Luettelo Tähtien sodan näyttelijöistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tähän artikkeliin on lueteltuna näyttelijät, joka näyttelivät ja ääninäyttelivät hahmoja Tähtien sota -elokuvasarjassa. Luettelo on järjestely elokuvien ja hahmojen mukaan, ja joillakin hahmoista on ollut useampi näyttelijä.

KaanonMuokkaa

Skywalker-saagaMuokkaa

Näyttelijät ja hahmot elokuvan mukaan
Hahmo Alkuperäinen trilogia Esiosatrilogia Jatko-osatrilogia
Uusi toivo
(1977)
Imperiumin vastaisku
(1980)
Jedin paluu
(1983)
Pimeä uhka
(1999)
Kloonien hyökkäys
(2002)
Sithin kosto
(2005)
The Force Awakens
(2015)
The Last Jedi
(2017)
The Rise of Skywalker
(2019)

PäänäyttelijätMuokkaa

Darth Vader
Anakin Skywalker
David Prowse
James Earl Jones
(ääni)
Jake Lloyd Hayden Christensen Hayden Christensen
(arkistosta otettu ääni)
Vain mainittu Hayden Christensen
(äänicameo)
Bob Anderson
(sijaisnäyttelijä taisteluissa)
Sebastian Shaw
(ilman naamiota; Voimahaamu ennen 2004 versiota)
Hayden Christensen
(Voimahaamu versiosta 2004 alkaen)
James Earl Jones
(äänicameo)
James Earl Jones
(äänicameo)
Luke Skywalker Mark Hamill Aidan Barton Mark Hamill
Leia Organa Carrie Fisher Aidan Barton Carrie Fisher[a][1]
Han Solo Harrison Ford Harrison Ford Vain mainittu Harrison Ford (cameo)
Obi-Wan Kenobi Alec Guinness Ewan McGregor Alec Guinness (arkistosta otettu ääni)
Ewan McGregor (vain ääni)
Alec Guinness (arkistosta otettu ääni)
Ewan McGregor (vain ääni)
C-3PO Anthony Daniels
R2-D2 Kenny Baker Kenny Baker (konsultti) Jimmy Vee Hassan Taj
Chewbacca Peter Mayhew Peter Mayhew Joonas Suotamo
Joonas Suotamo
Peter Mayhew (konsultti)
Peter Mayhew (konsultti)
Yoda Frank Oz (vain ääni) Frank Oz (arkistosta otettu ääni) Frank Oz Frank Oz (äänicameo)
Sheev Palpatine
Darth Sidious
Keisari
Vain mainittu Ennen vuoden 2004 versiota:
Marjorie Eaton
Clive Revill (vain ääni)
Ian McDiarmid Ian McDiarmid (arkistosta otettu ääni) Vain mainittu Ian McDiarmid
Vuoden 2004 versiosta alkaen:
Ian McDiarmid
Lando Calrissian Billy Dee Williams Billy Dee Williams
Padmé Amidala Vain mainittu Natalie Portman
Qui-Gon Jinn Liam Neeson Liam Neeson (äänicameo) Vain mainittu Liam Neeson (äänicameo)
Rey Daisy Ridley
Cailey Fleming
(nuori)
Josefine Irrera Jackson
(nuori)
Cailey Fleming
(nuori; arkistokuva)
Kylo Ren
Ben Solo
Adam Driver
Finn
FN-2187
John Boyega
Poe Dameron Oscar Isaac
BB-8 Brian Herring (liikuttaja)
Dave Chapman (liikuttaja)
Ben Schwartz (äänikonsultti)
Bill Hader (äänikonsultti)

JediritaritMuokkaa

Mace Windu Samuel L. Jackson Samuel L. Jackson (äänicameo)
Ki-Adi-Mundi Silas Carson
Plo Koon Alan Ruscoe Matt Sloane
Saesee Tiin Khan Bonfils Jesse Jensen Kenji Oates
Khan Bonfils
(arkistokuva)
Adi Gallia Gin Clarke Gin Clarke
(arkistokuva)
Angelique Perrin
(vocal cameo)
Eeth Koth Hassani Shapi Hassani Shapi
(arkistokuva)
Even Piell Michaela Cottrell Michaela Cottrell
(arkistokuva)
Depa Billaba Dipika O’Neill Joti Dipika O’Neill Joti
(arkistokuva)
Oppo Rancisis Jerome Blake Jerome Blake
(arkistokuva)
Yarael Poof Michelle Taylor
Yaddle Phil Eason
Aayla Secura Amy Allen Jennifer Hale
(vocal cameo)
Luminara Unduli Mary Oyaya Fay David Olivia d’Abo
(vocal cameo)
Agen Kolar Tux Akindoyeni
Zett Jukassa Jett Lucas
Shaak Ti Orli Shoshan Orli Shoshan
(poistettu kohtaus)
Kit Fisto Zachariah Jensen Ben Cooke
Daniel Zizmor
Stass Allie Lily Nyamwasa Nina Fallon
Barriss Offee Nalini Krishan
Khaat Qiyn Zuraya Hamilton
Bairdon Jace Jason Baird
Jocasta Nu Alethea McGrath
J. K. Burtola Alex Knoll
Mari Amithest Phoebe Yiamkiati
Bultar Swan Mimi Daraphet
Nicanas Tassu Nic Anastassiou
Sephjet Josall Joseph Jett Sally
Sar Labooda Emma Howard
Sarrissa Jeng Karen Wilson
Roth-Del Masona Leonard L. Thomas
Cin Drallig Nick Gillard
Olana Chion Dominique Chionchio
Koffi Arana Gervais Koffi
Whie Malreaux Coinneach Alexander
Bene Mousy McCallum
Sors Bandeam Ross Beadman
Ahsoka Tano Ashley Eckstein
(äänicameo)

Galaktinen tasavaltaMuokkaa

Sio Bibble Oliver Ford Davies
Jar Jar Binks Ahmed Best (ääni ja liikkeenkaappaus)
Boss Nass Brian Blessed (vain ääni) Hiljainen cameo
Kapteeni Panaka Hugh Quarshie
Sabé Keira Knightley
Kansleri Finis Valorum Terence Stamp
Mas Amedda Jerome Blake David Bowers Jerome Blake
David Bowers
Bail Organa Jimmy Smits Vain mainittu Vain mainittu
Kapteeni Typho Jay Laga’aia
Komentaja Cody Temuera Morrison

Galaktinen ImperiumiMuokkaa

Suurmoffi Wilhuff Tarkin Peter Cushing Wayne Pygram
Kenraali Cassio Tagge Don Henderson
Conan Antonio Motti Richard LeParmentier
Amiraali Bast Leslie Schofield
Luutanantti Shann Childsen Malcolm Tierney
Kapteeni Khurgee Christopher Muncke
Harry Shearer (vain ääni)
Luutnantti Tanbris Andy Bradford
Daine Jir Al Lampert
Pol Treidum Peter Sumner
Amiraali Piett Kenneth Colley

Kapinaliitto ja VastarintaMuokkaa

Wedge Antilles
Puna-2
Denis Lawson Denis Lawson
Kapteeni Raymus Antilles Peter Geddis Rohan Nichol
Garvin Dreis
Punainen johtaja
Drewe Henley
Biggs Darklighter
Puna-3
Garrick Hagon
John D.
Puna-4
Jack Klaff
Jek Porkins
Puna-6
William Hootkins
Theron Nett
Puna-10
Robert O’Mahoney
Osleo Prennert Lorne Peterson
John ”Dutch” Vander
Kultainen johtaja
Angus MacInnes
Tiree
Kulta-2
Jeremy Sinden
Ryle Torsyn
Kulta-3
John Ketteringham
Davish ”Pops” Krail
Kulta-5
Graham Ashley
Jan Dodonna Alex McCrindle
Vanden Willard Eddie Byrne
Michael Bell (vain ääni)
Pello Scrambas Eddie Eddon
Del Goren Burnell Tucker
Kapinallisinsinööri Peter Roy
Mon Mothma Caroline Blakiston Genevieve O’Reilly
Amiraali Ackbar Timothy M. Rose
Erik Bauersfeld (ääni)
Timothy M. Rose
Erik Bauersfeld (ääni)
Timotyhy M. Rose
Nien Nunb Mike Quinn
Richard Bonehill (laajakuva)
Kipsang Rotich (vain ääni)
Mike Quinn
Kipsand Rotich (ääni)
Mike Quinn Mike Quinn
Kipsand Rotich (ääni)
Temmin ”Snap” Wexley Greg Grunberg Vain mainittu Greg Grunberg
Rose Tico Kelly Marie Tran
D-O J. J. Abrams (ääni)

SeparatistitMuokkaa

Darth Maul Ray Park
Peter Serafinowicz (vain ääni)
Vain mainittu
Kreivi Dooku
Darth Tyranus
Christopher Lee
Nute Gunray Silas Carson
Kenraali Grievous Matthew Wood (vain ääni)

Palkkionmetsästäjät, rikolliset ja huttitMuokkaa

Greedo Paul Blake
Maria De Aragon
Larry Ward (vain ääni)
Boba Fett Mark Austin (vuoden 1997 versiosta alkaen) Jeremy Bulloch
John Morton
Jason Wingreen (vain ääni)
Temuera Morrison (vain ääni; vuoden 2014 versiosta alkaen)
Jeremy Bulloch
Tuntematon näyttelijä (vain ääni)
Daniel Logan
Bib Fortuna Michael Carter
Erik Bauersfeld (vain ääni)
Matthew Wood
Jabba the Hutt Tuntematon näyttelijä (vain ääni; vuoden 1997 versiosta alkaen) Vain mainittu Nuken liikuttajat:
David Barclay
Toby Philpott
Mike Edmonds
Tuntematon näyttelijä (vain ääni)
Declan Mulholland (sijainen)
Nimeämätön näyttelijä (vain ääni; vuoden 1997 versio)
Ääni:
Larry Ward
Salacious B. Crumb Timothy M. Rose
Mark Dodson (ääni)
Jango Fett Temuera Morrison
Zam Wesell Leeanna Walsman
Tasu Leech   Yayan Ruhian  
Razoo Qin-Fee   Iko Uwais  
Crokind Sand   Cecep Arif Rahman  

Ensimmäinen ritarikuntaMuokkaa

Kenraali Armitage Hux Domhnall Gleeson
Yksinvaltias Snoke Andy Serkis (ääni ja liikkeenkaappaus) Andy Serkis (äänicameo)
Kapteeni Phasma Gwendoline Christie Vain mainittu

MuutMuokkaa

Maz Kanata Lupita Nyong’o (ääni ja liikkeenkaappaus)
Lor San Tekka Max von Sydow Vain mainittu
Teedo   Kiran Shah  

LähteetMuokkaa

HuomioitaMuokkaa

  1. Carrie Fisher esiintyi elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker elokuvasta Star Wars: The Force Awakens pois jätetyn kuvamateriaalin avulla, jota muokattiin sopimaan tämän elokuvaan tarinankerrontaan.

ViitteetMuokkaa

  1. STAR WARS: EPISODE IX CAST ANNOUNCED StarWars.com. 28.7.2018. Viitattu 24.2.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Internet Movie DatabaseMuokkaa