Luettelo Ranskan tiedeakatemian jäsenistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luetteloon Ranskan tiedeakatemian jäsenistä on koottu Ranskan tiedeakatemian niin menneet kuin nykyisetkin jäsenet.

0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö


AMuokkaa

Jacques d'AllonvilleAntoine d'Abbadie d'ArrastAnatole AbragamJean le Rond d'AlembertClaude AllègreChristian AmatoreSebastian AmigorenaJean-Claude AndréJacques AngelierVladimir Arnol'dJacques ArsacPhilippe AscherAlain AspectIvan Assenmacher – Sir Michael AtiyahThierry AubinJean AubouinPierre Auger

BMuokkaa

Jean-François BachGeorge BackusRoger BalianJohn BallGilbert BalletDavid BaltimoreNeil BartlettJean-Marie BassetÉtienne-Émile BaulieuPierre BauxKlaus BechgaardAlim-Louis BenabidChristophe BenoistAlain BenoîtHenri BenoîtAlain BensoussanPierre BenvenisteSeymour BenzerPaul BergAndré BergerMarcel BergerSune BergströmJean BernardClaude BerrouGérard BerryErwin Félix Lewy-BertautAlain BerthozGuy BertrandJoseph BertrandAlbert BijaouiJean-Paul BinetJean-Michel BismutJacques BlamontSylvain BlanquetGuy Blaudin de ThéBrebis BleaneyNicolaas BloembergenDavid BlowJoël BockaertEnrico BombieriJean-Louis BonnemainJean-Michel BonyChristian BordéArmand BorelRaoul BottClaude BouchiatMarie-Anne BouchiatAlain-Michel BoudetJean BourgainJoseph BoussinesqJoseph BovéPierre BraunsteinCatherine BréchignacAbraham Louis BreguetSydney BrennerÉdouard BrézinHaïm BrezisGérard BricogneFrançois BruhatHuy Duong BuiPierre BuserLouis de Bussy

CMuokkaa

Bernard CabaneHenri CabannesMichel CabocheJacques CaenSébastien CandelNicole CapitaineAndré CapronLennart CarlesonPaul CaroEdgardo D. CarosellaAlain CarpentierHenri CartanBernard CastaingLuigi Luca Cavalli-SforzaAndré CauderonRoger CayrelAnny CazenaveCarlo CercignaniCatherine Cesarsky Marc ChabreWilliam ChalonerPierre ChambonChristian Champy - Jean-Pierre ChangeuxMarie-Lise ChaninJean-Antoine ChaptalPatrick Pierre CharnayGeorges CharpakYves ChauvinShiing-Shen ChernGustave ChoquetYvonne Choquet-BruhatPhilippe CiarletPaul ClavinGeorges CohenClaude Cohen-TannoudjiAlain ColmerauerMichel CombarnousClaude CombesFrançoise CombesGeneviève, Marie Comte-BellotNicolas de CondorcetAlain ConnesYves CoppensRobert, Jean-Pierre CorriuRiccardo CortesePierre CorvolSuzanne CoryPascale CossartAlbert CottonGeorges Courtès Charles Augustin CoulombFrancis CrickHubert CurienFrançois Cuzin

DMuokkaa

Jack DaintyAndré DalesmeThibault DamourPierre DarriulatRaymond DaudelJean Baptiste, Gabriel DaussetRobert DautrayGeorges DavidRoger DavidMichel DavierGérard DebreuClaude Aimé DebruHenri Léon DécampsLaurent DegosStanislas DehaenePaul René Louis DeheuvelsAnne Dejean-AssematPierre DejoursPierre DeligneMichel DelsenyJean-Pierre DemaillyJean-François DenisseDerek DentonJean-Michel DercourtPeter DervanPierre DeslongchampsMichel DevoretJoseph Leo DoobAdrien DouadyRoland DouceAnn Patricia DowlingMichel DufloHenri Louis Duhamel du MonceauBernard DujonCatherine DulacChristian DumasMichel Durand-DelgaHenri DurantonGeorges DuvautChristian de DuveFreeman Dyson

EMuokkaa

Gerald EdelmanStuart EdelsteinSir Samuel Frederick EdwardsManfred EigenPierre EncrenazDaniel Esteve

FMuokkaa

Ludwig FaddeevAnne Fagot-LargeaultMichel FardeauOlivier FaugerasAlexandre Jean Auguste FavreCharles François de Cisternay du FayPierre FayetCharles FehrenbachNoël FeliciGérard FéreyAlbert FertMathias FinkAlain FischerJean FlahautPhilippe FlajoletJean-Marc FontaineMaurice FontaineJean-Paul Grandjean de FouchyLouis Claude de Saulces de FreycinetJacques FriedelUriel Frisch

GMuokkaa

Pierre GabrielPierre GalleMadeleine GansAntonio Garcia-BellidoWalter GehringIsrael GelfandPierre-Gilles de GennesReinhard GenzelPaul GermainÉtienne GhysMartin GibbsFrançois-Hilaire GilbertJean GirardJean Yves GirardJacques GlowinskiRoland GlowinskiAndré GoffeauMarcel GolayMaurice GoldmanJohn GoodenoughDenis GratiasHoward GreenNorman GreenwoodMikhaïl GromovFrançois GrosMarianne Grunberg-ManagoJean-Pierre GrünfeldRobert GuillaumontRoger GuilleminPhilibert GuinierAndré GuinierBernard GuinotIrwin GunsalusJohn Gurdon

HMuokkaa

Paul HagenmullerErwin HahnAlbin HallerSerge HarocheHeisuke HironakaFriedrich HirzebruchJules Alphonse HoffmannGerard 't HooftFrancis Clark HowellPatrick HuerreGérard HuetJean-Paul HuraultChristiaan Huygens

IMuokkaa

Jean IchbiahJean IliopoulosMichel ImbertGérard IoossKiyoshi ItōMasao Itō

JMuokkaa

François JacobMaurice JacobHervé JacquetAndré JaumotteClaude JaupartClaude JeanmartMarc JeannerodYves JeanninDenis-Olivier JéromeGeorges JobertZdenek Johan Pierre JoliotJacques Joussot-DubienMichel JouvetMarc Julia

KMuokkaa

Fotis KafatosHenri Boris KaganJean-Pierre KahaneAxel KahnGilles KahnRudolf KalmanEric KandelDaniel KaplanPierre KarliRichard KarpÉric KarsentiMasaki KashiwaraEphraim Katchalski-KatzirSergiu KlainermanDaniel KleppnerBernard KloaregAaron KlugPaul KnochelDonald KnuthMaxim KontsevichHenri KornJean-Louis KoszulVladimir KotlyakovPhilippe KourilskyJean Kovalevsky

LMuokkaa

Antoine LabeyrieLaurent LafforguePhilippe de La HireJean-Yves LallemandPierre-Simon LaplaceYves LaporteJacques LaskarLucien LaubierGuy LavalPatrick LavelleJean LavorelPeter LaxMichel LazdunskiGuy LazorthesGilles LebeauDenis Le BihanJean-Baptiste Le BlondNicole Le DouarinGérard Le FurAdrien-Marie LegendreJean-Marie LehnPierre LelongYvon Le MahoJean-Louis Le MouëlPierre LénaGilbert LenoirJean-Bernard Le PecqJean-Antoine LepesantXavier Le PichonHenri LéridonHervé Le TreutPierre LévêqueClaude LéviRita Levi-MontalciniJean-Marc LhosteAlbert LibchaberAmable LiñanPierre-Louis LionsJoseph LiouvilleJacques LivageRodolfo LlinasJoseph LoriusDaniel LouvardWilliam LucasHenry de Lumley-WoodyearAnders Lundberg

MMuokkaa

Odile MacchiBernard MachBernard MalgrangeEdmond MalinvaudJacques MalletPaul MalliavinJean-Louis MandelDaniel MansuyRobert MaréchalCharles-Michel MarleAndrée MarquetGhislain de MarsilyGoury MartchoukAndré MartinFrançois MatheyMichel MayorErnst MayrGérard MégieMatthew MeselsonBernard MeunierDominique MeyerPhilippe MeyerYves MeyerElliot MeyerowitzJan MichalskiJean-François MinsterKeith MoffattRoger MonierGaspard MongeLuc MontagnierJean MontreuilDino MorasPhilippe MoratRené MoreauFrançois MorelWilliam Jason MorganLeonard MortensonVernon MountcastleTeruaki MukaiyamaArnold MunnichJames Murray

NMuokkaa

Robert NaquetLouis NirenbergYasutomi NishizukaMaurice NivatJean NormantGustav NossalArlette NougarèdePhilippe Nozières

OMuokkaa

Satoshi OmuraLuis Antonio OroGérard OrthErnst OttenGuy OurissonPaul Ozenda

PMuokkaa

Adolphe PacaultJacob PalisWolfgang K. H. PanofskyGiorgio ParisiLouis Pasteur[1]Lucio PaternòRenaud PaulianJean-Claude PeckerGeorges PédroMarc PélegrinRené PellatGeorges PelletierPierre PerrierChristine PetitMichel PetitRichard PetoEmilio PicassoBernard PicinbonoCharles PiletOlivier PironneauGilles PisierLouis PoinsotJean-Paul PoirierAlexandre PolyakovYves PomeauPierre PotierMichel PouchardRobert PoundJacques PouysségurFrank PressAlain ProchiantzJacques ProstJean-Loup Puget

QMuokkaa

Yves Quéré

RMuokkaa

Michael RabinMiroslav RadmanJean-Pierre RamisNorman RamseyChintamani RaoAndré RassatAuguste RateauBernard RaveauPierre-Arnaud RaviartMichel RaynaudPaul-Henri RebutSerge RenaudinPascal Ribéreau-GayonJacques RicardJames RiceAlexander RichRex RichardsDaniel RicquierJean RobieuxHenri RochefortHerbert RoeskyMichel RohmerMichel RolleBernard RoquesJean RosaMaurice RoseauJean RossierEmmanuel de RougéFrançois RougeonDavid RuelleJacques Ruffié

SMuokkaa

David SabatiniJosé-Alain SahelJean SalençonBengt SamuelssonEvariste Sanchez-PalenciaFrederick SangerPhilippe SansonettiJean-Pierre SauvageJean-Michel SavéantÉvry SchatzmanKnut Schmidt-NielsenDaniel SchwartzJean-Charles SchwartzMaxime SchwartzEugen SeiboldMichaël SelaAndré SentenacJean-Pierre SerrePierre SigwaltArndt SimonPierre SinaÿGeorges SlodzianPiotr SlonimskiIonel SolomonSusan SolomonChristophe SouléErich SpitzMathias SpringerDominique StéhelinRaymond StoraGilbert StorkJacques Charles François Sturm[2]Pierre Suquet

TMuokkaa

Michel TalagrandPaul TapponnierPhilippe TaquetJean-Marie TarasconAndrzej K. TarkowskiLuc TartarJohn TateValentine TeledgiRoger TemamGuy Blaudin de ThéMichel ThellierMathieu TilletPierre TiollaisJean François Marie TiroufletBernard TissotJacques TitsGérard ToulouseRoland TricotRudolf TrümpyEhrenfried Walther von TschirnhausMaurice Tubiana

UMuokkaa

Georges Urbain

VMuokkaa

Constantin VagoAlain-Jacques ValleronGabriele VenezianoMichèle VergneJacques VillainJean-Didier Vincent

WMuokkaa

Zhen-Yi WangPierre WeissJean WeissenbachÉric WesthofAndrew WilesEdward WittenGérard WlérickÉlie WollmanLodewijk WoltjerKurt Wüthrich

YMuokkaa

Moshe YanivJean-Christophe YoccozMarc Yor

ZMuokkaa

André Zaoui

LähteetMuokkaa

  1. Louis Pasteur a été membre de l'Académie des sciences, élu en minéralogie le 8 décembre 1862. Il en a même été un des secrétaires perpétuels de 1887 à 1889. Voir Institut de France, Index biographique de l'Académie des sciences 1666-1978, Paris 1979.
  2. Charles-François Sturm Encyclopædia Britannica Online. Viitattu 12.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa