Avaa päävalikko

Luettelo Wimbledonin naisten kaksinpelin voittajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Wimbledonin tennisturnaus on vuosittainen tennisturnaus, joka pelataan nurmikentällä. Se järjestetään Lontoon Wimbledonin taajamassa, Isossa-Britanniassa. Naisten kaksinpelin järjestäminen aloitettiin vuonna 1884.

VoittajatMuokkaa

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1884   Maud Watson   Lillian Watson 6–8, 6–3, 6–3
1885   Maud Watson   Blanche Bingley 6–1, 7–5
1886   Blanche Bingley   Maud Watson 6–3, 6–3
1887   Lottie Dod   Blanche Bingley 6–2, 6–0
1888   Lottie Dod   Blanche Bingley Hillyard 6–3, 6–3
1889   Blanche Bingley Hillyard   Lena Rice 4–6, 8–6, 6–4
1890   Lena Rice   May Jacks 6–4, 6–1
1891   Lottie Dod   Blanche Bingley Hillyard 6–2, 6–1
1892   Lottie Dod   Blanche Bingley Hillyard 6–1, 6–1
1893   Lottie Dod   Blanche Bingley Hillyard 6–8, 6–1, 6–4
1894   Blanche Bingley Hillyard   Edith Austin 6–1, 6–1
1895   Charlotte Cooper   Helen Jackson 7–5, 8–6
1896   Charlotte Cooper   Alice Simpson Pickering 6–2, 6–3
1897   Blanche Bingley Hillyard   Charlotte Cooper 5–7, 7–5, 6–2
1898   Charlotte Cooper   Louise Martin 6–4, 6–4
1899   Blanche Bingley Hillyard   Charlotte Cooper 6–2, 6–3
1900   Blanche Bingley Hillyard   Charlotte Cooper 4–6, 6–4, 6–4
1901   Charlotte Cooper Sterry   Blanche Bingley Hillyard 6–2, 6–2
1902   Muriel Robb   Charlotte Cooper Sterry 7–5, 6–1
1903   Dorothea Douglass   Ethel Thomson 4–6, 6–4, 6–2
1904   Dorothea Douglass   Charlotte Cooper Sterry 6–0, 6–3
1905   May Sutton   Dorothea Douglass 6–3, 6–4
1906   Dorothea Douglass   May Sutton 6–3, 9–7
1907   May Sutton   Dorothea Douglass Chambers 6–1, 6–4
1908   Charlotte Cooper Sterry   Agnes Morton 6–4, 6–4
1909   Dora Boothby   Agnes Morton 6–4, 4–6, 8–6
1910   Dorothea Douglass Chambers   Dora Boothby 6–2, 6–2
1911   Dorothea Douglass Chambers   Dora Boothby 6–0, 6–0
1912   Ethel Thomson Larcombe   Charlotte Cooper Sterry 6–3, 6–1
1913   Dorothea Douglass Chambers   Winifred McNair 6–0, 6–4
1914   Dorothea Douglass Chambers   Ethel Thomson Larcombe 7–5, 6–4
1915 Ei järjestetty ensimmäisen maailmansodan vuoksi
1916
1917
1918
1919   Suzanne Lenglen   Dorothea Douglass Chambers 10–8, 4–6, 9–7
1920   Suzanne Lenglen   Dorothea Douglass Chambers 6–3, 6–0
1921   Suzanne Lenglen   Elizabeth Ryan 6–2, 6–0
1922   Suzanne Lenglen   Molla Mallory 6–2, 6–0
1923   Suzanne Lenglen   Kathleen McKane 6–2, 6–2
1924   Kathleen McKane   Helen Wills 4–6, 6–4, 6–4
1925   Suzanne Lenglen   Joan Fry 6–2, 6–0
1926   Kathleen McKane Godfree   Lilí Álvarez 6–2, 4–6, 6–3
1927   Helen Wills   Lilí Álvarez 6–2, 6–4
1928   Helen Wills   Lilí Álvarez 6–2, 6–3
1929   Helen Wills   Helen Jacobs 6–1, 6–2
1930   Helen Wills Moody   Elizabeth Ryan 6–2, 6–2
1931   Cilly Aussem   Hilde Krahwinkel 6–2, 7–5
1932   Helen Wills Moody   Helen Jacobs 6–3, 6–1
1933   Helen Wills Moody   Dorothy Round 6–4, 6–8, 6–3
1934   Dorothy Round   Helen Jacobs 6–2, 5–7, 6–3
1935   Helen Wills Moody   Helen Jacobs 6–3, 3–6, 7–5
1936   Helen Jacobs   Hilde Krahwinkel Sperling 6–2, 4–6, 7–5
1937   Dorothy Round   Jadwiga Jędrzejowska 6–2, 2–6, 7–5
1938   Helen Wills Moody   Helen Jacobs 6–4, 6–0
1939   Alice Marble   Kay Stammers 6–2, 6–0
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946   Pauline Betz   Louise Brough 6–2, 6–4
1947   Margaret Osborne   Doris Hart 6–2, 6–4
1948   Louise Brough   Doris Hart 6–3, 8–6
1949   Louise Brough   Margaret Osborne duPont 10–8, 1–6, 10–8
1950   Louise Brough   Margaret Osborne duPont 6–1, 3–6, 6–1
1951   Doris Hart   Shirley Fry 6–1, 6–0
1952   Maureen Connolly   Louise Brough 7–5, 6–3
1953   Maureen Connolly   Doris Hart 8–6, 7–5
1954   Maureen Connolly   Louise Brough 6–2, 7–5
1955   Louise Brough   Beverly Baker Fleitz 7–5, 8–6
1956   Shirley Fry   Angela Buxton 6–3, 6–1
1957   Althea Gibson   Darlene Hard 6–3, 6–2
1958   Althea Gibson   Angela Mortimer 8–6, 6–2
1959   Maria Bueno   Darlene Hard 6–4, 6–3
1960   Maria Bueno   Sandra Reynolds 8–6, 6–0
1961   Angela Mortimer   Christine Truman 4–6, 6–4, 7–5
1962   Karen Susman   Věra Suková 6–4, 6–4
1963   Margaret Smith   Billie Jean Moffitt 6–3, 6–4
1964   Maria Bueno   Margaret Smith 6–4, 7–9, 6–3
1965   Margaret Smith   Maria Bueno 6–4, 7–5
1966   Billie Jean King   Maria Bueno 6–3, 3–6, 6–1
1967   Billie Jean King   Ann Haydon-Jones 6–3, 6–4
↓ Avoin aikakausi ↓
1968   Billie Jean King   Judy Tegart 9–7, 7–5
1969   Ann Haydon-Jones   Billie Jean King 3–6, 6–3, 6–2
1970   Margaret Smith Court   Billie Jean King 14–12, 11–9
1971   Evonne Goolagong   Margaret Smith Court 6–4, 6–1
1972   Billie Jean King   Evonne Goolagong 6–3, 6–3
1973   Billie Jean King   Chris Evert 6–0, 7–5
1974   Chris Evert   Olga Morozova 6–0, 6–4
1975   Billie Jean King   Evonne Goolagong Cawley 6–0, 6–1
1976   Chris Evert   Evonne Goolagong Cawley 6–3, 4–6, 8–6
1977   Virginia Wade   Betty Stöve 4–6, 6–3, 6–1
1978   Martina Navrátilová   Chris Evert 2–6, 6–4, 7–5
1979   Martina Navrátilová   Chris Evert-Lloyd 6–4, 6–4
1980   Evonne Goolagong Cawley   Chris Evert-Lloyd 6–1, 7–6(4)
1981   Chris Evert-Lloyd   Hana Mandlíková 6–2, 6–2
1982   Martina Navrátilová   Chris Evert-Lloyd 6–1, 3–6, 6–2
1983   Martina Navrátilová   Andrea Jaeger 6–0, 6–3
1984   Martina Navrátilová   Chris Evert-Lloyd 7–6(5), 6–2
1985   Martina Navrátilová   Chris Evert-Lloyd 4–6, 6–3, 6–2
1986   Martina Navrátilová   Hana Mandlíková 7–6(1), 6–3
1987   Martina Navrátilová   Steffi Graf 7–5, 6–3
1988   Steffi Graf   Martina Navrátilová 5–7, 6–2, 6–1
1989   Steffi Graf   Martina Navrátilová 6–2, 6–7(1), 6–1
1990   Martina Navrátilová   Zina Garrison 6–4, 6–1
1991   Steffi Graf   Gabriela Sabatini 6–4, 3–6, 8–6
1992   Steffi Graf   Monica Seles 6–2, 6–1
1993   Steffi Graf   Jana Novotná 7–6(6), 1–6, 6–4
1994   Conchita Martínez   Martina Navrátilová 6–4, 3–6, 6–3
1995   Steffi Graf   Arantxa Sánchez Vicario 4–6, 6–1, 7–5
1996   Steffi Graf   Arantxa Sánchez Vicario 6–3, 7–5
1997   Martina Hingis   Jana Novotná 2–6, 6–3, 6–3
1998   Jana Novotná   Nathalie Tauziat 6–4, 7–6(2)
1999   Lindsay Davenport   Steffi Graf 6–4, 7–5
2000   Venus Williams   Lindsay Davenport 6–3, 7–6(3)
2001   Venus Williams   Justine Henin 6–1, 3–6, 6–0
2002   Serena Williams   Venus Williams 7–6(4), 6–3
2003   Serena Williams   Venus Williams 4–6, 6–4, 6–2
2004   Marija Šarapova   Serena Williams 6–1, 6–4
2005   Venus Williams   Lindsay Davenport 4–6, 7–6(4), 9–7
2006   Amélie Mauresmo   Justine Henin-Hardenne 2–6, 6–3, 6–4
2007   Venus Williams   Marion Bartoli 6–4, 6–1
2008   Venus Williams   Serena Williams 7–5, 6–4
2009   Serena Williams   Venus Williams 7–6(3), 6–2
2010   Serena Williams   Vera Zvonarjova 6–3, 6–2
2011   Petra Kvitová   Marija Šarapova 6–3, 6–4
2012   Serena Williams   Agnieszka Radwańska 6–1, 5–7, 6–2
2013   Marion Bartoli   Sabine Lisicki 6–1, 6–4
2014   Petra Kvitová   Eugenie Bouchard 6–3, 6–0
2015   Serena Williams   Garbiñe Muguruza 6–4, 6–4
2016   Serena Williams   Angelique Kerber 7–5, 6–3
2017   Garbiñe Muguruza   Venus Williams 7–5, 6–0
2018   Angelique Kerber   Serena Williams 6–3, 6–3

LähteetMuokkaa