Lukumäärä Maa Muuta
  Polikarpov Po-2 40 000+ Neuvostoliitto
  Iljušin Il-2 36 163 Neuvostoliitto
  Cessna 172 44 000+ Yhdysvallat Edelleen tuotannossa
  Messerschmitt Bf 109 35 000 Saksa
  Cessna 182 25 000+ Yhdysvallat
  Supermarine Spitfire 24 351 Englanti
  Cessna 150 23 954 Yhdysvallat
  Focke-Wulf Fw 190 20 000+ Saksa
  Piper J-3 19 073 Yhdysvallat
  B-24 Liberator 18 482 Yhdysvallat Valmistetuin pommikone
 / /  Antonov An-2 18 000 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta ja Puola Edelleen tuotannossa (Kiina)
  Beechcraft Bonanza 17 200 Yhdysvallat Edelleen tuotannossa
  Mil Mi-8 17 000 Neuvostoliitto Tuotetuin helikopteri. Edelleen tuotannossa.
  Jakovlev Jak-9 16 769 Neuvostoliitto
  P-51 Mustang 15 875 Yhdysvallat
  P-47 Thunderbolt 15 686 Yhdysvallat
  T-6 Texan 15 495 Yhdysvallat
  Junkers Ju 88 15 000 Saksa
  Messerschmitt Bf 110 15 000 Saksa
  Hawker Hurricane 14 000 Englanti
  Curtiss P-40 13 738 Yhdysvallat
  Douglas DC-3 13 140 Yhdysvallat Lisenssituotantoa myös Japanissa ja Neuvostoliitossa.
  B-17 Flying Fortress 12 731 Yhdysvallat
  F4U Corsair 12 571 Yhdysvallat
  F6F Hellcat 12 275 Yhdysvallat
  Mikojan-Gurevitš MiG-15 12 000 Neuvostoliitto Tuotetuin suihkuhävittäjä
  Vickers Wellington 11 461 Englanti
  Petljakov Pe-2 11 427 Neuvostoliitto
  Avro Anson 11 029 Englanti
 /  Mikojan-Gurevitš MiG-21 11 000+ Neuvostoliitto
  A6M Zero 11 000 Japani
  UH-1 Iroquois 10 392 Yhdysvallat Edelleen tuotannossa.
  B-25 Mitchell 10 131 Yhdysvallat
 /  Mikojan-Gurevitš MiG-17 10 000 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta

5 000 – 10 000 lentokonettaMuokkaa

Nimi Lukumäärä Maa Muuta
  P-38 Lightning 9 942 Yhdysvallat
  Lavotškin La-5 9 920 Neuvostoliitto
  F-86 Sabre/FJ Fury 9 860 Yhdysvallat
  Avenger 9 837 Yhdysvallat
  P-39 Airacobra 9 584 Yhdysvallat
  Polikarpov I-16 9 450 Neuvostoliitto
  Piper PA-18 9 000 Yhdysvallat
  Beechcraft Model 18 9 000 Yhdysvallat
  Jakovlev Jak-18 9 000 Neuvostoliitto
  Jakovlev Jak-1 8 720 Neuvostoliitto
 /  Mikojan-Gurevitš MiG-19 8 500 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta
  SPAD S.XIII 8 472 Ranska
  Bell 206 Jetranger 8 460 Yhdysvallat
  Avro 504 8 340 Englanti
  Cessna 206 7 783 Yhdysvallat
  de Havilland Mosquito 7 781 Englanti
  F4F Wildcat 7 722 Yhdysvallat
  Cessna 152 7 584 Yhdysvallat
  F-84 Thunderjet 7 524 Yhdysvallat
  Douglas DB-7 7 478 Yhdysvallat
  Avro Lancaster 7 377 Englanti
  Heinkel He 111 7 300 Saksa
 /  Mil Mi-2 7 200 Neuvostoliitto, Puola
  de Havilland Tiger Moth 7 105 Englanti
  Cessna 140 7 000+ Yhdysvallat
  Curtiss JN-4 6 813 Yhdysvallat
  Tupolev SB-2 6 656 Neuvostoliitto
  Polikarpov I-15 6 519 Neuvostoliitto
  Jakovlev Jak-7 6 399 Neuvostoliitto
  LaGG-3 6 258 Neuvostoliitto
  Iljušin Il-10 6 226 Neuvostoliitto
  Cessna 180 6 193 Yhdysvallat
  Handley Page Halifax 6 176 Englanti
  Beechcraft King Air 6 000 Yhdysvallat
  Sopwith 1½ Strutter 6 000 Englanti
  Junkers Ju 87 6 000 Saksa
  Bristol Beaufighter 5 928 Englanti
  Nakajima Ki-43 5 919 Japani
  Lavotškin La-7 5 753 Neuvostoliitto
  Sopwith Camel 5 500 Englanti
  Breguet 14 5 500 Ranska
  Yokosuka K5Y 5 500 Japani
  Cessna AT-17 5 422 Yhdysvallat
  Bristol F.2 Fighter 5 329 Englanti
  B-26 Marauder 5 288 Yhdysvallat
  Boeing 737 5 242 Yhdysvallat Tuotetuin suihkumatkustajakone. Edelleen tuotannossa.
  S.E.5 5 205 Englanti
  Iljušin Il-4 5 200 Neuvostoliitto
  F-4 Phantom II 5 195 Yhdysvallat
  Mikojan-Gurevitš MiG-23 5 047 Neuvostoliitto
  Cessna 170 5 000+ Yhdysvallat
  Jakovlev Jak-12 5 000 Neuvostoliitto

Aiheesta muuallaMuokkaa