Luettelo Islannin kunnista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Islannin kunnista. Maa on jaettu yhteensä 76 kuntaan.

Islannin kuntajako
Sija Kunta Väkiluku
1.1.2011
Muutos
1.1.2010
Kasvu %
1 Reykjavík 118 898 572 +0,48 %
2 Kópavogur 30 779 422 +1,39 %
3 Hafnarfjörður 26 099 186 +0,72 %
4 Akureyri 17 754 181 +1,03 %
5 Reykjanesbær 13 971 –120 –0,85 %
6 Garðabær 10 909 266 +2,50 %
7 Mosfellsbær 8 642 89 +1,04 %
8 Árborg 7 827 16 +0,20 %
9 Akranes 6 623 74 +1,13 %
10 Fjarðabyggð 4 583 –58 –1,25 %
11 Seltjarnarnes 4 320 –75 –1,71 %
12 Vestmannaeyjar 4 142 7 +0,17 %
13 Skagafjörður 4 110 –21 –0,51 %
14 Ísafjarðarbær 3 824 –75 –1,92 %
15 Borgarbyggð 3 476 –66 –1,86 %
16 Fljótsdalshérað 3 401 –66 –1,90 %
17 Norðurþing 2 905 –21 –0,72 %
18 Grindavík 2 821 –16 –0,56 %
19 Álftanes 2 484 –39 –1,55 %
20 Hveragerði 2 316 25 +1,09 %
21 Hornafjörður 2 119 33 +1,58 %
22 Fjallabyggð 2 030 –36 –1,74 %
23 Dalvík 1 960 11 +0,56 %
24 Ölfus 1 915 –37 –1,90 %
25 Rangárþing eystra 1 741 –4 –0,23 %
26 Snæfellsbær 1 723 21 +1,23 %
27 Sandgerði 1 683 –27 –1,58 %
28 Rangárþing ytra 1 523 –20 –1,30 %
29 Garður 1 452 –63 –4,16 %
30 Vogar 1 161 –45 –3,73 %
31 Húnaþing vestra 1 122 6 +0,54 %
32 Stykkishólmur 1 100 8 +0,73 %
33 Eyjafjarðarsveit 1 025 0 0,00 %
34 Þingeyjarsveit 944 2 +0,21 %
35 Bláskógabyggð 935 0 0,00 %
36 Blönduós 904 22 +2,49 %
37 Grundarfjörður 903 –1 –0,11 %
38 Vesturbyggð 890 –45 –4,81 %
39 Bolungarvík 888 –82 –8,45 %
40 Hrunamannahreppur 795 7 +0,89 %
41 Dalabyggð 684 –10 –1,44 %
42 Seyðisfjörður 668 –38 –5,38 %
42 Vopnafjörður 668 –15 –2,20 %
44 Hvalfjarðarsveit 617 –7 –1,12 %
45 Hörgársveit 600 –7 –1,15 %
46 Flói 594 –8 –1,33 %
47 Skagaströnd 530 11 +2,12 %
48 Langanesbyggð 505 –16 –3,07 %
48 Skeiða og Gnúpverjahreppur 505 –12 –2,32 %
50 Strandabyggð 501 –7 –1,38 %
51 Mýrdalur 469 –41 –8,04 %
52 Djúpivogur 447 4 +0,90 %
53 Skaftárhreppur 446 1 +0,22 %
54 Húnavatn 417 –14 –3,25 %
55 Svalbarðsströnd 400 –13 –3,15 %
55 Grímsnes og Grafningur 400 –15 –3,61 %
57 Skútustaðir 386 12 +3,21 %
58 Grýtubakkahreppur 334 -3 –0,89 %
59 Tálknafjarðarhreppur 306 7 +2,34 %
60 Reykhólahreppur 278 –13 –4,47 %
61 Kjós 210 13 +6,60 %
62 Akrahreppur 205 –4 –1,91 %
63 Breiðdalur 199 –11 –5,24 %
64 Ásahreppur 194 4 +2,11 %
65 Súðavík 192 –10 –4,95 %
66 Borgarfjörður 141 7 +5,22 %
67 Eyjar og Miklaholt 135 –4 –2,88 %
68 Kaldrananes 106 –6 –5,36 %
68 Svalbarð 106 –5 –4,50 %
70 Skagabyggð 105 –1 –0,94 %
71 Bær 100 4 +4,17 %
72 Fljótsdalur 80 –9 –10,11 %
73 Helgafellssveit 61 –2 –3,17 %
74 Skorradalur 57 –4 –6,56 %
74 Tjörnes 57 1 +1,79 %
76 Árnes 52 2 +4,00 %

Katso myösMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Municipalities of Iceland