Luettelo Viron suurimmista järvistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Viron järvistä sisältää aluksi taulukoituna tietoja 30 pinta-alaltaan suurimmasta Viron luonnollisesta järvestä tai tekojärvestä, ja sen alla on vielä luettelo kaikista järviartikkeleistä.[1]

Viron suurimmat järvet
# Nimi Pinta-ala (km²) Suurin syvyys (m) Keskisyvyys (m) Rantaviivan pituus (km) Huomautus
1. Peipsijärvi 3511,4 17,6 8,0 788 yhteinen Venäjän kanssa, 1570 km² Virossa
2. Võrtsjärvi 269,0 6,0 2,8 131
3. Narvan tekojärvi 102,3 9,0 1,9 210 yhteinen Venäjän kanssa, 40 km² Virossa
4. Ülemistejärvi 9,4 4,2 2,5 15,2 raakavesiallas Tallinnan asukkaille
5. Saadjärv 7,2 25,0 8,0 19,4 eräs Viron syvimmistä järvistä
6. Vagula järv 6,0 11,5 5,3 17,8
7. Suurlaht 5,3 2,1 1,2 16,2 osa Mullutu-Suurlahtea
8. Veisjärv 4,8 4,0 1,3 9,0
9. Ermistu järv 4,6 2,9 1,3 19,5
10. Paunkülan tekojärvi 4,2 8,7 3,4 25,5 raakavesiallas Tallinnan asukkaille
11. Mullutu laht 4,1 1,7 0,9 19,5 osa Mullutu-Suurlahtea
12. Kuremaa järv 4,0 13,8 5,9 11,3
13. Karujärv 3,5 5,5 1,6 12,3
14. Kahala järv 3,5 2,8 0,9 8,7
15. Tõhela järv 3,4 1,5 1,3 12,0
16. Pühajärv 2,9 8,5 4,3 16,3
17. Narvan tekojärvi (läntinen) 2,9 9,4 tietoja ei saatavilla
18. Endla järv 2,9 2,4 1,5 28,1
19. Koosa järv 2,8 1,9 1,2 7,7
20. Soodlan tekojärvi 2,6 13,0 3,2 26,5
21. Kaiavere järv 2,5 5,0 2,8 8,4
22. Aheru järv 2,3 4,5 3,7 10,1
23. Undu laht 2,3 16,7
24. Raku järv 2,3 12,0 7,0 15,1 raakavesiallas Tallinnan asukkaille
25. Tamula järv 2,1 7,5 4,2 6,5
26. Hino järv 2,1 10,4 3,1 11,5
27. Sutlepa meri 2,0 1,5 1,2 11,8
28. Kalli järv 2,0 1,4 1,1 11,6
29. Lavassaare järv 2,0 1,0 0,7 7,1
30. Õisu järv 2,0 4,3 2,8 7,0

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

AMuokkaa

Aardla järvAheru järvAhijärvAkste järvArojärv

EMuokkaa

Elistvere järvEndla järvEngli järvErmistu järv

HMuokkaa

Harju lahtHarku järvHindaste järvHino järvImatu järvInahamneInni järv

JMuokkaa

Jõemõisa järvJõksi järvJärise järvJärlepa järvJärveotsa järv

KMuokkaa

Kaalin kraatteriKaarnajärvKadastiku järvKahala järvKahrila järvKaiavere järvKaisma järvKaiu järvKajumeriKalli järvKanariku järvKarijärvKariste järvKarjatse meriKarujärvKarula järvKasse lahtKaunissaaren tekojärviKaussjärvKavadi järv Keema järvKeeri järvKentsi järvKeskmäne SuujärvKiidjärvKikkajärvKillatu järvKirikulahtKirikumäe järvKiruvere järvKisõjärvKlooga järvKohila paisjärvKoigi järvKonsu järvKooru järvKoosa järvKorijärvKose veskijärvKõvera järvKubija järvKuremaa järvKülajärv (Vellavere)Kärnjärv (Võru)Käsmu järvKääriku järv

LMuokkaa

Laanemaa järvLahepera järvLahojärvLaialepa lahtLasva järvLavassaare järvLeego järvLemküla järvLiivajärv (Paganamaa)Linnamäen patojärviLinnulahtLohja järvLõõdla järvLuidja järvLüllelaht

MMuokkaa

MaalahtMaardu järvMeelva järvMõisalahtMullutu lahtMurati järvMustjärv (Tsolgo)Mäeküla järvMännikjärvMänniku järv

NMuokkaa

Naale lahtNarvan tekojärvi (läntinen)Narvan tekojärviNigula järvNõmme järv (Kurtna)NoodasjärvNõuni järvNüpli järv

OMuokkaa

Obinitsa järvOessaare lahtOhepalu järvOrava järv

ÕMuokkaa

Õdri järvÕisu järv

PMuokkaa

Pabra järvPaidra järvPangodi järvPapijärvParika järvPaunkülan tekojärviPeipsijärviPiigandi järvPiisupi järvPikkjärv (Kaarepere)Pikkjärv (Karula)Pikkjärv (Tsolgo)Pikkjärv (Viitna)Pitkjärv (Koigi)Põdragu järvPõldealune lahtPõlva järvPorkuni järvProssa järvPrästvikePuhatu järvPulli järvPupsi järvPühajärvPäidre järv

RMuokkaa

Raigastvere järvRaku järvRatasjärvRatva järvRiksu lahtRuhijärvRuila järvRummu järvRäätsma järv

SMuokkaa

SaadjärvSaare järvSaka järvSarapiku järvSarapuujärvSavalduman karstijärviSinejärv (Ainja)Sinijärv (Endla)Sinijärv (Äntu)SoitsjärvSoodlan tekojärviSutlepa meriSuur PehmejärvSuur-Apja järvSuurjärv (Kooraste)Suurjärv (Kurtna)Suurjärv (Rõuge)Suurlaht

TMuokkaa

Tabina järvTahojärvTammemäe järvTamula järvTaugabe järvTihu järvTõhela järvTõugjärvTündre järvTänavjärv

UMuokkaa

UbajärvUdsu järvUhtjärvUiakatsi järvUljaste järvUndu laht

VMuokkaa

Vagula järvValgejärv (Riisipere)Valgjärv (Koorküla)Valgjärv (Otepää)Vana-Koiola järvVaskjalan tekojärviVaskna järvVeisjärvVerijärvVeskijärvVeskilaisViisjaagu järvViljandi järvVõhmetu järvVõngjärvVõrtsjärviVägara lahtVäike-Palkna järvVäinjärv (Jussi)VäinjärvVööla meri

ÜMuokkaa

Ülemistejärvi

ÄMuokkaa

Ähijärv

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Tamre, Ruta (toim.): Eesti järvede nimestik. Tallinna, Viro: Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus, 2006. ISBN 978-9985-881-40-8. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 6.2.2017). (viroksi) (Arkistoitu – Internet Archive)