Luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Suomen kunnista väestötiheyden mukaan. Tiedot lasketaan 1. joulukuuta 2019 tilastoiduista väkiluvuista[1] ja 1. tammikuuta 2019 tilastoiduista maapinta-aloista[2]. Kuntien mediaanissa on Vimpeli (9,86 hlö/km²).

Suomen väestötiheys 2016
  1. Helsinki (3 051,89 hlö/km²)
  2. Kauniainen (1 647,2 hlö/km²)
  3. Kerava (1 198,99 hlö/km²)
  4. Järvenpää (1 164,46 hlö/km²)
  5. Maarianhamina (990,51 hlö/km²)
  6. Vantaa (978,69 hlö/km²)
  7. Espoo (926,63 hlö/km²)
  8. Turku (786,74 hlö/km²)
  9. Raisio (493,33 hlö/km²)
  10. Tampere (453,84 hlö/km²)
  11. Lahti (261 hlö/km²)
  12. Riihimäki (238,29 hlö/km²)
  13. Pirkkala (241,06 hlö/km²)
  14. Kemi (217,97 hlö/km²)
  15. Pietarsaari (217,39 hlö/km²)
  16. Kaarina (224,91 hlö/km²)
  17. Kotka (191,84 hlö/km²)
  18. Vaasa (185,91 hlö/km²)
  19. Imatra (171,24 hlö/km²)
  20. Tuusula (175,64 hlö/km²)
  21. Kempele (166,05 hlö/km²)
  22. Hyvinkää (143,75 hlö/km²)
  23. Kaskinen (116,65 hlö/km²)
  24. Jyväskylä (121,67 hlö/km²)
  25. Nurmijärvi (118,79 hlö/km²)
  26. Nokia (117,65 hlö/km²)
  27. Kirkkonummi (107,94 hlö/km²)
  28. Lempäälä (86,97 hlö/km²)
  29. Rauma (79,2 hlö/km²)
  30. Valkeakoski (77,09 hlö/km²)
  31. Porvoo (77 hlö/km²)
  32. Hanko (69,93 hlö/km²)
  33. Pori (72,7 hlö/km²)
  34. Muurame (70,39 hlö/km²)
  35. Forssa (67,95 hlö/km²)
  36. Oulu (69,08 hlö/km²)
  37. Lieto (66,5 hlö/km²)
  38. Naantali (61,73 hlö/km²)
  39. Sipoo (62,15 hlö/km²)
  40. Harjavalta (56,21 hlö/km²)
  41. Akaa (56,2 hlö/km²)
  42. Vihti (55,9 hlö/km²)
  43. Varkaus (53,43 hlö/km²)
  44. Masku (54,57 hlö/km²)
  45. Siilinjärvi (53,53 hlö/km²)
  46. Lappeenranta (50,74 hlö/km²)
  47. Lohja (48,96 hlö/km²)
  48. Rusko (49,68 hlö/km²)
  49. Kangasala (48,37 hlö/km²)
  50. Paimio (45,52 hlö/km²)
  51. Seinäjoki (44,55 hlö/km²)
  52. Aura (41,59 hlö/km²)
  53. Hämeenlinna (37,93 hlö/km²)
  54. Karkkila (36,09 hlö/km²)
  55. Luoto (37,99 hlö/km²)
  56. Hollola (35,92 hlö/km²)
  57. Kuopio (36,85 hlö/km²)
  58. Mäntsälä (35,7 hlö/km²)
  59. Pornainen (34,41 hlö/km²)
  60. Hamina (33,04 hlö/km²)
  61. Jomala (36,57 hlö/km²)
  62. Kouvola (32,15 hlö/km²)
  63. Ulvila (32,12 hlö/km²)
  64. Kokkola (33,01 hlö/km²)
  65. Joensuu (32,29 hlö/km²)
  66. Uusikaupunki (30,89 hlö/km²)
  67. Janakkala (29,98 hlö/km²)
  68. Nakkila (29,11 hlö/km²)
  69. Jokioinen (28,47 hlö/km²)
  70. Ylöjärvi (29,77 hlö/km²)
  71. Laukaa (29,14 hlö/km²)
  72. Iisalmi (28,02 hlö/km²)
  73. Heinola (27,67 hlö/km²)
  74. Hattula (26,37 hlö/km²)
  75. Salo (26,12 hlö/km²)
  76. Ylivieska (26,79 hlö/km²)
  77. Siuntio (25,55 hlö/km²)
  78. Raahe (24,33 hlö/km²)
  79. Raasepori (24,03 hlö/km²)
  80. Nousiainen (23,74 hlö/km²)
  81. Askola (23,24 hlö/km²)
  82. Hämeenkyrö (22,44 hlö/km²)
  83. Mustasaari (22,88 hlö/km²)
  84. Hausjärvi (21,24 hlö/km²)
  85. Äänekoski (21,23 hlö/km²)
  86. Mikkeli (20,9 hlö/km²)
  87. Finström (21,15 hlö/km²)
  88. Ilmajoki (21,24 hlö/km²)
  89. Orimattila (20,39 hlö/km²)
  90. Eura (20,12 hlö/km²)
  91. Nivala (20,16 hlö/km²)
  92. Kajaani (20,04 hlö/km²)
  93. Lapua (19,37 hlö/km²)
  94. Mänttä-Vilppula (18,44 hlö/km²)
  95. Huittinen (18,87 hlö/km²)
  96. Loimaa (18,73 hlö/km²)
  97. Tornio (18,21 hlö/km²)
  98. Kontiolahti (18,59 hlö/km²)
  99. Loviisa (18,06 hlö/km²)
  100. Eurajoki (18,25 hlö/km²)
  101. Lemland (18,18 hlö/km²)
  102. Kärkölä (17,14 hlö/km²)
  103. Sastamala (17 hlö/km²)
  104. Parainen (17,16 hlö/km²)
  105. Säkylä (16,51 hlö/km²)
  106. Kankaanpää (16,41 hlö/km²)
  107. Liperi (16,65 hlö/km²)
  108. Pyhtää (15,86 hlö/km²)
  109. Laitila (16,13 hlö/km²)
  110. Laihia (15,87 hlö/km²)
  111. Inkoo (15,38 hlö/km²)
  112. Liminka (15,98 hlö/km²)
  113. Outokumpu (15,06 hlö/km²)
  114. Humppila (14,77 hlö/km²)
  115. Savonlinna (14,78 hlö/km²)
  116. Kokemäki (14,84 hlö/km²)
  117. Mynämäki (14,72 hlö/km²)
  118. Vesilahti (14,54 hlö/km²)
  119. Asikkala (14,34 hlö/km²)
  120. Pyhäranta (14,02 hlö/km²)
  121. Lemi (13,62 hlö/km²)
  122. Pedersören kunta (13,95 hlö/km²)
  123. Taipalsaari (13,52 hlö/km²)
  124. Tyrnävä (13,5 hlö/km²)
  125. Kalajoki (13,42 hlö/km²)
  126. Loppi (13,06 hlö/km²)
  127. Pukkila (12,86 hlö/km²)
  128. Somero (13,05 hlö/km²)
  129. Jämsä (12,86 hlö/km²)
  130. Keminmaa (12,89 hlö/km²)
  131. Isokyrö (12,8 hlö/km²)
  132. Ypäjä (12,86 hlö/km²)
  133. Oulainen (12,44 hlö/km²)
  134. Kauhava (11,99 hlö/km²)
  135. Koski Tl (12,01 hlö/km²)
  136. Kurikka (12 hlö/km²)
  137. Vehmaa (12,16 hlö/km²)
  138. Kaustinen (12,06 hlö/km²)
  139. Saltvik (12,13 hlö/km²)
  140. Sauvo (11,71 hlö/km²)
  141. Kannus (11,64 hlö/km²)
  142. Pälkäne (11,51 hlö/km²)
  143. Pieksämäki (11,29 hlö/km²)
  144. Oripää (11,31 hlö/km²)
  145. Iitti (11,39 hlö/km²)
  146. Taivassalo (11,67 hlö/km²)
  147. Orivesi (11,48 hlö/km²)
  148. Muhos (11,39 hlö/km²)
  149. Pöytyä (11,07 hlö/km²)
  150. Hammarland (11,4 hlö/km²)
  151. Alavus (10,56 hlö/km²)
  152. Uurainen (10,61 hlö/km²)
  153. Maalahti (10,47 hlö/km²)
  154. Lumparland (10,18 hlö/km²)
  155. Kauhajoki (10,17 hlö/km²)
  156. Vimpeli (9,86 hlö/km²)
  157. Alavieska (10,02 hlö/km²)
  158. Marttila (10,32 hlö/km²)
  159. Suonenjoki (9,89 hlö/km²)
  160. Urjala (9,9 hlö/km²)
  161. Uusikaarlepyy (10,2 hlö/km²)
  162. Kemiönsaari (9,68 hlö/km²)
  163. Rautjärvi (9,23 hlö/km²)
  164. Myrskylä (9,43 hlö/km²)
  165. Kristiinankaupunki (9,5 hlö/km²)
  166. Alajärvi (9,49 hlö/km²)
  167. Lumijoki (9,45 hlö/km²)
  168. Tammela (9,38 hlö/km²)
  169. Närpiö (9,69 hlö/km²)
  170. Teuva (9,16 hlö/km²)
  171. Haapajärvi (9,18 hlö/km²)
  172. Ikaalinen (9,26 hlö/km²)
  173. Sund (9,43 hlö/km²)
  174. Kruunupyy (9,01 hlö/km²)
  175. Korsnäs (8,85 hlö/km²)
  176. Lapinlahti (8,64 hlö/km²)
  177. Hankasalmi (8,54 hlö/km²)
  178. Jämijärvi (8,08 hlö/km²)
  179. Eckerö (8,86 hlö/km²)
  180. Petäjävesi (8,45 hlö/km²)
  181. Virolahti (8,39 hlö/km²)
  182. Joroinen (8,29 hlö/km²)
  183. Leppävirta (8,33 hlö/km²)
  184. Parikkala (8,02 hlö/km²)
  185. Kitee (8,1 hlö/km²)
  186. Vöyri (8,26 hlö/km²)
  187. Punkalaidun (7,85 hlö/km²)
  188. Lapinjärvi (7,98 hlö/km²)
  189. Rovaniemi (8,33 hlö/km²)
  190. Kuortane (7,7 hlö/km²)
  191. Keuruu (7,64 hlö/km²)
  192. Parkano (7,52 hlö/km²)
  193. Saarijärvi (7,45 hlö/km²)
  194. Juupajoki (7,15 hlö/km²)
  195. Lappajärvi (7,14 hlö/km²)
  196. Ähtäri (6,98 hlö/km²)
  197. Pomarkku (6,95 hlö/km²)
  198. Karijoki (6,74 hlö/km²)
  199. Evijärvi (6,85 hlö/km²)
  200. Merikarvia (6,88 hlö/km²)
  201. Haapavesi (6,44 hlö/km²)
  202. Toivakka (6,61 hlö/km²)
  203. Savitaipale (6,29 hlö/km²)
  204. Veteli (6,22 hlö/km²)
  205. Rantasalmi (6,15 hlö/km²)
  206. Luumäki (6,19 hlö/km²)
  207. Sievi (6,24 hlö/km²)
  208. Kiuruvesi (6,03 hlö/km²)
  209. Ii (6,11 hlö/km²)
  210. Mäntyharju (5,9 hlö/km²)
  211. Rautalampi (5,81 hlö/km²)
  212. Reisjärvi (5,72 hlö/km²)
  213. Virrat (5,65 hlö/km²)
  214. Pyhäjoki (5,69 hlö/km²)
  215. Padasjoki (5,54 hlö/km²)
  216. Sysmä (5,5 hlö/km²)
  217. Ruovesi (5,53 hlö/km²)
  218. Geta (5,95 hlö/km²)
  219. Polvijärvi (Virhe lausekkeessa: odottamaton numero hlö/km²)
  220. Ruokolahti (5,3 hlö/km²)
  221. Kihniö (5,23 hlö/km²)
  222. Juva (5,27 hlö/km²)
  223. Tohmajärvi (5,22 hlö/km²)
  224. Kustavi (5,67 hlö/km²)
  225. Konnevesi (5,13 hlö/km²)
  226. Hartola (4,97 hlö/km²)
  227. Joutsa (5,06 hlö/km²)
  228. Toholampi (4,99 hlö/km²)
  229. Rääkkylä (4,96 hlö/km²)
  230. Honkajoki (4,91 hlö/km²)
  231. Kangasniemi (5,03 hlö/km²)
  232. Viitasaari (4,95 hlö/km²)
  233. Siikajoki (4,89 hlö/km²)
  234. Vesanto (4,79 hlö/km²)
  235. Merijärvi (4,7 hlö/km²)
  236. Nurmes (4,67 hlö/km²)
  237. Hailuoto (4,78 hlö/km²)
  238. Keitele (4,55 hlö/km²)
  239. Hirvensalmi (4,61 hlö/km²)
  240. Karvia (4,67 hlö/km²)
  241. Tuusniemi (4,57 hlö/km²)
  242. Pertunmaa (4,51 hlö/km²)
  243. Miehikkälä (4,42 hlö/km²)
  244. Enonkoski (4,47 hlö/km²)
  245. Karstula (4,44 hlö/km²)
  246. Kaavi (4,34 hlö/km²)
  247. Tervo (4,37 hlö/km²)
  248. Sulkava (4,25 hlö/km²)
  249. Brändö (4,09 hlö/km²)
  250. Vårdö (4,37 hlö/km²)
  251. Pyhäjärvi (3,92 hlö/km²)
  252. Föglö (3,9 hlö/km²)
  253. Pielavesi (3,82 hlö/km²)
  254. Vieremä (3,87 hlö/km²)
  255. Sotkamo (3,89 hlö/km²)
  256. Soini (3,74 hlö/km²)
  257. Pihtipudas (3,75 hlö/km²)
  258. Perho (3,7 hlö/km²)
  259. Paltamo (3,57 hlö/km²)
  260. Kärsämäki (3,71 hlö/km²)
  261. Kökar (3,66 hlö/km²)
  262. Kinnula (3,52 hlö/km²)
  263. Luhanka (3,19 hlö/km²)
  264. Kuhmoinen (3,35 hlö/km²)
  265. Heinävesi (3,15 hlö/km²)
  266. Lieksa (3,19 hlö/km²)
  267. Juuka (3,07 hlö/km²)
  268. Sottunga (3,21 hlö/km²)
  269. Isojoki (3,04 hlö/km²)
  270. Siikainen (3,09 hlö/km²)
  271. Kannonkoski (3,03 hlö/km²)
  272. Kumlinge (3,17 hlö/km²)
  273. Kuusamo (3,04 hlö/km²)
  274. Kyyjärvi (2,92 hlö/km²)
  275. Halsua (2,76 hlö/km²)
  276. Sonkajärvi (2,66 hlö/km²)
  277. Valtimo (2,63 hlö/km²)
  278. Puumala (2,68 hlö/km²)
  279. Siikalatva (2,41 hlö/km²)
  280. Kivijärvi (2,25 hlö/km²)
  281. Vaala (2,14 hlö/km²)
  282. Multia (2,15 hlö/km²)
  283. Simo (2,07 hlö/km²)
  284. Kemijärvi (2,08 hlö/km²)
  285. Ylitornio (1,93 hlö/km²)
  286. Pello (1,94 hlö/km²)
  287. Tervola (1,93 hlö/km²)
  288. Pyhäntä (1,95 hlö/km²)
  289. Ilomantsi (1,76 hlö/km²)
  290. Kuhmo (1,7 hlö/km²)
  291. Taivalkoski (1,63 hlö/km²)
  292. Utajärvi (1,6 hlö/km²)
  293. Hyrynsalmi (1,6 hlö/km²)
  294. Lestijärvi (1,5 hlö/km²)
  295. Ristijärvi (1,53 hlö/km²)
  296. Suomussalmi (1,47 hlö/km²)
  297. Kolari (1,5 hlö/km²)
  298. Rautavaara (1,39 hlö/km²)
  299. Pudasjärvi (1,39 hlö/km²)
  300. Muonio (1,21 hlö/km²)
  301. Ranua (1,1 hlö/km²)
  302. Posio (1,05 hlö/km²)
  303. Puolanka (1,03 hlö/km²)
  304. Kittilä (0,79 hlö/km²)
  305. Sodankylä (0,71 hlö/km²)
  306. Salla (0,59 hlö/km²)
  307. Pelkosenniemi (0,51 hlö/km²)
  308. Inari (0,46 hlö/km²)
  309. Utsjoki (0,24 hlö/km²)
  310. Enontekiö (0,23 hlö/km²)
  311. Savukoski (0,16 hlö/km²)

LähteetMuokkaa

  1. Väestörakenteen ennakkotiedot alueittain, 2019M01*-2019M12* 31.12.2019. Tilastokeskus. Viitattu 28.1.2020.
  2. Pinta-alat kunnittain (Excel) 1.1.2019 1.1.2019. Maanmittauslaitos. Viitattu 16.3.2019.