Avaa päävalikko

Luettelo Kosovon diplomaattisista edustustoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

YleistäMuokkaa

Kosovon tasavalta ylläpitää 25 suurlähetystöä ulkomailla. Kosovon itsenäisyysjulistuksen jälkeen sen on tunnustanut 111 YK:n jäsenvaltiota sekä Kiinan tasavalta (Taiwan), Maltan ritarikunta, Cookinsaaret ja Niue.

 
Diplomatic missions of Kosovo
  Kosovo
  States hosting a Kosovar embassy

AfrikkaMuokkaa

 
Kosovon suurlähetystö Berliinissä
 
Kosovon suurlähetystö Haagissa
 
Kosovon suurlähetystö Lontoossa
 
Kosovon suurlähetystö Prahassa
 
Kosovon suurlähetystö Tukholma

AmerikkaMuokkaa

AasiaMuokkaa

EurooppaMuokkaa

OseaniaMuokkaa

Tulevat suurlähetystötMuokkaa

Akkreditoitut suurlähetystötMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. https://twitter.com/MFAKOSOVO/status/876911694282461185
  2. Otavë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ceremonia e parë e ngritjes së Flamurit të Republikës së Kosovës në Kanada", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Otavë. 
  3. [1] Misionet Diplomatike të Kosovës, 2013-12-28
  4. Consular Missions Of The Republic Of Kosovo - Diplomatic Missions - Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo mfa-ks.net.
  5. Jahjaga dhe Hoxhaj marrin mbështetjen e Kancelares Merkel për të ardhmen evropiane të Kosovës (Video) mfa-ks.net.
  6. Nga sot për qytetarët e Kosovës nis ofrimi i shërbimeve konsullore edhe në Bari të Italisë mfa-ks.net.
  7. Fqinjësia konstruktive ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi mfa-ks.net.
  8. Ambasadat E Republikës Së Kosovës - Misionet Diplomatike - Ministry of Foreign Affairs - Republic of Kosovo mfa-ks.net.
  9. Flamuri i Kosovës shpaloset në Canberra, Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Kosovo, 2013-02-15 (in Albanian)
  10. a b "Kosova bëhet me ambasada në Emiratet e Bashkuara Arabe, Senegal dhe Tajlandë - lajme.infosite.al", lajme.infosite.al. (sq) 
  11. Paris, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Gashi i dorëzoi letrat kredenciale tek ko-princi i Andorrës, njëkohësisht President i Francës, z. Hollande", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Paris. 
  12. "Kiçmari akreditohet si ambasador jorezident i Kosovës në Ishujt Kok". (en) 
  13. Berlin, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Skender Xhakaliu, non-resident ambassador to the Kingdom of Denmark", Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Berlin. 
  14. Bruksel, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ilir Dugolli ambasador jorezident në Estoni", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Bruksel. 
  15. Stokholm, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Dugolli i dorëzoi letrat kredenciale presidentit të Finlandës", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm. 
  16. Stockholm, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Peci presents the credentials to the President of the Republic of Iceland", Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Stockholm. 
  17. London, Kosovo Embassy in. "Ambasadori Greiçevci dorëzon kredencialet në Irlandë", Kosovo Embassy in London. 
  18. Ankara, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Spahiu i dorëzoi letrat kredenciale te Mbreti i Jordanisë", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Ankara. 
  19. Stokholm, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Peci u takua me Kryetaren e Parlamentit të Letonisë", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm. 
  20. Bernë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Naim Malaj, ambasador jo rezident në Principatën e Lihtenshtajnit", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Bernë. 
  21. Stockholm, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Dugolli presented letters of credence to Lithuanian President Grybauskaitė", Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Stockholm. 
  22. Stockholm, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Peci handed-over the credential papers to the President of the Republic of Lithuania", Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Stockholm. 
  23. Bruksel, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Dugolli i dorëzon letrat kredenciale Dukës së Madh Henri", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Bruksel. 
  24. "The First Non-Resident Ambassador of Kosovo presents his Letter of Credence to the President". 
  25. Rome, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Ambassador Bukurije Gjonbalaj presents her credentials to the President of Malta", Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Rome. 
  26. Muhamedin Kullashi, non-resident ambassador to the Principality of Monaco mfa-ks.net.
  27. Kanberra, Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Kiqmari akreditohet si Ambasador Jorezident i Republikës së Kosovës në Zelandën e Re", Ambasada e Republikës së Kosovës në Kanberra. 
  28. Stokholm, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Dugolli i dorëzoi letrat kredenciale Mbretit Harald", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm. 
  29. Ankara, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Spahiu dorëzoi letrat kredenciale në Pakistan", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Ankara. 
  30. Paris, Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in. "Muhamedin Kullashi, Non-Resident Ambassador to Portugal", Ministry of Foreign Affairs - Embassy of Republic of Kosovo in Paris. 
  31. Riad, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadori Boja dorëzon letrat kredenciale në Katar", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Riad. 
  32. Romë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadorja Gjonbalaj i dorëzoi letrat kredenciale në San Marino", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Romë. 
  33. Romë, Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në. "Ambasadorja Lama dorëzoi letrat kredenciale në San Marino", Ministria e Punëve të Jashtme - Ambasada e Republikës së Kosovës në Romë. 
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of diplomatic missions of Kosovo