Luettelo absoluuttisesti kirkkaimmista lähitähdistä

Wikimedia-luetteloartikkeli


Kirkkaat lähitähdet ovat tässä tähtiä, joiden absoluuttinen kirkkaus on yli +8,5 eli mukaan ei lasketa punaisia kääpiötähtiä. Tähtiä on lueteltu muutamissa aurinkoa ympäröivissä palloissa, esim. pallossa jonka säde on 10 parsekia. Luettelot vain suunta-antavia, ei täydellisiä. Auringon tyyppisen tähden spektriluokka on G2V. Auringonkaltaisia ovat tähdet, joiden spektri on F, G tai K ja spektrissä esiintyy V.

Tähtiä alle 10 parsekin päässäMuokkaa

10 parsekia on 32,6 valovuotta.

Nimi Spektriluokka Absoluuttinen kirkkaus Rektaskensio Deklinaatio Tähden etäisyys
(valovuotta)
Aurinko G2V 4.8 1.6x10-6
α Centauri A G2V 4.38 14h 39m 37s -60° 50' 02" 4.36
α Centauri B K0V 5.71 14h 39m 35s -60° 50' 14" 4.36
Sirius A1V 1.47 06h 45m 09s -16° 42' 58" 8.58
ε Eridani K2V 6.19 03h 32m 56s -09° 27' 30" 10.5
Procyon A F5V-IV 2.66 07h 39m 18s +05° 13' 30" 11.4
61 Cygni A K5.0V 7.49 21h 08m 52s +38° 56' 51" 11.4
61 Cygni B K7.0V 8.31 21h 08m 52s +38° 56' 51" 11.4
ε Indi K5Ve 6.89 22h 03m 22s -56° 47' 10" 11.8
τ Ceti G8Vp 5.68 01h 44m 04s -15° 56' 15" 11.9
Groombridge 1618 K7.0V 8.16 10h 11m 22s +49° 27' 15' 15.9
40 Eridani K1Ve 5.68 04h 15m 16s -07° 39' 10" 16.4
70 Ophiuchi A K1Ve 5.66 18h 05m 27s +02° 30' 00" 16.6
70 Ophiuchi B K5Ve 7.51 18h 05m 27s +02° 30' 00" 16.6
Altair A7IV-V 2.22 19h 50m 47s +08° 52' 06" 16.7
σ Draconis K0V 5.88 19h 32m 22s +69° 39' 40" 18.8
HR 5568 K5Ve 6.90 14h 57m 28s -21° 24' 56" 19.2
Achird A G3V 4.58 00h 49m 06s +57° 48' 55" 19.4
36 Ophiuchi A K1Ve 6.19 17h 15m 21s -26° 36' 10" 19.5
36 Ophiuchi B K1Ve 6.20 17h 15m 21s -26° 36' 10" 19.5
36 Ophiuchi C K5Ve 7.45 17h 16m 13s -26° 32' 46" 19.5
Gliese 783 A K3V 5.32 20h 11m 12s -36° 06' 04" 19.7
82 Eridani G5V 5.35 03h 19m 56s -43° 04' 11" 19.8
δ Pavonis G8V 4.63 20h 08m 44s -66° 10' 55" 19.9
Gliese 892 K3V 6.49 23h 13m 17s +57° 10' 06" 21.3
ξ Boötis A G8Ve 5.54 14h 51m 23s +19° 06' 02" 22.1
ξ Boötis B K4Ve 7.81 14h 51m 23s +19° 06' 02" 22.1
Gliese 667 A K3V 7.01 17h 18m 57s -34° 59' 24" 23.4
HR 753 A K3V 6.50 02h 36m 05s +06° 53' 13" 23.6
Gliese 33 K2V 6.33 00h 48m 22s +05° 16' 48" 24.3
β Hydri G2IV 3.43 00h 25m 39s -77° 15' 18" 24.4
107 Piscium K1V 5.87 01h 42m 30s +20° 16' 07" 24.6
μ Cassiopeiae A G5VI 5.80 01h 08m 16s +54° 55' 13" 24.6
TW Piscis Austrini K5Ve 7.01 22h 56m 24s -31° 33' 56" 24.9
Fomalhaut A3V 1.73 22h 57m 39s -29° 37' 20" 25.1
Gliese 673 K7V 8.11 17h 25m 45s +02° 06' 41" 25.2
Vega A0Va 0.58 18h 36m 56s +38° 47' 01" 25.3
π3 Orionis A F6V 3.60 04h 49m 51s +06° 57' 41" 26.2
χ1 Draconis F7Vvar 4.02 18h 21m 03s +72° 43' 58" 26.3
Gliese 884 K5 8.45 23h 00m 16s -22° 31' 28" 26.4
p Eridani A K2V 6.71 01h 39m 47s -56° 11' 44" 26.6
p Eridani B K0V 6.84 01h 39m 48s -56° 11' 34" 26.6
ξ Ursae Majoris A G0V 4.25 11h 18m 11s +31° 31' 45" 27.2
ξ Ursae Majoris B G5V 5.07 11h 18m 11s +31° 31' 45" 27.2
Chara G0V 4.67 12h 33m 45s +41° 21' 27" 27.3
μ Herculis G5IV 3.81 17h 46m 28s +27° 43' 21" 27.4
61 Virginis G5V 5.09 13h 18m 24s -18° 18' 40" 27.8
ζ Tucanae F9V 4.56 00h 20m 04s -64° 52' 29" 28.0
χ1 Orionis A G0V 4.68 05h 54m 23s +20° 16' 34" 28.3
Gliese 250 K3V 6.81 06h 52m 18s -05° 10' 25" 28.6
41 Arae A G8V 6.11 17h 19m 03s -46° 38' 02" 28.7
HR 7722 K3V 6.00 20h 15m 17s -27° 01' 59" 28.7
HR 1614 A K3V 6.52 05h 00m 49s -05° 45' 13" 28.8
γ Leporis A F7V 3.83 05h 44m 28s -22° 26' 54" 29.2
γ Leporis B K2V 6.38 05h 44m 28s -22° 26' 54" 29.2
Rana K0IV 3.79 03h 43m 15s -09° 45' 48" 29.4
β Comae Berenices G0V 4.42 13h 11m 52s +27° 52' 41" 29.9
Groombridge 1830 A G8VI 6.70 11h 52m 59s +37° 43' 07" 29.9
κ1 Ceti G5V 5.00 03h 19m 22s +03° 22' 13" 29.9
γ Pavonis F6V 4.39 21h 26m 27s -65° 21' 58" 30.0
HR 4523 A G3V 5.06 11h 46m 31s -40° 30' 01" 30.1
61 Ursae Majoris G8V 5.57 11h 41m 03s +34° 12' 06" 30.9
HR 4458 A K0V 6.06 11h 34m 30s -32° 49' 53" 31.1
Gliese 638 K7V 8.13 16h 45m 06s +33° 30' 33" 31.7
12 Ophiuchi K2V 5.82 16h 36m 21s -02° 19' 29" 31.9
HR 511 K0V 5.64 01h 47m 45s +63° 51' 09" 32.5

Tähdet 10-13 parsekin välissäMuokkaa

Tähden etäisyys 32.7 - 42.4 valovuotta Auringosta.

Nimi Spektriluokka Absoluuttinen kirkkaus Rektaskensio Deklinaatio Tähden etäisyys
(valovuotta)
HR 5256 K3V 6.85 13h 57m 32s +61° 29' 34" 32.9
α Mensae G5V 5.05 06h 10m 14s -74° 45' 11" 33.1
Gliese 453 K4V 7.01 11h 57m 56s -27° 42' 25" 33.1
Pollux K0IIIb 1.08 07h 45m 19s +28° 01' 34" 33.7
HR 857 K1V 6.04 02h 52m 32s -12° 46' 11" 33.9
ι Persei G0V 3.98 03h 09m 04s +49° 36' 48" 34.4
HR 9038 K3V 6.20 23h 52m 25s +75° 32' 40" 35.2
ζ Herculis F9IV 2.64 16h 41m 17s +31° 36' 07" 35.2
Wolf 635 K7 V 7.75 17h 05m 03s -05° 03' 59" 35.3
Gl 688 K3V 6.07 17h 39m 17s +03° 33' 19" 35.4
δ Trianguli G0V 4.66 02h 17m 03s +34° 13' 27" 35.4
β Virginis F8V 3.49 11h 50m 41s +01° 45' 55" 35.6
Gliese 86 A K0V 5.89 02h 10m 26s -50° 49' 25" 35.6
Gl 370 K5V 7.69 09h 51m 07s -43° 30' 10" 36.0
Gl 320 K2V 6.45 08h 43m 18s -38° 52' 57" 36.2
Denebola A3Vvar 1.92 11h 49m 04s +14° 34' 20" 36.2
HR 6806 K2V 6.15 18h 09m 38s +38° 27' 32" 36.2
54 Piscium K0V 4.66 00h 39m 22s +21° 15' 02" 36.2
γ Serpentis F6V 3.62 15h 56m 28s +15° 39' 53" 36.3
11 Leonis Minoris G8V 5.16 09h 35m 40s +35° 48' 39" 36.5
θ Persei F7V 3.85 02h 44m 12s +49° 13' 43" 36.6
Arcturus K1.5III -0.32 14h 15m 40s +19° 10' 57" 36.7
Gl 505 A K2V 5.98 13h 16m 51s +17° 01' 02" 36.8
Gl 902 K3V 7.29 23h 39m 37s -72° 43' 20" 36.9
η Boötis A/B G0IV 2.38 13h 54m 41s +18° 23' 55" 37.0
Gl 169 K7V 7.95 04h 29m 00s +21° 55' 22" 37.6
DE Boötis A/B K2V 5.68 14h 53m 24s +19° 09' 10" 37.6
GL 542 K3V 6.72 14h 19m 05s +21° 55' 22" 38.2
GL 435 K5V 7.32 11h 41m 02s -44° 24' 19" 38.2
λ Serpentis A/B G0Vvar 4.07 15h 46m 27s 07° 21' 12" 38.3
ι Pegasi A/B F5V 3.48 22h 07m 00s +25° 20' 42" 38.3
δ Capricorni A/B A5IV 2.27 21h 47m 02s -16° 07' 36" 39
γ Virginis A F0V 3.48 12h 41m 40s -01° 26' 58" 38.6
ζ Doradus F7V 4.38 05h 05m 31s -57° 28' 22" 39.4
ζ Trianguli Australis F9V 4.72 16h 28m 28s -70° 05' 04" 39.5
ζ2 Reticuli G1V 4.83 03h 18m 13s -62° 30' 23" 39.4
ζ1 Reticuli G2V 5.11 03h 17m 46s -62° 34' 31" 39.5
HR 3384 K0V 5.95 08h 32m 52s -31° 30' 10" 39.7
HR 1925 K1Ve 5.85 05h 41m 20s +53° 28' 52" 39.9
β Trianguli Australis A F2III 2.27 15h 55m 09s -63° 25' 50" 40.1
85 Pegasi A G3V 5.30 00h 02m 10s +27° 05' 04" 40.5
85 Pegasi B K6V 8.50 00h 02m 10s +27° 04' 54" 40.5
ρ1 Cancri A G8V 5.47 08h 52m 36s +28° 19' 51" 40.9
HR 3259 K0V 5.45 08h 18m 24s -12° 37' 47" 41.0
Gl 349 K3V 6.80 09h 29m 55s +05° 39' 18" 41.1
Gl 428 B K7V 7.31 11h 24m 40s -61° 38' 51" 41.1
HR 483 G2V 4.45 01h 41m 47s +42° 36' 50&;quot; 41.2
λ Aurigae G0V 4.18 05h 19m 08s +40° 06' 02" 41.2
HR 683 G8V 5.82 02h 18m 59s -25° 56' 48" 41.3
44 Boötis A F9V 4.82 15h 03m 47s +47° 39' 15" 41.6
44 Boötis B/C G2 V 5.59 15h 03m 47s +47° 39' 15" 41.6
HR 6518 K0V 5.90 17h 25m 01s +67° 18' 24" 41.7
Gl 2046 K3V 7.15 05h 54m 04s -60° 01' 24" 41.8
36 Ursae Majoris F8V 4.28 10h 30m 38s +55° 58' 50" 41.9
HR 6094 A G3V 4.39 16h 24m 01s -39° 11' 35" 42.0
HR 4587 K0IV 5.03 12h 00m 45s -10° 26' 46" 42.1
Capella Aa G5III 0.25 05h 16m 41s +45° 59' 53" 42.2
Capella B G1III 0.40 05h 16m 41s +45° 59' 53" 42.2
HR 6998 G5V 5.28 18h 38m 53s -21° 03' 05" 42.3

Tähtiä etäisyydellä 13 -- 15 parsekiaMuokkaa

Tähtiä, jotka ovat arviolta 42.5 -- 48.9 valovuoden päässä auringosta.

Nimi Spektriluokka Absoluuttinen kirkkaus Rektaskensio Deklinaatio Tähden etäisyys
(valovuotta)
Gl 707 K7V 7.65 18h 12m 21s -43° 26' 41" 42.6
Gl 204 K5V 7.65 05h 28m 26s -03° 29' 58" 42.6
Gl 167 K5V 7.03 04h 15m 57s -53° 18' 35" 42.8
HD 170657 K1V 6.21 18h 31m 19s -18° 54' 30" 43.0
HR 159 A G7V 5.59 00h 37m 21s -24° 46' 02" 43.0
HR 159 B G8V 5.80 00h 37m 21s -24° 46' 02" 43.0
Gl 146 K5V 8.34 03h 35m 01s -48° 25' 09" 43.1
Gl 775 K4V 6.84 20h 02m 47s +03° 19' 34" 43.1
Gl 69 K5V 7.74 01h 43m 41s +63° 49' 24" 43.1
58 Eridani G1V 5.01 04h 47m 36s -16° 56' 04" 43.4
Gl 528 A K4 V 7.32 13h 49m 04s +26° 58' 47" 43.7
Gl 528 B dK6 7.71 13h 49m 04s +26° 58' 47" 43.7
SZ Crateris A K4/5 V 8.0 11h 21m 27s -20° 27' 14" 43.9
υ Andromedae F7V 2.86 01h 36m 48s +41° 24' 20" 43.9
Gl 556 K3V 6.67 14h 33m 29s +52° 54' 32" 44.0
θ Ursae Majoris F6IV 2.37 09h 32m 52s +51° 40' 43" 44.0
LHS 3508 K5V 7.24 20h 02m 35s -50° 03' 06" 44.3
Gl 174 K3V 7.36 04h 41m 19s +20° 54' 05" 44.4
HR 8501 G1V 4.69 22h 18m 15s -53° 37' 32" 44.4
Gl 868 K5V 7.25 22h 40m 43s -29° 40' 28" 44.5
HR 8 K0Ve 5.23 00h 06m 37s +29° 01' 19" 44.7
β Aquilae G8IV 3.06 19h 55m 19s +06° 24' 29" 44.7
10 Tauri F9V 3.60 03h 36m 53s +00° 24' 10" 44.7
Gl 656 K0V 6.58 17h 10m 10s -60° 43' 44" 44.9
ι Piscium F7V 3.36 23h 39m 57s +05° 37' 38" 45.0
γ Cephei A K1IV 2.24 23h 39m 21s +77° 37' 56"  45.0
Gl 615 K0V 6.66 16h 13m 49s -57° 34' 14" 45.1
Gl 898 K5/M0 V 7.68 23h 32m 49s -16° 50' 44" 45.1
BD -19° 733 K2V 6.4 03h 43m 56s -19° 06' 42" 45.2
Gl 394 K7 Ve 8.06 10h 30m 25s +56° 00' 00" 45.2
τ1 Eridani A/B F5/F6V 3.74 02h 45m 06s -18° 34' 22" 45.5
18 Scorpii G1V 4.76 16h 15m 37s -08° 22' 06" 45.7
Gl 529 K4/K5V 7.62 13h 49m 45s -22° 06' 40" 45.9
Gl 726 K5 8.17 18h 47m 27s -03° 38' 23" 45.9
Gl 282 A K2V 6.52 07h 39m 59s -03° 35' 51" 45.9
Gl 282 B K5 8.28 07h 39m 59s -03° 35' 51" 45.9
47 Ursae Majoris G0V 4.29 10h 59m 28s +40° 25' 48" 45.9
Gl 532 K5 8.24 13h 52m 00s +49° 57' 03" 46.0
26 Draconis A G0Va 4.31 17h 34m 60s +61° 52' 30" 46.0
26 Draconis A K3V 7.20 17h 34m 60s +61° 52' 30" 46.0
Alpha Fornacis A F7IV 3.05 03h 12m 04s -28° 59' 21" 46.0
Alpha Fornacis B G7V 5.98 03h 12m 04s -28° 59' 21" 46.0
Gl 42 K2V 6.72 00h 53m 01s -30° 21' 25" 46.2
Gl 611 A G8V 5.94 16h 04m 57s +39° 09' 23" 46.4
CD -38° 11173 K2V 6.62 16h 44m 14s -38° 56' 36" 46.4
HR 7578 K3V 5.46 19h 54m 18s -23° 56' 28" 46.4
π1 Ursae Majoris G1V 4.86 08h 39m 12s +65° 01' 15" 46.6
Ras Alhague A5III 1.30 17h 34m 56s +12° 33' 36" 46.7
η Cephei K0IV 2.63 20h 45m 17s +61° 50' 20" 46.8
HD 144628 K3V 6.33 16h 09m 43s -56° 26' 46" 46.8
HD 144579 G8V 5.87 16h 04m 57s +39° 09' 23" 46.8
72 Herculis G0V 4.59 17h 20m 39s +32° 28' 13" 46.9
Gl 481 K2 7.07 12h 41m 06s +15° 22' 36" 47.0
Gl 546 K5V 7.57 14h 21m 57s +29° 37' 47" 47.1
Gl 420 dK5 7.26 11h 15m 12s +73° 28' 31" 47.1
ν2 Lupi G2V 4.84 15h 21m 48s -48° 19' 04" 47.5
θ Boötis A F7V 3.28 14h 25m 12s +51° 51' 06" 47.5
Gliese 154 K5 8.85 03h 46m 20s +26° 12' 58" 47.5
Gl 269 A K2V 7.26 07h 17m 30s -46° 58' 45" 47.6
Gl 833 K2V 6.48 21h 36m 41s -50° 50' 43" 47.7
HR 7898 G8V 5.53 20h 40m 12s -23° 46' 24" 47.7
ι Ursae Majoris A A7V 2.40 08h 59m 13s +48° 02' 32" 47.7
Gliese 259 K1V 6.05 07h 01m 14s -25° 56' 55" 47.7
Gl 201 dK5 e 7.00 05h 23m 38s +17° 19' 27" 47.8
ψ Serpentis G5V 5.03 15h 44m 02s +02° 30' 55" 47.8
111 Tauri F8V 4.17 05h 24m 25s +17° 23' 00" 47.8
Gliese 604 K5V 7.22 15h 57m 41s -42° 37' 27" 47.8
ψ Capricorni F5V 3.30 20h 46m 06s -25° 16' 14" 47.9
Gl 233 K2 V e 5.91 06h 26m 10s +18° 45' 25" 48.2
α Corvi F2V 3.17 12h 8m 25s -24° 43' 44" 48.2
I Hydrae G0V 4.07 09h 42m 14s -23° 54' 54" 48.5
20 Leonis Minoris G2V 4.50 10h 01m 01s +31° 55' 25" 48.6
AB Doradus K1 III(p) 6.95 05h 28m 45s -65° 26' 55" 48.7
Nu Phoenicis F8V 3.70 01h 15m 11s -45° 31' 54" 48.7
HR 209 G5V 4.93 00h 45m 45s -47° 33' 06" 48.7
Gl 52 K7V 8.10 01h 07m 09s +63° 56' 30" 48.8
Gl 1279 K5V 7.62 23h 09m 41s -67° 44' 00" 48.8
Alderamin A7IV-V 1.58 21h 18m 35s +62° 35' 08" 48.8
HR 7162 A G0V 5.34 18h 57m 02s +32° 54' 05" 48.9
HR 7162 B K1V 6.65 18h 57m 02s +32° 54' 05" 48.9
Gl 40 A K5V 8.16 00h 51m 34s -22° 54' 36" 49.0
Gl 818 K5V 7.21 21h 05m 20s +07° 04' 09" 49.0

Joitain tähtiä, jotka yli 15 parsekin päässäMuokkaa

Nämä tähdet ovat yli 48,9 valovuoden päässä Auringosta.

Nimi Spektriluokka Absoluuttinen kirkkaus Rektaskensio Deklinaatio Tähden etäisyys
(valovuotta)
51 Pegasi G5V 4.52 22h 57m 28s +20° 46' 08" 50.1
τ Boötis F7V 3.18 13h 47m 16s +17° 27' 25" 50.9
ρ Coronae Borealis A G0V 4.20 16h 01m 03s +33° 18' 52" 56.8
Gliese 3021 G6V 6.59 00h 16m 13s -79° 51' 04" 57.5
70 Virginis G2.5Va 3.64 13h 28m 26s +13° 46' 44" 59.1

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa