Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 31. tammikuuta 2020 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2020 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa ovat Uusikaarlepyy (10,2 hlö/km²) ja Kauhajoki (10,15 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (3 058,49 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 663,84 hlö/km²)
  3. Kerava (1 201,08 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 165,13 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (991,19 hlö/km²)
  6. Vantaa (979,08 hlö/km²)
  7. Espoo (929,18 hlö/km²)
  8. Turku (786,36 hlö/km²)
  9. Raisio (494,18 hlö/km²)
  10. Tampere (454,18 hlö/km²)
  11. Lahti (260,97 hlö/km²)
  12. Pirkkala (241,62 hlö/km²)
  13. Riihimäki (238,14 hlö/km²)
  14. Kaarina (225,55 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (217,23 hlö/km²)
  16. Kemi (217,49 hlö/km²)
  17. Kotka (191,56 hlö/km²)
  18. Vaasa (185,44 hlö/km²)
  19. Tuusula (175,98 hlö/km²)
  20. Imatra (171,01 hlö/km²)
  21. Kempele (166,58 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (144,13 hlö/km²)
  23. Jyväskylä (121,67 hlö/km²)
  24. Nurmijärvi (118,93 hlö/km²)
  25. Nokia (117,81 hlö/km²)
  26. Kaskinen (117,59 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (108,16 hlö/km²)
  28. Lempäälä (87,21 hlö/km²)
  29. Rauma (79,01 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (76,96 hlö/km²)
  31. Porvoo (76,94 hlö/km²)
  32. Pori (72,58 hlö/km²)
  33. Muurame (70,32 hlö/km²)
  34. Hanko (69,86 hlö/km²)
  35. Oulu (69,19 hlö/km²)
  36. Forssa (67,96 hlö/km²)
  37. Lieto (66,59 hlö/km²)
  38. Sipoo (62,58 hlö/km²)
  39. Naantali (61,77 hlö/km²)
  40. Akaa (56,18 hlö/km²)
  41. Harjavalta (56,12 hlö/km²)
  42. Vihti (55,86 hlö/km²)
  43. Masku (54,55 hlö/km²)
  44. Siilinjärvi (53,49 hlö/km²)
  45. Varkaus (53,32 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,68 hlö/km²)
  47. Rusko (49,82 hlö/km²)
  48. Lohja (48,95 hlö/km²)
  49. Kangasala (48,47 hlö/km²)
  50. Paimio (45,5 hlö/km²)
  51. Seinäjoki (44,58 hlö/km²)
  52. Aura (41,48 hlö/km²)
  53. Luoto (38,08 hlö/km²)
  54. Hämeenlinna (37,9 hlö/km²)
  55. Kuopio (36,83 hlö/km²)
  56. Jomala (36,69 hlö/km²)
  57. Hollola (35,98 hlö/km²)
  58. Karkkila (35,99 hlö/km²)
  59. Mäntsälä (35,67 hlö/km²)
  60. Pornainen (34,38 hlö/km²)
  61. Kokkola (33,02 hlö/km²)
  62. Hamina (33,02 hlö/km²)
  63. Joensuu (32,26 hlö/km²)
  64. Ulvila (32,11 hlö/km²)
  65. Kouvola (32,1 hlö/km²)
  66. Uusikaupunki (30,84 hlö/km²)
  67. Janakkala (29,95 hlö/km²)
  68. Ylöjärvi (29,77 hlö/km²)
  69. Laukaa (29,12 hlö/km²)
  70. Nakkila (29,09 hlö/km²)
  71. Jokioinen (28,48 hlö/km²)
  72. Iisalmi (28,01 hlö/km²)
  73. Heinola (27,61 hlö/km²)
  74. Ylivieska (26,82 hlö/km²)
  75. Hattula (26,29 hlö/km²)
  76. Salo (26,07 hlö/km²)
  77. Siuntio (25,42 hlö/km²)
  78. Raahe (24,3 hlö/km²)
  79. Raasepori (23,98 hlö/km²)
  80. Nousiainen (23,68 hlö/km²)
  81. Askola (23,26 hlö/km²)
  82. Mustasaari (22,89 hlö/km²)
  83. Hämeenkyrö (22,42 hlö/km²)
  84. Ilmajoki (21,29 hlö/km²)
  85. Äänekoski (21,21 hlö/km²)
  86. Hausjärvi (21,18 hlö/km²)
  87. Finström (21,02 hlö/km²)
  88. Mikkeli (20,88 hlö/km²)
  89. Orimattila (20,38 hlö/km²)
  90. Nivala (20,16 hlö/km²)
  91. Eura (20,07 hlö/km²)
  92. Kajaani (20 hlö/km²)
  93. Lapua (19,37 hlö/km²)
  94. Huittinen (18,87 hlö/km²)
  95. Loimaa (18,68 hlö/km²)
  96. Kontiolahti (18,54 hlö/km²)
  97. Mänttä-Vilppula (18,42 hlö/km²)
  98. Eurajoki (18,23 hlö/km²)
  99. Tornio (18,2 hlö/km²)
  100. Lemland (18,08 hlö/km²)
  101. Loviisa (18,04 hlö/km²)
  102. Parainen (17,1 hlö/km²)
  103. Kärkölä (17,02 hlö/km²)
  104. Sastamala (16,97 hlö/km²)
  105. Liperi (16,65 hlö/km²)
  106. Säkylä (16,49 hlö/km²)
  107. Kankaanpää (16,34 hlö/km²)
  108. Laitila (16,12 hlö/km²)
  109. Liminka (16,02 hlö/km²)
  110. Pyhtää (15,9 hlö/km²)
  111. Laihia (15,87 hlö/km²)
  112. Inkoo (15,39 hlö/km²)
  113. Outokumpu (14,98 hlö/km²)
  114. Kokemäki (14,79 hlö/km²)
  115. Humppila (14,73 hlö/km²)
  116. Savonlinna (14,73 hlö/km²)
  117. Mynämäki (14,72 hlö/km²)
  118. Vesilahti (14,46 hlö/km²)
  119. Asikkala (14,32 hlö/km²)
  120. Pyhäranta (14,04 hlö/km²)
  121. Pedersören kunta (13,97 hlö/km²)
  122. Lemi (13,63 hlö/km²)
  123. Taipalsaari (13,53 hlö/km²)
  124. Tyrnävä (13,5 hlö/km²)
  125. Kalajoki (13,37 hlö/km²)
  126. Loppi (13,11 hlö/km²)
  127. Somero (13,05 hlö/km²)
  128. Keminmaa (12,88 hlö/km²)
  129. Jämsä (12,83 hlö/km²)
  130. Ypäjä (12,82 hlö/km²)
  131. Pukkila (12,79 hlö/km²)
  132. Isokyrö (12,74 hlö/km²)
  133. Oulainen (12,36 hlö/km²)
  134. Vehmaa (12,15 hlö/km²)
  135. Saltvik (12,13 hlö/km²)
  136. Koski Tl (12,05 hlö/km²)
  137. Kaustinen (12,01 hlö/km²)
  138. Kurikka (11,98 hlö/km²)
  139. Kauhava (11,96 hlö/km²)
  140. Sauvo (11,72 hlö/km²)
  141. Taivassalo (11,72 hlö/km²)
  142. Kannus (11,66 hlö/km²)
  143. Orivesi (11,45 hlö/km²)
  144. Pälkäne (11,45 hlö/km²)
  145. Hammarland (11,45 hlö/km²)
  146. Muhos (11,38 hlö/km²)
  147. Iitti (11,34 hlö/km²)
  148. Oripää (11,29 hlö/km²)
  149. Pieksämäki (11,26 hlö/km²)
  150. Pöytyä (11,03 hlö/km²)
  151. Uurainen (10,57 hlö/km²)
  152. Alavus (10,53 hlö/km²)
  153. Maalahti (10,49 hlö/km²)
  154. Marttila (10,3 hlö/km²)
  155. Uusikaarlepyy (10,2 hlö/km²)
  156. Kauhajoki (10,15 hlö/km²)
  157. Lumparland (10,01 hlö/km²)
  158. Alavieska (10 hlö/km²)
  159. Suonenjoki (9,89 hlö/km²)
  160. Urjala (9,86 hlö/km²)
  161. Vimpeli (9,79 hlö/km²)
  162. Närpiö (9,7 hlö/km²)
  163. Kemiönsaari (9,64 hlö/km²)
  164. Kristiinankaupunki (9,52 hlö/km²)
  165. Alajärvi (9,47 hlö/km²)
  166. Lumijoki (9,43 hlö/km²)
  167. Sund (9,43 hlö/km²)
  168. Tammela (9,39 hlö/km²)
  169. Myrskylä (9,35 hlö/km²)
  170. Ikaalinen (9,22 hlö/km²)
  171. Teuva (9,14 hlö/km²)
  172. Rautjärvi (9,15 hlö/km²)
  173. Haapajärvi (9,13 hlö/km²)
  174. Kruunupyy (9,01 hlö/km²)
  175. Korsnäs (8,81 hlö/km²)
  176. Eckerö (8,78 hlö/km²)
  177. Lapinlahti (8,63 hlö/km²)
  178. Hankasalmi (8,5 hlö/km²)
  179. Petäjävesi (8,39 hlö/km²)
  180. Virolahti (8,37 hlö/km²)
  181. Rovaniemi (8,33 hlö/km²)
  182. Leppävirta (8,32 hlö/km²)
  183. Joroinen (8,3 hlö/km²)
  184. Vöyri (8,25 hlö/km²)
  185. Jämijärvi (8,09 hlö/km²)
  186. Kitee (8,08 hlö/km²)
  187. Parikkala (7,99 hlö/km²)
  188. Lapinjärvi (7,92 hlö/km²)
  189. Punkalaidun (7,83 hlö/km²)
  190. Kuortane (7,68 hlö/km²)
  191. Keuruu (7,62 hlö/km²)
  192. Parkano (7,5 hlö/km²)
  193. Saarijärvi (7,43 hlö/km²)
  194. Juupajoki (7,12 hlö/km²)
  195. Lappajärvi (7,1 hlö/km²)
  196. Ähtäri (6,96 hlö/km²)
  197. Pomarkku (6,92 hlö/km²)
  198. Merikarvia (6,86 hlö/km²)
  199. Evijärvi (6,86 hlö/km²)
  200. Karijoki (6,65 hlö/km²)
  201. Toivakka (6,58 hlö/km²)
  202. Haapavesi (6,44 hlö/km²)
  203. Savitaipale (6,26 hlö/km²)
  204. Sievi (6,22 hlö/km²)
  205. Veteli (6,22 hlö/km²)
  206. Luumäki (6,16 hlö/km²)
  207. Rantasalmi (6,12 hlö/km²)
  208. Ii (6,09 hlö/km²)
  209. Kiuruvesi (6,01 hlö/km²)
  210. Mäntyharju (5,9 hlö/km²)
  211. Geta (5,94 hlö/km²)
  212. Rautalampi (5,78 hlö/km²)
  213. Reisjärvi (5,7 hlö/km²)
  214. Pyhäjoki (5,68 hlö/km²)
  215. Kustavi (5,69 hlö/km²)
  216. Virrat (5,62 hlö/km²)
  217. Padasjoki (5,53 hlö/km²)
  218. Ruovesi (5,5 hlö/km²)
  219. Sysmä (5,47 hlö/km²)
  220. Ruokolahti (5,3 hlö/km²)
  221. Polvijärvi (5,28 hlö/km²)
  222. Juva (5,23 hlö/km²)
  223. Kihniö (5,23 hlö/km²)
  224. Tohmajärvi (5,21 hlö/km²)
  225. Konnevesi (5,11 hlö/km²)
  226. Joutsa (5,04 hlö/km²)
  227. Kangasniemi (5 hlö/km²)
  228. Toholampi (4,98 hlö/km²)
  229. Rääkkylä (4,96 hlö/km²)
  230. Hartola (4,96 hlö/km²)
  231. Viitasaari (4,94 hlö/km²)
  232. Honkajoki (4,89 hlö/km²)
  233. Siikajoki (4,88 hlö/km²)
  234. Vesanto (4,76 hlö/km²)
  235. Merijärvi (4,74 hlö/km²)
  236. Karvia (4,66 hlö/km²)
  237. Hailuoto (4,63 hlö/km²)
  238. Hirvensalmi (4,57 hlö/km²)
  239. Keitele (4,56 hlö/km²)
  240. Tuusniemi (4,55 hlö/km²)
  241. Pertunmaa (4,5 hlö/km²)
  242. Enonkoski (4,45 hlö/km²)
  243. Karstula (4,44 hlö/km²)
  244. Miehikkälä (4,4 hlö/km²)
  245. Tervo (4,38 hlö/km²)
  246. Vårdö (4,37 hlö/km²)
  247. Kaavi (4,29 hlö/km²)
  248. Sulkava (4,26 hlö/km²)
  249. Brändö (4,1 hlö/km²)
  250. Nurmes (3,97 hlö/km²)
  251. Föglö (3,93 hlö/km²)
  252. Sotkamo (3,9 hlö/km²)
  253. Pyhäjärvi (3,9 hlö/km²)
  254. Vieremä (3,86 hlö/km²)
  255. Pielavesi (3,8 hlö/km²)
  256. Pihtipudas (3,75 hlö/km²)
  257. Soini (3,71 hlö/km²)
  258. Kärsämäki (3,7 hlö/km²)
  259. Perho (3,69 hlö/km²)
  260. Kökar (3,63 hlö/km²)
  261. Paltamo (3,56 hlö/km²)
  262. Kinnula (3,52 hlö/km²)
  263. Kuhmoinen (3,33 hlö/km²)
  264. Luhanka (3,22 hlö/km²)
  265. Kumlinge (3,18 hlö/km²)
  266. Lieksa (3,18 hlö/km²)
  267. Heinävesi (3,16 hlö/km²)
  268. Sottunga (3,1 hlö/km²)
  269. Siikainen (3,09 hlö/km²)
  270. Juuka (3,06 hlö/km²)
  271. Kuusamo (3,04 hlö/km²)
  272. Isojoki (3,03 hlö/km²)
  273. Kannonkoski (3 hlö/km²)
  274. Kyyjärvi (2,93 hlö/km²)
  275. Halsua (2,7 hlö/km²)
  276. Puumala (2,68 hlö/km²)
  277. Sonkajärvi (2,66 hlö/km²)
  278. Siikalatva (2,41 hlö/km²)
  279. Kivijärvi (2,25 hlö/km²)
  280. Vaala (2,14 hlö/km²)
  281. Multia (2,13 hlö/km²)
  282. Kemijärvi (2,08 hlö/km²)
  283. Simo (2,06 hlö/km²)
  284. Pyhäntä (1,94 hlö/km²)
  285. Pello (1,93 hlö/km²)
  286. Ylitornio (1,93 hlö/km²)
  287. Tervola (1,93 hlö/km²)
  288. Ilomantsi (1,76 hlö/km²)
  289. Kuhmo (1,7 hlö/km²)
  290. Taivalkoski (1,63 hlö/km²)
  291. Hyrynsalmi (1,59 hlö/km²)
  292. Utajärvi (1,59 hlö/km²)
  293. Ristijärvi (1,52 hlö/km²)
  294. Kolari (1,5 hlö/km²)
  295. Lestijärvi (1,5 hlö/km²)
  296. Suomussalmi (1,46 hlö/km²)
  297. Rautavaara (1,4 hlö/km²)
  298. Pudasjärvi (1,39 hlö/km²)
  299. Muonio (1,22 hlö/km²)
  300. Ranua (1,09 hlö/km²)
  301. Posio (1,04 hlö/km²)
  302. Puolanka (1,03 hlö/km²)
  303. Kittilä (0,8 hlö/km²)
  304. Sodankylä (0,71 hlö/km²)
  305. Salla (0,59 hlö/km²)
  306. Pelkosenniemi (0,51 hlö/km²)
  307. Inari (0,46 hlö/km²)
  308. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  309. Enontekiö (0,23 hlö/km²)
  310. Savukoski (0,16 hlö/km²)

LähteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2020M01*- 31.1.2020. Tilastokeskus. Viitattu 1.3.2020.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2020 1.1.2020. Maanmittauslaitos. Viitattu 13.4.2020.