Avaa päävalikko

Luettelo Ruotsin päävesistöalueista

Wikimedia-luetteloartikkeli
Suurimmat päävesistöalueet Ruotsissa.

Tämä on luettelo Ruotsin päävesistöalueista. Ruotsin päävesistöalueita on yhteensä 119. Päävesistöalueiksi määritellään ne mereen laskevat vesistöalueet, joiden pinta-ala on vähintään 200 km². Ruotsin manneralueella näitä on 112 kappaletta ja ne on numeroitu pohjoisesta alkaen (numero 1 on Tornionjoen vesistöalue). Lisäksi on muutamia (numerot 113-116), jotka laskevat Ruotsista Norjan puolelle. Gotlannissa on kaksi päävesistöaluetta (117-118) ja koko Öölanti muodostaa yhden (119).[1]

Luettelo Ruotsin päävesistöalueistaMuokkaa

Alla on lueteltu kaikki Ruotsin päävesistöalueet. Muut vesistöalueet eli rannikon valuma-alueet puuttuvat. Jos vesistöalueesta ei ole artikkelia, on mahdollisesti joen nimi linkitetty. Jos Ruotsin puolella oleva valuma-alue on pienempi kuin joen valuma-alue, on joen valauma-alueen pinta-ala lihavoitu. Muuten molemmat arvot ovat samat.[1]

Merialue Rannikon kohta Numero Vesistöalueen nimi Valuma-alue km² Ruotsin puolella km² [1] Järvisyys % Huom.
Pohjanlahti Perämeri 1 Tornionjoen vesistöalue 40157,1 25392,2 4,63 bifurkaatio 4:n kanssa
Pohjanlahti Perämeri 2 Keräsjoen vesistöalue 426,6 426,6
Pohjanlahti Perämeri 3 Sangisjoen vesistöalue 1230 1230
Pohjanlahti Perämeri 4 Kalixjoen vesistöalue 18130,1 18130,1 bifurkaatio 1:n kanssa
Pohjanlahti Perämeri 5 Töreälvenin vesistöalue 448,6 448,6
Pohjanlahti Perämeri 6 Vitånin vesistöalue 518,7 518,7
Pohjanlahti Perämeri 7 Rånejoen vesistöalue 4207,3 4207,3
Pohjanlahti Perämeri 8 Altersundetetin vesistöalue 402,9 402,9
Pohjanlahti Perämeri 9 Luulajanjoen vesistöalue 25240,5 25240,5
Pohjanlahti Perämeri 10 Alånin vesistöalue 592,2 592,2
Pohjanlahti Perämeri 11 Rosånin vesistöalue 196,8 196,8
Pohjanlahti Perämeri 12 Alterälvenin vesistöalue 458,7 458,7
Pohjanlahti Perämeri 13 Piitimenjoen vesistöalue 11285,3 11285,3
Pohjanlahti Perämeri 14 Lillpiteälvenin vesistöalue 618,7 618,7
Pohjanlahti Perämeri 15 Rokånin vesistöalue 228,8 228,8
Pohjanlahti Perämeri 16 Jävreånin vesistöalue 195,7 195,7
Pohjanlahti Perämeri 17 Åbyälvenin vesistöalue 1343,9 1343,9
Pohjanlahti Perämeri 18 Byskeälvenin vesistöalue 3661,8 3661,8
Pohjanlahti Perämeri 19 Kågeälvenin vesistöalue 909,3 909,3
Pohjanlahti Perämeri 20 Skelleftejoen vesistöalue 11731 11731
Pohjanlahti Perämeri 21 Bureälvenin vesistöalue 1045,6 1045,6
Pohjanlahti Perämeri 22 Mångbyånin vesistöalue 218,7 218,7
Pohjanlahti Perämeri 23 Kålabodaånin vesistöalue 505,7 505,7
Pohjanlahti Perämeri 24 Rickleånin vesistöalue 1648,9 1648,9
Pohjanlahti Perämeri 25 Dalkarlsånin vesistöalue 346,5 346,5
Pohjanlahti Perämeri 26 Sävarånin vesistöalue 1161,3 1161,3
Pohjanlahti Perämeri 27 Tavelånin vesistöalue 409,9 409,9
Pohjanlahti Merenkurkku 28 Uumajanjoen vesistöalue 26814,8 26814,8
Pohjanlahti Merenkurkku 29 Hörnånin vesistöalue 391,7 391,7
Pohjanlahti Selkämeri 30 Öreälvenin vesistöalue 3028,9 3028,9
Pohjanlahti Selkämeri 31 Leduånin vesistöalue 329,7 329,7
Pohjanlahti Selkämeri 32 Lögdeälvenin vesistöalue 1608,2 1608,2
Pohjanlahti Selkämeri 33 Husånin vesistöalue 577,5 577,5
Pohjanlahti Selkämeri 34 Gideälvenin vesistöalue 3441,8 3441,8
Pohjanlahti Selkämeri 35 Idbyånin vesistöalue 222,4 222,4
Pohjanlahti Selkämeri 36 Moälvenin vesistöalue 2307,2 2307,2
Pohjanlahti Selkämeri 37 Nätraånin vesistöalue 1024,4 1024,4
Pohjanlahti Selkämeri 38 Ångermanjoen vesistöalue 31864 31864
Pohjanlahti Selkämeri 39 Gådeånin vesistöalue 292,7 292,7
Pohjanlahti Selkämeri 40 Indalinjoen vesistöalue 26726,5 26726,5
Pohjanlahti Selkämeri 41 Selångersånin vesistöalue 459,8 459,8
Pohjanlahti Selkämeri 42 Ljunganin vesistöalue 12851,1 12851,1
Pohjanlahti Selkämeri 43 Gnarpsånin vesistöalue 228,8 228,8
Pohjanlahti Selkämeri 44 Harmångersånin vesistöalue 1197,1 1197,1
Pohjanlahti Selkämeri 45 Delångersånin vesistöalue 2007,7 2007,7
Pohjanlahti Selkämeri 46 Nianånin vesistöalue 196,9 196,9
Pohjanlahti Selkämeri 47 Norralaånin vesistöalue 319,3 319,3
Pohjanlahti Selkämeri 48 Ljusnanin vesistöalue 19828,1 19828,1
Pohjanlahti Selkämeri 49 Skärjånin vesistöalue 329,7 329,7
Pohjanlahti Selkämeri 50 Hamrångeånin vesistöalue 517,9 517,9
Pohjanlahti Selkämeri 51 Testeboånin vesistöalue 1111,8 1111,8
Pohjanlahti Selkämeri 52 Gavleånin vesistöalue 2459,5 2459,5
Pohjanlahti Selkämeri 53 Daljoen vesistöalue 28953,8 28953,8
Pohjanlahti Selkämeri 54 Tämnarånin vesistöalue 1258,1 1258,1
Itämeri 55 Forsmarksånin vesistöalue 375,5 375,5
Itämeri 56 Olandsånin vesistöalue 880,9 880,9
Itämeri Ahvenanmeri 57 Skeboånin vesistöalue 482,8 482,8
Itämeri Ahvenanmeri 58 Broströmmenin vesistöalue 226,6 226,6
Itämeri Ahvenanmeri 59 Norrtäljeånin vesistöalue 351,9 351,9
Itämeri 60 Åkerströmin vesistöalue 395,9 395,9
Itämeri 61 Norrströmin vesistöalue 22650,2 22650,2
Itämeri 62 Tyresånin vesistöalue 251,5 251,5
Itämeri 63 Trosaånin vesistöalue 572 572
Itämeri 64 Svärtaånin vesistöalue 372 372
Itämeri 65 Nyköpingsånin vesistöalue 3631,6 3631,6
Itämeri 66 Kilaånin vesistöalue 432,2 432,2
Itämeri 67 Motalanvirran vesistöalue 15481,2 15481,2
Itämeri 68 Söderköpingsånin vesistöalue 881,7 881,7
Itämeri 69 Vindånin vesistöalue 303,5 303,5
Itämeri 70 Storånin vesistöalue 522,1 522,1
Itämeri 71 Botorpsströmmenin vesistöalue 998,8 998,8
Itämeri 72 Marströmmenin vesistöalue 496,1 496,1
Itämeri Kalmarinsalmi 73 Virånin vesistöalue 588,2 588,2
Itämeri Kalmarinsalmi 74 Emånin vesistöalue 4471,9 4471,9
Itämeri Kalmarinsalmi 75 Alsterånin vesistöalue 1524,8 1524,8
Itämeri Kalmarinsalmi 76 Snärjebäckenin vesistöalue 284,6 284,6
Itämeri Kalmarinsalmi 77 Ljungbyånin vesistöalue 757,8 757,8
Itämeri Kalmarinsalmi 78 Hagbyånin vesistöalue 467,9 467,9
Itämeri Kalmarinsalmi 79 Bruatorpsånin vesistöalue 430,1 430,1
Itämeri 80 Lyckebyånin vesistöalue 810,3 810,3
Itämeri 81 Nättrabyånin vesistöalue 443,6 443,6
Itämeri 82 Ronnebyånin vesistöalue 1112,7 1112,7
Itämeri 83 Vierydsånin vesistöalue 165,2 165,2
Itämeri 84 Bräkneånin vesistöalue 462,3 462,3
Itämeri 85 Mieånin vesistöalue 284,3 284,3
Itämeri 86 Mörrumsånin vesistöalue 3369,1 3369,1
Itämeri 87 Skräbeånin vesistöalue 1005,7 1005,7
Itämeri 88 Helge ån vesistöalue 4748,9 4748,9
Itämeri Juutinrauma 89 align=right|315,8 315,8
Itämeri Juutinrauma 90 Sege ån vesistöalue 334,4 334,4
Itämeri Juutinrauma 91 Höje ån vesistöalue 316 316
Itämeri Juutinrauma 92 Kävlingeånin vesistöalue 1203,8 1203,8
Itämeri Juutinrauma 93 Saxånin vesistöalue 359,9 359,9
Pohjanmeri Kattegat 94 Råånin vesistöalue 192,8 192,8
Pohjanmeri Kattegat 95 Vege ån vesistöalue 488,1 488,1
Pohjanmeri Kattegat 96 Rönne ån vesistöalue 1896,6 1896,6
Pohjanmeri Kattegat 97 Stensån vesistöalue 284,5 284,5
Pohjanmeri Kattegat 98 Laganin vesistöalue 6451,8 6451,8
Pohjanmeri Kattegat 99 Genevadsånin vesistöalue 224,1 224,1
Pohjanmeri Kattegat 100 Fylleånin vesistöalue 393,8 393,8
Pohjanmeri Kattegat 101 Nissanin vesistöalue 2685,7 2685,7
Pohjanmeri Kattegat 102 Suseånin vesistöalue 450 450
Pohjanmeri Kattegat 103 Ätranin vesistöalue 3342,2 3342,2
Pohjanmeri Kattegat 104 Himleånin vesistöalue 201,3 201,3
Pohjanmeri Kattegat 105 Viskanin vesistöalue 2202,1 2202,1
Pohjanmeri Kattegat 106 Rolfsånin vesistöalue 693,7 693,7
Pohjanmeri Kattegat 107 Kungsbackaånin vesistöalue 301,9 301,9
Pohjanmeri Skagerrak 108 Götajoen vesistöalue 50229,3 42468
Pohjanmeri Skagerrak 109 Bäveånin vesistöalue 300,6 300,6
Pohjanmeri Skagerrak 110 Örekilsälvenin vesistöalue 1340,2 1340,2
Pohjanmeri Skagerrak 111 Strömsånin vesistöalue 256,3 256,3
Pohjanmeri Skagerrak 112 Enningdalsälvenin vesistöalue 781,7 781,7
Pohjanmeri 113 Glomman vesistöalue 41970,11 414,5
Pohjanmeri Trondheiminvuono 114 Nean vesistöalue 2082,9 289
Pohjanmeri Vefsnfjorden 115 Vefsnan vesistöalue 4231 556,4 8
Pohjanmeri Ranfjorden 116 Ranan vesistöalue 3833,39 237,4
Itämeri 117 Gothemånin vesistöalue 479,5 479,5
Itämeri 118 Snoderånin vesistöalue 183,3 183,3
Itämeri 119 Öölannin vesistöalue 1354,2 1354,2

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c Thoms-Hjärpe, Christina: Län och huvudavrinningsområden i Sverige (PDF),Faktablad nr 10, 2002, SMHI, viitattu 2.2.2019 (ruotsiksi)