Luettelo Kreikan lentoasemista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Kreikan lentoasemista ja lentokentistä. Lentoasemat luokitellaan Kreikassa kansainvälisiin lentoasemiin (διεθνής αερολιμένας, diethnís aeroliménas), kansallisiin lentoasemiin (κρατικός αερολιμένας, kratikós aeroliménas) ja kunnallisiin lentoasemiin (δημοτικός αερολιμένας, dimotikós aeroliménas).[1] Muihin lentokenttiin kuuluu ennen kaikkea Kreikan ilmavoimien sotilaslentokenttiä.

Nimi Paikkakunta Koordinaatit
Kansainväliset lentoasemat
Alexandroúpolin kansainvälinen lentoasema Alexandroúpoli, Itä-Makedonia ja Traakia 40°N, 51°EN
Ateenan kansainvälinen lentoasema Spáta, Attika 37°N, 56°EN
Chanián kansainvälinen lentoasema Chaniá, Kreeta 35°N, 32°EN
Iraklionin kansainvälinen lentoasema Iraklion, Kreeta 35°N, 20°EN
Kalamátan kansainvälinen lentoasema Messíni, Peloponnesos 37°N, 3°EN
Kaválan kansainvälinen lentoasema Chrysoúpoli, Itä-Makedonia ja Traakia 40°N, 54°EN
Kefalonián kansainvälinen lentoasema Kefaloniá, Jooniansaaret 38°N, 7°EN
Korfun kansainvälinen lentoasema Korfu, Jooniansaaret 39°N, 36°EN
Kosin kansainvälinen lentoasema Kos, Etelä-Egean saaret 36°N, 47°EN
Límnoksen kansainvälinen lentoasema Límnos, Pohjois-Egean saaret 39°N, 55°EN
Mytilínin kansainvälinen lentoasema Mytilíni, Lesbos, Pohjois-Egean saaret 39°N, 3°EN
Ródoksen kansainvälinen lentoasema Paradeísi, Ródos, Etelä-Egean saaret 36°N, 24°EN
Sámoksen kansainvälinen lentoasema Pythagóreio, Sámos, Pohjois-Egean saaret 37°N, 41°EN
Thessalonikin kansainvälinen lentoasema Thérmi, Keski-Makedonia 40°N, 31°EN
Zákynthoksen kansainvälinen lentoasema Zákynthos, Jooniansaaret 37°N, 45°EN
Kansalliset lentoasemat
Áktion lentoasema Áktio-Vónitsa, Aitolia-Akarnania, Länsi-Kreikka 38°N, 55°EN
Áraxoksen lentoasema Patras / Áraxos, Länsi-Kreikka 38°N, 9°EN
Astypálaian lentoasema Astypálaia, Etelä-Egean saaret 36°N, 34°EN
Chíoksen lentoasema Chíos, Pohjois-Egean saaret 38°N, 20°EN
Ikarían lentoasema Ikaría, Pohjois-Egean saaret 37°N, 40°EN
Ioánninan lentoasema Ioánnina, Epeiros 39°N, 41°EN
Kálymnoksen lentoasema Kálymnos, Etelä-Egean saaret 36°N, 57°EN
Kárpathoksen lentoasema Kárpathos, Etelä-Egean saaret 35°N, 25°EN
Kastorián lentoasema Kastoriá, Länsi-Makedonia 40°N, 27°EN
Kozánin lentoasema Kozáni, Länsi-Makedonia 40°N, 17°EN
Kytheran lentoasema Kythera, Attika 36°N, 16°EN
Mégaran lentoasema Mégara, Attika 37°N, 58°EN
Míloksen lentoasema Mílos, Etelä-Egean saaret 36°N, 41°EN
Mýkonoksen lentoasema Mýkonos, Etelä-Egean saaret 37°N, 26°EN
Náxoksen lentoasema Náxos, Etelä-Egean saaret 37°N, 4°EN
Néa Anchíaloksen lentoasema Vólos / Néa Anchíalos, Thessalia 39°N, 12°EN
Pároksen lentoasema Páros, Etelä-Egean saaret 37°N, 1°EN
Santorínin lentoasema Kamári, Thíra, Etelä-Egean saaret 36°N, 24°EN
Skiáthoksen lentoasema Skiáthos, Thessalia 39°N, 10°EN
Skýroksen lentoasema Skýros, Keski-Kreikka 38°N, 57°EN
Sýroksen lentoasema Sýros, Etelä-Egean saaret 37°N, 25°EN
Kunnalliset lentoasemat
Kásoksen lentoasema Kásos, Etelä-Egean saaret 35°N, 25°EN
Kastelórizon lentoasema Kastelórizo / Megísti, Etelä-Egean saaret 36°N, 8°EN
Léroksen lentoasema Léros, Etelä-Egean saaret 37°N, 10°EN
Siteían lentoasema Siteía, Kreeta 35°N, 12°EN
Sotilaslentokentät
Agrínion sotilaslentokenttä Agrínio, Länsi-Kreikka 38°N, 36°EN
Alexándreian sotilaslentokenttä Alexándreia, Keski-Makedonia 40°N, 39°EN
Amygdaleónaksen sotilaslentokenttä Amygdaleónas, Itä-Makedonia ja Traakia 40°N, 58°EN
Andravídan sotilaslentokenttä Pýrgos / Andravída, Länsi-Kreikka 37°N, 55°EN
Dekéleian sotilaslentokenttä Tatói, Attika 38°N, 6°EN
Elefsínan sotilaslentokenttä Elefsína, Attika 38°N, 3°EN
Lamían sotilaslentokenttä Lamía, Keski-Kreikka 38°N, 52°EN
Lárisan sotilaslentokenttä Lárisa, Thessalia 39°N, 38°EN
Marathónaksen sotilaslentokenttä Marathónas, Attika 38°N, 8°EN
Maritsán sotilaslentokenttä Maritsá, Ródos, Etelä-Egean saaret 36°N, 23°EN
Sédeksen sotilaslentokenttä Thérmi, Keski-Makedonia 40°N, 32°EN
Stefanovíkeion sotilaslentokenttä Stefanovíkeio, Thessalia 39°N, 28°EN
Tanágran sotilaslentokenttä Tanágra, Keski-Kreikka 38°N, 20°EN
Trípolin sotilaslentokenttä Trípoli, Peloponnesos 37°N, 31°EN
Tympákin sotilaslentokenttä Tympáki, Kreeta 35°N, 3°EN
Entiset lentoasemat
Agrínion lentoasema Agrínio / Dokími, Länsi-Kreikka 38°N, 36°EN
Andravídan lentoasema Pýrgos / Andravída, Länsi-Kreikka 37°N, 55°EN
Ellinikón kansainvälinen lentoasema Ellinikó, Attika 37°N, 53°EN
Epitálion lentoasema Epitálio, Länsi-Kreikka 37°N, 37°EN
Kastéllin lentoasema Kastélli, Kreeta 35°N, 11°EN
Spártin lentoasema Spárti, Peloponnesos 36°N, 58°EN
Entiset lentokentät
Portochélin lentokenttä Portochéli, Peloponnesos 37°N, 17°EN
Tríodoksen lentokenttä Tríodos, Messene, Peloponnesos 37°N, 5°EN

Lähteet muokkaa

  1. Αερολιμένες Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Kreikan ilmailuhallinto, ΥΠΑ). Viitattu 1.2.2017.

Aiheesta muualla muokkaa