Luettelo Nunavutin kunnista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Nunavutin kunnista kattaa Kanadan territorion Nunavutin kunnat. Territoriossa on 25 kuntaa, joista Iqaluit määritellään ainoana kaupungiksi.[1] Kunnallishallinto rajoittuu Nunavutissa vain asutuskeskuksiin, joten vain 0,2 % territorion pinta-alasta kuuluu kunnallishallinnon piiriin.[2]

Kuntien sijainti Nunavutissa

LuetteloMuokkaa

Nimi Alue Asukasluku
(2011)[2]
Asukasluku
(2006)[2]
Muutos
(%)[2]
Pinta-ala
(km²)[2]
As/km²[2]
Arctic Bay Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0823.&&&&00823 &&&&&&&&&&&&0690.&&&&00690 &&&&&&&&&&&&&019.030000019,3 &&&&&&&&&&&&0247.0500000247,50 &&&&&&&&&&&&&&03.03000003,3
Arviat Kivalliq &&&&&&&&&&&02318.&&&&002 318 &&&&&&&&&&&02060.&&&&002 060 &&&&&&&&&&&&&012.050000012,5 &&&&&&&&&&&&0132.070000132,07 &&&&&&&&&&&&&017.060000017,6
Baker Lake Kivalliq &&&&&&&&&&&01872.&&&&001 872 &&&&&&&&&&&01728.&&&&001 728 &&&&&&&&&&&&&&08.03000008,3 &&&&&&&&&&&&0182.0220000182,22 &&&&&&&&&&&&&010.030000010,3
Cambridge Bay Kitikmeot &&&&&&&&&&&01608.&&&&001 608 &&&&&&&&&&&01477.&&&&001 477 &&&&&&&&&&&&&&08.09000008,9 &&&&&&&&&&&&0202.0350000202,35 &&&&&&&&&&&&&&07.09000007,9
Cape Dorset Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&01363.&&&&001 363 &&&&&&&&&&&01236.&&&&001 236 &&&&&&&&&&&&&010.030000010,3 &&&&&&&&&&&&&&09.07400009,74 &&&&&&&&&&&&0139.0900000139,9
Chesterfield Inlet Kivalliq &&&&&&&&&&&&0313.&&&&00313 &&&&&&&&&&&&0332.&&&&00332 &&&&&&&&&&&&&0-6.0300000−5,7 &&&&&&&&&&&&0141.0100000141,10 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2
Clyde River Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0934.&&&&00934 &&&&&&&&&&&&0820.&&&&00820 &&&&&&&&&&&&&013.090000013,9 &&&&&&&&&&&&0106.0550000106,55 &&&&&&&&&&&&&&08.08000008,8
Coral Harbour Kivalliq &&&&&&&&&&&&0834.&&&&00834 &&&&&&&&&&&&0769.&&&&00769 &&&&&&&&&&&&&&08.05000008,5 &&&&&&&&&&&&0137.0910000137,91 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006,0
Gjoa Haven Kitikmeot &&&&&&&&&&&01279.&&&&001 279 &&&&&&&&&&&01064.&&&&001 064 &&&&&&&&&&&&&020.020000020,2 &&&&&&&&&&&&&028.047000028,47 &&&&&&&&&&&&&044.090000044,9
Grise Fiord Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0130.&&&&00130 &&&&&&&&&&&&0141.&&&&00141 &&&&&&&&&&&&&0-8.0200000−7,8 &&&&&&&&&&&&0332.0700000332,70 &&&&&&&&&&&&&&00.04000000,4
Hall Beach Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0546.&&&&00546 &&&&&&&&&&&&0654.&&&&00654 &&&&&&&&&&&&0-17.0500000−16,5 &&&&&&&&&&&&&016.082000016,82 &&&&&&&&&&&&&032.050000032,5
Igloolik Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&01454.&&&&001 454 &&&&&&&&&&&01538.&&&&001 538 &&&&&&&&&&&&&0-6.0500000−5,5 &&&&&&&&&&&&0103.010000103,01 &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1
Iqaluit Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&06699.&&&&006 699 &&&&&&&&&&&06184.&&&&006 184 &&&&&&&&&&&&&&08.03000008,3 &&&&&&&&&&&&&052.050000052,50 &&&&&&&&&&&&0127.0600000127,6
Kimmirut Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0455.&&&&00455 &&&&&&&&&&&&0411.&&&&00411 &&&&&&&&&&&&&010.070000010,7 &&&&&&&&&&&&&&02.02700002,27 &&&&&&&&&&&&0200.0800000200,8
Kugaaruk Kitikmeot &&&&&&&&&&&&0771.&&&&00771 &&&&&&&&&&&&0688.&&&&00688 &&&&&&&&&&&&&012.010000012,1 &&&&&&&&&&&&&&04.09700004,97 &&&&&&&&&&&&0155.&&&&00155,0
Kugluktuk Kitikmeot &&&&&&&&&&&01450.&&&&001 450 &&&&&&&&&&&01302.&&&&001 302 &&&&&&&&&&&&&011.040000011,4 &&&&&&&&&&&&0549.0650000549,65 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6
Pangnirtung Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&01425.&&&&001 425 &&&&&&&&&&&01325.&&&&001 325 &&&&&&&&&&&&&&07.05000007,5 &&&&&&&&&&&&&&07.07700007,77 &&&&&&&&&&&&0183.0400000183,4
Pond Inlet Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&01549.&&&&001 549 &&&&&&&&&&&01315.&&&&001 315 &&&&&&&&&&&&&017.080000017,8 &&&&&&&&&&&&0173.0360000173,36 &&&&&&&&&&&&&&08.09000008,9
Qikiqtarjuaq Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0520.&&&&00520 &&&&&&&&&&&&0473.&&&&00473 &&&&&&&&&&&&&&09.09000009,9 &&&&&&&&&&&&0130.0710000130,71 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004,0
Rankin Inlet Kivalliq &&&&&&&&&&&02266.&&&&002 266 &&&&&&&&&&&02358.&&&&002 358 &&&&&&&&&&&&&0-4.0100000−3,9 &&&&&&&&&&&&&020.024000020,24 &&&&&&&&&&&&0112.&&&&00112,0
Repulse Bay Kivalliq &&&&&&&&&&&&0945.&&&&00945 &&&&&&&&&&&&0748.&&&&00748 &&&&&&&&&&&&&026.030000026,3 &&&&&&&&&&&&0424.0270000424,27 &&&&&&&&&&&&&&02.02000002,2
Resolute Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0214.&&&&00214 &&&&&&&&&&&&0229.&&&&00229 &&&&&&&&&&&&&0-7.0400000−6,6 &&&&&&&&&&&&0116.0890000116,89 &&&&&&&&&&&&&&01.08000001,8
Sanikiluaq Qikiqtaaluk &&&&&&&&&&&&0812.&&&&00812 &&&&&&&&&&&&0744.&&&&00744 &&&&&&&&&&&&&&09.01000009,1 &&&&&&&&&&&&0114.0940000114,94 &&&&&&&&&&&&&&07.01000007,1
Taloyoak Kitikmeot &&&&&&&&&&&&0899.&&&&00899 &&&&&&&&&&&&0809.&&&&00809 &&&&&&&&&&&&&011.010000011,1 &&&&&&&&&&&&&037.065000037,65 &&&&&&&&&&&&&023.090000023,9
Whale Cove Kivalliq &&&&&&&&&&&&0407.&&&&00407 &&&&&&&&&&&&0353.&&&&00353 &&&&&&&&&&&&&015.030000015,3 &&&&&&&&&&&&0283.0660000283,66 &&&&&&&&&&&&&&01.04000001,4
Kunnallishallinnottomat alueet &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026 &&&&&&&&&&&&0-89.0200000−88,8 &&&&&&&&01883873.08700001 883 873,87 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000

LähteetMuokkaa

  1. List of municipalities - Nunavut Canada Revenue Agency. Viitattu 19.9.2014. (englanniksi)
  2. a b c d e f Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, and census subdivisions (municipalities), 2011 and 2006 censuses Statistics Canada. Viitattu 19.9.2014. (englanniksi)